tisdag 15 maj 2012

Tänka efter före!

Att KHK återigen kör med öppna kort och basunerar ut varför en spelare får lämna klubben i förtid kan tyckas uppfriskande men för mig visar det mer på ett oproffsigt agerande. Spelare som bl.a Skoog, Fahla och nu senast Sibbe har fått läsa ganska konstiga förklaringar på KHKs officiella sida. Även om det är helt korrekta saker som skrivs så tycker jag att just dessa anledningar bör hållas bakom lyckta dörrar och att klubben istället drar till med en gammal hederlig klyscha.

Så Calle nu när du är sportchef vore jag glad om vi kan slippa uttalanden som dessa hur sanna de än är. Och jag är övertygad om att du inte är en kille som egentligen kommer leverera liknande uttalanden utan du är säkert mer slipad än så!

"- När vi har så bra förutsättningar att skapa en bra träningskultur så ska vi ta chansen. Simon och Fahla hade vi koll på och jag och Tobbe snackade tidigt om hur vi ville ha det. Ville de lämna så skulle vi ta chansen direkt. Det kunde slutat med ett jävla strul om de hade fortsatt hos oss, de har varit borta, sjuka, skadade och ställer inte upp på det här och då håller det inte." Kempe om Skoog och Fahla

"Summa summarum så är han en för dålig hockeyspelare för KHK." Kempe om Belin.

" Han måste bidra med en bättre inställning, attityd och engagemang till sin hockey än vad han har gjort. Man kan säga att den vägen hos oss nu har nått sitt slut." Höök om Sibbe

Ge mig mycket hellre en förklaring likt denna då vi utanför organisationen inte behöver veta de egentliga orsakerna! Tänk efter före helt enkelt!
"Den tekniske hockeykonstnären Thomas Fahlqvist lämnar i samförstånd med sportgruppen Karlskrona och flyttar tillbaks hem till Sundsvall."

19 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med, amatörmässigt att inte kunna kommunicera bättre än så från en klubb som ger ett proffsigt intryck inom mycket annat.

    Vad vinner KHK på att sänka en spelare i media på det viset?

    Jag tycker att beslutet att Sibbe inte finns i klubben är rätt men att agerandet utåt är pinsamt, synd kan man tycka.

    SvaraRadera
  2. Det kan banne mig inte vara lätt att vara offentlig person i KHK. Vad man än säger så uppfattas det som antingen för mesigt och hymlande eller för kaxigt och oproffsigt/naivt öppet.
    Jag tycker ändå att man har valt en rak och bra linje i kommunikationen om spelare som lämnar. Tidigare kanske sättet man sa det på lämnade lite att önska, men Höökens budskap var ju faktiskt nyanserat och bra.
    Man sätter dessutom definitivt stopp för ryktesspridningen som lätt svallar över. Verkligheten är sällan värre än den elakare delen av ryktesfloran.
    /Hockeyfarsan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dej till fullo. Vill vi ha en rak kommunikation så får vi ta att det kanske inte är så kul att läsa men hellre det än en massa rykten.

      Radera
  3. Märkligt att Fahlas och Skoogs träningsvillighet var ett skäl att låta dom gå när man tillåter herrar Leinonen och Pöllenen åka hem till Finland i två månader. Det här med att bygga upp träningstradition i klubben funkar ju sådär.

    En "äldre" spelare som Pöllenen skulle verkligen behöva Miros försäsongsträning. Han var sjukt seg redan innan han bröt revben förra säsongen. Som det är nu så tränar kanske 10-12 spelare av truppen här hemma, resten på egen hand.

    SvaraRadera
  4. Word på det hockeyfarsan, rakt och tydligt. Bra KHK.

    En på avstånd

    SvaraRadera
  5. Det gäller att ha känsla när man skriver på hemsidan samt vad och hur man kommunicerar med pressen. Det är något som ingen av våra framträdande personer visat upp ännu. Man dissar spelare, funktionärer, supporters och sponsorer till höger och vänster men det verkar vara helt naturligt för de att man kan kasta hur sig precis vad som helst utan konsekvenser. Med dagens ledning ser jag inte hur en förändring ska kunna ske. Vi behöver nytt fräscht blod som ser till att KHK gr i rätt riktning.

    SvaraRadera
  6. Nytt fräscht blod i KHK? Glöm det, den innersta kretsen regerar och tro mig det blir värre och värre. Sorgligt men sant vänta ska ni få se, klubbchef ska anställas, vågar inte ens tänka på vem det blir.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nån spelare har man tigit ihjäl, det riskerar ju också att skapa rykten om spelaren ifråga.
      Kempe verkar ju inte vara den som ägnar sig åt rak kommunikation.

      Radera
    2. Tycker det känns som dem ägnar dig åt en rakare kommunikation med media än med sina egna spelare

      Radera
  7. Håller med dig till 100% Pålle!!!
    Att hänga ut spelare på detta sätt känns inte ok i magen. I Sibbes fall har dessutom Kempe betett sig lika mycket som en pojke som Sibbe har gjort. Tror att man kunde löst detta på ett mycket bättre, det känns inte bra och mycket oproffsigt!

    SvaraRadera
  8. Även om han hade stannat så tror ja inte han hade platsat för HA iallafall. det såg man i i div 1. Som jag tyckte så ja han va bra på skridskorna, men när han kom in i anfallszon så började dive-riet. höll i pucken alldeles förlänge. Finns fel i kategorin Platsar ej. men vill inte gå ut med namn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pålles inlägg handlade ju inte om huruvida Sibbe platsar eller inte. Det handlar om hur man hanterar en person i ett offentligt sammanhang som på internet. Skulle tro att
      både Hööken och Kempe skulle ta mycket illa vid sig, om officiella företrädare för klubben skulle uttala sig offentligt om deras karaktärsdrag och mognadsnivå . Vad jag förstått har framförallt Kempe betett sig på ett sätt som skulle kunna beskrivas som vuxenmobbning. Och det triggar ju igång andra "bedömare", nu anonyma, vilket en del inlägg ovan visar på...

      Radera
    2. Där har du ju det !!! Vad du förstått så har ju Kempe betett sig ..... Och vad har du hört det .... Kan det vara så kallad ryktesspridning eller har han verkligen gjort så ??? Hellre rakt och öppet och vad det gäller Sibbe, så har han ju ett kontrakt att följa och passar inte det honom så får han väl skylla sig själv ...

      Radera
    3. han har ett kontrakt att följa ja. Då hade det väl räckt med att uttala att kontraktet är brutet. Man måste inte förnedra folk offentligt.

      Radera
  9. Orkar med KHK nu ska dem tydligen anställa Mats Johansson som klubbchef, detta blir ju bara för mycke

    SvaraRadera
  10. Ja nu fan blir det ju för mycket med Johansson
    sluta nu för F-N med ett höns hus
    Ta in en från yttre världen i stället

    SvaraRadera
  11. Min gissning är att Kempe sagt till Höök vad han skulle säga till media ang Sibbe,tyvärr.
    Den som borde bort ifrån KHK är Kempe!

    Den som skrev ngt om "vuxenmobbing" vet inte hur rätt han/hon har i detta fallet!

    SvaraRadera
  12. Nån som vet någon annan förening som sågar en spelare så offentligt som KHK?

    SvaraRadera