fredag 17 juni 2011

Planering för AS, Mats svarar!

Hej Mats!

På måndag avgörs ödet för i första hand Borås när det gäller eventuellt fortsatt spel i Allsvenskan eller inte.
Om de får ett negativt besked är det självklart att KHK tackar ja till en förfrågan om spel i AS?

Först och främst är det bra att veta att den allsvenska nämnden, som prövar klubbarnas elitlicenser, har sitt möte i nästa vecka. Efter det mötet ska Svenska Hockeyförbundet slutligt fastställa serieindelningen. Är det någon klubb som inte klarar elitlicensen så borde vi få frågan om att spela i allsvenskan nästa säsong. Ifrån klubbledningen har vi sagt att vi inte kommer att svara på frågan förrän vi faktiskt får den.


Vad är fördelarna/nackdelarna med att få spela i AS?
 
KHK:s klara mål är att spela i allsvenskan och vi har satt upp målet senast 2014. Vi vill göra det för att erbjuda en elitverksamhet både för spelare, sponsorer och inte minst för vår fantastiska publik.

I tidningen kunde vi läsa att det inte blir någon höjning av säsongskort.
Finns det några speciella områden ni planerar att ändra för att öka inkomsterna?

Vi har lagt en budget för att spela i divison 1. Det gäller både spelarbudgeten, resor, material och annat. Det är dyrare att spela i allsvenskan. Det blir fler matcher, längre och dyrare resor och vi behöver säkert spetsa truppen för att bli konkurrensmässiga i så fall. Samtidigt kommer vi att erbjuda elitidrott av verkligt hög kvalitet och många fler matcher att njuta av.

Ska vi klara den utmaningen utan att rasera KHK:s starka ekonomi så behövs det ett jättestöd från hela bygden, både supporters och sponsorer. OM det blir aktuellt så måste vi presentera nya sätt att stötta KHK i den utmaningen. Men vi har redan sålt ca 1000 säsongskort och det är inte möjligt att ändra priser på våra säsongskort. Jag är helt lugn över att KHK har hela bygdens stöd – det känner vi och det är vi riktigt stolta över oavsett om vi spelar i ettan eller allssvenskan.


Vad får ni för ekonomisk tillskott från AS och hur stora är dessa, tvpengar mm?

Hockeyallsvenskan har ett avtal med Viasat som ger lite styvt 1,5 Mkr till respektive klubb. Men samtidigt begränsas klubbens egna möjligheter att sälja reklam på vissa platser i arenan


Hur går tankarna när det gäller truppen, kommer ni att bredda denna och ta in fler spelare än ni tänkt innan för att klara en tuff AS säsong?

Det är precis en sådan fråga som vi måste diskutera om vi får frågan om att spela i Allsvenskan. Men om vi får frågan och vi ska svara ja på den så är min personliga uppfattning att vi ska det ge truppen en rejäl chans att vara med och fajtas i serien. Det ska vara precis som vanligt med oss i KHK gör vi det så gör vi det på riktigt.

 
Kommer spelarna ha samma ersättning som nu trots spel i en högre division?

Det är olika beroende hur respektive kontrakt är utformat.


Till sist, vem är spelaren som ska presenteras på tisdag?

Onsdag, kommer det en riktigt spännande presentation. Och låt det vara lite spännande också på spelar fronten. Nästa vecka kan bli en riktigt ”Silly week” för vårt KHK:



Ett stort tack för intervjun Mats!

4 kommentarer:

  1. Tror inte ssista ordet är sagt ang biljettpriserna

    SvaraRadera
  2. Kanonbra blogg! Vettiga intervjuer! Du borde kanske jobba för khk ?=)

    SvaraRadera
  3. http://www.barometern.se/sporten/barometern-fragar-ut-bengt-sjostedt(2822926).gm

    http://www.barometern.se/sporten/barometern-avslojar-vikings-fortsatter-bloda(2821595).gm

    SvaraRadera
  4. KHK skulle förlora närmare miljonen om man behåller säsongskortspriserna som fastslogs utifrån div1-spel

    SvaraRadera