onsdag 13 juli 2011

Leinonen nr1!

Bloggaren Mjörnberg gör en intressant ranking av div1 målvakterna. Att vår Timo kommer högst upp känns bra och det visade han med eftertryck förra säsongen.
När det gäller toppkandidaterna i våran serie så har Nybro och Kristianstad det väl beställt på denna posten. Mörrum har också ett intressant målvaktspar där vi vet vilken kapacitet Peter besitter! Frågan är bara om han får tillräcklig hjälp av sina backar?
Däremot känns det betydligt mer osäkert i Krifs och Oiks fall. Här är det upp till bevis för oprövade kort på denna nivån!
Att ha minst en riktigt stabil målvakt är ett måste för att räcka till i årets heta serie. Hur de olika lagens sista utposter agerar i vinter kommer bli helt avgörande om det blir succé eller fiasko!

2 kommentarer:

  1. Nybro har i nyförvärvet Marcus Lundell skaffat en rikig klassmålvakt i division 1 mått. Johannes Jönsson kommer utan tvekan att få konkurrens om första spaden i Nybro. Hade det inte varit för Lundell så hade siffrorna varit betydligt större i KHK.s matcher mot Visby Roma i playoff 3.
    Tisell är en bra målvakt som fick sitt
    ordentliga genombrott i TAIF i division 1 och han gjorde absolut inte bort sig i allsvenskan, MEN hur kommer han agera när han har betyligt sämre försvar framför sig. Rundningskoner som Rooth och Persson mot vindsnabba Wallmark, Ruiz, Johansson, Fimpen och Pöllänen, vi får väl se;. Förra årets målvakt Alexander Bengtsson som gick till Oskarshamn kändes som ett mer säkert kort för Kristianstad.

    Peter Johanson i Mörrum tycker jag var en riktig besvikelse. Tittar man på räddningsprocenten så talar den sitt tydliga språk hur viktigt det är att ha ett starkt försvar framför sig i kombination med bra målvaktspel. I TAIF var han grym i Goiset, ganska mänslig ;)
    Precis som du skriver Pålle så är de stora utropstecknen KRIF och OIK och där deras försvar måste göra ett hästjobb för att backa upp sina orutinerade målvakter. Ska bli intressant och se om Findus mognat efter 1 år i seniorhockeyn om än i division 2.

    Hur som helst så längtar man ordentligt till nedsläpp.


    Slick

    SvaraRadera
  2. Ja, nog e sista utposten väldigt viktig.
    OIK har ju i forna dar satsat på en bra 1:e målis (tex Marcus Lundell Nybro, Peter Andersson Skövde) Detta med blandade resultat, då resten av materialet inte hållit måttet för att vara ett allettanlag.
    Senaste 2 åren har OIK haft D. Karlsson och H. Roysson. 2 unga, jämna, ganska oerfarna målvakter precis som denna säsong 11-12. 09-10 gick OIK till AS-kval, förra säsongen slogs de in på målsnöret för en PO-plats.
    Som supporter kan man bara hoppas o hålla tummarna för lagbygget skall hålla, o köra ända in i kaklet. Visst skulle man som supporter vilja haft en målvakt av Leinonen-kaliber, men nu e ju inte världen så.. ;)
    O visst fan längtar vi till nedsläpp, ska bli så jäkla skoj! =)

    SvaraRadera