torsdag 9 juni 2011

KHKs plus blev OIKs minus!

En rubrik som är nära sanningen då KHK gick plus 218 000 och OIK minus 210 000 förra säsongen. En bidragande orsak till att de gått sämre än väntat är ett publiktapp som innebär 700 000 mindre än beräknat. När det gäller omsättningen så kommer OIK upp i 5 miljoner.

Flera lag har visat upp minussiffror i dagarna, Borås, Mif, IKO mfl. jag kan bara konstatera att det är svårt att få en hockeyförening att gå med plus. Därför känns det skönt att KHK har 2,1 miljoner på banken om det skulle gå lite sämre för oss nåt år!

3 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att KHK går +, men man oroar sig att det blir så "lite" man går +, visst nu hade vi Belin affären(negativ affär), kiosk affären(kommer väl förmodligen bli positiv) och annat som t.ex. flyg till 2 matcher (som är positivt använda pengar). Snitt biljett pris förra säsongen (10/11) var ca 80 kronor (?) publik snittet (grundserien och allettan) 2885.

    80*2885*21(biljettpris*snitt åskådare*matcher)=4 846 800 kronor+ sponsor pengar (ca 2 miljoner?). Borde inte det räcka till löner och kostnader för hela organisationen + mer?

    Med den publik och sponsorer KHK har så måste man gå + mer tycker jag, visst kostar det med spelarlöner (är det spelarlönerna som är 4 miljoner eller är det totala lönebudgeten för tränare och annan personal som är 4 miljoner?), personal och så vidare.

    Matrialkostnaderna skulle ju också gå ner, men ändå höll dom inte budgeten för det? Skulle inte avtalet med reebok och team sportia ge bättre resultat.

    Sen får man inte glömma att säsongen blev väldigt lång också, men borde definitivt resultera i mer pengar ändå.

    SvaraRadera
  2. och så ska det tyckas utan att man har en aning om hur det ser ut i verkligheten. klubben skulle nog vinna på att lägga ut och förklara siffrorna. hur mkt + skulle vi gått för att alla skulle vara nöjda? tycker det finns för många tyckare i dagsläget. jag vet att det jobbas på alla fronter och är kanonnöjd med att vi nästan gick till as och att vi gick + efter ett givet - resultat!

    //Peter

    SvaraRadera
  3. lustigt att ingen vill bekräfta vad KHK betalar i lön för Fimpen ?

    SvaraRadera