söndag 20 maj 2012

IK Oskarshamn, Fredrik Söderström!

Hej!
 
Nu står sommaren och knackar på dörren men om vi går en tid tillbaka hur skulle du beskriva er säsong 11/12?

Med lite distans kan vi konstatera att säsongen 11/12 blev klubbens bästa någonsin. En häftig upplevelse, en nyttig resa och utvecklande för alla delar av organisationen. Men idag är den tämligen ointressant, vi har ingen anledning att vara stöddiga, utan ska med stor ödmjukhet blicka framåt. Vi tillhör fortfarande kategorin klubbar och lag som av omgivningen bedöms höra hemma på den nedre halvan.
 
Vad har ni för målsättning inför kommande säsong?
 
Klubben har en ambition att under de kommande åren etablera oss som ett lag för den övre halvan, ett lag som ska finnas med i kampen om förkval och i förlängningen ta sikte på kvalspel. Som tränare tror jag det är viktigt att den faktiskta målsättningen skapas tillsammans med gruppen, för att nå en trovärdig mentalitet i gruppen. När vi samlat truppen kommer vi att jobba fram en tydlig målbild, skapa ambitioner i kortare och längre perspektiv. Men det vi fick uppleva förra säsongen, med ett häftigt förkval, hade varit fantastiskt att uppleva ännu en gång. Vi har alla olika perspektiv, för oss är inte modellen att slå på stora trumman, vi klär bäst i ödmjukhet, med tålamod och med gott omdöme.

Hur ser du på eran trupp i dagsläget?

Vi har fått behålla stommen, vilket självfallet skapar viss trygghet. Nu tillhör vi lagen som får acceptera att de bästa spelarna blir intressanta för våra motståndare med större resurser. Vi kan välja på att avundsjukt snegla på motståndare, eller som vi valt att göra, försöka hitta vår väg mot framgång. Några platser återstår att fylla, men vi överväger noga alternativen, och vill hitta rätt karaktärer, då får det ta den tid som krävs. Läget är under kontroll, vi har ett gott samarbete mellan tränare och sportchef.
 
Vilka spelare ska vi hålla ett extra öga på när ni kommer till Telenor arena?

Lite svårt att svara på så här tidigt, men av förklarliga skäl bör våra importer vara av avgörande betydelse. Men förhoppningsvis kommer nya underhållande spelare att kliva fram i ljuset, det är vår avsikt, dröm och förhoppning att nå en utveckling på samtliga individer.
 
Vad tror du om Karlskronas chanser som nykomlingar i en het Hockeyallsvenska?

Har mer än fullt upp att ha koll på våra egna förutsättningar, men ser vi till föregående säsong var skillnaderna små mellan lagen i serien, och gissar på detsamma för 12/13. För KHK blir det förvisso en annan verklighet i Hockeyallsvenskan än i div 1, där man sannolikt kunde vinna matcher oavsett dagsform. Nu väntar enbart tuffa matcher, en läcker utmaning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar