onsdag 23 maj 2012

Oväntad Klubbchef?

För ett tag sedan dök det upp lite uppgifter på att KHK ska tillsätta en klubbchef och genast satte spekulationerna igång. Det hetaste tipset blev direkt Mats J och reaktionerna på detta lät inte vänta på sig.

Ikväll fick jag in bra info på att forne kaptenen Hans Ottinger har blivit erbjuden jobbet. Frågan är om han är tillräckligt sugen på detta jobbet. Han har ett bra jobb idag och var riktigt besviken över att inte få spela ett år till. Jag hoppas han är riktigt intresserad och blir en ledare och pådrivare precis som på isen.

Ottinger skulle bli en bra Klubbchef. Han är ekonomiskt kunnig och har en gedigen hockeybakgrund. Är omtyckt av spelarna och känner Höök sedan många år samtidigt som han kan klubben. Ett bra val helt enkelt!

10 kommentarer:

  1. Det är lika mycket substans i detta som att Bengtzing skulle vara tillfågad

    SvaraRadera
  2. Fan inget kul detta ju Silly tog slut alldeles för fort för KHK. Tråkigt som fan, allt är ju stendött

    SvaraRadera
  3. Stämmer detta så kan det nog bli bra, Men en ska ska man tänka på det är inte alls samma sak att vara ledare på isen som i ett företag. Vad har Ottinger för erfarenheter kring ledarskap och företagsstyrning på den nivå som gör sig gällande med ett företag/ organisation med en omsättning på 20 miljoner plus. (Eller vad ligger omsättningen på)

    Personligheten har han kanske men kunskapen?

    En på Avstånd

    SvaraRadera
  4. Helt rätt i kommentar 1, hade Linda Bengtzing varit tillfrågad så skulle ju det ha varit lite substans i det. Men sen stämmer det att Stefan BENGTZEN inte var nära KHK.
    Varför denna misstro att Hasse inte klarar detta, jobbar på LF och har mycket hockey kunnande. Sen måste alla få en inkörsport med Inskolning som alla andra arbets platser. Tror Hasse kan ryta ifrån och vara chef över Kempe o Höök.

    SvaraRadera
  5. Tror att Otto kan vara ett riktigt smart val, jag är helt övertygad om att han skulle reda ut en tjänst som klubbcheft alldeles galant.

    SvaraRadera
  6. Hans Ottinger är en riktigt bra ledare på isen, men VD för ett företag. Kom igen!!! Vad har han för kvalifikationer för detta? Han jobbar på Länsförsäkringar som försäkringsagent, wow. Vad har Ottinger för egenskaper av personalutveckling, budgetarbete och budgetansvar, marknadskommunikation, strategi och visionsarbete och ledaregenskaper för ett företag som omsätter snart 30 miljoner. Kom igen , ni måste för fan vakna upp. Vilka preferenser har ni här egentligen ? Tror ni att chefsskapet bara innebär att man ska kunna ryta till ibland och vara en mysfarbror ala Tobbe Karlsson. Inget ont om Hasse, men han är lååååååångt ifrån dessa kvalifikationer och erfarenheter. Det behövs en riktigt vass ledare med alla ovan kunskaper. Johan Ahlborg som jobbat som vice VD för A-com där han bl.a jobbade med affärsutveckling blev sedemera Djurgårdens VD förra året. Han var bl.a styrelseordförande i Djurgården Fotboll Försäljning AB och är en av initiativtagarna till Djurgårdens Nya Affärsnätverk, DNA. Det är tyvärr den här typen av kvalifikationer som krävs på den nivån KHK är och har ambitioner att fortsätta att vara på. Att hitta en klubbchef ( VD ) som har ovan egenskaper och hockeykunnande är naturligtvis svårt, men det är tyvärr detta som krävs för att kunna ta nästa steg annars kan KHK likaväl hoppa ner till division 1 igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det mest sanningsenliga jag läst på länge! Men jag förstår att de flesta som kommenterar, inte har kunskapen hur ett företag/organisation fungerar.

      När de flesta som kommenterar tror att huvudegenskapen för jobbet är att kunna "ryta ifrån" blir man ju fundersam.

      Här krävs en stark kraft ifrån det privata näringslivet.

      Radera
    2. Ja det stannar nog som ett ryckte hoppas jag!
      Tveksam till detta val

      En på Avstånd

      Radera
    3. Johan Ahlborg är VD i Djurgården Elitfotboll AB som omsätter över 75 miljoner och har 11000 medlemar.
      Tommy Engström är Klubbdirektör
      i Djurgården Hockey AB.
      Håkan Loob är Klubbdirektör Färjestad, som är kända för att ta vara på sina hockeyhjältar och det har ju gått bra.
      Så den enda vägen är aldrig den enda.

      Radera
  7. Helt klart ett kontroversiellt val om det stämmer.
    Är dock kluven på om det är rätt eller fel. Hasse har många bra egenskaper men kanske inte erfarenheten.
    Det låter som en chansning för att komma billigt undan i mina öron.
    Borde styrelsen i KHK chansa med KHK:s framtid i potten?

    SvaraRadera