onsdag 31 oktober 2012

Tröstlöst!

Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja för detta känns som en ruskigt dålig svart komedi där man helst vill dra täcket över huvudet och när man vaknar inse att det bara var en synnerligen dålig mardröm. Finns det någonting som inte går emot just nu, jag är tveksam.

Vi gör en riktigt bra första period som visserligen är hyfsat jämn spelmässigt men där vi vaskar fram klart fler vassa målchanser. Dessutom spelar vi betydligt mer fysiskt och smäller på mer än jag sett tidigare. McDonell har ett byte där han jagar livet ur Asplövenspelarna och verkligen visar vägen. Perioden slutar 1-1.

I andra går vi ner oss och spelar hafsigt och med ett tidigt mål i baken får Asplöven energin att ta över mer. Det blir inget riktigt ordnat spel och efter andra är resultatet 1-2.

Det hettar till ordentligt i tredje perioden och mycket av detta beror på en domare som nu tappar matchen totalt. Efter åtta minuter kan Hyvönen efter att ha bytt klubba stänka in kvitteringen och nu tänds hoppet rejält om en seger. Tyvärr kommer detta på skam när domaren vill ha ett finger med i spelet och Asplövens nummer 11 faller lättare än en Italiensk fotbollsspelare. Fruktansvärt pinsamt agerande att efter Mcdonells lilla beröring slänga sig till isen och bli liggande. KHK klarar ut efterföljande boxplay men självklart tar det på krafterna och den där riktiga forceringenför en vinstpuck kommer aldrig igång efter detta. Och som om det inte vore nog med detta lyckas Asplöven med endast sekunder kvar av matchen slänga iväg ett höstlöv som givetvis trillar in i nät och förlusten är ett faktum. Ska betona att vi inte förlorar p.g.a domaren utan att vi inte lyckas sätta våra lägen som vi skapar inte bara en gång utan fyra fem gånger. Men där motståndarna ser öppet nät ser vi en vägg, så är det just nu.

Vi får slita så mycket hårdare i många moment och där motståndarna har stolpe in har vi stolpe stolpe ut. Inget går just nu vår väg och det känns givetvis fruktansvärt frustrerande.

Härligt dock att åter se vilket stöd som finns för laget. Över 2800 personer stöttar och ger likt laget aldrig upp, starkt!



Är jag enögd? Säkert!
Är jag bitter? Absolut!
Ger jag upp? ALDRIG!

Hur jävla hopplöst det än ser ut ska vi knyta nävarna, bita ihop och kriga oss till en vändning. Vi ska framåt uppåt, något annat finns inte på kartan och på fredag ska Taif få sota för kvällens match.



Asplöven!

Då var det äntligen dags för hemmamatch igen, känns som de kommer för sällan. Asplöven står på menyn och här har vi revanch att kräva efter förlusten uppe i Haparanda.

Kan laget bara fortsätta på den inslagna banan vi såg i mötet mot Malmö tror jag stenhårt på 3 poäng. Men lätt blir det garanterat inte utan fullt krig i 60 minuter. Har en känsla av att målskyttet lossnar ikväll.

Jimmie och Ruiz saknas fortfarande och ikväll får den nya Rögletrion göra debut i Arenan.

Full fart framåt uppåt!

tisdag 30 oktober 2012

Eftersnack med Aaro!

Hej!
-Tjena!

Janne har bara varit här några dagar, har han hunnit sätta några avtryck än?
-Janne har kommit in med pondus, tydlighet och en glöd som vi behöver. Hans spelide är glasklar och vi känner redan nu att det kommer att bli bra.
Gillar även hans sätt att vilja ingjuta trygghet att våga i spelet för vi kommer aldrig upp ur gropen ifall vi fegar och inte vågar spela spelet.


Många förändringar på kort tid, hur har ni i laget tagit detta?
-Vi hade ju några skavanker på några spelare i truppen och fick in kvalitet från Rögle så tycker det kändes bra. Kaptens bytet var ju som sagt inget vi spelare krävt eller något sådant. Det är från lagledningen och de gör det inte för att Tomi gjort ett dåligt jobb utan för att Kent är en stor ledare som kan få igång laget.

Ett fall framåt men ändå förlust mot Malmö. Hur tycker du matchen var?
-Vi vågade mer och kändes tryggare i egen zon. Sen skapade vi massor av chanser som vi borde utnyttjat men tyvärr är vi inte i zonen då allt bara går in. Så länge vi skapar chanser så måste utdelningen till slut komma för det finns inga genvägar till att hitta flytet för det förtjänar man.
Jag vet att vi sagt det förut och många retar sig på det men detta var ett fall framåt.

Nu väntar tre oerhört viktiga matcher mot Asplöven, Taif och Almtuna. Hur ska vi göra för att vinna dessa?
-Det är alltid viktiga matcher måste jag få belysa.
Just nu kan vi inte stirra oss blinda på detta eftersom vi gått igenom förändringar nu så måste vi fokusera på att få spelet att fungera. Självklart fattar jag och övriga att det är lag som vi tävlar mot på den nedre halvan av tabellen men det enda vi ska göra är att gå ut och följa vår match plan och kriga. Gör vi detta så kommer vi ta segrar denna veckan, det är jag övertygad om.
Det gäller att våga spela spelet och släppa lös inte fundera och bli ängsliga.


Kör hårt så stöttar vi från läktaren!
-Tack vi ska göra allt.

Till sist... tack för stödet nere i Malmö!

Ses vi väl i TAK imorgon, tänk på vad det stod på banderollen i Malmö, det är sanningen.

Väl mött!

Betraktelser från gårdagen!

Pöllänen ska ha kred för hur bra han tog bänkningen och verkligen gav allt när han fick chansen!

Aaro fick mer ansvar och växte med uppgiften.

Söder o Larsson krigar bra men har en 8 bredvid som mest åker åttor i sin egen värld och tar alldeles för långa byten.

Kurki och Logan står upp mot vem som helst och visade fighting face vid flera tillfällen.

Galler mot galler när Julle och Burakovsky hade en dispyt. Vore kul att veta vad som sas mellan dessa talanger som känner varandra väl.

Timo gick från lång frånvaro till total närvaro och visade sig grym på en gång.

P Magnusson måste använda sin storlek mer för när han tacklas smäller det ordentligt och detta ger ett övertag.

Malmös Arena var riktigt fin men med många tomma stolar blir det ingen bra känsla eller tryck, opersonligt på nåt sätt.

Stort plus till alla matställen och inga flaskhalsar med trängsel samt snabb utfart med bilen.



Snyggt!

Måste lägga ut bilden på klacken från igår! Riktigt snyggt och imponerande hur många som slöt upp bakom laget!

måndag 29 oktober 2012

Hur är det möjligt!

Ja man frågar sig hur vi åter igen kan förlora trots en godkänd insats. I spelet 5 mot 5 vinner vi faktiskt med 1-0 men det hjälper tyvärr inte när vi släpper in tre puckar i boxplay och inte själva lyckas göra nåt PP mål. Ändå känns matchen som ett steg i rätt riktning med snabbare spelvändningar och ett bättre offensivt spel där vi stundtals biter oss fast långa stunder.

Kedjan med Fimpen-Jensen-Mcdonell visade framfötterna liksom de inlånade Röglespelarna. Logan och Kurki är stabila och äntligen kom det ett backmål till genom Aaro. Det är ingen som faller ur ramen men fler måste kliva fram och vara desperata, speciellt framför motståndarmålet.

Det finns en hel del saker att bygga vidare på både offensivt och defensivt men vi måste börja göra mål. Nu blickar vi framåt mot onsdagens match och då får det vara slut på förlusterna, nu ska poängen in och vändningen kan börja.

Alla till arenan!

Mot Malmö!

Passerar just nu Kristianstad på väg ner mot ett regntungt Malmö tillsammans med ca 400 taggade KHKare. Från Ängelholm bilar de tre nya Röglespelarna så man kan säga att vi anfaller Malmö från alla håll.
Laget vill garanterat åka lungorna ur sig för att visa Janne om sin plats i laget. Lägg därtill tre Röglespelare som säkert vill göra livet surt för Malmö så har vi härliga förutsättningar inför matchen.

Ikväll går vi för seger och tre sköna poäng, tillsammans framåt uppåt!

Klart att Rögletrio ansluter!

Till kvällens match ansluter en Rögletrio. Pratade med Calle för ca en timme sedan och lovade en suckande och märkbart irriterad Calle att hålla på infon till kl12. Men han bekräftade att trion bestående av Andree Brendeheden, Nils Bergström och Tobias Törnkvist ansluter till laget och kvällens match mot Malmö. Har inte någon bra koll på dessa herrar men det ska bli intressant att se vad de kan tillföra.

Dessutom verkar det ske ett kaptensbyte då McDonell sägs vara vår nya kapten.

söndag 28 oktober 2012

Bra stöd i Malmö! Uppdaterad!

KHK kommer få ett bra stöd i morgondagens match mot Malmö. Black Bugs åker ner med två bussar och av de 100 platserna är 98 bokade just nu. Lägg därtill ett antal bilar som rullar ner och att det finns en del Karlskroniter från Malmö som ansluter så blir det säkert runt 200 KHKare på läktaren, riktigt starkt!

Uppdaterad:
Nu är Black Bugs bussar fullsatta dessutom åker en buss från Team Sportia och en med Team 01. Det troliga är att det blir över 300 KHKare på plats, GRYMT!

Träningsrapport och supporterbussarna!

Då har Janne haft sitt första träningspass med laget inför ett hundratal intresserade supportrar. Lite nya övningar och formationer bjöds det på men det mest intressanta var engagemanget och den direkta feedbacken han gav spelarna. Var det något han tyckte behövdes rättas till gick han direkt in och visade för den enskilde spelaren/femman hur de skulle agera, något vi inte sett tidigare.

 De nya femmorna såg ut såhär:

11-40-12
55-3

8-26-91
62-7

14-49-36
6-89

18-66-19
21-5

När det gäller supporterbussarna till Malmö imorgon lät Pierre hälsa att det finns 11 platser kvar.
Från Black Bugs:
BUSS TILL MALMÖ!!
80 KR FÖR MEDLEMMAR Black Bugs
100 KR FÖR ICKE MEDLEMMAR
100 KR FÖR BILJETT
ANMÄLAN SKER TILL supporterbussen@hotmail.se
NAMN, FÖDELSEÅR, TELEFONNUMMER OCH OM MAN VILL HA BILJETT (annars är inte anmälan godkänd)

lördag 27 oktober 2012

Fimpen om Janne!

Redan när Janne Karlssons namn började florera för första gången hörde jag av mig till Fimpen för att säkra en intervju om/när Janne blev klar för vem vet bättre än Fimpen hur Janne är efter fyra år under hans ledning. Trots att det blivit lördagskväll var det en glad spelare som gärna tog sig tid till ett bra snack, tack för det!

När jag frågar om hur Janne är som person befästs det som man tidigare har kunnat höra. Fimpen benämner Janne som framåt, rolig och rakt på sak. En tränare som verkligen står för sina synpunkter och brinner för sin uppgift. Gör någon fel får de veta det direkt och med besked. En tränare som säger vad han tycker men samtidigt inte är det minsta långsint.
Janne är enligt Fimpen riktigt sugen på detta tränaruppdrag och ser framemot att få sätta igång direkt och att detta verkligen var en riktigt bra lösning.

När det gäller Jannes spelfilosofi gäller det att sköta defensiven prickfritt och följa reglerna för styrspelet. I offensiven får spelarna mer utrymme för sin kreativitet och lösa situationerna efter eget huvud. Fimpen tycker att taktiken passar bra för det spelarmatriel vi har idag och han är övertygad att alla spelarna kommer köpa den.

För den enskilde spelaren kommer det bli mer individuell videogranskning för att belysa vad som gått bra respektive dåligt. Även varje femma kommer att få denna möjlighet om det blir som när fimpen var i Växjö.

Andra saker Fimpen belyser under samtalet är att vi kommer få en mycket aktiv tränare i båset som ibland kan vara lite överallt. Det gäller verkligen att göra jobbet annars talar han om det så att öronen fladdrar.

Kan även säga att Fimpen lät riktigt glad och positiv till framtiden och han var förvånad över det starka stöd som vi supportrar ger laget även när resultaten uteblivit, något han inte räknat med.




Janne klar för KHK!

Janne Karlsson som för ett tag sedan lämnade Växjö Lakers har idag skrivit på ett treårs kontrakt med KHK.

Hälsar Janne varmt välkommen och återkommer med lite mer utförlig info senare!

fredag 26 oktober 2012

Snart över strecket!

Vi har haft en riktigt tung period ett tag med jobbiga förluster och ovanpå det några skador som inte gör saken lättare.
Trots det har jag en bra känsla, hur konstigt det än låter så tror jag att vi snart börjar se ljuset i tunneln.
Jag sticker ut hakan och påstår att vi till landslagsuppehållet har lyft oss över det där förhatliga strecket.

På schemat står de närmsta fyra omgångarna.

KHK:
Malmö borta
Asplöven hemma
Tingsryd borta
Almtuna hemma
Här tar vi minst 8 poäng vilket ger 17 poäng totalt.

Asplöven;
Örebro hemma
KHK borta
Malmö borta
Tingsryd hemma
Tar max 3 poäng vilket ger 15 poäng totalt.

Almtuna:
Bofors hemma
Leksand borta
Örebro hemma
KHK borta
Tar inga poäng alls vilket ger 14 poäng totalt.

Efter 19 omgångar skulle det se ut såhär om ovanstående blir verklighet.

KHK 17
Asplöven 15
Almtuna 14

Den närmsta veckan vänder det alltså! Lägg till det ett ökat självförtroende, ny tränare och en Timo tillbaka i storform så tror jag att vi KHKare har alla chanser att klättra i tabellen.

Vi kommer vända detta, TILLSAMMANS!





Här tar vi minst 8 poäng samtidigt som Asplöven och Almtuna kammar noll på sina fyra närmaste matcher när de

Åk till Malmö!

Black bugs anordnar resa till måndagens bortamöte mot Malmö. Har ni möjligheten så ta chansen att hänga på för att skrika fram laget till en seger.

Från Black bugs:
BUSS TILL MALMÖ!!
80 KR FÖR MEDLEMMAR Black Bugs
100 KR FÖR ICKE MEDLEMMAR
100 KR FÖR BILJETT
ANMÄLAN SKER TILL supporterbussen@hotmail.se
NAMN, FÖDELSEÅR, TELEFONNUMMER OCH OM MAN VILL HA BILJETT (annars är inte anmälan godkänd)

Jimmie borta minst tre veckor!

Det är inte mycket som går KHKs väg just nu. I senaste matchen mot Örebro ådrog sig Jimmie en fraktur på knäskålen och blir enligt KHK.se borta minst tre veckor. Riktigt trist med tanke på att han spelat riktigt bra och verkligen kommit igång bra.

Nu är det två forwards borta då Ruiz saknas sen tidigare men det blir inga ersättare innan en ny tränare är hittad. Bara hoppas att det sker omgående!

Charles Franzén!

Där har ni enligt dagens BLT det senaste namnet när det gäller tilltänkta tränare i KHK.
Franzéns största tränarmeriter sträcker sig några år tillbaka då han tränade IK Oskarshamn under två år.

Det känns snart som de flesta lediga tränarna har varit på tapeten och det kommer säkert tillkomma nåt namn till innan allt är klart.

Nedan ser ni Franzéns tränarkarriär från EP!

torsdag 25 oktober 2012

Förändringar?

Har länge trott att vi har vad som krävs men får nog inse att jag varit naiv. Ska vi klara ut detta behövs en del förändringar och här kommer mina förslag.

Tränare!
Efter dussinet fullt av rykten är det nu dags att det löser sig i denna frågan. Här behövs en orädd coach som ser möjligheter och kommer med nya fräscha idéer.

Kapten!
Pöllänen har fått sin chans och har enligt mig långt ifrån tagit den! Mitt förslag är McDonell. Han har ingen koppling till någon sen innan, har varit kapten och assisterande i AHL, SM-liga och Elitserien. Ta vara på den rutinen.

Hyvönen!
Finns inte på kartan att han ska få förlängt kontrakt. Han kom hit för att lösa vårt problem med målskyttet men efter sex matcher har han producerat 1 assist!

Center!
Jensen gör ett ok jobb men för att vara en tilltänkt förstecenter räcker inte det utan här måste det in något bättre.

Forward!
Det behövs även en riktigt bra forward för att kunna få ihop en slagkraftig första kedja.

Back!
Vi behöver en fältherre, en ledartyp med pondus som kan spela 25-30 minuter varje match.

Målvakt!
Den stora frågan är hur statusen ser ut för Timo? Han måste vara hel , annars måste vi förstärka även här. Jag hoppas verkligen att Timo kan vara tillbaka i det slag vi är vana vid för då vinner han matcher åt oss.

Här krävs det en grym första femma som kan gå i bräschen och visa vägen. En femma som avgör matcher!
Med några nya tillskott som kan bilda förstafemma har vi materiel för bra andra, tredje och fjärde femmor också.

Detta innebär förstås att några spelare måste försvinna/lånas ut och som det ser ut nu har Mingotti lämnat vilket gör att det finns plats för en back till. När det gäller forward/center försvinner Hyvönen och Söder lånas ut som jag ser det.

Detta innebär följande lag.

12-ny-ny
55-ny

11-49-77
5-3

36-40-26
6-62

29-66-18
89-7

14/91/21

Den stora frågan är hur ledningen tänker i detta läget. Ska det gnuggas på eller är man beredda att göra fler förändringar och har vi pengar till detta?


Höga berg och djupa dalar!

Efter Leksandsmatchen i tisdags fanns förhoppningar om en bra insats och möjlighet till poäng i bortamatchen mot Örebro men de kom på skam direkt.

Det går inte att skänka bort matcher på det sättet vi gör just nu. Tre insläppta mål på mindre än sex minuter ikväll gör att uppförsbacken direkt blir för brant. Tyvärr kvittar det om vi spelar bra i 50 min när 10 minuter är katastrofala och detta gäller inte bara denna matchen. Spelet liknar en berg o dalbana och ska vi lyckas ta poäng måste vi spela i stort sett felfritt hela matcherna. Det funkar inte att ha såhär djupa svackor.

Ska vi ge upp? ALDRIG! Vi ger oss inte och på måndag kommer nästa chans att vända trenden!

Matchen slutade för övrigt 5-0!

Måste också ta upp HockeyAllsvenskans sändning av matchen som är under all kritik! Man kan inte ta betalt för en produkt som är så undermålig!

Jobba jobba jobba!

Ja nu gäller det att fortsätta att jobba vidare på alla positiva bitar som visades upp mot Leksand senast. En tyngre forechecking tillsammans med aggressivt defensivt spel kommer förhoppningsvis att ge utdelning ikväll borta mot Örebro.

När det gäller läget i laget säger Calle såhär till KHK.se
"- Timo är fortsatt borta, även Ruiz är borta p.g.a en spricka i foten och Johan stannar hemma och tränar. McDonnell är tillbaka, Grönlund är extra back, Wallmark blir extra forward och Söder startar ihop med Larsson och Höglund."

Hoppas att McDonell kan kliva fram och ge extra energi nu när han fått vila några matcher.
Visst är det härligt att se Calles energi i båset, något som garanterat skickar signaler till spelarna.

Matchen sänds på HockeyAllsvenskan play!

onsdag 24 oktober 2012

Ruiz gipsad och tränarrykten! Uppdaterad!

Patrik Ruiz har skadat sig, spricka i foten, och har gipsat foten. Han blir borta i 2 till 6 veckor enligt den infon jag fått. Tråkigt då jag tycker Ruiz har inlett säsongen riktigt bra.
Frågan är om Höök kommer låna in nån ersättare eller fortsätter med befintlig trupp? En spelare som Rögle vill låna ut är Thomas Spelling, http://www.eliteprospects.com/player.php?player=32417 , kanske vore han en bra lösning?

När det gäller tränarsidan vet vi att Karlström var på besök igår och därmed är högintressant men idag fick jag ett rykte om att en tränare i Schweiz ska vara kontaktad. Vi får snart svar på alla dessa rykten!

Uppdaterat: Enligt Sydsvenskan blir det inte Göran Karlström då KHK och Karlström inte kunde komma överrens om det ekonomiska.

tisdag 23 oktober 2012

Karlström i båset!

Ja att Göran Karlström snart står som tränare i KHKs bås kan vi nog räkna med då han ikväll var på besök i Arenan och förde samtal med Höök. Med det i tanken skulle jag tro att det bara återstår formaliteter innan hans namn finns på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Hinner det bli klart till på torsdag?

Rätt riktning!

2-6 lyser siffrorna från tavlan och ännu en förlust kan läggas till handlingarna men detta var en förlust i rätt riktning. Laget spelar ikväll jämnt med serieledarna och visar upp en härlig krigarinställning men faller på individuella misstag. I de 3 tidigare förlusterna har vi inte ens varit nära så skillnaden mot kvällens insats är enorm och det finns mycket att ta med sig och bygga vidare på.

-Hög forechecking som stundtals gav Leksands backar stora problem med sina uppspel.-Aggressiviteten över hela banan. -Snabbare spelvändningar där vi kommer in i offensiv zon med pucken under kontroll.
-Laget tar fighten och står upp för varandra när det blir irriterat på isen.

Det finns självklart en del att jobba med men kampen och spelet som laget visar upp lovar gott inför fortsättningen. Oflytet grinar oss i ansiktet men med fortsatt hårt jobb kommer vi få marginalerna att tippa över åt vårt håll och då kommer även poängen att trilla in. Skutan har börjat hitta rätt riktning igen och det gäller bara att fortsätta att jobba vidare med samma inställning i varje moment, varje byte, varje match.

Vi ska vända detta, vi kommer att vända detta TILLSAMMANS!

Jag är stolt över lagets insats ikväll och även stolt över att flera hundra supportrar stannar kvar en stund efter slutsignalen för att visa sitt stöd över laget vi älskar. Är även stolt över att det kommer över 3300 personer till kvällens match när vi ligger sist i tabellen. Det kan vi också ta med oss!

måndag 22 oktober 2012

Leksand!

Leksand får mig att minnas barndomens somrar som tillbringades i Gagnef en liten bit utanför hockeymeckat. Röda stugor med lugn och ro är minnesbilden av knätofslandet. Lugn och ro kommer det dock knappast att bli ikväll när dalmasarna är på besök i ett rått Karlskrona.

Det fokuseras mycket på motståndarnas namnkunniga spelare, men det kvittar om vi är underlägsna på pappret det har historien visat många gånger. Med en enorm vilja och krigarinställning kan vi rubba vilket lag som helst i serien!
Älskar att se Wahlqvist attityd i Sunes intervju. Lägg bort den "mentala skiten" och gå ut och kör för allt vad ni är värda. Här har vi en kille som verkligen spelar med ett enormt hjärta och jag hoppas få se hela laget göra detsamma ikväll. Tro på er själva!

Det var igår 73 sitt och 139 ståplatser kvar och det är inte omöjligt att det får tejpas upp fullsatt ikväll och då gäller det att vi hjälps åt att för att överrösta den så normalt ljudstarka Leksandsklacken. Så när Sune ber om ett K ser vi till att han får det extra mycket ikväll!

Nu är det en för alla, alla för en! Tillsammans ska vi vända detta!

Räddningen?

När Leon kom hem från dagis skyndade han sig att ta på alla målvaktsskydden och sa sedan.
-Jag heter Mattias och ska rädda KHK!

Hittade han lite senare sittandes på pallen i badrummet varpå jag frågade, vad gör du, och svaret var ju självklart.
-Åker hockeybussen till matchen!

Så Calle blir det målvaktsproblem i fortsättningen är det bara att ringa, han kan även tänka sig tröja nr 77 om du behöver en forward.

Livet med en hockeytokig fyraåring är underbar. Finns alltid lösningar!

Nytt hett tränarnamn!

Enligt Expressen ska KHK inlett förhandlingar med förre Mif tränaren Göran Karlström. Så här säger han till Expressen om intresset.

"Karlström bekräftar Karlskronas intresse och att diskussioner inletts.

– Jag ska inte förneka att det kittlar lite. Sedan, att gå från intressant till ett helt äktenskap är det en bit att gå än så länge, tycker jag, säger Karlström."

Många om budet just nu verkar det som och det är bara att hoppas på en snar lösning vem det än blir.

Hela artikeln kan ni läsa här: http://m.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/tranaren-som-ska-lyfta-karlskrona-far-se/

söndag 21 oktober 2012

Eftersnack med Aaro!

Hej!
-Hej!

Två rejäla förluster mot Dif och VIK, är det såhär stor skillnad mellan toppen och botten i serien?
-Stor förlust mot djurgården vill jag väl inte hålla med om men vi var inte direkt nära tyvärr.
De håller ett otroligt bra puck tempo med precisa passningar vilket gjorde det svårt för oss.
Samtidigt kommer vi inte alla upp i normal standard vilket leder till att vi inte riktigt orkar med ett så pass bra lag som djurgården.

Mot Västerås ser jag första 4 målen från sidan på bänken och blir besviken hur vi lämnar Oskar och bara överger honom. 5e målet är också ett alldeles för enkelt mål vilket gör att vi bjuder bort alla poängen på första 10minuterna. Det som hände i Västerås får inte hända, vi måste kunna agera på ett bättre och proffesionellt sätt.
Vi arbetade inte som ett lag och det måste vi för att ta poäng mot sådana bra lag.
Sen rycker vi väl upp oss men summa sumarum räcker inte våra insatser.

När du pratar om toppen och botten så är det ju inte alltid namn man ska prata om. Det handlar mycket om ett lag har ett fungerande spel, kemi i gruppen, spelare som spelar på topp osv osv.
Men vi kan inte sudda ut att de lag vi mötte under denna road trip innefattar spelare som:
Bremberg
Landeskog
P.Berglund
Backlund
Det är inga dussin spelare så vi måste förstå att det kommer krävas än mer av oss för att ta viktiga poäng i fortsättningen.

Samtidigt har vi ju storfiskarn som är glädjer och vann trots allt matchen i matchen mot landeskog.

Vad är det som inte stämmer i spelet i dessa båda matcher?
- Det är endel och det ska vi försöka ordna till. Men mycket av vad som gjordes fel under Västerås matchen framförallt var sådana misstag att det inte skulle spela någon roll vilken taktik eller tränare som står i båset. Vi måste bara radera dessa misstag som ger motståndarna allt för enkla mål. Vi vet att vi kan spela bra hockey och arbeta för varandra än hårdare. Vi måste hitta tillbaka dit och bara gasa inte fundera.


Nu väntar ännu ett topplag när Leksand kommer på besök. Hur ska vi lyckas störa dem?
- Vi kan störa alla lag i serien om vi bara gör det vi ska i varje situation under matchen och agerar med pondus. Det finns massor av kvalitet i laget även om många läktarexperter vill påstå annat.
Mot Leksand måste vi minimera misstagen och sen våga spela spelet och vara kreativa med bestämdhet vid målchanserna.
Finns inga andra recept nu för seger utan det är krigarhjärtat som måste fram.


Kör hårt så ska vi stötta allt vi kan från läktarna!
- Som jag sagt vi behöver stödet från publiken.

Till sist:
Hälsar jag Mattias Modig välkommen och hoppas han kan hjälpa oss till några poäng.

Första rundan!

Första rundan av HockeyAllsvenskan är spelad och på tisdag drar andra rundan igång när vi möter Leksand hemma i Arenan.
Första rundan har varit precis så tuff som man kan förvänta sig av en glödhet HA. Inte blev den lättare av att det började trilla in NHL proffs till flera av lagen. Tre vinster är ett par för få för att det ska vara godkänt och den turbulens som omgett klubben och laget redan i detta tidiga skede har säkert bidragit till det skrala resultatet.

Men saken är den att vi i flertalet av matcherna hängt med riktigt bra och likväl kunnat ta de där extra viktiga poängen om vi haft lite stolpe in. Det gäller att laget hittar tron på sig själva och kan bygga upp ett sargat självförtroende för även om vi inte är något namnkunnigt lag kan vi uträtta stordåd tillsammans om alla knyter nävarna och bara ger sig fan på att vi ska lyckas.

Vi behöver en målvakt som kan stå på huvudet och göra de där omöjliga räddningarna och ge lite lugn i defensiven. Får hoppas att Modig är just den keepern och att en tränarlösning snart är klar så alla kan få arbeta i lite lugn och ro!
Samtidigt behöver alla spelare hjälpa varandra och inse vilket krig som behöver uträttas för det kommer inte göras av sig självt. Det ska vara jobb och kamp till 100%! Om det finns nån som inte är villig att bidra med just det är det bara att kliva åt sidan och ge plats för någon annan. Det ska vara kamp i varje skär och varje byte, vi ska bara vända detta!

På tisdag vill jag även se att vi i publiken ger vårt hängivna stöd till laget vi älskar. Att vi står bakom laget i vått och torrt, i med som motgång! Leksand kommer hit för att stjäla våra poäng och det kan aldrig tillåtas, det är dags för oss att visa att vi är den sjunde spelaren. Det ska aldrig vara trevligt att komma till Arenan för något bortalag så på med cyklopet och gör allt för att påverka så mycket det går. Alla domslut som går emot KHK är självklart horribelt felaktiga;)!

Låt oss nu gå samman både på läktaren och isen för att gemensamt se till att skutan vänder åt rätt håll!
Vi ger oss aldrig och är rustade för kamp och krig, FÖR DET ÄR VI SOM ÄR KHK!

KHK lånar Modig!

Nu är det klart att KHK lånar in Växjö keepern Mattias Modig med elitserierutin från både Växjö och Luleå. Ett bra lån som förhoppningsvis kan gr stabilitet till defensiven. Att låta Oskar bära ansvaret som förstemålvakt redan nu är att ställa för stora krav på en målvakt som gör sin första seniorsäsong och därför var detta helt nödvändigt. Oskar behöver utveklas i en lugnare takt och kommer garanterat växa med tiden, men tid är det just nu ont om.
Modig gör debut redan på tisdag mot Leksand!

Läs mer här: http://m.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/hoppas-pa-modig-effekt-efter-atta-inslapp/

lördag 20 oktober 2012

5-0, 2-2, 1-0

Där har ni periodsiffrorna när KHK blev utspelade av Västerås ikväll. 5-0 till Västerås innan tio minuter av första är givetvis under all kritik och på olika sociala medier tas nu de stora sågarna fram. Tyvärr är det inte till någon hjälp utan nu behöver de vårt stöd mer än någonsin tidigare. Jag har sett vårt lag slå Malmö, Mora och Almtuna. Spela jämnt men förlorat med uddamålet mot Örebro, Troja och Oskarshamn. Jag vet att de kan och på tisdag är vi där för att se er försöka igen, bara bryta ihop och komma igen!

Tre poäng!

En vinst och tre poäng ikväll skulle innebära att vi passerar Almtuna och lägger oss på samma poäng som Asplöven och fyra bakom Tingsryd. En ytterst viktig och svår bortamatch där Västerås får bära favoritskapet och det är inte många förutom vi KHKare som som tror vi har en chans i gurkstaden. Allt att vinna med andra ord och jag hoppas grabbarna i laget ser det på samma sätt. För även om Västerås har tagit några fina skalper och just nu ligger på en sjundeplats tycker jag vi har alla förutsättningar för att skrälla. Vi vet vad som krävs och att vi har det så nu är det bara ut och kriga och kämpa för varje millimeter av isen i 60 minuter!

Ryktet gör även gällande att en ny tränare kommer bli klar i helgen och att denna finns på plats för att studera laget i kvällens match.

Ni som vill kolla in matchen kan se den HÄR! Nu kör vi! Framåt, uppåt!

fredag 19 oktober 2012

Juniornytt!

Juniorerna har fått ett tillskott på tränarsidan och det är ett gammalt välbekant ansikte som dyker upp nämligen gamle KHK spelaren Petter Henning!

Även om man nu nästan tar det för självklart vill jag ändå passa på att åter gratulera Julle som blivit uttagen i U18 landslaget som den 6 till 10 november ska spela en fyrnationsturnering i USA.

Matchens lirare!

Igår blev Jimmie åter vald till matchens lirare i KHK och han är själva urtypen för en spelare som aldrig ger sig utan här är det alltid 100% kamp och krig. Extra roligt att han fick måla igår, det är han värd. Frågan är om detta inte är Jimmies bästa säsong i KHK tröjan, det verkar som att han trivs bättre och får ut mer av sitt spel nu när han inte är kapten längre.

När det gäller just våran nya kapten så är jag besviken av vad han presterat hittills. Jag trodde Pöllänen skulle blomma ut och fortsätta i den form han visade upp under kvalserien. Här krävs det några snäpp upp för att leda laget på rätt väg. Detsamma gäller spetsvärvningen Hyvönen som inte heller han har kommit upp i den nivån man förväntade sig. Han har två veckor kvar att visa upp sig men fortsätter det att se ut som tidigare är jag väldigt skeptisk till ett förlängt kontrakt, eller så är det kanske jag som har för stora förväntningar?

torsdag 18 oktober 2012

ALDRIG!

KHK förlorar mot Djurgården med 4-1 och eftersom jag inte såg matchen kommer ingen rapport ikväll men lite reflektioner dyker garanterat upp imorgon.

Men redan nu vet vi att det är 44 timmar till nästa match, bara att ladda om för nya möjligheter till poäng. Vi ger ALDRIG upp och kommer kriga till slutet!

Två timmar kvar!

Om två timmar släpps pucken på hovet där KHK ska försöka ta tre poäng borta mot Djurgården. En match som alla andra kan tyckas men nog är det allt lite extra speciellt att vi nu står öga mot öga med mesta mästarna med tanke på var vi höll till för bara några år sedan.

Härligt också att läsa på twitter/facebook om många KHKares väg med bil, buss eller flyg upp till huvudstaden. Skrik fram vårt kära lag och kom ihåg att det är vi som kommer från storstaun!

Släpp pucken så kör vi!

onsdag 17 oktober 2012

Hovet!

Imorgon ska våra krigare skrinna in på hovet för att möta mesta mästarna Djurgården. Första matchen med Tobbe och Calle som ansvariga och frågan är vad vi kan förvänta oss. Jag har inte några stora förväntningar såhär tidigt men ett mer kontrollerat anfallssystem där man kommer med fart och puckkontroll in i zon istället för att bara dumpa puck vore trevligt.

Laget kommer förmodligen se ut som nedan vilket innebär att Höglund börjar på bänken och Mcdonell är som ni vet avstängd.

Backpar:
3-55
7-5
62-6
89-21
Kedjor:
77-49-11
8-40-18
36-26-19
91-66-29

Det verkar som rätt många från Karlskrona har lyckats pricka in jobbresor/möten i Stockholm till imorgon så det kommer finnas en del KHKare på plats.

Matchen sänds av s24!

Träningsrapport!

Det nöttes en hel del Powerplay och Boxplay idag där förstauppställningen i PP verkade vara lite ändrad då P Magnusson var placerad framför målet, intressant.

JP var tillbaka och såg verkligen taggad ut. Han spelade backpar med Julle.

I övrigt såg backparen ut såhär 3-55, 7-5, 62-6
Och kedjorna
77-49-11, 8-40-18, 36-26-19
I den fjärde kedjan fick det roteras på fyra forwards.

tisdag 16 oktober 2012

Mingotti lånas ut igen!

För några dagar sedan skrev jag att utlåningen av Mingotti skulle bli längre än bara den enda match han hittills spelat med Nybro och alldeles nyss kom detta på KHK.se

"Filip Mingotti lånas ut på lite längre tid till Nybro Vikings. Skälet är att det är väldigt viktigt att Filip får mer speltid än han får idag för att kunna utvecklas, dessutom behöver han också får en chans att träna och spela med Nybro med bra förutsättningar."

Nybro var alltså nöjda och här lär Mingotti få massor av speltid.

Mcdonell stängs av!

Enligt bloggaren MrMadhawk stäng Mcdonell av i fyra (3+1) matcher för fighten efter slutsignalen mot Karlskoga. Detta innebär att han missar matcherna mot Djurgården, Västerås, Leksand och är tillbaka till bortamatchen mot Örebro då en match ersätts av böter på 13 000:-. Minst sagt en kostsam fight, speciellt när matchen var över!

Träningsrapport!

Vid lunch var det dags för Calles och Tobbes första träning. Det var fullt ställ och bra tempo samtidigt som tränarna överlät en del av snacket till spelarna själva som glatt surrade med varandra, pekade, visade åkvägar och uppspel.

Aaro om tränarfrågan och mötet med Dif!

Tjena!
-Hej

Först måsta jag ställa några frågor om det som hänt med tränarna.
-Helt ok de förstår jag.

När fick ni beskedet om att Kempe och Oskar var sparkade?
-När vi kom till träningen i måndags så sa Miro att vi endast skulle köra ett fyspass och sedan infinna oss på möte med klubben efter. Då förstod jag direkt att det var detta besked vi skulle få. Tror inte det kom som någon överraskning för någon i laget.

Har ni spelare fått säga ert och står ni bakom beslutet?
-Vi har inte haft något möte i helgrupp och suttit och diskuterat detta med klubben. Men tror väl att många med mig pratat tex med Calle och vädrar sitt missnöje över hur det sett ut under matcherna med allt vad det innebär.
Om vi står bakom klubbens beslut så kan jag bara svara för mig själv och de har min sympati till 100%. Resultaten har inte varit bra och andra saker tillhör också minus kategorin så det kom helt rätt. De som skriver massa annat har ju inte varit i vår miljö och i närheten så deras insyn är totalt noll jämfört med hur vi upplevt saker och ting.

Hur känns den tillfälliga lösningen med Tobbe och Höök?
-Det kommer bli bra. Nu har säkert många fått som de önskat och då gäller det sen att visa att nu jävlar är det dags att börja leverera.
Tobbe är ju en härlig människa och en glädje spridare i både med och motgång sen betvivlar jag inte att han kan hockey. Han är ju iallafall på ishallen 70% av sina vakna dagar...
Calle har spelat på denna nivån varit back och hamnat i samma situationer som oss så det tror jag kan bli bra. Han gillar också feedback och öppna dialoger så även tobbe, det tror jag är viktigt i ett lag som ska vända trender.


Vad tror du kommer bli största förändringen och hur kommer den märkas nu när Kempe inte är kvar?
-Största förändringarna blir väl just att tobbe och Calle är där istället. Men de kommer säkert ändra något i vårt spel eller bygga upp en grund att stå på för den har vi inte haft. Det gäller att kunna luta sig mot något spel när det blåser snålt.
Sen tror jag de kommer vara mer verbala under matcherna och visa sina känslor.
Tobbe vet vi ju alltid har ett skämt laddat och det tror jag är viktigt i detta läge vi är .
Det ska vara en balans där för det ska inte bli flumm utan när match eller träning börjar då är det allvar annars ska det vara kul att vara tillsammans.

Om vi blickar framåt så väntar Djurgården borta på torsdag. Vad tycker du om deras inledning av serien?
-De har börjat knackigt men har ett oerhört bra lag. Nu har landeskog kommit in också så de har fått en vändning nu. De kommer bli bättre och bättre

Känns det speciellt att möta Dif eller är de ett lag i mängden?
-Det kommer bli kul att spela på hovet igen med säkert ganska mycket folk där. Men annars kan man inte fundera på vad det står på bröstet på tröjan deras. Bara köra och inte tänka för mycket och njuta av stunden.

En riktigt svår bortamatch, åker ni hem med tre poäng?
-Det kommer bli tufft vi ska göra det vi kan sen kan man inte göra mer. Hoppas verkligen att vi kan visa upp bättre spel än sist. Då fråga säkert många ni förlorade ju bara med ett mål. Ja men Karlskoga hade pucken typ 70% av matchen och kunde gjort 10mål.
Så nu måste vi täppa till och våga spela.
Lova poäng kan jag inte men vi ska göra allt för vinst. Sen åker vi till Västerås.

Till sist:
Nu behöver vi er i publiken mer än någonsin. Vi måste göra det tillsammans.
Kom ihåg, draken lyfter i motvind.
#62


Tillbaka igen!

Nu kommer inte detta inlägg handla om JPs återkomst till KHK, de inlägget överlåter jag till KarlXI bloggen.

Vill bara meddela att ni nu åter hittar mig under min gamla bloggadress och att jag från och med idag står på egna ben igen. Vill tacka Knakanalen för tiden där men beslutet har vuxit fram och jag vill köra mitt eget race.

Skulle dock behöva lite hjälp att styla sidan. Finns det någon kunnig och vänlig själ därute som är sugen på att hjälpa till skriv en kommentar, mail eller kontakta mig på twitter @khkhockey

Om en liten stund kommer en intervju med Aaro om tränarturbulensen och matchen mot Dif!