onsdag 2 januari 2013

Dåtid nutid och framtid! Fortsättning

Vi har lämnat 2012 bakom oss och kan blicka fram över ett i stort sett orört 2013. Vad kan vi då ha för förhoppningar och förväntningar framöver.

Det återstår 19 omgångar av Hockeyallsvenskans grundserie och visst i teorin finns chansen att avsluta säsongen utan kvalspel men i praktiken är det bara att inse att vi kan se fram emot en lika lång hockeysäsong som förra våren. Att vi redan nu kan ställa in oss på en kvalserie ser jag dock som något positivt mot att vi istället ska kriga in i det sista och missa chansen i de absolut sista omgångarna. Vi kan gnugga på de saker som Janne vill finslipa och även vila småskadade spelare för att alla ska vara i bästa form inför de sista tio vinna eller försvinna matcherna. Väl där gäller det att alla inser allvaret och är beredda på ett fullständigt krig mot hungriga div1 lag som inget hellre vill än att spela ner oss i ettan igen. Precis som vanligt med andra ord! Här är det upp till varje spelare att ge absolut allt och det finns inga ursäkter för några bottennapp eller soppatorsk. Det finns ingen andra chansen utan här är det bara vinster som gäller och med tanke på hur många i truppen som var med i laget förra våren så vet spelarna precis vad det handlar om och vad som krävs. Lägg därtill en tränare som också han är riktigt van vid just kvalserier så tycker jag att vi har alla möjligheter för att lyckas. Ska man se det riktigt positivt som jag brukar göra så är detta den enklaste vägen till en kvalserie, jämför bara med de två tidigare säsongerna;):

När det gäller truppen så sätter arbetet med att utforma nästa säsongs upplaga fart redan nu. Kontraktsläget just nu ser ut enligt nedan.

Timo Leinonen  13/14 +2
Mikael Kurki 13/14
Patrik Magnusson  12/13 +1
Andreas Elofsson 14/15
Patrik Ruiz 12/13 +1
Jonny Ågren 13/14
Tomi Pöllänen 12/13 +1

Här tror jag att det kommer ske en del förändringar även på dessa kontrakt och jag är övertygad om att Janne och Calle redan nu har en plan klar om vilka spelare de vill ha kvar och en hel del uppslag på nya spelare om vi bara säkrar en fortsatt plats i HA. Vi har redan sett en del av detta arbetet med spelare som Erik Nyström och Lucas Wallmark, unga talangfulla spelare som är väl skolade i både u-landslag och J-20 superelit. Mina förhoppningar är att vi får se mer av denna varan och att vi ser möjligheterna i de unga lirarna. När det gäller vår egna U och J verksamhet återkommer jag i ett senare inlägg.

Efter säsongen är det dags för styrelse och klubbledning att kritiskt granska säsongen som varit och verkligen hitta anledningarna till varför vi hamnade i denna sitsen för att det inte ska upprepas igen. Ett utvärderingsarbete som vi förhoppningsvis kan lära oss mycket av och se som bra erfarenheter för kommande år.

Vi sluter oss nu samman och blickar fram emot en vår då vi alla, lag, sponsorer och publik återigen går samman och visar vilken oerhörd kraft vi KHKare är tillsammans. För tillsammans ska vi se till att klara det enda tänkbara målet för säsongen, fortsatt spel i HockeyAllsvenskan 13/14!






2 kommentarer:

  1. Finns kanske en och annan som borde ställa sin plats till förfogande bums

    SvaraRadera
  2. Menar du då även styrelse folk.

    SvaraRadera