tisdag 5 juli 2011

Derbykollen, OIK!

Placering 10/11: 6a i allettan
Förväntningar 11/12, Play off 3.

Lämnat:
Dennis Karlsson
Jesper Olsson
Patrik Valcak
Erik Hjalmarsson
Victor Löfstedt
Axel Dahlgren
Elias Bjuhr
Robin Rolandsson

Nyförvärv:
Tex Williamsson
Jesper Engelin
Alexander Edström
Sean-Michel Sunnqvist
Timmie Persson
Henrik Hetta
Eric Przepiorka
Thomas Fahlqvist
Daniel Pettersson
Andrew Fournier
Adam Peter

Utropstecken!
Edström, Powerplay

Frågetecken?
Målvakterna, Tränarna

Analys:
Trots förluster av flera starka poängmakare så är känslan att årets OIK är snäppet vassare framåt. Det ska bli riktigt intressant att följa bl.a Daniel Pettersson och se vad han kan prestera. Fournier kommer bli en viktig kugge och vad Fahla, Prez och Hetta kan göra när de vaknat på rätt sida vet vi alla och OIK har det väl beställt när det kommer till PP uppställningar. Däremot finns det frågetecken om hur pigga dessa herrar är på att göra hemjobbet. Backsidan är ganska intakt från föregående år. Edström tror jag kan bli ett riktigt utropstecken men det är inte lika stjärnspäckat här som på offensiven.

Målvakterna är ett stort frågetecken. Deras tidigare meriter är inget som känns tryggt och här har Skoog gjort en riktig chansning.

Det andra frågetecknet gäller tränarparet. Att Mattias har lyckats bra med knappa resurser är helt klart. Men här kommer han till ett lag som inte slår ur underläge utan har pressen på sig att leverera resultat och det blir intressant att se hur han hanterar detta!

3 kommentarer:

  1. jag tror de kommer till allettan men inget mer

    SvaraRadera
  2. Att PO3 skulle vara en förväntning vill ja nog justera lite va!? Allettan däremot är en förväntning med stort F! PO3 är mera en förhoppning skulle ja vilja säga de.
    Annars tycker ja det var bra anserat i referatet förrutom kanske att de dära med hemjobbet. Att Prez o Fahla kanske inte är hemjobbarna no1 ska du inte dra över hela laget för!

    SvaraRadera
  3. OIK tar nog tredjeplatsen efter KIK o KHK.

    Laget är alldeles för svagt defensivt för att gå längre än allettan

    SvaraRadera