torsdag 31 maj 2012

Hålla budget?

Ni är flera som ifrågasatt hur jag kan vara nöjd med KHKs ekonomiska resultat när de faktiskt bara nådde halva den budgeterade vinsten. För mig är det inte absolut nödvändigt att budgeten hålls i ett så föränderligt "företag" som en idrottsförening är. Speciellt när det gäller ett hårdsatsande förening som KHK. Jag kan ta att klubben beslutar om extra kostnader under årets gång för att t.ex ta in nya spelare och därigenom lyckas sportsligt. Vi är många som skriker om fler nyförvärv och mer satsning och då måste vi också vara beredda på att betala kalaset genom mindre vinst eller höjda biljettpriser. Det viktiga för mig är att klubben gör allt för att nå sina sportsliga visioner utan att äventyra ekonomin. Om detta innebär att klubben medvetet ökar kostnaderna med en mindre vinst som följd är det helt ok för mig!

10 kommentarer:

  1. Självklart skall man satsa för att nå framgång sportsligt, före att samla pengar på hög.

    Men betyder det per automatik att man skall låta pengarna rinnna mellan fingrarna?

    Tror att dem flesta, supportar och sponsorer vill ett så starkt lag på banan som möjligt.

    MEN

    Inte genom att inte ha koll på ekonomin. Man har själva budgetat 500.000:- EFTER Allettan.

    Sedan tillkommer alla kvalmatcher.

    Vi pratar många miljoner ytterligare.

    Som kokats ned till 250.000:-
    Det känns verkligen inte ok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är man om man gnäller på en gnällspik?

      Gnällspikigare?

      Varför inte komma med argument istället?
      Men det har du väl inga, looser!

      Radera
    2. Tycker inte heller att det är ok att ADMINISTRATIVA kostnader skenar iväg från budget. Sånt skall man ha koll på!

      Är det till bättre spelare pengarna går har jag INGET SOM HELST PROBLEM med det. Tyvärr är det nog inte så enkelt...om de inte klassas som administratörer?

      Radera
  2. Det kommer alltid att finnas de som inte är nöjda oavsett vad som sägs och händer i KHK. Personligen så suger jag på karamellen att vi gått till allsvenskan. Vad mer kan ni begära egentligen!!?? Va nöjda!!

    SvaraRadera
  3. Visst vinsten skulle vara si eller så efter allettan och sen massa mer efter kvalet... Hur reste laget, det var ju inte direkt skogsserien div1f där bussresorna tar typ en timme. KHK hade först Östersund dit de flög sen svek publiken i den avgörande matchen (dryga 2000 i tak) sen kom kvalserien med flyg till Sundsvall och Haparanda. Det går inte att tro att bara för att tak var full på hemma matcherna så blir det super vinst.
    Det kostar i runda slängar 250 papp att flyga för laget så det kanske bör tas i åtanke. Plus en bussresa till Borås med allt vad det innebär, mat 2ggr osv för ca 30pers.
    Sen tog ju laget in Källström, Ågren o Elofsson under säsong vilket kan ha varit med i budgeten men om inte så är det också en kostnad.
    Att gnälla för att KHK inte gjorde nog vinst tycker jag blir löjligt eftersom de nu är i allsvenskan och går trots allt plus och har så gjort i flera år.
    Fruktansvärt lätt att gnälla när man inte riktigt har koll och bara vill hacka på klubben som troligtvis är en av de mest välskötta i allsvenskan, det är många klubbar med risig ekonomi och dåliga förutsättningar.
    Hoppas verkligen laget gör en kanon säsong och etablerar sig i allsvenskan för det är en tuff omställning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är helt ok att inte gå mer än 250k plus. De kunde gått 1 krona i vinst så hade jag varit nöjd. MEN det som oroar är att man vad gäller de BUDGETERADE kostnaderna ligger låångt från verkligheten. Som tur är låg intäkterna också låångt under de verkliga så det räddade situationen.
      Vad hade hänt om "bara" kostnaderna hade legat fel?

      När man ser att det är "administrativa kostnader" och personalkostnader som sticker ut så blir man OROLIG. Dessa kostnader är ju inte direkt rörliga egentligen. Visst tog man in ett par spelare under säsongen, men det hade man väl (eller borde haft?) i budgeten från början?

      För att man analyserar och ifrågasätter är man inte mindre supporter än någon annan, man kanske tänker lite mer på framtiden och vad som komma skall och hur pengarna kan användas optimalt för att nå de sportsliga målen man sätter i klubben. Det är inte OK att spendera för att det går. Det handlar om att spendera rätt.

      Höjningen av säsongskorten för ungdomar och pensionärer kommer kosta MYCKET i form av dålig PR och mindre sålda biljetter.
      Jag hoppas att frasen "Det är vi som är KHK!" överlever trots att jag ser och hör att den fått en riktig törn bland folk på stan. Nu är det inte alla som KAN fortsätta följa sitt favoritlag från läktarplats...rätt eller fel? Det får vi se...

      Radera
  4. Biljett pris för säsongen 2012/2013 som nykommling i allsvensan så har KHK tagit till rejält ligger på nr 3 bland alla lagen i allsvenskan med sitt pris , o andra klubbar ha rabatt för sina äldre supporters. O ungdom räknar man väl till man är myndig inte 16 år väl ?
    tycker dom suger totalt ut sina supportes nu med detta pris för en sittplats...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara hålla med,. Synd att de lägger sig så högt, detta gör att vi med flera inte kan gå. Nu blir det Viasat för 99:- månaden istället! Varför inte lägga sig lite lägre och få fullsatt, än dessa jäkla ockerpriser som kommer ge en halvfull arena!

      Radera