fredag 30 november 2012

Det gör ont att möta KHK!

Den glesa Dif klacken sjöng ramsan, det gör ont att möta Djurgården, men vilket svar på tal de fick när det visade sig att KHK inte backade en mm. Dif försökte störa och köra på Timo vid ett flertal till fällen men KHK visade med tydlighet att kommer man nära Timo kostar det blod.
Med fem insläppta mål på nio minuter, spräckta ögonbryn och tjuriga stjärnor verkade det snarare som att det gör ont att möta KHK!

Hela laget gör en stabil insats med ytterst få misstag och Jannes spelfilosofi visar sig mer och mer och vissa spelare når nya höjder.

Bergström gör sin bästa match och visat upp en ruggig skridskoåkning.

Timo gör en fantastisk insats och visar som vanligt en grym vinnarinstinkt.

Larsson kliver fram mer och mer under Jannes vingar.

Jimmie går på vatten!

Nyström kör så det ryker och är riktigt kreativ.

Fyrtornen Linder och Magnusson gör båda en riktigt stabil match där båda visar pondus i det fysiska spelet.

Mingotti väger lätt men spelar tungt.

Tifot och hela publiken som var med på noterna och gjorde sitt för att vara den sjätte utespelaren!

Listan skulle kunna bli mycket längre men vi håller där för blir vi alltför uppspelta finns risken att bli kallade för världsmästare och även att vi tar upp för mycket plats i media och så får det absolut inte bli.

torsdag 29 november 2012

KHK fick Dif att tappa hakan!

KHK går direkt ut och visar att man vill föra matchen och sätter upp ett högt tempo med hög forchecking vilket får Djurgårdbackarna att begå misstag och stundtals se lite skärrade ut. KHK tvingar fram tre PP som tyvärr inte ger någon utdelning även om det är nära ett par gånger, även för Djurgården som kontrar snabbt. Med två sekunder kvar försöker sig Jensen på en fräckis då han skjuter direkt på tekning men pucken går strax utanför.

I början på andra perioden böljar spelet fram och tillbaka, men efter att Ågren stått upp för Timo och gett Landeskog ett spräckt ögonbryn vänder allt över till KHK. 10:17 lyfter taket när Höglund inleder målskyttet och i spel 4 mot 3 sätter 1-0. Två minuter senare händer det ofattbara, Jimmie som hoppar in i sitt första byte på flera veckor blir serverad en smörpass av Söder och fri med Pickard gör han inga misstag utan hänger dit 2-0. KHK visar sen upp ett heroiskt BP som tillsammans med en storspelande håller rent framför egna kassen. 16:03 visar Linder upp sig på allvar när han lägger in ett höstlöv bakom en darrig Pickard. När sedan Bergström smackar in 4-0 endast 30 sekunder senare får Pickard nog och lämnar över till Reiderborn. Knappt tre minuter får Reiderborn hålla tätt innan Bergström sätter sitt andra och KHKs 5 mål i perioden, snacka om islossning!

6:50 hinner gå innan första målet faller i sista perioden och tyvärr är det Djurgården som reducerar till 5-1. Sex minuter senare kommer nästa reducering och Djurgården trycker på ordentligt och när Jensen åker ut lite senare är det riktigt nervöst. Puckarna viner runt Timo men KHK reder ut bombardemanget. Med drygt fyra minuter kvar plockar Djurgården målvakten i ett sista desperat försök och när det återstår två minuter åker McDonell på en utvisning som ger Djurgården spel i 6 mot 4 men de kommer inte närmare och denna sena föreställning får ett helt underbart slut.

Laget och publiken visade ikväll att ALLT ÄR MÖJLIGT!




Matchstart flyttad till 19:30!

Det har tydligen varit något problem med planet som tar Djurgården ner till kvällens match och därför är matchstarten framflyttad till 19:30!

Spelar spelar inte?

Pratade precis med Calle för att höra vilka som spelar ikväll.

Fimpen spelar.

Elof spelar.

Jimmie börjar på bänken, man chansar inte men han går för fullt på träning.

Linder spelar.

Kevin spelar inte då han landar med flyget vid 17 tiden. Han spelar dock på söndag.

Chris spelar troligen inte och det är även tveksamt inför söndag.

Ruiz går på is i slutet på veckan.

Pöllänen blir borta ett tag tid.

Brendeheden är troligen borta en längre tid.

Inget är omöjligt!

Ja det är känslan jag får inför kvällens möte med mesta mästarna Djurgården. Hade någon yppat att detta skulle hända för tio år sedan skulle denna garanterat blivit utskrattad och hånad, men inget är omöjligt!

För tio år sedan harvade vi i mitten av div3 i en anrik men nergången lada. Spelarna hette Stefan Fredriksson, Fredrik Claesson och Linus Vesterlund idag heter de Jesper Jensen, Chris Butler och Kevin Hecquefeuille alla är de landslagsspelare, inget är omöjligt.

För tio år sedan var vi ett hundratal på läktarna ikväll blir det lapp på luckan med 3500 rusiga supportrar och två sjungande klackar samt ett utlovat mästerligt tifo, inget är omöjligt!

Hur det går i kvällens match mot ett formstarkt Djurgården fullt av namnkunniga spelare, som rubriken säger, inget är omöjligt!

Vi som följer KHKs resa vet att inget är omöjligt!

onsdag 28 november 2012

Hänger ni med?

Saker o ting förändras dagligen och ännu fortare ibland så jag tänkte därför lista laget så vi har koll på vilka som ingår och hur statusen är.

Målvakter!

Timo Leinonen

Oskar Östlund

Mattias Modig, lånades in från Växjö under ett par matcher för att säkra upp när Timo blev skadad. Gladde nog mest motståndarna.

Alexander Jirhage. Lånades in från Mörrum också för att säkra upp under Timos frånvaro. Spelade iaf minst en period.

Ny, oklart men det är ändå 24h till matchstart.

Backar!

Roger Wahlqvist

Philip Mingotti

Mikael Kurki

Anders Grönlund

Patrik Magnusson

Julius Bergman

Logan Stephenson, på väg bort från laget efter att ha förlorat i ole dole doff.

Mikael Aaro

Tom Linder, inlånad från Växjö. Spelar här iaf veckan ut.

Kevin Hecquefeuille, spelar kanske imorgon annars senare. Gör han mål ska de bli kul att höra publiken skrika hans efternamn.

Chris Butler, spelar när Migrationsverket känner för det. Sägs kunna servera riktiga mackor.

Johan Pettersson

Ny, oklart men det är ändå 24h till matchstart.

Forwards!

Kent McDonell

Jesper Jensen

Niklas Johansson

Jonny Ågren

Christian Magnusson, varit skadad men spelar nog imorgon, annars inte.

Andreas Elofsson, se ovan.

Jimmie Svensson, spelar inte imorgon men kanske nästa vecka, eller veckan därpå.

Hannes Hyvönen, kom, sågs, åkte hem.

Erik Nyström, lån från Modo. behöver inte återlämnas förrän efter säsongen.

Andree Brendeheden, skadad nybliven pappa, grattis! Lån från Rögle med oklart återlämningsdatum.

Nils Bergström, lån från Rögle också med oklart återlämningsdatum.

Tobias Törnkvist, lån från Rögle. Spelar här så länge Rögle vill.

Henric Höglund

Emil Larsson

Kristoffer Söder

Marcus Wallmark

Tomi Pöllänen, status oklar.

Patrik Ruiz, se ovan.

Oskar Back, lån från Växjö. Back home eller back up för någon skadad spelare, vem vet?

Shay Stephenson, Kom, sågs, saknas.

Ny, oklart men det är ändå 24h till matchstart.


Hoppas jag fått med alla och att ni nu har läget klart, saknar ni någon ring Calle eller läg till under valfri kategori.

Varning! Kan finnas spår av ironi i inlägget.




Ny spelare klar! Uppdaterad!

Det går undan nu och man hinner knappt med i svängarna. Kan med 95% säkerhet säga att Calle har gjort klart med ytterligare en spelare som kommer att presenteras inom kort.

/Arnold

Uppdaterad.
Låg fem minuter efter när det gällde att Logan ska lämna därför var det skönt att vara 2 min före KHK.se när det Franske Kevin.
Ledtråden Arnold syftade på I'll be back, en back som varit på tapeten tidigare.

Får även lägga till en spelare till då Växjös Tom Linder lånas in. En back som även han varit på tal tidigare.

Välkomna Tom och Kevin!

Ni kan läsa mer om Kevin på KHK.se

Lämnar Logan?



Ja det dök upp mycket frågor efter gårdagens värvning av Chris. Med tre icke EU spelare i laget innebär det alltså att en skulle få sitta på läktaren varje match och de vore naturligtvis ett oerhört slöseri med pengar och samtidigt slöseri med spelarresurser.

Givetvis måste Calle ha en bättre plan för detta och den info jag fått från olika håll tyder på att Logan är på väg bort. Igår stod han utanför de ordinarie backparen och idag tränade han inte alls. Enligt de uppgifter jag fått så ska han inte vara skadad vilket jag tyder som att han då måste vara på väg att lämna, eller finns det någon annan förklaring?

Hur det än blir hoppas jag att klubben kör med öppna kort mot berörda spelare och att de snarast går ut och ger bättre info i frågan så alla rykten kan ta slut!


Han inte posta inlägget innan Calle gick ut med att de försöker hitta en lösning för Logan så han kan lämna!
Då stämde uppgifterna!

Mycket konstigt agerande enligt mig. Situationen med Logan borde givetvis varit löst innan man tog hit Chris!

Flames bloggare om Chris!

Efter att Chris blev klar för KHK tog jag kontakt med Calgary Flames bloggaren och twittraren Flames Jambalaya, ni hittar han på twitter under namnet @FlamesJambalaya och här är hans korta beskrivning av Chris.

"Chris is more of a stay at home d-man. Decent skater who is fairly reliable in his own zone. Nothing flashy.
In the NHL he is a #4 d-man on most teams."

Kom nu ihåg att detta beskriver Chris som back i NHL!

tisdag 27 november 2012

Butler på plats!

Det blev precis som Blekingesporten avslöjade i dagens tidning Chris Butler från Calgary som ansluter. Ska bli oerhört spännande att se han på is och vad han kan tillföra! Garanterat en klassback med tanke på hans meriter och att han är mitt i karriären.

Denna värvning väcker dock en hel del frågor precis som jag varit inne på i tidigare inlägg. Nu står vi med 3 transatlanter och enligt Calle ska de slåss om två platser vilket gör att en av Logan, Mcdonell får stå över varje match. Så här kan det naturligtvis inte pågå utan klubben måste snart ha en lösning och jag hoppas det är som jag skrev i förra veckan att Logan är nära att få dubbla pass då han ska ha engelskt påbrå. Alternativet är att klubben låter Logan gå men det kan jag aldrig tänka mig då vi vid ett eventuellt slut på lockouten vore av med både Logan och Butler.

Gräver inte ner mig i det nåt mer idag utan hälsar nye Chris Butler varmt välkommen till KHK!

Presskonferens!

Redan igår kväll ställde jag frågan till Calle om det var inplanerat en presskonferens idag men Calle är slug och slingrade sig skickligt. Men nu är det alltså officiellt och den kommer ske kl 17:00.
Det ska givetvis presenteras en spelare men stannar det där då den nu omtalade Chris ställer till det då vi redan har två icke EU spelare i truppen, Logan och Mcdonell. Antingen har de löst sig så att Logan har fått dubbla pass eller så är det nåt annat på gång.

Logans bror Shay ska ha fått ett kontraktsförslag av Norska klubben Stavanger, KHK eller Norge?

Chris Butler till KHK?

Enligt BLT sporten är den amerikanske NHL backen Chris Butler på väg till KHK och följer man Chris på twitter så är han på väg till Sverige just nu. Chris kommer senast från Calgary men har även spelat med Buffalo i NHL. Han har även meriter från landslagsspel då han i senaste VM spelade 8 matcher för USA, en meriterad 26 åring med andra ord!

Detta borde samtidigt innebära att Logan fått dubbla pass och då är frågan hur är det med Shay?

Ni som hänger på twitter kunde redan igår kväll snappa upp att nåt var i görningen och när jag var i kontakt med Calle igår pekade hans svar, eller icke svar, på att något var på gång.
Ni hittar mig på twitter under namnet @KHKhockey

måndag 26 november 2012

KHKs meste krigare!

Mats Kellman (146) och Hans Ottinger (153) har varit det men nu är de passerade av Roger Wahlqvist vilket nu är den spelare som representerat KHK flest gånger. Vid 156 tillfällen har Wahla med den äran tagit på sig vår vackra matchtröja.

Wahla kom till KHK från Huddinge säsongen 08/09 och har varit oss trogna sedan dess. En spelare som alltid ger 100% och inte viker en tum, en krigare ut i fingerspetsarna.


Stort grattis Wahla!

Lapp på luckan och Fimpen tillbaka!

Allt tyder på att det till torsdagens möte med Djurgården blir fullt hus då det just nu endast återstår ca hundra biljetter. Dessa lär ta slut de närmsta dagarna och sen kommer det bara släppas 25 sittplatsbiljetter som säljs på matchdagen. Tveka inte om ni är utan biljett, gå in på KHK.se och skaffa en omgående.

På spelarfronten börjar det så smått att ljusna. Fimpen har stora förhoppningar att kunna medverka på torsdag. Jimmie var på is idag och körde alla övningar men hans comeback blir troligen i nästa vecka.

söndag 25 november 2012

15 vinster!

Både Asplöven och Almtuna fortsätter att ta poäng och nu är det 14 poäng upp till säker mark. Pressen på oss blir större och större för varje omgång som går och poäng måste trilla in omgående om hoppet ska fortsätta att leva.
Förra året tog laget ovanför strecket 58p och leker vi med tanken på att vi måste hamna i närheten av det krävs 15 vinster (12+45=57p) på de återstående omgångarna. Inget är omöjligt men det krävs nåt helt makalöst för att fixa det och här nedan visar jag hur det kan se ut.

Karlskrona HK-Djurgårdens IF
Karlskrona HK-VIK Västerås HK. 3p
Leksands IF-Karlskrona HK
Örebro HK-Karlskrona HK
Karlskrona HK-Malmö Redhawks. 3p
Karlskrona HK-Asplöven HC. 3p
Karlskrona HK-Tingsryds AIF. 3p
Almtuna IS-Karlskrona HK
Karlskrona HK- IF Troja-Ljungby 3p
Södertälje SK-Karlskrona HK
Karlskrona HK-Mora IK 3p
Oskarshamn-Karlskrona HK 3p
Karlskoga-Karlskrona HK
Karlskrona HK-Djurgårdens IF
Västerås HK -Karlskrona HK
Karlskrona HK-Leksands IF
Karlskrona HK-Örebro HK. 3p
Malmö Redhawks-Karlskrona HK Asplöven HC -Karlskrona HK 3p
Tingsryd AIF -Karlskrona HK 3p
Karlskrona HK-Almtuna IS. 3p
IF Troja-Ljungby-Karlskrona HK Karlskrona HK-Södertälje SK. 3p
Mora IK-Karlskrona HK. 3p
Karlskrona HK-IK Oskarshamn 3p
Karlskrona HK-BIK Karlskoga Djurgårdens IF-Karlskrona HK
Karlskrona HK-VIK Västerås HK 3p

fredag 23 november 2012

Bräcklighetens ansikte!

I två perioder visar KHK upp ett piggt spel med högt tempo där den höga forecheckingen resulterar i stressade Karlskoga spelare som trots sin andraplats i serien ser mer än lovligt mänskliga ut. 2-2 efter 40 spelade minuter lovade mer och gav hopp om poäng ja kanske t.o.m en seger.

Att Karlskoga i början på tredje tar ledningen ändrar inte den bilden men när chansen till kvittering kommer i ett PP strax efter kommer det avgörande momentet som punkterar matchen och det är Karlskoga som med en man mindre utnyttjar ett misstag och sätter 2-4.
Detta enda misstag blir helt avgörande. Det spräcker den bubbla av självförtroende som byggts upp under de två inledande akterna. Så oerhört sårbara, bräckliga och sköra är vi just nu. För trots att det återstår 14 minuter vilket i hockeysammanhang är en hel evighet märks det direkt både på isen och läktaren hur luften fullständigt pyser ut. Kraften och tron på att lyckas vända finns helt enkelt inte där. Två puckar till ramlar in innan matchen är över men de är av mer akademisk betydelse.

KHKs mål görs av Höglund och Jensen.

Mot Arenan!

Ikväll väntar topplaget Karlskoga som parkerar på en andraplats i serien med samma poäng som ettan Leksand.
Jag tror det blir en underhållande match då BIK spelar en aggressiv hockey som ofta ligger på gränsen. Det gäller för KHK att inte gå på BIKs tjuv och rackarspel, vi såg hur det gick när det rann över för McDonell senast lagen möttes.

Det är inte mycket som talar för att vi ska ta några poäng ikväll men kanske är det just detta som gör det möjligt. Med en fanatisk hemmapublik och ett vilt kämpande och krigande lag på isen ska vi se till att sälja oss dyrt! Låt BIK få veta att de inte är välkomna!

Alla till Arenan!

torsdag 22 november 2012

Höök, Erik och dubbelpassare!

Efter dagens värvning av Erik Nyström blev jag fundersam på hur Calle tänkt och tog därför kontakt med han nu ikväll.

När det gäller just Erik så är det enligt Calle en duktig spelare med modern skolning som passar väl in i Jannes spelfilosofi. Calle ser långsiktigt på denna värvningen och när nu chansen kom att värva en bra spelare till rätt pris så slog man till.

När jag påtalar att det blir en väldigt stor trupp så säger Calle att de just nu behöver alla tillgängliga i och med alla skador men om det senare skulle bli så att alla tillfrisknar kommer de ta beslut om eventuella åtgärder där och då.

Spetsspelare söker man hela tiden men Calle är väldigt tydlig över att det ska vara spelare som stannar hela säsongen och inte lämnar helt plötsligt. Samtidigt ligger KHK långt ner på näringsledjan när de fåtal lediga toppspelare ska välja klubb. Men detta ändras givetvis om det skulle visa sig att NHL ställer in hela säsongen.

Calle har kontakt med Brooks just när det gäller spelare från andra sidan Atlanten och de var i kontakt senast igår.
Samtidigt har vi två icke EU spelare men här berättar Calle att man undersöker möjligheterna att få till ett dubbelpass för Logan som tydligen har släkt i England. Det innebär samtidigt att även Shay vore aktuell igen om skadan läkt. Skulle detta lösa sig blir det givetvis även betydligt fler intressanta spelare tillgängliga.



Modojunior till KHK!

Erik Nyström heter det senaste tillskottet till KHK. Erik är en 19 årig forward som kommer från Modo där han också spelade 19 Elitseriematcher förra säsongen. I år har han spelat för Modos J20 superelit lag.

Välkommen till KHK!

onsdag 21 november 2012

Tungt!

Första perioden går klart till Oskarshamn som långa stunder får bra tryck och kan snurra friskt i KHKs zon. 1-0 kommer också fullt logiskt sen KHK tvingats ta en utvisning. Att det inte blir fler Oskarshamns mål i denna period får vi tacka Timo och ribban för. KHK kommer fram i några enstaka kontringar men inget som ger någon utdelning.

Oskarshamn fortsätter att ösa på i inledningen av andra perioden men när KHK reder ut ett BP ändras matchbilden radikalt. KHK spelar upp sig rejält och skapar flera fina möjligheter till en kvittering, inte minst i PP och strax därefter då det var hett runt IKO kassen. Men perioden blir mållös.

När Kurki låter benen gå som trummpinnar tvingas Oskarshamn ta en utvisning men de reder inte bara ut den utan lyckas även något senare utöka till 2-0 i just ett PP. Hoppet för alla KHKare tänds lite senare när Aaro i spel 5 mot 3 sätter pucken snyggt i nättaket med ett slagskott från blå. Den stora chansen till kvittering dyker upp i ytterligare ett PP då en KHKare får närmast öppet mål men skjuter utanför. Timo tas i slutet ut i ett sista desperat kvitteringsförsök men det hinner bara gå några sekunder innan en Oskarshamnsspelare snor åt sig pucken och i ensamt majestät kan transportera pucken in i öppen kasse och slutresultatet 3-1 fastställs.

Tungt tungt och åter tungt sammanfattar nog känslorna bäst. Tiden börjar rinna iväg oroväckande fort nu om vi ska hinna vända detta utan ett kval. Att vänta på hur förhandlingarna går på andra sidan Atlanten har vi inte tid med, något måste hända och det omgående!






Meddelande!

Ikväll vinner vi!

Slut på meddelandet!

Lån från Växjös J20!

På grund av skadeläget lånar KHK in Oskar Back, forward från Växjös J20 superelit lag till kvällens match borta mot Oskarshamn. Oskar leder den interna skytteligan med 6 mål och 11 assist på 16 matcher.

tisdag 20 november 2012

En till! Uppdaterad!

Eländet med skador verkar aldrig ta slut. Idag fick Wallmark en puck på foten och efter ett sjukhusbesök kunde det konstateras en spricka i foten. Detta innebär att foten kommer vara gipsad i sex veckor innan den kollas igen.

Tröstlöst med alla dessa skador.

Uppdaterad!
Det är inte bara negativa nyheter. Fick precis en positiv nyhet då Aaro är fit for fight igen och spelar i matchen mot Oskarshamn.

måndag 19 november 2012

Det går framåt!

Lägger in ordförande Martin Åkessons text från KHK.se då jag tycker det är viktigt att så många som möjligt får information om läget. Ett medlemsmöte är bestämt till den 3 december kl18:00 där vidare information om det sportsliga och ekonomin kommer att presenteras.

Här är Martins text:

Det går framåt!

Rubriken väcker säkert både känslor och frågor. Vad menar han med framåt egentligen? Vi ligger sist i HockeyAllsvenskan, vi siktar på att kunna leverera ett ekonomiskt plus/minus noll resultat vid verksamhetsårets slut och skadelistan i truppen tenderar att vara fortsatt lång. Hur kan det gå ihop med att det går framåt? Låt mig peka på ett antal saker.

• Verksamheten växer oavbrutet både när det gäller aktiva på isen och engagemanget runt om.
• Karlskronagruppen är ett nytt starkt initiativ med syfte att säkra vår etablering i HockeyAllsvenskan och som vi inom kort får se resultat av.
• Ekonomin är trots stora ansträngningar under kontroll och föreningen är idag att jämföras med ett hyggligt stort företag som kräver både daglig ledning och styrning.
• Vi jobbar intensivt med vårt visionsarbete som inom kort kommer att omfatta ett medlemsmöte som vi utlovade på årsmötet.
• Vi har förbättrat kommunikationen till våra medlemmar och kommer att fortsätta med detta framöver.
• Vår souvenirshop fungerar och ger nu både bra service till våra supportrar men också de intäkter vi budgeterat för.
• Vår WIP lounge utvecklas starkt och efterfrågan ökar. På sikt är detta oerhört viktigt och här finns mer att utveckla.
• Vi växer på marknadssidan. Företagen i vårt WIP nätverk blir fler och vi känner ett fantastiskt stöd. Samtidigt utvecklas vi även här och kraven på oss ökar vilket är bra. Vi vill och vi ska bli bättre på alla plan.
• Publiken har ökat. Trots sportsliga motgångar och en utveckling som inte alls motsvarar våra gemensamma mål och förhoppningar så här långt så fortsätter publiken att stötta oss. Karlskrona har definitivt bestämt sig för att etablera sig i Hockeyallsvenskan. Att få uppleva ert stöd är enormt.
• Det går framåt.

Nuläget i klubben är så här. Jag väljer att koncentrera mig på ekonomin och a-laget.
Vi siktar, som sagts tidigare, på ett nollresultat i år. Det kan vara bra med lite bakgrund till den målbilden. Efter beslutad budget fick vi på grund av att Asplöven ersatte Borås ökade resekostnader med ca 500 000 kr, med de flygresor som spelschemat tvingar oss till. Bara detta faktum suddade ut vårt budgeterade resultat. När det gäller materialkostnaderna så visar prognosen just nu på ett utfall högre än budget. Här finns en osäkerhet kring prisutveckling, materialstandard och åtgång, utfall på reklamationer osv som gör att vi troligen kommer att gå över budget. Då ska man veta att vi även inför detta året reducerade vår materialbudget ytterligare tack vare det utmärkta jobb som våra materialförvaltare med Magnus "Bolling" Karlsson i spetsen gör. Att budgetera materialkostnader är mycket svårt som ni förstår. Samtidigt har vi i år tagit ett strategiskt beslut att investera i gemensamma matchställ för alla våra lag. Det är en viktig del i vår klubbkänsla. Detta innebär en kostnad som delats mellan sponsorer och klubben. I vår prognos mot ett nollresultat tar vi alltså höjd för något högre materialkostnader än budget men vi jobbar hårt för att det inte ska bli så.

I och med tränarskiftet så fick vi en del dubbla kostnader. Vi hedrar våra ingångna avtal och kontrakt men vi backar aldrig för att ta nödvändiga och också ibland jobbiga beslut på vår resa.

Nästa stora post är vår spelarbudget som nu är investerad. Vi har fått merkostnader i och med de skador vi drabbats av. Vi räknar alltid med skador när vi budgeterar men i den omfattningen vi drabbats i år var svår att förutse. Skador drabbar alltså inte enbart spelet på isen utan även ekonomin. Nu har vi via Karlskronagruppen fått tillskott som möjliggör ytterligare satsningar utöver budget. Dessa tittar vi just nu på. Styrande är självklart vilka behov vår sportchef ihop med vår tränare ser. Vi i styrelsen kan bara jobba med att skapa förutsättningarna, de sportsliga besluten tas alltid av vår sportchef och aldrig i vår styrelse.

Andra stora poster i vår budget är personalkostnader som just nu visar på ett bättre utfall än budget vilket innebär att vi lyckats kostnadsreducera vår organisation i ett mycket pressat läge. Att göra det kräver oerhört noggrann ekonomisk uppföljning och styrning i verksamheten, något som klubbledningen lyckats skapa på mycket kort tid. Just därför är det så viktigt att vi har en organisation och ledning som på daglig basis tar rätt beslut.

Övriga poster på intäktssidan utvecklas enligt budget och på några håll bättre än budget. Vi väljer att vara försiktiga i våra prognoser vilket vi tror är en klok strategi i tider som dessa.

Allt sammantaget så siktar vi som sagt på att klara ett ekonomiskt nollresultat i år och samtidigt att etablera oss i Hockeyallsvenskan. Mot bakgrund av hur säsongen utvecklats så här långt så är det en utmanande målbild vi sätter upp men vi gör det med en stark känsla av självförtroende.

Styrelsen kommer inte att riskera föreningens ekonomi men vi kommer inte att backa för att ett enskilt år använda delar av vårt egna kapital för att försvara de positioner vi erövrat. Beslut kring detta tar vi längs med vägen, vägen som går framåt.

Läget i A-laget är klart på uppåtgående. Laget har under tränarnas ledning tagit steg för steg och vi blir bättre för varje dag. Fokus är att dagligen förbättras, utvecklas och självklart alltid att vinna. Dynamiken i gruppen är härlig. Janne Karlsson har tydliga kravbilder och jobbar lugnt och metodiskt med att utveckla alla spelarna till bättre prestationer. Det syns en klar skillnad i agerandet på isen och resultaten som just nu går oss emot kommer att vändas till vår fördel. Även här går det framåt.

Jag drar ett streck här och hoppas att budskapen är tydliga. Tillsammans så ska vi etablera oss i Hockeyallsvenskan. Vi ska spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.Det är ett tufft år men hockey är tufft. Tack för ditt stöd. Nu kör vi. Framåt.

Martin Åkesson
Ordförande i Karlskrona Hockeyklubb

Rösta på Julle!

HockeyAllsvenskans bästa junior ska utses för fjärde året och i år är en KHK spelare med. Julle är en av 14 talanger som gör upp om det prestigefyllda guldgallret och 100 000:- till spelarens klubb. Gå in och rösta på Julle via Viasat Hockeys Facebooksida!

De nominerade:
Södra (omröstningen börjar 19/11 2012, avslutas 19/12)
Andre Burakovsky, forward (född 1995) Malmö
Julius Bergman, back (-95) Karlskrona
Herman Roth, center (-95) Oskarshamn
Jacob Nilsson, forward (-93) Tingsryd
Ted Nilsson, forward (-93) Troja-Ljungby

Mellan (19/12-19/1 2013)
Alexander Wennberg, center (-94) Djurgården
Emil Djuse, back (-93) Södertälje SK
Mikael Frycklund, center (-93) Västerås
Henrik Larsson, center (-94) BIK Karlskoga
Rasmus Fyrpihl, forward (-95) Örebro

Norra (19/1-19/2)
Mikael Vikstrand, back (-93) Mora
Jacob De La Rose, center (-95) Leksand
Johan Porsberger, forward (-93) Asplöven
Joel Lassinantti, målvakt (-93) Almtuna

Skadeläget!

Med den långa sjuk och skadelista vi har ringde jag upp Calle för att höra hur den senaste statusen är.

Tillbaka i spel är Brendeheden och Ågren.

Jimmie beräknas vara borta 1v till.

Fimpen är tillbaka på fredag.

Elofsson går på is på onsdag men kommer inte vara med mot Oskarshamn.

Ruiz ska på återbesök för att röntgas om 10 dagar.

Pöllänen har fått tid för magnetröntgen.

Aaro var på is idag men tar det dag för dag.

Sådär då hoppas jag ni fått lite bättre koll på läget just nu.

söndag 18 november 2012

11 matcher!

Förlusten igår mot Mora är inte mycket att snacka om. En svår bortamatch med en allt för lång frånvarolista gör att det slits hårt på manskapet och när 4 kedjan består av 3 backar förstår alla förutsättningarna.

Samtidigt kan vi inte blunda för att detta var förlust nr18 på 22 spelade matcher. Ska vi undvika en kvalserie måste poängen trilla in omgående. För laget finns bara en väg och det är att ge 100% så länge det bara finns en gnutta chans kvar till säker mark, här finns inget alternativ. Men hur tänker ledningen och vad finns det för olika planer?

Hur länge ger ledningen det innan man börjar förbereda sig för en kvalserie? Som jag ser det bör man ge det fram till nyår. Det är 11 matcher dit och då har man en klar bild över hur laget presterat och vilka möjligheter som finns men även god tid på sig för att förbereda och förstärka om det behövs för att komma väl rustade till en kvalserie. För om vi hamnar i en kvalserie gäller det att vara extremt förberedda. Tio matcher mot hungriga div1 lag är ingen lek, det vet vi bättre än många andra.

Att vi ska vara ett av lagen i nästa säsongs HockeyAllsvenska är självklart oavsett vilken väg det än blir!

lördag 17 november 2012

På plus!

Igår åkte laget buss upp till Mora för att ikväll ta sig an dalmasarna. Mora är ett av lagen vi har plusstatistik mot och det ska vi givetvis även ha när KHK bussen rullar hemåt vid sjutiden ikväll. Ska bli intressant att se hur Janne formerar laget, sist fick Logan spela forward, blir det några nya grepp ikväll? Det finns uppgifter som gör gällande att vi kommer få se en hel kedja med backar!

Ända sedan Janne tog över rodret har laget spelat bättre och bättre och jag tror att det ger resultat så det blir vinst ikväll, 4-2 till KHK där sista pucken sitter i öppet mål.

Wahlqvist gör efterlängtad come back ikväll vilket är mycket glädjande. Hoppas han kan nå upp till de fina spel han visade innan han blev skadad.

Matchen startar 16:00 och sänds via s24.

fredag 16 november 2012

Gårdagen!

Ytterligare en hedersam förlust kan läggas till handlingarna och här kommer lite reflektioner över gårdagen.

Fimpen visar att om man rör sig och låter benen trumma på så kommer utdelningen. Det visade han när han stressade fram pucken till McDonells mål.

Samtidigt var det viktigt att Mcdonell fick sätta den där pucken för han behöver visa vägen och leda laget framåt nu mer än någonsin tidigare.

Kurki var helt makalös igår med två mål. Den ettrige finnen ger sig aldrig och var överallt på isen igår, riktigt imponerande spel.

Höglund visade igår åter igen att han har ett av seriens hårdaste skott. Nu gäller det bara att komma snabbare till avslut så blir det fart ordentligt.

Törnkvist visade upp ett riktigt bra spel när han fick spela med sina Röglepolare men i sin nya omgivning är detta som bortblåst och här krävs nog nytt tänk för att utnyttja han på bästa sätt.

Ett steg framåt, två steg bakåt var en känsla som dök upp igår igen och då syftar jag inte på spelet. Varje gång vi tar ledningen eller kvitterar kommer ett mål i baken nästan omgående och Timo hann knappt till båset innan SSK kunde sätta spiken i kistan. Tufft som fan men det är vår vardag!

Det är många frågor och funderingar som snurrar runt och det räknas på hur mycket vi måste vinna av de återstående matcherna men jag tror vi måste lägga bort allt sånt just nu. Det som har hänt har hänt och det kan vi inte påverka. Vi måste blicka framåt hur jobbigt det än känns för hur lång denna säsongen än blir ska vi se till att säkra vår plats i HA. Något annat finns inte!

Därför är det så härligt att se laget bara gå ut och köra i match efter match och hur publiken ständigt återvänder till arenan och även stöttar på bortaplan. Vi är ett stort antal envisa jävlar och det tror jag kommer ge utdelning till slut!

torsdag 15 november 2012

Groundhog day!



KHK kommer ut och kör en copy paste på inledningen från förra matchen och dominerar inledningen totalt. Tyvärr bryts anstormningen av ett PP för SSK men boxen är tät. KHK fortsätter att pressa SSK med högt tempo och verkar fyllda till bredden av energi samtidigt som de fullföljer och visar upp ett fysiskt spel. Historien upprepar sig som så många gånger tidigare när SSK med drygt 5 minuter kvar kan sätta första målet för kvällen. Men ledningen blir inte långvarig för minuten efter laddar Höglund stora bössan och kvitteringen sitter som en projektil bakom Idoff i SSK kassen. Perioden avslutas med en ful bording som helt riktigt förpassar SSK spelaren ut i omklädningsrummet.

När SSK direkt i början på andra drar på sig en ny utvisning vilket ger KHK chansen till 5 mot 3 i 2 minuter. Det hinner gå lite mer än minuten innan Kurki hittar bortre krysset och tavlan visar härliga 2-1.
Sen händer det som inte får hända då SSK kan vända till ledning på två som det ser ut lätta mål. Två mål som känns så onödiga och orättvisa. Några lätta mål är det inte tal om för KHK som fortsätter att skapa den ena chansen bättre än den andra utan att puckuslingen vill in i nät.

Inledningen på tredje är jämn men i 7 minuten stressar Fimpen en SSK back så mycket att han friställer McDonell som snyggt sprätter upp pucken i nättaket. Glädjen varar inte många sekunder innan SSK åter kan ta ledningen och uppförsbacken är tillbaka.
Att inget är med oss och oflytet grinar oss i ansiktet blir tydligt när KHK med tre minuter kvar pressar ner SSK ordentligt men samtidigt som Timo lämnar kassen får SSK tag på pucken och kan avgöra tillställningen.
Det hinner bli två
Mål till innan slutsignalen ljuder och slutresultatet skrivs till 4-6.

Laget spelar åter igen riktigt bra och skapar massor av fina chanser samtidigt som motståndarna får till alldeles för lätta mål.
Men just nu känns det som att leva i filmen Groundhog day där man vaknar upp till samma matchbild om och om igen där den enda skillnaden är tröjorna på motståndarlaget.

Södertälje!

Det är två skade/sjukdomsdrabbade lag som möts ikväll. En positiv nyhet är dock att Logan är fit for fight igen och att Bergström är frisk. Däremot får Jensen utgå pga sjukdom och Pöllänen blir borta ett tag efter skadan han ådrog sig i matchen mot Troja. Trist att dessa två FW är borta för är det någonstans vi behöver snäppa upp så är det just i offensiven. Att vi släpper in 2-3 mål per match är inget att oroa sig för men vi måste börja producera betydligt mer än tidigare om vi ska kunna vinna matcher och börja ta viktiga poäng!

Kommer islossningen ikväll?

onsdag 14 november 2012

Parodi!

Ja det är nog det mest passande namnet jag hittar när det gäller låne och korttidskontrakten som just nu snurrar fortare än vilken karusell som helst. Egentligen har det inte med just årets säsong att göra men med tanke på lockouten har det blivit mer tydligt.

Att spelare och klubbar närmast verkar överträffa varandra i hur korta lån/kontrakt de kan skriva är enligt mig helt fel utveckling. Snart har vi väl periodlån där spelare står uppradade längs spelarkorridoren i väntan på att kastas in på isen med i det närmsta helt främmande medspelare. Långsiktighet och trygghet är ord som känns väldigt avlägsna och de tider då man startade och slutade säsongen med samma lag eller möjligen ett eller två tillskott innan transferfönstret stänger känns som forna tider.

Jag skulle vilja ha bättre och mer strikta regler när det gäller detta ämne. T.ex att en spelare måste vara utlånad en viss tid/matcher och begränsas i antal klubbar de tillåts representera under en säsong. Kortare tider där övergångar tillåts mm. Ja de finns garanterat bra regler som skulle kunna införas för att reglera detta.

Ska tillägga att min åsikt gäller alla klubbar och serier om nu nån fick för sig nåt annat.

Vad tycker ni om detta? Finns det nåt vettigt i mina tankar eller är jag bara en gammal stofil som drömmer mig tillbaka till gamla tider?

tisdag 13 november 2012

Smått och gott!

KHK väljer att ta in Mörrumsbacken Alexander Karlsson som får chansen att visa upp sig under två träningar tisdag-onsdag. Detta beror främst på skadeläget och då är det riktigt bra att kunna utnyttja det samarbete som finns mellan KHK och Mörrum precis som när Jirhage fick chansen för ett tag sedan. Alexander är 22år och hockeyfostrad i Rögle där han gjorde stor succe i deras J20 superelit lag. Efter det började han sin seniorkarriär i Olofström för att till denna säsongen ansluta till Mörrum.

En mycket positiv nyhet är den nybildade Karlskrona Gruppen vilket är en sammansättning av företagare och privatpersoner med den välkände Mikael Blomqvist i spetsen. Tanken är att gruppen ska ge KHK extra ekonomiska muskler för att kunna fortsätta sin satsning och säkra sin position som ett HockeyAllsvenskt lag för lång tid framöver. Det intressanta är den lokala anknytning som denna grupp har och att de vill värna om Karlskrona och ser potentialen KHK har som ett varumärke för att marknadsföra staden och regionen i övriga landet.Gruppen har redan hjälpt till att säkra Rögletrions fortsatta medverkan i laget och sett till att det finns möjligheter till mer satsningar. Läs mer på KHK.se.

Såg gårdagens match mot Troja på deras sektion C plats 13 och det slog mig rätt snabbt hur lik denna sektion var vår egen sektion C där jag sitter i TAK. Medelåldern var kanske 10-15 år äldre men enögheten och psykningarna var minst lika kraftfulla som man är van vid från vår egen sektion C. När sen vår store Magnusson skickade in en Troja spelare i KHKs bås brast det för stora delar av sektionen och Janne Karlsson fick vända sig om och säga några väl valda ord för att lugna pöbeln. Jag bara älskar denna enögdhet och hängivenhet som visas för det egna laget även om jag igår hamnade mitt i grytan av Trojafanatiker. Det blev väl inte bättre av att jag högljutt skrek och applåderade KHKs mål men det bjöd jag så gärna på!

måndag 12 november 2012

Inte ända fram!

KHK startar matchen i ett högt tempo och trycker tillbaka Troja ordentligt. Första fem minuterna radas chanserna upp och närmast är McDonell när han i PP får stå helt ren framför Troja målet men Bengtsberg spelar bra. Sen kommer en tiominuters period där Troja lyfter upp sitt spel och när 15 minuter precis passerat kan inte ens Timo stå emot utan 1-0 sitter i nät. Spelet böljar sen fram och tillbaka och det är inget strukturerat spel utan det går mest på chans. Båda lagen skapar chanser men 1-0 står sig.

Andra perioden präglas av hafsigt spel och inget av lagen lyckas komma upp i någon spelmässigt högre nivå. Båda vill väldigt mycket och kör full fart framåt. I 11 minuten är det nära 2-0 men Timo gör en makalös räddning. När domaren sedan avvaktar en Troja utvisning passar KHK på att sätta dit 1-1 genom Höglund och nu hettar matchen till rejält. När en Troja spelare utmanar store Magnusson får han en färd som slutar en bit inne i KHKs bås och man märker hur viktig matchen är för bägge lagen.

Sista akten startar lite mer avvaktande och inget av lagen vill släppa till nåt i onödan. Troja äter sig sakta men säkert till ett övertag och i 13 minuten kan de ta ledningen efter att en skymd Timo får släppa ett backskott förbi sig. KHK gör vad man kan för att få till en kvittering men Troja spelar smart och även att Timo lämnar målet med minuten kvar står sig 2-1 tiden ut.

Ytterligare en tung förlust där vi helt klart är med i matchen men inte räcker hela vägen ut. Bitvis är det alldeles för hafsigt spel och slarviga passningar och när det inte blev någon utdelning efter de fina spelet i inledningen utan Troja kan göra första målet får det jobbas i uppförsbacke.

Tyvärr fick vi också se en ny skada då Pöllänen utgick och det är bara att hoppas på det bästa så det inte är något allvarligt.

Det fanns dock en sak att glädjas över och det var KHK klacken som höll låda ända till slutet.
En klack i hallen....

Det ljusnar!

Att Almtuna besegrades trots en diger frånvarolista gav ny härlig energi och ett stärkt självförtroende. Inför kvällens bortamatch mot Troja har det ljusnat något då Söder, Mcdonell, Julle, Nicke och Wallmark är tillbaka i spel. Det finns vissa förhoppningar att även Logan ska kunna spela men det beslutet tas under dagen.

Det skulle vara oerhört skönt med en seger ikväll och med tanke på hur bra vi spelade hemma mot dem så tror jag på en vinst. Laget kommer att få stöd av en hel del tillresta supportrar då Black Bugs åker med en buss och ett antal bilar snirklar sig igenom de mörka smålandsskogarna med destination Ljungby.

lördag 10 november 2012

Tvåsiffrigt och hattrick för nr49!

Då var Örlogsstadens hemmapremiär avklarad och vilken premiär det blev. Enligt rapporter jag fått spelades matchen i ett frenetiskt högt tempo och detta blev tillslut för mycket för gästande Hageskruv som trots 2-2 fick släppa in hela tio puckar innan slutsignalen ljudit.

Kvällens utropstecken var
#49 Totte von Dahn som smackade in tre puckar.

Örlogstaden imponerar efter två övertygande segrar och med en målvaktsuppsättning av högsta klass lovar det gott inför kommande matcher.

Om Bävern kastade handskarna igen förtäljer inte rapporterna men om det inte skedde måste det betecknas som ett trendbrott av hetsporren.

10-4 blev slutresultatet!

fredag 9 november 2012

NHL spelare till KHK?

Ja de är faktiskt en uppgift som jag fått i dagarna. Nu ska det mycket till innan allt är i hamn. Inte minst då NHL spelarna och klubbägarna nu verkar stå varandra närmare än någonsin tidigare.

KHK ska enligt uppgiften jag fått förhandla nu i dagarna och ett besked väntas komma inom några dagar. Det är en spelare med flera NHL säsonger i bagaget det handlar om.

onsdag 7 november 2012

Törnkvist in, Hannes ut!

Enligt Johan på bloggen MrMadhawk som har pratat med Calle idag är det i stort sett klart att den tredje länken i Rögletrion Törnkvist ansluter till KHK inom kort. Det ska endast återstå några små detaljer innan allt är klart.

När det gäller Hannes Hyvönen så ska han som väntat inte ha blivit erbjuden något nytt kontrakt och har åkt hem till Karlstad.

tisdag 6 november 2012

Två av tre kvar!

Brendeheden och Bergström är nu klara för en fortsättning i KHK. När det gäller Törnkvist återstår det några detaljer att lösa och dessa handlar säkert om hur han ska göra med skolan. Men även här låter det positivt.

Med troligen tre nya lär det behövas låna ut några ur befintlig trupp men ännu har det inte kommit någon info om detta.

Har även ryktats om tillskott på backsidan och händer det nåt lär allt vara klart denna veckan.

Läs Calles ord om Rögletrion på KHK.se

Hemmapremiär!

En sådan här unik sak måste givetvis uppmärksammas. På lördag är det äntligen hemmapremiär för Karlskronas andra stora hockeylag Örlogsstadens HK. Ett fantastiskt tillfälle att stilla hockeyabstinensen och samtidigt få chansen att se Bävern kasta handskarna och fortsätta sin svit med ytterligare ett matchstraff, Örlogsstadens egna McDonell. Och i målet hittar vi Timos jämlike Svenne som tydligen var nära att hålla nollan senast om nu bara inte tre puckar hade trillat in.

Missa nu inte detta utan kom till Arenan och ge ditt stöd!

måndag 5 november 2012

Eftersnack med Höglund!

Grattis till en härlig seger!
-Tusen tack den var underbar!

Beskriv känslan när Pöllänens puck landar i det tomma Almtuna målet?
-Känslan var äntligen en 3 poängare så det var grymt skönt att se pucken sitta i mål.

Vad tycker du om matchen som helhet?
-Tycker att vi börjar bra och gör helt ok 1 period! I början av andra har vi det väldigt tungt men som tur är har vi en storspelade timo i målet som räddar oss och sista 10 tycker jag att vi är bättre! I 3 tycker jag att vi har full koll tills deras 1-3 mål då blir vi lite oroliga men vi reder ut stormen som tur är.

Nio spelare borta och då kommer vinsten. Är det slitsamt att rulla runt på lite folk?
- Nej då det tycker jag inte vi är tränade för detta.

En veckas matchledigt, hur ser schemat ut för veckan?
-Veckan börjar med 2 dagars ledigt sen blir det att slipa på detaljer i spelet som pp bp och styrspel bland annat!

Ny match mot Troja om en vecka, då går vi för en ny trepoängare!
-Troja borta blir en härlig utmaning för oss och vi siktar alltid på 3 poäng.

Vill även passa på att tacka alla dessa underbara fans för deras stöd i med och motgång ni är grymma!!

söndag 4 november 2012

Nere på nio men uppe igen!

Vi inleder första perioden som så många gånger för med ett bra spel och flera heta målchanser men likt tidigare hittar inte pucken in i nät. I femton minuter känns vi som det bättre laget men efter några misstag vänder matchbilden helt och Almtuna trycker tillbaka oss sista fem då vi inte fullföljer till 100% vilket ger dem  övertaget. Perioden slutar 0-0 och matchen är helt öppen.

I andra perioden fortsätter Almtuna att bita sig fast i vår zon och nu hänger ett mål i luften men med Timo som sista utpost kan vi hålla buren ren från påhälsning. Efter tio minuter kan KHK etablera ett längre anfall och det avslutas med att Pöllänen kan ta bakvägen och lätta in 1-0. Nu är det helt plötsligt proppen ur och minuten senare är det Fimpen som bra placerad framför mål kan lura bort Almtuna keepern och öka på till 2-0. När domaren något senare blåser straff så stiger Jensen fram och bara ska sätta dit pucken vid bortre stolpen trots minimal lucka och nu har vi äntligen stolpe in.

Jensen är sen en stolpträff från att öka på till 4-0 när sex minuter av tredje perioden passerat men Almtuna trycker på och lyckas i ett PP reducera. När det är knappt tre minuter kvar lyckas Almtuna åter reducera och nu kan man nästan ta på stämningen och nervositeten i Arenan. Det blir ett par gastkramande minuter innan Pöllänen på pass från Höglund får hela rosenholm att brisera i ett segervrål. 4-2 i öppen kasse och tre superviktiga poäng stannar innanför väggarna.


Efter nio raka förluster och nio spelare på frånvarolistan var det nog många som trodde att vi var uträknade men likt en envis och blåslagen boxare reser vi oss precis innan ten and out kommer och detta var exakt vad både laget och publiken behövde inför fortsättningen. När segerpucken singlade in i Almtunas mål kändes det som att massor av nervknutar löstes upp och var det nån match som var extra viktig att vinna så var det just denna. Vi kan gå in i uppehållet med en seger i ryggen och fyra mål i motståndarkassen. Lägg därtill 8 poäng istället för 14 upp till säker mark och just Almtuna så inser alla vikten av dagens seger. Nu gäller det att spelare kureras och viktiga beslut tas under denna matchfria vecka som väntar. Sen tar vi ny sats inför de återstående 33 omgångarna.

Måndagen den 12 november åker vi till Ljungby för att visa Troja att vi aldrig ger oss och att kvällens seger inte var en tillfällighet. Vi gör det stärkta, vi gör det tillsammans framåt uppåt!







Åtta eller fjorton?

Just nu är det elva poäng upp till strecket och vikten av eftermiddagens match är återigen oerhört stor. Vi kan gå till uppehållet med åtta eller fjorton poäng upp till säker mark. En oerhörd skillnad kan man lugnt säga. Att få gå till uppehållet med en vinst i bagaget skulle innebära oerhört mycket både för självförtroendet och poängavståndet.

Almtuna har efter en dålig inledning höjt sig och på slutet med 3 vinster på de sex senaste matcherna. Det ör meriterande vinster över Djurgården, Karlskoga och Örebro men den gemensamma nämnaren är att dessa har tagits på hemmaplan. På bortais har de däremot tre raka förluster mot Mora, Västerås och Leksand.

När det gäller frånvarolistan får vi lägga till Julle som åkt iväg på landslagsläger. I övrigt fanns det förhoppningar att Wahlqvist möjligen kan vara tillbaka men tyvärr är han inte helt återställd ännu vilket innebär smått otroliga 9 spelare frånvarande. Med så många borta får helt enkelt vi på läktarna se till att vara en extra spelare!


lördag 3 november 2012

Vägvalet!


Igår blev den nionde raka förlusten ett faktum när Taif tog sin andra 4-2 seger mot oss. Vi har ledningen med både 0-1 och 1-2 men att vi inte räcker hela vägen är inte helt oväntat när vi har en skade/sjuklista lika lång som maxikvittot den 23 december. Men med tre vinster på 18 matcher kan vi inte skylla på skador.

Statistiken säger givetvis inte allt men med 1,7 gjorda mål, 3,7 insläppta mål och 0,5 inspelade poäng i snitt per match efter 18 omgångar säger den ändå en hel del.
Med nuvarande poängsnitt tar det oss 22 omgångar till att komma upp i 20 poäng som just nu innebär säker mark och då ska inte Almtuna ta en endaste poäng under dessa 22 rundorna. Vi vinner var sjätte match och det håller givetvis inte.

Klubben har nu två val som jag ser det. Man kan köra på med det vi har och sent i januari förstärka truppen för att ta sikte på att vinna vårens kvalserie. Eller så väljer man nu att ge resten av säsongen en chans genom att se till så vi har en första lina som leder laget och verkligen vinner matcher åt oss. Hur mycket det krävs för att komma dit och vad som behövs vet en man och det är Janne Karlsson. Han vet vad som behöver till på denna nivån och det får enligt mig bli han tillsammans med Calle som stakar ut vägen. För än finns möjligheten att rädda denna säsongen och det är just denna vägen jag hoppas vi tar.

Vi har en bra grund med många krigare/arbetare som håller på HockeyAllsvensk nivå men det räcker inte att ha fotfolket, vi behöver riktig spets. Spets som höjer sin omgivning och får sina medspelare att prestera utöver det vanliga. Vi har en inlånad Rögletrio som tillför energi men vi behöver mer än så, vi behöver mål massor av mål! Att hitta det nu mitt under brinnande säsong är ingen lätt uppgift men en uppgift som behöver lösas!

Imorgon spelas sista omgången innan uppehållet och jag hoppas vi är många som åker till Arenan för att stötta laget och fortsätta visa grabbarna att så länge de gör allt och fortsätter att kriga så finns vi bakom hela vägen, hur länge de än krävs.

Under uppehållet blir det till att gnugga geniknölarna för att staka ut vägen inför fortsättningen!

fredag 2 november 2012

Upp till bevis!

Här nedan kan ni ta del av diciplinnämndens beslut och dom efter McDonells matchstraff mot Asplöven. Här framgår att det finns en filmsekvens på händelsen och nu tycker jag att hockeyförbundet ska släppa den offentlig så vi alla kan få se vad som verkligen hände och hur allvarligt det var. Är dock tveksam till att det kommer ske utan filmen arkiveras garanterat omgående!

BESLUT!
Efter match penalty i match mellan Karlskrona HK – Asplöven HC, HockeyAllsvenskan, den 31 oktober 2012, åläggs Kent McDonell, Karlskrona, följande straff för skallning:
Avstängning från och med den 1 november till och med den 4 november 2012. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Bestraffningen innebär totalt två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen).

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, yttrande från Kent McDonell samt en filmsekvens från händelsen.
Av anmälan framgår att Kent McDonell gjort en skallrörelse som träffat en motspelare på visiret. Av anmälan framgår även att rörelsen utfördes som svar på att motspelaren gjort en hastig överkroppsrörelse. Kent McDonell har lämnat en redogörelse som huvudsakligen överensstämmer med anmälan. Han har dock uppgett att han reflexmässigt böjt fram huvudet och att hans enda avsikt var att skydda sig.
Domaren har i anmälan lämnat en tydlig redogörelse för händelseförloppet och uppgett att Kent McDonell utfört en skallrörelse som träffat motspelaren på visiret. Disciplinnämnden finner därför att det är utrett att Kent McDonell gjort sig skyldig till skallning. Händelsen är av lindrig karaktär och straffvärdet är därför relativt lågt. Kent McDonell har dock helt nyligen bestraffats av nämnden och det rör sig alltså om ett återfall (se ärende nr 31-12/13). Mot denna bakgrund bör Kent McDonell ådömas en avstängning. Avstängningens längd bestäms till två matcher inklusive den automatiska).

Inga nya lån! Uppdaterad!

Pratade precis med Calle om statusen på skador och eventuella lån. Han meddelar att det inte är nåt nytt gällande skadefronten men att det kan ljusna något till söndagens hemmamatch mot Almtuna.

Trots alla skador är det inte aktuellt med några nya lån inför kvällens match utan de som spelar får kriga på.

De som saknas är Wahlkvist, Söder, Nicke, Jimmie, Ruiz, Wallmark och Mcdonell. Har jag glömt nån?

När det gäller Mcdonell så kommer han missa kvällens match men KHK har skickat in en skrivelse till förbundet och förhoppningarna är att han kommer vara tillbaka på söndag. Besked väntas under dagen!

Uppdaterad:
McDonells straff blir två matcher vilket innebär att han även missar matchen mot Almtuna!
Hoppas videon kommer ut nu så vi alla kan se vad som hände!

torsdag 1 november 2012

Vändning mot Taif!

Få saker hade varit bättre än att vändningen kommer imorgon borta mot Taif. För mig finns ingen direkt speciell relation med just Taif utan för mig är "hatlaget" Mörrum.
Men med de senaste årens möten lagen emellan har en rivalitet byggts upp genom diverse forum på nätet och när Torsten erbjöd Huddinge morötter för att de skulle vinna mot oss i kvalserien eskalerade allt i snabb takt. Finns också en herre som myntade uttrycket Ferrari (KHK), Trabant (Taif) och hans hetsande har givetvis eldat på hatstämningen mellan lagens supportrar.

Det är alltså upplagt för en härlig läktarkamp imorgon och på isen utspelar sig en ny sexpoängsmatch. Taif har inlett snäppet bättre än oss men avståndet lagen emellan är inte gigantiskt. Vid vinst för KHK skiljer endast 6 poäng. Taif får givetvis räknas som favoriter men med senaste mötet på näthinnan finns ett rejält hopp om poäng i till KHK.

På dagens träning var Fimpen tillbaka från sjukdom men då var Nicke istället nerbäddad. Söder och Wahlkvist saknades efter gårdagens skador och sen innan uteblir Jimmie och Ruiz. McDonell ska enligt straffet han fick igår vara avstängd minst en match men om det är helt hundra får jag återkomma till imorgon.

Tårögd!

Vi har under hela KHKs resa fått ta emot spott och spe från andra lags supportrar som gladeligen hånar minsta motgång och nu riktigt gottar sig åt vår kräftgång. Samtidigt har vi fått höra att publiken kommer svika, bara vänta till ni förlorar några matcher så blir det tomt i Arenan har det sagts från dessa belackare.

Därför är det så underbart att jag nästan blir tårögd över det stöd vi visat för laget i denna svåra stund. Efter sex raka förluster åker ca 400 supporters till Malmö en måndagskväll, efter sju raka förluster sluter över 2800 supportrar upp i Arenan och efter åtta raka förluster har bokningarna till Black Bugs andra buss till Taif matchen börjat komma in. Den första är redan fullbokad och med det korta avståndet upp till Tingsryd blir det garanterat en bilkaravan fylld med KHKare som också ansluter för att fortsätta stötta laget i våra hjärtan, imponerande!

Vi står verkligen upp för vårt lag!

Samtidigt är jag stolt över laget som verkligen krigar i varje byte trots ständig stolpe ut. Måste kännas helt hopplöst just nu men jag är övertygad om att ni bara kommer köra hårdare och kriga ännu mera!

Samtidigt vill jag skänka en tanke till den tårögde nr11 i Asplöven. Att vid en så fruktansvärt hård smäll vara rädd att tänderna slagits ut måste vara en fruktansvärd upplevelse i en sport som schack. Att inte båren togs fram och ambulans fick tillkallades är ett under. Hoppas nu att Nr11 blir helt återställd och inte får några bestående men av denna hemska händelse.