onsdag 29 juni 2011

Intervju med Ole på OIKbloggen!

Ole är en av två som driver OIKbloggen som jag anser vara en av de bästa bloggarna som rör div1 hockeyn i sverige!

Hur ser du på OIKs lagbygge inför säsongen 11/12?
Jag tycker det ser riktigt intressant ut inför den nya säsongen och personligen är jag mycket nöjd med vad Simon och sportgruppen har plockat in.

Om vi tittar på forwards först så har vi ju förlorat t.ex Hjalmarsson och Löfstedt som skapade oerhört mycket framåt under fjolåret. Dock så känns det som om ersättarna mycket väl kan fylla de platserna. I Prez och Fahla så vet vi ju verkligen vad vi får och de kommer göra många poäng i vinter. Supporterspelaren Andrew Fournier ser också väldigt intressant ut. Det är ju som alltid svårt att veta vad en kille från andra sidan pölen kan prestera här men han har ju fina meriter från både ECHL och OHL som är två tuffa ligor. Hetta är en kille som Prez känner till bra från Asplöven och de kan säkert trivas ihop även här nere. Daniel Pettersson är en intressant kille som gör seniordebut. Han har en Svensk mamma men har vuxit upp i Kanada med allt vad det innebär så han får ses som en Kanadensare.
 Vi ska ju heller inte glömma att vi fått behålla t.ex Jakob Karlsson och Hampus Klozz. Jakob tror jag kan bli en av ettans bästa centrar med rätt omgivning kommande säsong och Klozz utvecklades bra under fjolåret och kan säkert ta något kliv till uppåt.
Lite beroende på hur Coach Olsson väljer att ställa upp laget så kan vi få tre bra producerande kedjor och en stabil checking line.
Backsidan tycker jag ser starkare ut i år än tidigare. Vi får in två nya killar i Sean-Michel Sunnqvist och Alexander Edström. Sunnqvist har ett gäng elitseriematcher på kontot och Edström har några säsonger i Allsvenskan med Troja så de kommer definitivt förstärka bakåt. Dessutom så förlängde både Alex Karlsson och Tommie Samuelsson vilket var oerhört viktigt då de var vår främsta offensiva respektive defensiva back i fjol.
Målvaktssidan är väl den som de flesta ser som vår ”svaga” punkt så här under off-season. Jag litar dock helt och fullt på sportgruppens arbete och de har stor tro på denna duon. Jag kan ingen av dem jättebra så här långt men det är två olika målvakter till stilen. Vi har Tex Williamsson som hämtas från Limhamn i tvåan där han hade en kanonsäsong i fjol. En stor målvakt. Han ska slåss om förstaspaden med Jesper Engelin som är lite mindre till storleken. Han har agerat backupmålvakt i Borås under de senaste säsongerna. Tillsammans med den målvaktstränare som ska hjälpa dem lite extra i år så hoppas och tror jag att de kan kliva fram och visa att det var helt rätt att satsa på dem.
Vad är en rimlig målsättning för OIK?
Allettan är ju det självklara första målet men målsättningen måste ju såklart vara att gå så långt som möjligt. När vi förhoppningsvis har gått till Allettan så kan allt hända men nog känns det realistiskt att tro på en Play Off plats i alla fall. Vi var inte så långt ifrån i fjol och vi har ett bättre lag i år. Att förlänga säsongen med kvalseriespel långt in i April är ju något vi alla önskar. Det är jobbigt när säsongen tar slut redan i februari.

Vem blir årets utropstecken i OIK?
Hmm… Jag tror Alexander Karlsson kan bli en av de bästa backarna i serien denna säsongen. Han blev bättre och bättre för varje match som gick i fjol och med debutsäsongen på seniornivå avklarad så tror jag han är redo för stordåd i ettan. Tyvärr för vår del så lär han minst spela i ett Allsvenskt topplag säsongen efter. Ska jag dra till med ett lite mer otippat kort så blir det David Norrman. Han fick spela mycket med TAIF:s J20 SuperElit under slutet av förra säsongen och det tror jag han mådde bra av. För att vara förstaårssenior så har han redan en hel del seniorhockey i kroppen. Får han chans med ”rätt” kedjekamrater och tar den så kan han bli en rolig överraskning.

Vilket derby är hetast för dig?
Derbymatcherna mot Mörrum har ju alltid varit lite speciella men när KHK tog steget upp i ettan så känns det som om det blev det hetaste derbyt. Framförallt så känns det som om matcherna mellan lagen blir allt hetare för varje säsong som går. Det är ju också mycket ”snack” både innan och efter de matcherna. I år blir det ju också ett ”nytt” derby i och med att Kallinge har tagit steget upp och något säger mig att det kommer bli rätt heta matcher där också. Men i nuläget är det definitivt KHK-matcherna som är hetast.

Vad tror du kommer skilja mellan OIK med Jönsson-Söderström och nu med Skoog-Olsson?
Oj, det var en väldigt svår fråga. Det är inte lätt att förutspå skillnader där. Om vi börjar med tränarna Söderström vs Olsson så har jag träffat Mattias några gånger under hans besök här nere i sommar och de intrycken jag har fått är att han är väldigt social, målmedveten och hockeygalen. Dessa egenskaper stämmer dock bra även på Fredrik så några stora skillnader har jag inte sett ännu. Sen återstår det ju förstås att se hur Mattias är som ledare och coach när hockeyn väl kommer igång men han har lovat offensiv hockey och det är ju det vi fått se även de två senaste säsongerna. Så hittills har jag mest sett likheter mellan tränarna och jag är säker på att vi har fått en fullgod ersättare i Mattias.
När det gäller Jönsson vs Skoog så kommer de ju arbeta på lite olika sätt. Roger hade ju inte hand om marknadsbiten på samma sätt som Simon har nu så deras arbetsuppgifter är väl det som skiljer mest. Annars är det två killar som lägger ner oerhört mycket tid på sina uppgifter. Men även här så får vi nog låta det gå några månader till innan vi ser några tydliga skillnader. Jag är dock helt säker på att firma Skoog/Olsson kommer göra ett minst lika bra jobb som Jönsson/Söderström gjorde.


Varför minskar eran publik trots bra lag och spel?
Ja det är en väldigt bra fråga. Vi som jobbar kring hockeyn i Olofström har ställt oss den många gånger. Det känns lite som om säsongen när vi tog oss till Allsvenska kvalserien gjorde att publiken här blev lite mer "kräsen". När säsongsinledningen i fjol dessutom inte gick så smidigt som man hoppats och våra supporterspelare inte levde upp till förväntningarna så svalnade även intresset och man hämtade sig aldrig riktigt från det trots att vi ändå gick till Allettan till slut och var med i striden om en Play off-plats till näst sista omgången.

Finns det några konkreta åtgärder för att öka intresset?
Ja, vi har en Arrangemangsgrupp här i OIK som jag själv finns med i och vi jobbar stenhårt för att publiken ska hitta tillbaka till Stålhallen. Vi jobbar nu under sommaren med att planera olika aktiviteter och arrangemang både under försäsongen och när serien väl kommer igång.  Jag kan inte gå in i detalj på vad det innebär i nuläget men vi måste se till att klubben och spelarna syns mer och att allmänheten lär känna sitt Steelers bättre.
Tidigare säsonger så har det varit så att många inte ens vet vilka killarna är när de får av sig hjälmen och tröjan. Ett av målen för oss i denna gruppen är att få folk i Olofström att veta vilka deras spelare är och Steelers ska bli byns lag. Detta är en sak vi tror kommer bidra till ökat intresse. Sen så krävs det förstås att det presteras bra på isen men med det lag vi har nu så finns det alla möjligheter till det. Jag ska också säga att på snacket som går här borta nu så verkar intresset redan ha stigit lite och det beror förstås på det intressanta lag som vi har på pappret nu.

Om jag säger att ni inte vinner någon match mot KHK iår heller vad säger du då?
Då säger jag att du har fel där. Självklart var det jäkligt surt att vi inte lyckades besegra KHK förra säsongen men i sista matchen så var det nära och det kunde gått lite hur som helst den gången. Denna säsongen känns det som om vi har ett starkare lag än i fjol och utan att har stenkoll på er trupp i nuläget så tror jag vi kommer att vinna matchserien mot er i år och återställa ordningen J  men det kommer bli ett gäng tuffa matcher och nu vill man bara att sommaren ska passera så det drar igång igen.
Ett stort tack för intervjun Ole!

3 kommentarer:

  1. Kalasbra Pålle... och Ole =)

    Så oerhört skönt och befriande att få läsa sånt här som omväxling från allt dravel i diverse forum och morgontidnigar!

    / Jocke

    SvaraRadera
  2. snacka om att vara över positiv, kan väl få in en gnutta realism med

    SvaraRadera
  3. OIK-KHK skakar händer, härligt att se!

    SvaraRadera