fredag 16 september 2011

Intervju med Oskar Andersson!



Hej Oskar!
Hej Micke

Nu är träningsmatcherna avklarade, hur vill du summera dessa?
Jag tycker att matcherna i största del varit okej. Men i vissa matcher har vi haft för långa och djupa svackor, då har koncentrationen blir för dålig. Senast klarade vi av det i 60 minuter. Men Tomas och jag har fått svar på det vi vill. Sen få man inte glömma att laget tränat på riktigt bra mellan matcherna, och det kommer visa sig framöver.

Det är många nyförvärv, har de motsvarat era förväntningar såhär långt?
Absolut. Det känns som alla nya har kommit in bra i gruppen, och rollfördelningen börja som sagt sitta mer och mer.

Hur tycker du årets lag ser ut mot förra året?
Vi besitter en väldigt intresant trupp. Den stora skillnaden är väl att truppen idag består av fler puckskickliga backar och det gör att vi blir snabbare i omställningarna.
Jag upplever att vi blivit snabbare över lag. När det gäller anfallsspelet har vi idag spelare som är mer kreativa än i fjol.

Ni har ingen speciell PP kedja utan kör på de ordinarie, varför?
Vi har testat runt och i stort sätt har alla har fått chansen att visa sig i PP. Tycker det visar att vi har väldigt många som klarar att att spela PP. Men på slutet har vi kört med två pp backpar med olika kedjor.
Vi har även testat olika pp uppställningar på träningarna.

Oftast spelar ni med 4 kedjor vore det inte bra att ha 13 forwards med tanke på skador/sjukdomar?
Idag har vi tolv forwards, och då jobbar vi ut efter det. Bara för att det står 4 kedjor på laguppställningen, innebär det inte att vi alltid använder oss av samtliga 12 spelare. Det varierar väldigt mycket från match till match.

Laget ser betydligt mer offensiv ut i år. Hur ser er spelide ut?Vi följer samma plan som förra året, i stort sätt. Det gäller att göra bedömningarna tillsammans på isen, det bestämmer om det blir ex styrning med mycket skridskor eller om det blir checking. Vi strävar efter att hitta ett lugn i det defensiva arbetet under hela matcherna, klarar man det blir den offensiva hockeyn lättare att spela.

Vad är målsättningen för denna säsongen?
Topp fyra innan jul.

Tack för svaren och lycka till!
Tusen tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar