onsdag 21 september 2011

Storebror läxade upp lillebror!

Första perioden börjar precis som förväntat med ett högt forcheckande Krif. Men efter bara några minuter blir man straffade då Sibbe och Ellerstad kommer loss i ett 2 mot 1 läge. Sibbe går på skott som Findus räddar men på returen är Ellerstad framme och petar in pucken!
Efter detta höjer KHK tempot och Krif får svårt att hänga med. Mitt i perioden sitter 2 - 0 efter att Jimmie gjort ett grymt jobb nere i ena sarghörnan. Han sliter sig loss och kan servera Julle närmast öppet mål vid bortre stolpen. Imponerande att se Julle våga ta steget fram!
I slutet av perioden blir Grönlund utvisad och Krif kan skapa ett visst tryck men sett över hela perioden så är KHK numret större!

Andra perioden startar precis som första med hög press från Krif. Mycket tack vare att KHK spelar svårt och nonchalant i egen zon.
Efter halva perioden får Krif spela powerplay och de gör det riktigt bra. Här var en reducering inte långt borta! Men ett par byten senare kommer KHK upp i ett anfall där Fimpen serverar Aaro en riktig macka. I kalabaliken som uppstår efter Aaros skott kan Ellerstad göra sitt andra mål för kvällen. Bara några sekunder efter påföljande tekning kan Jocke Ohlsson sätta 4-0 på förarbete av firma Ottinger-Svensson. Några minuter senare är det dax igen, Aaro skickar in pucken mot mål och Sibbe är framme och styr in den bakom en chanslös Findus! 5-0 till KHK efter andra perioden är därmed ett faktum!

Det man trodde skulle bli en avslagen sista period blev istället rätt underhållande. Medans Krifspelarna mest  åkte runt och surade fortsatte KHK att trumma på. Periodens höjdpunkt blev Sibbes två mål och därmed hans andra hattrick på två matcher och han fastställer därmed slutresultatet till 7-0 för KHK.

Sett över hela matchen så var KHK ett par nummer bättre än Krif. Att Krif vissa stunder fick ett visst tryck på KHK var mest en följd av slarv och nonchalans från KHKs sida. Det var riktigt roligt att se laget fortsätta spela offensivt trots att siffrorna rann iväg. För Krifs del är det bara att bryta ihop och komma igen, det väntar viktigare matcher mot andra lag i serien!

Matchens bästa: Alla KHKare, ingen nämnd och ingen glömd!