torsdag 23 juni 2011

Inte bra Krif!

Att det är kostsamt att sikta uppåt i seriesystemet vet vi KHKare mycket väl om. Men att som Krif gå hela 612 000:- back är riktigt illa. Nu framgår inte klubbens hela omsättning men jag tror inte den är så otroligt stor vilket gör förlusten stor i förhållande till omsättningen. Matrialkostnader och utvecklingslaget har varit bidragande orsaker till förlusten enligt klubben.
Nu säger man sig ha kontroll på matrialkostnaderna och nästa år kommer utvecklingslaget få tillskott från KHK då det ingår i ett samarbete mellan klubbarna.

Jag hoppas att många derbyn med en betydligt större publik/sponsorintäkt 11/12 gör att krif kommer göra en betydligt bättre säsong ekonomiskt.
Välmående klubbar i blekinge gynnar oss alla!

5 kommentarer:

  1. Sedär. Fler klubbar som har problem med materialkistnaderna ....

    Men detta kommer callahan och hans gnällspikar att tala tyst om

    SvaraRadera
  2. Förtydligande: Krifs ekonomiska resultat för det gångna verksamhetsåret blev ett underskott på ca 320 000 kr, vilket också framgår av BLT:s artikel.

    SvaraRadera
  3. Ang. förtydligende: Det som framgår av BLT:s artikel är:
    1, KRIF:s ekonomiska resultat för det gångna verksamhetsåret slutar på -612.496kr
    2, KRIF:s egna kapital har förvandlats till ett underskott på ca -326.000kr (alltså inget eget kapital utan bara skulder)

    Läge att hålla isär resultat och kapital innan man gör förtydliganden....:P

    SvaraRadera
  4. Jaha, så du menar att om det blivit en vinst på låt oss säga 200 papp, då hade krif kunnat baka ihop den med det egna kapitalet på ca 300 lax och säga: titta, vi gick plus med en halv miljon..?

    SvaraRadera
  5. RESULTATET baseras på inkomster minus utgifter som man har haft under ett verksamhetsår och har absolut INGET att göra med hur mycket eller hur lite pengar du har på kontot.
    KAPITALET baseras på hur stora tillgångar du har totalt.

    ex. om en nystartad förening börjar sitt första år med 0:-
    Därefter så gör dom en vinst på 10000kr fem år i rad, då innebär det att efter fem år har man ett eget kapital på 50000kr, men det femte året blev resultatet fortfarande +10000kr.
    (tydligare än så kan jag inte vara)

    SvaraRadera