tisdag 29 maj 2012

Bättre o bättre år för år!

Nu har årsredovisningen kommit och här kan vi läsa att det blev en vinst i år igen. Trots vissa rykten om att det skulle bli förlust blev det istället en vinst på nästan 250 000:-.

Jag tycker att det är fantastiskt bra att KHK återigen går plus och att det egna kapitalet nu uppgår till imponerande 2 346 000:-. Det känns extra bra med tanke på hur kärvt många andra klubbar har det och där flera klubbar i både div1 och HockeyAllsvenskan slåss för sin överlevnad. Vi har på en kort tid gjort flera stora satsningar både sportsligt och på övriga organisationen och detta utan att äventyra klubbens existens och istället öka på vinsterna och ha en bra plattform att bygga vidare av.

Att sen läsa om hur stor undomsverksamheten är med 450 aktiva i olika åldrar ger hopp för framtiden när det gäller att få fram egna produkter. Här finns många engagerade och duktiga ledare som allt för sällan lyfts fram, för det är ett enormt jobb dessa lägger ner. Tyvärr ligger våra j20 och j18 lag just nu på en alldeles för låg nivå för att kunna slussa in spelare till A-laget. Vi får än så länge förlita oss på att våra utflugna talanger hittar hem igen.

Givetvis finns det säkert massor av saker som behöver förbättras men åter igen har KHK tagit ytterligare steg och uppfyllt visionen sportsligt samtidigt som man har skaffat sig en bra grund för sätta upp nya mål och visioner. Detta är jag som KHKare väldigt stolt över!

Alla handlingar kan ni läsa om HÄR!

5 kommentarer:

  1. Hade man inte budgeterat med 500tkr och då har man väl inte räknat med kvalserien tex... Inte dåligt att satsa så hårt och ändå gå plus men 250tkr under budget samt att ks borde varit en plusaffär. Har man koll på grejerna undrar man, så vi inte sätter glädjebudgeter som vi inte håller och hamnar i trubbel. Här kanske Mats nya jobb kommer ge en bättre möjlighet att nå budgetarna för det är nästan viktigare än att man går plus för det visar att man har koll.

    SvaraRadera
  2. Tycker inte det är konstigt att vi inte får fram några ungdomar när man tillåter föräldratränare i U15/16 o högre

    SvaraRadera
  3. "Eget kapital" i en balansräkning behöver nödvändigtvis inte vara "pengar på banken" utan oftast är det bokslutsdisponeringar av olika slag som kallas så. Tycke nog att verksamheten totalt borde genererat en betydlig större vinst!

    SvaraRadera
  4. Då budget och utfall så markant skiljer sig, är det förvånande att du Polle tycker det här är bra.

    Att man sedan utser sig själva till nya poster känns ju heller inte så kul.
    Det är väl inte längrer vi som är KHK, utan bara vissa?

    SvaraRadera
  5. Frågan är riktigt ställd varför ska man göra en budget om den inte ska efterlevas oavsett bättre eller sämre resultat. Det bevisar att man inte kunnat hålla den och det är i sin tur ett bevis på att man inte har kontroll över pengarna. Nu var inte jag på årsmötet men gavs det bra argument för att man inte kunde hålla budget? Fanns det bra argument till varför klubben agerat som man gjort är det ju ok. Ett tänkvärt ordspråk vad det gäller val av klubbchef, man ska aldrig gå över ån för att hämta vatten! Sen om det stämmer i detta fallet låter jag vara osagt.

    En på Avstånd

    SvaraRadera