lördag 31 mars 2012

Utan mål och ambitioner!

Efter gårdagens matcher finns det lite reflektioner att göra. Speciellt efter vissa uttalanden i tidningen. Den gamla dängan , de har all press på sig, dammades av igen och det var naturligtvis OIK som hittade den bland soporna. Att Lusth tog upp denna klyschan är nog bra då han kan behöva öva upp klyschförrådet inför nästa säsong i Malmö.
Visst har vi press på oss och det är vi väldigt vana vid och det är något vi lever med varje dag hela året. Med mål och visioner kommer naturligtvis press men hellre det än ett lag utan ambitioner och mål. Att OIK saknar just mål och ambitioner är något deras publik verkar ha förstått eller hur förklarar de en publiksiffra på futtiga 749 personer? Sämsta siffran sedan de mötte bottenlagen i grundserien och detta i en viktig kvalseriematch mot ett AS lag, högst underligt.

Då är det betydligt mer imponerande att se Krifs publik på nästan 900 personer i en för dem betydelselös match när de är toksist och helt avsågade! Ett härligt avtackande av Arto Miettinen eller R2 som vi kallar honom i sin sista match på hemmaplan. En spelare som varit viktig i både Krif och KHK. Samtidigt är det stort att läsa Alms och Bladströms uttalanden i Barometern där de anser att det vore bra och nödvändigt att KHK går upp till AS. Något jag tror skulle gynna Krif om klubbarna kan samarbeta.

Nu är det åter dags för en livsviktig match, det vankas landhockey nere vid skolan. Garanterar en KHK vinst!

fredag 30 mars 2012

Tabellen!

Tabellen efter kvällens drabbningar där Krif fortsätter att förlora och OIK krossar Sundsvall är således ännu tajtare än innan. Vi leder fortfarande serien har bäst målskillnad och allt i egna händer, underbart!


1 Karlskrona HK 7 5 0 2 24:16 (8) 15
2 Borås HC 7 4 2 1 25:18 (7) 15
3 Asplöven HC 8 4 1 3 19:20 (-1) 13
4 Olofströms IK 7 3 1 3 23:18 (5) 11
5 Sundsvall 7 3 1 3 14:16 (-2) 11
6 Krif 8 0 1 7 14:31 (-17) 1

Fredag med frågetecken?

Ja även att KHK är spellediga ikväll så finns det två matcher som ändå drar till sig vårat intresse. Vilka resultat som är bäst och gynnar oss mest var det en härlig twitterdebatt om sent igår kväll. Olika resultat vägdes mot varandra och enda slutsatsen som drogs var att hur det än slutar ikväll så kommer det fortsätta att vara ovisst in i slutet.

Krif-Asplöven
Ska Krif bli det sämsta kvalserielaget i historien (Valbo 4 p) eller kommer de vilja avsluta sin resa med någon seger? Ikväll är då ett ypperligt tillfälle mot bortasvaga Asplöven.

OIK-Sundsvall
Två lag som båda måste ta poäng för att haka på toppen. Vilka blir det som kan blicka uppåt efter kvällens kamp?

Vid halv tiotiden ikväll har vi några fler svar på denna härliga kvalseriefrågan!

Stort och läsvärt!

Här kommer en mycket tänkvärd text från KHK.se skriven av Anders Bohlin. Kan vara viktigt med lite distans mitt uppe i hockeyhetsen!


Det är så mycket mer än idrott, en personlig betraktelse!
Det är inte slagskotten, inte flippmackorna eller tacklingarna. Det är inte jublet efter mål eller några som helst assist. Det är betydligt större än så. Så enormt mycket viktigare. Det är sonens sista ord innan han somnar, det är också hans första när han vaknar. Det är betydelsen i ett litet och ett större hjärta. Samhörigheten, navelsträngen mellan far & son och det är därför jag gör det. Det är därför jag engagerar mig så. Upplevelserna som Karlskrona HK gett mig och min son; möjligheterna att närma oss varandra efter en separation går inte att beskriva men har varit helt avgörande.

Nu betalar jag tillbaka, och jag gör det som kanske många andra också borde. Jag ser mig omkring och frågar, vad kan jag göra för dig?! Jag driver därför sedan en tid ett projekt och ett samarbete med Karlskrona kommun jag kallar barn- och ungdoms-VIP. Detta är en möjlighet för barn och ungdomar att uppleva lite positivitet i en annars trasslig vardag. En möjlighet att tillsammans med vägledande vuxna dela en upplevelse. Jag träffar dem innan match, visar runt i arenan och ger dem förutsättningarna och pekar ut "nyckelspelare" att hålla ett extra öga på. Några HockeyMagazine är en självklar och nödvändig förutsättning för att kunna hänga med fullt ut. Barnen och ungdomarna är alltid välkomna också till träningarna för att få träffa spelare och ledare och skaffa sig en och annan autograf. Det är så mycket mer än idrott, det är vinst varje kväll; det är avancemang till allsvenskan, det är OS-guld och Stanley Cup på samma gång.

Domaren, släpp pucken! Save Our Souls. Nu kör vi!

Anders Bohlin
Säkerhetschef
Karlskrona HK

Faktaruta:
Projekt:
Barn- och ungdoms-VIP, "Hockey with heart".Initiativtagare:
Karlskrona HK genom säkerhetschefen Anders Bohlin.

Samverkande part:
Socialförvaltningen, Karlskrona kommun.

Syfte:
En möjlighet för familjer, barn- och ungdomar att dela en gemensam och positiv upplevelse.

Omfattning:
Hemmamatch och vid särskilda behov även A-lagets träning.

Upplägg:
Information om arenan, förutsättningar inför match, särskilda spelare att bevaka, tabelläget m.m.
Rundtur; spelargång, bås, cafeteria B-hall och sittplatssektioner. Överlämnande av och en blick i "HockeyMagazine". Intro – nationalsång - match!

Kontaktperson:
Anders Bohlin anders.bohlin@khk.se

Lyft med WIP och KHK!

KHK sponsorn WIP sponsrar ett plan så att laget får bästa förutsättningar i matchen borta mot Sundsvall. Samtidigt ger man 14 supportrar chansen att köpa en plats på flyget. Klicka på länken HÄR så kan ni läsa mer och få info om hur ni går till väga för att köpa en plats!

torsdag 29 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Grattis till derbyvinsten!

Tack det var fantastiskt skönt.

Ett tätt derby, hur tycker du matchen var?

Jo det var väl inte det mest välspelade derbyt men känslor och kamp var väl det som var kännetecknet. Tycker vi gör en bra borta match med tanke på hur matchen såg ut. KRIF körde hårt och hade nog tänkt att ta sin första seger (full tid är väl vad som räknas khkare? De har ingen sådan mot oss) därför var vår Offerviljan och cyniska defensiv kanon. Vill framhålla Rogga som gjorde ett sjukt bra jobb, har nog aldrig sett maken till krigare på rinken.
På radion hade det pratats om att KHK slog icing och inte ville anfalla, ja ja 3poäng hem det är de som räknas inte sant?

Känns som att alla verkligen är villiga att offra allt för en seger nu?

Som jag sa i tidningen så känns det som från sista matchen mot hästen så har det blivit en helt annan offervilja. Vissa matcher har den saknats och då har vi kommit från rinken utan poäng. Känns att när vi tar fram den rätta inställningen och är laddade som vi ska då förstår vi vad det kommer kosta för att vinna.
Igår fanns det många skottäckningar och det är grymt härligt att se att vi gör allt för seger. Detta spel är lika viktigt som att göra poäng och det beröms mycket inom laget också nuförtiden och det är som det ska.

Vi var många som höll andan när Timo knockades, hur är det med han?

Ja det var en riktig pärla men det är hårt material dessa finnar. Timo mår fint bara limma ihop och gasa. Starkt att kunna komma tillbaka så bra, han är som jag sagt tidigare en riktig vinnare.

Nytt derby på söndag, då ger vi allt för tre poäng igen!

Bara köra och behålla samma fokus, tålamod och krigar inställning. Sen behöver vi stödet från er och det tror jag inte vi behöver fundera över.
Nu kör vi och visar att vi är bäst i Blekinge när det gäller som mest.

Har ni hört det förut?

Ja efter derbyvinsten går dök det givetvis upp i diverse media att vi är så gott som klara för allsvenskan. Visst har vi skaffat oss ett mycket bra utgångsläge inför de tre sista matcherna men fortfarande har fem lag chansen att bli topp två. Jag kommer ända till slutet vara tråkig och köra klyschan en match i taget för börjar vi sväva iväg och fokusera på fel saker kan allt hända. Så fortsatt fokus på rätt saker och det innebär nu närmast derby mot OIK hemma på söndag, mer om den matchen senare.

onsdag 28 mars 2012

Käka puck!

I inledningen av första perioden är KHK ett stolpskott från att ta ledningen. Och efter tio minuter har båda lagen fått visa upp fina BP.  Lagen har inledningsvis några bra chanser men målvakterna är med på noterna. Efter 14 minuter får Krif en billig utvisning med sig men KHKs box är tätt och Timo visar upp ett bländande spel.
Med en och en halv minut kvar skjuter Grönlund och tar sen sin egen retur och lyfter vackert in 0-1 till KHK. Minuten senare serverar Bates fram pucken till Tomi som sånär ökar på ledningen men perioden slutar 0-1. 

En snabb spelvändning ger Niklas och Fimpen ett 2 mot 1 läge där Fimpen avslutar men Findus räddar utan att ha full koll. KHK får efter sex minuter åter spela BP och man låter knappt Krif komma in i anfallszon utan styr enkelt bort deras försök. Efter halva matchen står det och väger då båda lagen står upp bra och bjuder upp till en härlig kamp. Det värmer att se hur laget offrar sig skoningslöst för att täcka puckar och alla  verkar närmast kunna käka upp pucken  när Krif trycker på. För Krif får ett övertag i slutet av perioden. Men det är KHK som är centimetrar ifrån ett 0-2 mål i PP när pucken dansar på mållinjen och samtidigt tvingar man fram ytterligare en Krif utvisning. Men tyvärr lyckas man inte ta vara på detta 5 mot 3 läge.

KHK får ett nytt PP direkt i inledningen av tredje och några bra lägen skapas men Krif försvarar sig bra. Nu avlöser PP varandra och denna gången är det Krifs tur. Nu händer det som inte får hända, Timo knockas av ett skott och alla KHKare håller andan. Men det är hårt virke i vår målvaktshjälte som reser sig och fortsätter spela. KHK reder sedan ut även detta BP. Efter tio minuter kliver vår andra Finländske hjälte Tomi fram och förvaltar Bates suveräna passning i mål. 
Med sex minuter kvar får Krif chansen i ytterligare ett PP. Krif skapar ett bra tryck men offrande KHKare ser till att Krif nu får ta en utvisning. Med drygt en minut kvar plockar Krif sin målvakt i en sista ansträngning för att gå ikapp.  Och med 27 sekunder kvar kommer reduceringen. Men närmare kommer de inte utan KHK kan ta tre fantastiskt sköna poäng. 

Det är så otroligt härligt att se hur ALLA i hela laget är villiga att offra det där lilla extra och verkligen käka puck för att bärga en seger. Nu gäller det att fortsätta på exakt samma sätt hela vägen ut!

Hemmaplan!

Derby, derby, derby ja det har varit mycket av denna varan säsongen 11/12 och nu återstår två stycken. Ikväll borta mot Krif och på söndag gästar OIK arenan och dessa sista drabningarna är så otroligt viktiga. Krif och OIK kommer givetvis göra allt för att fälla de onda laget från Öst men vi vet vad våra krigare är kapabla till och kan vi stå upp som ett lag och köra på från start till mål blir detta en riktigt bra vecka. Med en fortsatt bra defensiv och ett högt tempo ska vi mala ner motståndarna. Ös på KHK!

Samtidigt ska vi på läktarna höja oss och ta över Kockumhallen så att grabbarna får hemmaplan! ALLA KHKare ska föra ett jävla liv matchen igenom, kom igen nu så kör vi!

Vill även rikta ett tack till Sållet på bloggen Bradrag.se för fixa det av kvällens heta plåtar!

tisdag 27 mars 2012

Dagen efter, kvällen före!

Vilka sjukt underbara matcher vi bjuds på i kvalserien och den ena gastkramande kampen avlöser den andra. Gårdagen var absolut inget undantag och det är fantastiskt att en match som endast bjuder på ett mål kan vara så underhållande och bra. Det har varit mycket snack om Asplövens målvakt och hur bra han var men faktum är att Timo var 100%ig, bättre kan en målvakt inte vara. Det var skönt att se en väl genomförd match och jag är imponerad över det tålamod som KHK visat upp vid ett flertal tillfällen. Man litar på sitt spel och bara maler på trots underlägen eller då pucken inte vill in det visar på en enorm styrka och lagmoral. Samtidigt går vi runt på fyra kedjor hela tiden och har därmed chansen att hålla ett högt tempo hela matcherna igenom.

Matcherna duggar tätt och imorgon är det återigen dags för ett härligt hett derby då vi åker till Kockumhallen och ger spelarna ett högljut stöd matchen igenom. 

När det gäller Silly rykten som poppar upp likt trattkantareller om hösten kommer jag inte att lägga nån energi på dessa utan ge de krigare vi har i laget all uppmärksamhet, något de väl förtjänar! Var sak har sin tid!

Eftersnack med Aaro!

Grattis till tre nya poäng!

-Tack!

En riktig rysarmatch ni bjuder på.

- Jo blev tätt och vi fick inte dit pucken. Tycker dock vi har god kontroll på händelserna men asplöven är farliga framåt så man får inte slappna av en sekund. Fantastiskt skönt sen när Nicke trycker dit den och vi avgör matchen.

Det skulle till ett klassmål för att få hål på deras vägg i målet.

- Jo Gusten gjorde det mycket bra och höll dem kvar i matchen. Ja sen kom då framspelningen av en asplöven spelare till Fimpen som hittar Nicke det gjorde dem bra. Typiskt nog så är det ett individuellt misstag som avgör dessa täta matcher, som tur var denna gång till vår fördel.

Vi fick se en betydligt tätare defensiv ikväll än senast?

- Vi hade pratat mycket om det att asplöven snurrar mycket i hörnen och vi skulle vara på rätt sida. Därför kanske många som buade att vi gav dem lite isyta i egen zon men det var lite av tanken för på bortaplan gick vi ut hårdare och då vann de duellerna och fick lägen.
Sen tycker jag Timo gör det mycket bra och vi försöker städa upp runt honom så gott vi kunde.
Flera situationer visade vi att vi var villiga att betala priset för att vinna vid lösa puckar exempelvis, vi är absolut på rätt väg.

Nu väntar KRIF borta, vad tror du om detta derbyt?

- Tufft, tätt och intensivt. Blir alltid roliga matcher mot KRIF och det gäller vara på tårna.
Hoppas verkligen att vi kommer upp på samma nivå som sist mot dem då har vi goda chanser att vinna.

Imorgon hoppas jag och alla i laget att vi får ett sjukt stöd från läktaren, kan vi räkna med det?

Då åker vi mot Kallinge och tar tre poäng tillsammans, för de e vi som e KHK!

måndag 26 mars 2012

KHK-Gusten 1-0!

Ett härligt tempo och få avblåsningar inleder första perioden. KHK har de hetaste chanserna men Asplöven är farliga på sina kontringar. Efter sexton minuter får KHK spela 5 mot 3 och Gusten gör här några riktiga fantomräddningar och ser till att Asplöven klarar sig undan påhälsning. 

KHK klarar enkelt av ett BP i inledningen av andra. KHK tar sen över och trycker tillbaka Asplöven långa stunder. Efter sju minuter tvingas Asplöven ta en utvisning och KHK skapar återigen flera heta lägen men Gusten agerar vägg. Nu lyfter Asplöven upp sitt spel och skapar oreda i KHK försvaret. Efter tolv minuter klingar det till i Timos målram och nu blir det rena Hawaii hockeyn då lagen byter chanser med varandra. Efter femton minuter åker KHK på en utvisning och nu är det Timo som får agera vägg. 
Direkt efter utvisningen får Wallmark ett rent läge och KHK radar sedan upp läge på läge men pucken vill bara inte in. 
Att det är mållöst efter två perioder är helt makalöst med tanke på vilka chanser som skapas och vissa stunder känns det som KHK-Gusten.

Efter en avvaktande inledning på tredje får KHK ett PP efter fem minuter men närmare än ett skott i utsidan stolpen blir det inte denna gången. 
Knappt tio minuter in i perioden får äntligen hela hallen vråla av glädje när Jimmie forecheckar och ser till att Fimpen får en riktig macka av en Asplöven back, Fimpen serverar Niklas som enkelt sätter 1-0. 
Med endast fyra minuter kvar får Asplöven spela PP och nu känns varje fösare farlig men KHK offrar sig och reder ut underläget. Asplöven plockar sin målvakt med 40 sekunder kvar men ett heroiskt kämpande KHK ser till att bärga alla tre poängen.

Så jävla underbart! Nu laddar vi om för Krif borta på onsdag!

Inget lag till AS?

Det är alltid lite kul att notera hur en del resonerar om vilka lag som är "värda" att gå upp i allsvenskan. Fick en kommentar som tyckte att KHK minsann inte var värda att gå upp då OIK vunnit enkelt mot KHK och har plusstatistik i inbördes möten. Ska man resonera på detta sättet är väl inget lag värda att gå upp då KHK slagit Borås, Sundsvall och Krif vilket diskvalificerar dem och då OIK fått stryk av Borås så är de ute ur leken. Samtidigt har Asplöven vunnit mot blekingelagen men tyvärr faller de på att de förlorat mot Sundsvall och Borås. Det blir med andra ord väldigt svårt att med denna logiken se vilka lag som är värda att ta sig upp. Kanske får vi ringa förbundet och delge dessa tankarna så kan de banta AS till 12 lag nästa år.

Härligt att Jakob Karlsson i OIK verkar dela tanken (dagens BLT) om att lag som förlorat mot OIK inte är värda att gå upp i allsvenskan.

Innan vi löst problematiken med hur man utser vilka lag som är "värda" att gå upp tycker jag att vi håller oss till den gammelmodiga tabellen där lagen rankas efter hur många poäng man tagit.

Framåt, uppåt!

Nu vänder serien och det är Asplövens tur att ta sig söderut till vår Arena. Ikväll är det andra gången KHK spelar seriefinal i årets KS och vill vi fortsätta att tillhöra toppen krävs det en del förbättringar mot senaste mötet lagen emellan. Framförallt måste vi bli betydligt tuffare och tätare i slottet framför Timo där Asplövens spelare fick komma till avslut alldeles för lätt. Dessutom gäller det att vara med från start, det funkar inte att låta dem få ett försprång utan ikväll ska vi vara i förarsätet hela vägen från start till mål!

Jag är helt övertygad att vi kommer få se ett rejält taggat och revanschsuget KHK ikväll som kommer att visa vilka krigare de är samtidigt som de kommer känna stödet från en kokande Arena. Ikväll tar vi tre poäng tillsammans och blickar framåt, uppåt!

söndag 25 mars 2012

Ny vecka, tre möjligheter!

Nu vänder serien och denna veckan väntar tre härliga matcher. Hemma på måndag och söndag mot Asplöven, OIK och däremellan är det match mot Krif borta på onsdag. Nu finns det inte något utrymme för funderingar utan nu ska allt sitta och poängen bärgas hur det än ser ut.

Det är denna veckan som grunden för avslutningen läggs och om påsken ska bli en högtid att fira. Frågan är vilka spelare som tar chansen att kliva fram och blir hjältar och jag hoppas ALLA spelare inser vilken fantastisk chans ni har att bli odödliga och ihågkomna som LAGET som åter tog Karlskronahockeyn upp i finrummet, något vi supportrar törstat efter i decennier! Nu blickar vi framåt, uppåt!

lördag 24 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Tjena!
- Hallå där

En tung förlust där vi känns alldeles för tama i första perioden.

- Vi har pratat mycket om att vara beredda då det startar på borta plan. Men känns som att det inte riktigt är så på alla händer och fötter. Det vi presterar i första perioden duger inte på långa vägar. Detta är kvalserien då måste man alltid vara redo på kamp och våga vara där.

Jag tycker vi har bra spel och kontroll i de två sista perioderna. Vad är det som avgör till Asplövens fördel?

- Vi är ju ett bättre lag på det stora hela och har lägen men bjuder samtidigt på för mycket. Det räcker inte att prestera i två matcher och sedan dö, det handlar om en serie där varje match ska utföras på max. Vi måste upp så vi har en högre lägsta nivå, den vi har nu är långt ifrån godkänd.
Det gäller att vi tittar oss i spegeln nu och frågar: vill jag spela allsvenskan? Svarar han i spegeln ja, då måste vi börja agera utifrån det också.
Det kommer kosta mycket mer än vad vi verkar förstå. Det är inte lätt att bli värvad från 1an till allsvenskan därför måste alla förstå att detta är världens chans att få vara där, få som blivit det. Det gäller att prestera här och nu om två veckor är det över och då är det skillnad om man får stå med händerna i skyn och bara skrika ut sin glädje eller vänta på premiären mot Kungälv.....


Nu laddar vi om och tar tre poäng hemma.

- Absolut. Njuta av livet och titta framåt.

Olyckskorpar!

Det är helt otroligt hur olyckskorparna börjar kraxa så fort KHK förlorar. Särskilt beklämmande efter en uddamålsförlust borta mot hemmastarka Asplöven. Halva serien är spelad (en hängmatch kvar) och vi ligger tvåa, en poäng bakom ettan. Antar att de flesta såg framemot KS och insåg att det skulle bli tufft, tänk då på att vi har ett betydligt bättre läge nu än när alla lag stod på samma poäng. I andra rundan har vi dessutom tre hemmamatcher och allt i egna händer. Förra året hade vi två poäng mindre efter fem omgångar. Så sluta tänka negativt det leder ingenstans,upp med blicken och rikta den framåt, uppåt så bär vi fram våra älskade krigare till seger på måndag! Se möjligheterna!

fredag 23 mars 2012

Ladda om!

Första tio minuterna inleds avvaktande och båda lagen säkrar upp hemmåt. KHK börjar sedan flytta upp spelet men då kan Asplöven kontra in 1-0 efter en snabb spelvändning och nu öppnar spelet upp sig betydligt samtidigt som tempot höjs. Med tre minuter kvar ökar Asplöven på till 2-0 genom gamle KHKaren Atte Valli. De är riktigt effektiva och tar de chanser som skapas samtidigt som de tar över spelet mer och mer. KHK är inte alls lika heta som vi är vana vid och kommer inte till några farliga avslut,  perioden slutar 2-0.

Asplöven får komma till farliga avslut alldeles för enkelt och har två heta lägen direkt i början på andra. Men nu är det KHK som kan kontra och i ett två mot ett läge kan Wallmark sätta reduceringen. Efter sex minuter frispelar Karlsson Ruiz som inte gör nåt misstag utan sätter säkert kvitteringen. Matchbilden ändras totalt och nu är det KHK som trycker på och vaskar fram några riktigt bra lägen. Asplöven tar time-out för att samla sina styrkor och de börjar foreckecka betydligt mer och tvingar fram en KHK utvisning. Detta utnyttjar man och tar åter ledningen i matchen. Spelet böljar sedan fram och tillbaka men med en minut kvar kvitterar KHK genom Grönlund.
En betydligt bättre period av KHK som ser mer taggade och bestämda ut men Asplöven är riktigt farliga när de får tryck i anfallszon.

KHK spelar säkert i början av tredje och Asplöven kommer inte till några vassa lägen. Ruiz-Wallmark-Larsson snurrar ett tag friskt nere i Asplövens zon och ställer till oreda. När Källström lyfter in pucken mot mål styrs pucken in men det döms bort pga hög klubba. Några minuter senare blir det kvitterat i bortdömda mål då Asplövens döms som spark. Men med tre minuter kvar gör Asplöven 4-3. Med minuten kvar tar KHK ut Timo och gör en sista ansträngning för att kvittera. Men trots ett visst tryck blir det ingen kvittering.

Efter en tam första period arbetar sig KHK in i matchen och har bra koll på läget i tredje men Asplöven får alldeles för enkelt komma till farliga avslut vilket de utnyttjar. En jobbig förlust men nu är det bara att ladda om för att ta dem hemma. På måndag ska det bli tre poäng med hjälp av tretusen stöttande hemmasupportrar. Vi ligger fortfarande tvåa och ska se till att behålla en topp två placering.

Underbart att höra de tillresta KHK supportrarna som gör sitt för att stötta grabbarna, imponerande!

Dubbelmöte!

Nu är det dags för 2*Asplöven, vi börjar borta ikväll för att på måndag ta emot dem i Arenan. Som alla matcher i kvalserien är det en riktigt viktig match och de är väldigt starka hemma vilket de har bevisat genom att besegra Krif och OIK. Till skillnad mot tidigare år verkar Asplöven vara ett hårt jobbande LAG med fler grovjobbare än vad vi är vana att se. Varning är därmed utfärdad och det kommer behövas precis samma inställning som mot Krif för att kunna ta poäng där uppe.

KHK flyger upp för att få de bästa förutsättningarna vilket givetvis är en stor fördel mot att åka buss med övernattning.

Ni som inte ser matchen på plats kan köpa den här, LIVE TV!

torsdag 22 mars 2012

Långt kvar!

Det räckte med en tillbakastuds mot Krif så var tidningar och experter direkt framme och placerar oss i allsvenskan. Nu hoppas jag inte att några KHK supportrar går på det snacket, att spelarna inte gör det kan jag lova. Det har endast gått fyra omgångar och poängen ser ut såhär, 9, 8, 7, 6, 5 och 1. Det skiljer alltså bara fyra poäng mellan ettan KHK och femman OIK. Långtifrån klart med andra ord utan det gäller att behålla fokus och se till att göra jobbet till 100% i varje enskild match. Tummar vi på detta kommer vi direkt att tappa poäng och genast kan serien se helt annorlunda ut.
Vi lärde oss den hårda vägen förra året och tar därför inte ut nåt i förskott! Ingenting är vunnet ännu!

Eftersnack med Aaro!

Tjena!

- Tja

Grattis till en härlig derby seger!

- Tack, det var oerhört skönt speciellt efter bottennappet i förra omgången.

Vill tacka för att ni levererade presenten jag önskade mig tidigare i veckan.

- Självklart gjorde vi det för dig, grattis igen.


Kul att se dig tillbaka på isen i storform

- Tack det var otroligt roligt att vara tillbaka i en kokande arena. Kändes mycket bättre än vad jag hade förväntat mig med timing och puck kontroll.
Storform kanske är att ta i men gick väl som det skulle och bidrog till laget. Sen kan jag väl aldrig bortse från att det är kul att slå KRIF och göra poäng.

KRIF hängde med bra i första perioden men sen tog ni över totalt. Hur kändes det på isen?

- Jo de kommer alltid hårt i första perioden. Tyckte dock att det här var den match på säsongen mot KRIF som vi haft bäst kontroll på. Som sagt var vi det lag som höll i taktpinnen och drev på, tyckte de såg trötta ut i andra redan och i tredje väntade sig säkert alla en anstormning men den kom aldrig. Någon smarting i blt skrev att KRIF var jätte nära 3-3... Då tycker jag vi var närmare 7-2.
Sen kan jag väl säga att vi ägde det mentala spelet på isen också där vi inte blev provocerade av deras spelare något som de gillar att försöka med, kanske inte hade luft till det denna gång.
Sen vill jag berömma bl a Emil Larsson för ett sjukt bra jobb igår och mål/ass kul att han plockar fram detta nu när det som mest behövs. Även Nicke J var grym igår. Flera andra ska också ha en stor eloge men tycker dessa stack ut lite extra.

Nu väntar dubbelmöten mot ett starkt Asplöven, dina tankar inför dessa kamper?

- Blir mycket tufft. Vet sedan min tid i Piteå att vi utkämpat många tuffa bataljer men spelar vi som vi ska och jobbar som ett lag då får alla problem att slå oss. Klubben har även givit oss bästa förutsättningarna igen med flyg så en stor eloge till dem, nu får vi göra vårt.

Till sist:
Någon som vågar eller orkar hela vägen till gränsstaden Haparanda? Vore grymt med stöd från läktaren där också!

Varför gör inte ledarna i Kallinge något då deras kärnfysiker Bäcklin får sitt hundrade utbrott denna säsong. Tycker det är skandal och värdelöst ledarskap, det står jag för!

Sen till publiken som kastade in grejer, det kanske inte är jätte smart. Som jag nämnde ovan är det sjukt dåligt uppträdande av spelare/ledare men håll er till att skrika fram oss.

Nu går vi vidare och laddar batterierna för en bra insats uppe på tundran!

onsdag 21 mars 2012

Tack för presenten!

Högt tempo och en härlig kamp inleder första perioden. Båda lagen vaskar fram fina chanser men målvakterna visar upp sig från bästa sidan.
Efter en tilltrasslad situation i trettonde minuten där det kändes som pucken var blockerad kan Krif trycka in 0-1. Spelet böljar sen fram och tillbaka och trots några PP blir det inga fler mål.

KHK reder ut ett BP i början på andra och tar sen över taktpinnen helt och när Krif precis klarat av ett BP sätter Larsson påpassligt kvitteringen. I bytet efter är det dags igen. Niklas lämnar över till Bates som skjuter och på returen är Källström framme och prickskjuter in 2-1. Nu dominerar KHK totalt och tvingar fram en Krif utvisning. Flera heta lägen skapas men utan att pucken trillar in. Nu är det kamp över hela isen och när klockan passerat arton minuter ser firma Larsson-Ruiz till att öka på till 3-1 vilket känns helt rättvist.
En period som ägs totalt av KHK som här visar helt rätt attityd och inte låter Krif spela sitt spel.

Efter 13 sekunder av tredje åker KHK på en utvisning och 47 sekunder senare har Krif reducerat. Krif får till lite tryck efter målet men KHK ser till att öka tempot och då hamnar Krif på efterkälken. KHK parkerar långa stunder i offensiv zon och Krif gör allt för att freda målet. Och efter tio minuter är det bara stolpen som räddar Findus när Söder är framme och sånär kan tråkla in pucken. Strax efter klingar det till igen när Grönlund prickar ribban.
När Elofsson i sjuttonde minuten gör 4-2 ur nästan ingen vinkel alls lyfter taket på Arenan. Och även om Krif försöker att göra ett sista motdrag händer det inte mycket mer än att KHK skapar chanser. Med en halv minut kvar gör PP och BP specialisten Fimpen 5-2 i öppen kasse.
Riktigt trist att se hur Krif i slutet tappar allt och tar till nävarna. Det är som ordspråket säger, när hjärnan tar slut tar nävarna vid, vilket Krifs nr5 bevisar om och om igen.

En fullt rättvis seger där Krif endast var med i första perioden. De två sista ägdes helt av KHK även att det var målmässigt jämnt. En härlig vinst som ger råg i ryggen inför kommande drabbningar.
Vill också tacka för presenten då jag önskade mig tre poäng av Aaro tidigare i veckan. Det blev en riktigt bra födelsedag på alla sätt och vis, TACK!
Nu laddar vi om för ett intressant dubbelmöte mot ett starkt Asplöven.

Blodigt allvar!

Derbydags igen och nu är det Krif som kommer till Arenan. Matchen gäller tre poäng och så ofantligt mycket mer. Nu går det inte att tveka eller fundera, det gäller att ge allt och lite till för att kriga in varje mål som krävs för att ta en seger. För är vi inte fullt fokuserade och tar uppgiften på blodigt allvar kan jag lova att motståndarna är villiga att göra allt för att vinna.
Det gäller att ta varje byte som om det vore det sista och varje mål som helt avgörande. Kriga för varje millimeter av isen och stå upp som ett LAG! Vi har allt i egna händer och det ska vi se till att ha även i fortsättningen.
Tre matcher är spelade och serien är tokjämn vilket gör varje match oerhört viktig och varje poäng kan göra skillnad när serien summeras.

Offra allt och lite till! Segrar läker alla sår!


Nu vill jag att vi i publiken står upp för vår klubb, vårt älskade lag, Kung Sune (krya på dig!) och visar vilka som äger arenan. Det ska vara full stöttning från start till mål. Det ska vara ett jävla liv från både stå och sittplats. Nu kör vi för fullt så tar vi en seger tillsammans!

tisdag 20 mars 2012

Tajt!

En titt i tabellen och man inser hur otroligt jämnt det är. Det har visserligen bara gått tre omgångar men att det bara skiljer 2 poäng mellan ettan KHK och femman Asplöven gör att varje poäng och mål kan bli helt avgörande när vi summerar efter tio omgångar. Och även om Krif endast har en poäng så är de i precis samma läge som vi var i för ett år sedan. Med tre poäng för vinst kan denna serie skifta utseende ett antal gånger innan den är slut.

Karlskrona32(0)01(0)13946
Sundsvall32(0)01(0)6516
Borås32(1)01(0)10915
Olofström32(1)01(0)101005
Asplöven31(0)02(1)78-14
Kallinge/Ronneby30(0)03(1)49-51

Förra året gick Troja ifrån tidigt och hade bara tappat en poäng innan de mötte KHK i nionde omgången. Något sådant scenario tror jag inte vi får se i år utan jag tror det blir riktigt tajt om de två första platserna ända in i slutomgången.

måndag 19 mars 2012

Snabb kontring av Mats!

Tog inte lång tid innan Mats skickade en bild på sig. Nu är det upp till övriga i styrelsen att våga när det gäller, väntar på era bilder. Ryktas att nån försöker förbrilt utan att nå framgång, ingen nämnd;)

Jämngrått, skägget matchar håret!

Lusth klar för Malmö!

Det blev som MrMadhawk skrev för ett tag sedan. Lusth är nu klar som andretränare i Malmö nästa säsong, Taavola fortsätter som förste tränare. Tror detta är helt rätt för Malmö som nu har en sportchef och andretränare som brinner för klubben.

Skäggkampen!

För ungefär en vecka sedan utmanade Mats J till kvalserieskägg och nu tänkte jag göra första avstämningen. Mats, MMSa eller maila en bild så vi får se hur kampen går.

Väntar med spänning på din bild Mats eller blir det WO;)

Eftersnack med Aaro!

Tjena!

- Hallå där

6-2 förlust mot OIK senast, vad hände egentligen?

- Matchen startade OIK upp i ett högt tempo och jag anser att vi inte riktigt var beredda. De fick matchen precis dit de ville och hade många långa anfall med mycket avslut. Något som visade att vi inte var riktigt på tårna är just att de tog avslut och återtog puckar väldigt ofta. Flera mål var även på returer. De ville vinna till varje pris och det såg man verkligen.
Vi körde även fast totalt i pp spelet där vi knappt hade några farligheter. Det var ett gyllene läge då de fick ett matchstraff.
Vi hade lite svårt att komma upp i den nivån vi haft tidigare men samtidigt har vi mött två AS lag som gjort riktigt bleka insatser. Vi ska inte förringa våra insatser för det är inte lätt att åka och hämta poäng uppe i Borås.
Men ska vi vinna derbyn i en kvalserie så krävs det mycket mer på alla händer och fötter.
Sen måste vi även ta bort endel utvisningar för vi har inte råd med så många bp.


Vi leder fortfarande serien med 7 matcher kvar och nu måste vi studsa tillbaka igen för att behålla förarsätet.

- Helt riktigt, vi kan inte tänka på det som varit utan bara blicka framåt. Vi har trots allt ett mycket bra slagläge och inte många som trodde vi skulle vara där idag när det blev en avgörande match mot Hästen kan jag tänka mig.
Vi laddar om och tar nya tag på onsdag.

Nytt derby på onsdag mot KRIF hemma i arenan. Vad tror du om detta?

- Det blir en tuff match det vet vi sedan tidigare och vi måste vara vakna för att vinna mot ett hårt arbetande KRIF. Vi kommer göra allt för seger!

Kom och ge oss ditt stöd, lär bli trångt i Arenan!
Nu tar vi tre nya poäng tillsammans!

söndag 18 mars 2012

Tack!

Först vill jag tacka min underbara familj och vänner som överraskade mig med en 2*20 års fest igår. Mycket trevligt med besök från runt om i landet.

Sen vill jag tacka alla fina kommentarer från väst, tydligen vann OIK derbyt igår, starkt jobbat och en väckarklocka för oss att vi alltid måste vara på tårna och inte stå på hälarna vilka vi än möter. Nu är det sju matcher kvar och det är efter dessa vi ska vara topp två. Ny match på onsdag mot ett poängtörstande Krif. Kommer bli en mycket intressant och spännande match där vi får chansen att studsa tillbaka in på vinnarspåret igen.

Återigen, tack alla vänner och ovänner det är härligt att ni bryr er om mig!

lördag 17 mars 2012

Match 3!

Efter två säkra segrar över Borås och Sundsvall är det dags för derby mot OIK. Om motståndarna i de två tidigare matcherna varit oväntat bleka kan vi förvänta oss något helt annat i kvällens match. OIK har inlett med en sudden vinst mot Krif och en klar förlust mot Borås men nu när de möter KHK kommer de göra allt och lite till för att vinna och stoppa maskinen KHK. Det kommer krävas samma inställning som tidigare plus att vi är förbereda på ett krig över hela banan om vi ska kunna vända hemåt med tre poäng. Men samtidigt som det är ett hett derby gäller det att hålla skallarna kalla, uppträda disciplinerat och spela vårt spel med fokus på rätt saker. Vi får inte ryckas med i något hetsigt tuppfäktande utan se till att undvika onödiga utvisningar. Samtidigt får vi inte vika undan utan ta kampen, en svår balansgång.

Om det kommer bli tufft på isen är jag övertygad att det kommer bli en riktigt härlig klackmatch där KHK klacken givetvis kommer gå segrande ur sin strid och bära fram våra krigare till nya stordåd! Tillsammans är vi oerhört starka!

fredag 16 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Grattis till tre nya poäng!

- Tack!

Återigen är det ni som styr matchen trots det allsvenska motståndet, hur upplever du matchen?

- Vi startar upp helt respektlöst och tar tag i taktpinnen det gör att vi får ett stort övertag. Sen kan jag väl inte påstå att Sundsvall bjuder upp. De står stilla och försöker spela, det fungerar inte när vi kör på som vi gör. Kändes som om de försökte spela någon slags "rysshockey" med massa dropp osv.. Kände inte alls igen Sundsvall som brukar arbeta hårt och vara jobbiga. Vi ska självklart inte ta bort vår insats men...
Vi har full kontroll förutom några situationer då vi tappar puckar eller missar några utlägg då blir det stress i egen zon. Men som helhet är vi mycket bättre och vinner fullt rättvist, tycker bara ett lag på banan vill spela hockey och brinner för det.

Vilket fantastiskt jobb ni gör varje byte, ni känns otroligt starka just nu.

- Som jag sagt tidigare så har vi spelat på mycket folk hela säsongen och det gör att vi har bra med kräm kvar i kroppen. Sen har vi sen allettan svetsats samman till en mycket starkare grupp som har ett otroligt bra driv. Detta gör oss starka tillsammans och sen har flera spelare tagit stora kliv och bidragit på ett helt annat sätt.

Vad är det som gör att ni avväpnar dem i tredje när vi alla förväntade oss ett massivt tryck?

- Som jag svarade angående matchen så spelar vi på med god kontroll. Sundsvall har inget att komma med i denna matchen, de känns uddlösa och inget kroppsspråk att skryta med heller.
Vi kan väl egentligen säga att det är en kombination av vårt spel och hårda arbete med att de är totalt ointresserade av att offra sig för de tre poängen som står på spel.

Nu väntar derby mot OIK, gäller att hålla huvudena kalla trots heta känslor.

- Blir otroligt kul och inspirerande. Det gäller inte att fundera så mycket på vilka vi möter utan på vår egen prestation som måste vara på samma nivå hela tiden. Det kommer garanterat bli tuffare att åka till Olofström än vad vi fick möta igår.
Men det gäller bara att förbereda sig på samma sätt som vanligt och fylla på kropparna med mat och vätska.

Återigen tack för ett fantastiskt stöd från läktarna, det ger oss den lilla extra energin att kunna driva på hela matcherna.
Hoppas verkligen att det fortsätter i samma stil även på borta is. Vi behöver er!

Förhoppningsvis kan jag själv komma tillbaka snart och hjälpa laget till fler segrar. Känns oerhört tungt att stå på sidan, det är tufft mentalt och mår inte bra av detta.
Men ger inte upp, vill tillbaka!

Nu kör vi vidare, tillsammans mot nya framgångar

torsdag 15 mars 2012

2 klara, 8 kvar!

KHK inleder matchen piggast och skapar några bra chanser och i den sjunde minuten är Oceanångaren Ottinger framme och petar in en retur. KHK snurrar friskt i Sundsvalls zon och skär stora sår i deras defensiv.  Ruiz kedja är otroligt ettriga och svår stoppade. Sju minuter efter 1-0 stiger den finska skarprättaren fram och stänker dit 2-0 bakom en chanslös Brage.  KHK visar upp samma härliga inställning som sist och det höga tempot med tuff forechecking ställer till stora problem för Sundsvall.

Sundsvall inleder starkt i andra och KHK får visa upp sin fina defensiv. Mitt i Sundsvalls press står Sibbe för en riktig kraft insats och är nära att öka på ledningen. Sundsvall hittar nu stora ytor och KHK måste stänga mittzonen bättre.
Efter ett mållöst PP tar KHK tillbaka initiativet och i trettonde minuten störtar Julle likt en torped mot mål och  trycker in 3-0 snyggt framspelad av Niklas.
En jämnare period där Sundsvall har betydligt mer spel än i första men KHK har de vassaste chanserna.  Samtidigt offrar man sig fantastiskt  i egen zon och gör allt för att freda målet.

När alla väntar på att Sundsvall ska föra spelet är det istället KHK som effektivt avväpnar alla försök och skapar istället mest. Sundsvall blir mer och mer desperata  och med sex minuter kvar kommer reduceringen. Nu sätter Sundsvall allt på ett kort men ett heroiskt kämpande KHK reder ut stormen och när Pöllänen sätter 4-1 i öppen kasse kan vi inkasera tre sköna poäng!

Återigen en otroligt gedigen match av KHK som kämpar och sliter fantastiskt bra. Alltid skönt att kunna somna med en härlig vinst på näthinnan men när klockan ringer imorgon är denna match historia och fullt fokus på lördagens möte mot OIK inleds. Nu väntar två riktiga utmaningar i derbyna mot OIK och Krif där det gäller att kunna hålla skallarna kalla trots heta känslor.

Ny match, samma inställning!

Ikväll kommer kvalseriens andra AS lag på besök. Sundsvall inledde precis som KHK med en vinst i första omgången vilket gör detta till en tidig seriefinal. Jag tror vi kommer få se en helt annan matchbild mot senaste matchen i Borås. Sundsvall är vad jag hört ett riktigt bra defensivt lag som inte bjuder på nåt i egen zon. Därför gäller det att vi inte går bort oss framåt så de kan spela kontringsspel utan precis som senast se till att ha en vattentät defensiv och stänga/vända spelet redan i mittzon. Samtidigt vill jag se samma enkla och stabila spel i egen zon när vi vinner puck. Mot Borås fanns det p.g.a bra fart på skridskorna alltid ett säkert passningsalternativ för backarna vilket skapade bra uppspel.

I mål hos Sundsvall hittar vi Axel Brage som lånats in från Linköping. Brage har de senaste åren stått i flera AS klubbar som Växjö, IKO, Tingsryd och Troja. Håll även koll på backen Eric Moe som tidigare spelat i Timrå och Leksand och AHL rutinerade Ned Lukacevic. De har som sagt massor av rutin och det är en helt ny match men kan vi behålla samma inställning som i de senaste matcherna ska vi ha en bra chans att lugga Sundsvall på någon poäng.

Övriga matcher:
Asplöven-Krif
OIK-Borås

onsdag 14 mars 2012

Grattis Sölvesborg!

Vill rikta ett stort grattis till Sölvesborg som med dagens 8-2 vinst över Kalmar tog steget upp i div2! Något som kommer göra Blekingehockeyn ännu bättre!
Detta är riktigt bra gjort för kom ihåg att det var inte så länge sedan vi var i den serien och årets komet Krif spelade där förra säsongen.
Vem minns inte de något mindre heta div3 derbyna mellan KHK och Sik, snacka om en annan typ av hockey mot vad vi ser idag!

Lusth från OIK till Malmö?

Ja så verkar det bli då malmöbloggaren MrMadhawk gör gällande att Lusth är aktuell som deras andretränare till nästa säsong. Lusth har gjort ett bra jobb med OIK och har ett stort Malmö hjärta, något som verkar ha saknats i årets upplaga.

Läs mer HÄR

Eftersnack med Aaro!

Grattis till ännu en grym seger!
- Tack så hemskt mycket!

Förutom ett par korta sekvenser känns det som att vi äger matchen totalt.
- Ja det känns som enda gångerna vi fick lite problem var när vi stressade upp oss och gav bort lite puckar. På det stora hela kontrollerar vi händelserna och spelar efter riktlinjerna. Sen sätter vi dit lägena och det är otroligt skönt att få hänga många kassar.

En riktig lagseger återigen.
- Jo alla bidrog och gav precis allt. Laget KHK är starka det visar vi gång på gång nu gäller bara att komma ner på jorden igen och förstå varför vi är bra.


Jag hade förväntat mig betydligt mer av Borås, vad tycker du om deras spel?
- Helt inne på samma linje. Det såg krampaktigt ut och deras mv spel höll inte hög nivå.
De körde fast gång på gång och hade inte några lösningar för att få ett fungerande spel. Precis som vi pratade om innan inom laget så är det Borås som hade pressen på sig vi kunde bara gå ut och njuta.

Härligt att höra KHK klacken dominera från start till mål!
- Jo det var bara en klack i hallen, stor eloge till alla tillresta ni ger ett fantastiskt stöd.

Nu väntar det andra AS laget Sundsvall hemma imorgon. Vad tror du om den matchen?
- Det kommer bli tufft, det är ett lag som inte brukar vara underhållande men jobbar stenhårt.
Vi måste ladda om nu och leva i nuet matchen som varit finns inte längre.
Bara gasa och göra det bästa vi kan, det räcker långt.

Slut upp så ses vi i arenan!

En klar, nio kvar!

Då var första omgången spelad i årets kvalserie. KHK gav Borås en rejäl omgång och BHC fick sig nog en tankeställare om vad som väntar. Det är fullt krig i varje omgång, här finns inget utrymme för dålig inställning.

Att det skulle bli jämnt mellan Krif och OIK var ingen överraskning. Två pinnar till OIK och en till Krif efter ett avgörande med EN sekund kvar.

Sundsvall motsvarade förväntningarna och tog tre stabila poäng mot Asplöven.

Nu väntar tre intressanta matcher redan imorgon, bl.à en tidig seriefinal mellan KHK och Sundsvall.

tisdag 13 mars 2012

Ännu en LAGSEGER!

Det tar endast 46 sekunder innan KHK gör 0-1 genom snyggt spel av återförenade smålandskedjan. Detta efter att Borås tryckt på men gått bort sig lite i offensiv zon. Borås skapar sen ett bra tryck men när KHK sticker upp drar BHC på sig en utvisning. KHK spelar ett bra PP men utan att kunna öka på ledningen. 0-2 kommer efter tolv minuter efter att Larsson-Wallmark-Ruiz snurrat friskt i BHCs zon och det är Wallmark som trycker in en retur, riktigt snyggt. Borås visar nu upp ett virrigt försvarsspel när KHK får tryck.
Sista fem minuterna tar BHC över och skapar flera farliga lägen men KHK visar upp en tätt defensiv och Timo är fortsatt lika bra som senast mot Hästen.

Efter en mycket stabil inledning av andra perioden lämnar Sibbe över pucken till Pöllänen som kryssar sig fram genom BHC försvaret innan han lyfter in 0-3. Tyvärr kan BHC reducera omgående när de utnyttjar ett tre mot ett läge. Om BHC replikerade snabbt så ser Söder till att göra 1-4 ännu snabbare vilket var oerhört skönt i detta läge. Nu äger KHK matchen totalt och BHC tvingas ta till otillåtna medel för att hänga med och i ett av de följande PP gör KHK 1-5 genom  tvåmålsskytten Pöllänen.  Detta efter mycket fint PP spel där de heta chanserna avlöste varandra.
BHC får med fem minuter kvar spela PP och här reducerar de till 2-5. Med ny energi efter reduceringen öser BHC på för fullt och visar upp ett betydligt högre tempo i slutminuterna och KHK får slita hårt för att freda målet från ytterligare påhälsning.

6:08 in i tredje fullbordar Pöllänen sitt hattrick när han snyggt drar en BHC back i två mot ett läge och säkert placerar pucken i nät. Tre minuter senare serverar en het Sibbe pucken till Källström som prickskjuter in 2-7. Nu skanderar KHK klacken, hemmaplan, hemmaplan hemmaplan och det är underbart att höra en klack som även de ägt sin match i matchen från start till mål. Slutet på tredje blir en ren väntan på slutsingnalen innan vi återigen kan lägga en grym LAGSEGER till handlingarna.

KHK genomför en riktigt bra match där hela laget gör jobbet till 100% och bortsett från några få sekvenser när BHC får till tryck så äger KHK matchen totalt!
Men innan vi rusar iväg helt ska vi vara ödmjuka och medvetna om att det återstår nio tuffa omgångar där allt kan hända! Och närmast väntar det andra AS laget Sundsvall hemma på torsdag.

Början på slutet!

Efter grundserien, allettan och play off inleds nu äntligen kvalserien och idag börjar jakten på två åtråvärda platser till allsvenskan. Sex lag slåss om dessa platserna och de två allsvenska lagen får gå in som favoriter även om jag tror att alla lag har stora möjligheter att ta poäng av alla, större skillnad är det inte! Det kommer bli knallhårt om platserna och lägg därtill ett antal glödheta derbyn så förstår ni vad som väntar.

KHK inleder med två riktiga utmaningar då vi möter båda AS lagen i de första omgångarna. Borås ikväll och Sumdsvall på torsdag, ska bli riktigt intressant att se var vi står jämfört med dessa. Även om vi inte skulle ta några poäng här så kom ihåg hur det såg ut förra året. Då inledde vi med två förluster och tog en poäng i tredje omgången innan vändningen kom och allt avgjordes i sista matchen. Att det avgörs just i sista matchen är något vi KHKare blivit vana vid. Skövde, KIK och Huddinge förra året och Östersund och Vita Hästen i år. De är dessa matcherna man längtar till hela året och de är både nervösa och underbara på samma gång. 

Ikväll är det början på slutet så kom igen nu alla KHKare, Nu Kör Vi!

Övriga matcher:
Krif-OIK
Sundsvall-Asplöven

måndag 12 mars 2012

Det blir sändning!

Var i kontakt med Niclas på KHK-TV och han meddelar följande:

"Hej Micke.
Som ansvarig för KHK TV så kan jag stolt meddela dig att vi har lyckats med att få till sändningarna i Borås imorgon. Allt löste sig strax efter 18-tiden idag under några timmars arbete och många samtal och förhandlingar med Stefan Bengtsson VD:n för HockeyAllsvenskan. Sändningsförhållandena är riktigt goda dessutom uppe i Borås vilket bådar för en trevlig sändning.  Sändningen kommer att genomföras av KHK TV efter tidigare förutsättningar på tillstånd av Hockeyallsvenskan.
Viasat Sport äger rätten att sända alla matcher i HockeyAllsvenskan och även hemmamatcher för allsvenska lag som spelar negativt kval. Dock är Viasat Sports fokus på "Förkvalserien till Kvalserien till Elitserien" och hade inte resurser till att lägga detta på vår Kvalserie till Allsvenskan. Därför gick säningsrätten tillbaka till HockeyAllsvenskan som vi har lyckats förhandla fram en överenskommelse med. därför sänder KHK TV och ingen annan aktör matchen imorgon. Som en bonus kan tilläggas att det även är klart med näst sista matchen mot Sundsvall också. I samband med denna match så kommer vi att försöka genomföra en mycket speciell sändning som vi aldrig gjort förut..mer om detta längre fram ;) "

Bra jobbat alla på KHK-TV!
 

Inför Borås-KHK med Aaro!

Tjena!
- Tja

Imorgon sätter kvalserien igång med bortamatch mot Borås. Du kom just från Borås till KHK har du någon kontakt med dem fortfarande?
- Jag har kontakt med några stycken som Magnus Isaksson och Erik Andersson. Men sen pratar jag mycket med Johan Benker som vi hade som assisterande tränare ifjol. Var även där några dagar innan jul.

Hur bra är Borås och hur spelar de?
- Borås har mycket spets kompetens i laget med flera elitserie meriterade spelare och mycket bra allsvenska spelare. De har verkligen inte fått det att stämma och det kan ligga flera faktorer bakom dessa som ekonomin som inte är den bästa. De har försökt spela en mer aggressiv hockey än när jag var där med mer checking. Men det har inte lyckats fullt ut för fjuttas (Ljusteräng) men vi får se hur de agerar nu i kvalet. De lär komma hårt i hemma hallen. Ska försöka luska fram lite under dagen. Men vi ska mestadels hålla oss fokuserade på vårt sen hålla oss från utvisningsbåset för de har många skickliga pp spelare.

De allsvenska lagen är givetvis storfavoriter, hur känns det att vara underdogs för en gångs skull?
- Det blir helt perfekt, vi var ju även det nu då vi mötte "världens bästa hockeylag". Så jag tror det gynnar oss. Alla måste förstå att allsvenska lagen är bra och det kommer bli tufft att ta poäng av dem. Samtidigt lever de under en sjuk press att inte tappa allsvensk status så det är perfekt läge för div1 lagen.

Många anser att det är en nackdel med så många derbyn för att de tar mer energi och lagen stjäl poäng av varandra vilket ska gynna de andra lagen. Vad tror du om detta?
- Det är inte mycket att göra åt, bara gilla läget. Bevisar bara än en gång att div1 F är bäst i landet. Det blir många härliga tillställningar och vi får fortsätta som vi gjorde i allettan och ta många poäng av dessa lag då kan det gå bra. Det som också är bra med detta scenario är att vi inte behöver resa lika mycket som övriga konkurrenter som ej kommer från Blekinge.


Nu blir det många matcher på få dagar vilket innebär en fördel med en bred trupp. Hur tycker du vi står oss mot de andra lagen?
- Vi har en bred trupp och har spelat på mycket folk vilket gör att vi har krut kvar i kropparna. Tror vi kan göra bra matcher mot alla lag och då menar jag att vi kan lugga alla på poäng.
Det kommer bli tufft men med publiken i ryggen och fokus på uppgiften ska vi göra allt för att vinna varje match.

Fullt fokus imorgon så tar vi tre sköna poäng!
- Det vore en underbar start, men som sagt tufft blir det.

Nu fortsätter vi på den inslagna vägen, vi gör det tillsammans, vi behöver ert stöd i med och motgång.

Och kom ihåg: de e vi som e KHK!

Supporterbuss till Borås!

Från KHK.se:

Supporterföreningen Blackbugs anordnar bussresa till första kvalmatchen på bortaplan mot allsvenska Borås HC.

Buss den 13/3 till Borås. Kl: 19:00

BOKNINGEN ÄR BINDANDE OCH BOKAS VIA blackbugsbussen@hotmail.com

För giltig anmälan skall namn,personnummer med 6 siffror samt telefon nummer finnas med på anmälan för samtliga som anmäler sig.
Är man under 18 år vill vi gärna att det finns målsman eller ansvarig person för mindreåriga personer med på anmälan och bussen.

Avresa Badhuset kl 14:30 & ÖB´s Parkering kl 14:45

söndag 11 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Stort grattis till segern och en säkrad kvalserieplats!

- Tack, det var fantastiskt skönt. Helt underbart när slutsignalen ljöd, jag bara skrek och var lycklig som alla andra i och runt laget!

Vilken otrolig kämparinsats ni gör.

- Matchen igår startade inte alls i samma tempo som fredagens. Hästen hade inte alls samma energi och fart som dagen innan då vi hade större problem. Men vi gör det bra igår. Täcker skott, vinner tekningar och dueller. Timo gör också en helt perfekt insats och gör avgörande räddningar. Men just borta mot så bra lag behövs alla och alla måste bidra. Det gjorde vi igår och det gav oss kvalserie platsen.

Defensiven och framförallt BP spelet var klockrent ikväll.

- BP spelet gjorde vi mycket bättre än tidigare matcher mot Hästen. De har några skickliga spelare men de är oerhört bekväma och gillar inte närkontakt och press. Sen täckte vi mycket skott och det gav oss större övertag mot deras pp spelare som spelade svårare och svårare.
Tycker dock inte defensiven var strålande. Mycket stress med pucken och nog så många gånger tappar vi puckar på fel ställen. Vi måste spela mer på sättet att ha pucken framför oss i kvalserien. Vi behöver inte vända hemåt varje byte vilket ofta leder till att man flyttar sitt eget problem till någon annan.

Hur har du upplevt hela matchserien

- Som jag sa innan så skulle det bli en kul matchserie med två mycket bra lag. Det var hög kvalité på matcherna och tempot var bra. Helt perfekt för oss att varva upp innan kvalet.
Härligt tryck både i Karlskrona och Norrköping även om deras hemma publik bakom båset inte har många högskolepoäng...
Men helt objektivt så var det hugget som stucket vem som skulle gå vidare.
Däremot har jag upplevt något nytt under denna serie och det var att inte spela de två avslutande matcherna utan hjälpt till i båset. Detta beror inte på att jag blivit bänkad eller står utanför matchtruppen. Det handlar om andra omständigheter som man inte talar om i dessa tider. Men fy vad nervöst det är att inte vara på isen, fick andas ut ordentligt i omklädningsrummet efter slutsignalen igår.

Nu väntar en sanslös kvalserie med bl.a tre Blekingelag. Vad har du för förväntningar på denna serie?

- Otroligt stort att lilla Blekinge har tre lag med.
Kallinge är det lag som gjort en sjuk bedrift och jag har hyllat dem gång efter annan för det spel och den verksamhet de bedriver, grattis!
Vi har ju haft otroliga förväntningar på oss hela säsongen och hela tiden nått de mål och resultat som behövts. Nu mot hästen tog vi fram det lilla extra och klarade det också (slå världens bästa hockeylag är inte dåligt, enligt deras speaker i himpa hallen). Så vi kommer in i denna serie och kan för första gången spela mer avslappnat och bara njuta för nu är vi där alla hoppats att vi skulle nå, men är vi nöjda? Vi vill alltid ha mer!
Vi ska göra allt för att nå långt, hoppas det blir ett sjukt stöd hemma som borta.
Nu kör vi, för de e vi som e KHK

Underbar bakfylla +spelschemat!

Det är inte ofta jag vaknar med ett stort leende när huvudet känns som sirap och någon satt på en betongkepsen. Men igår kväll och idag finns det inget som kan störa denna underbara känslan efter gårdagens insatt när KHK slog ut världens bästa hockeylag Vita Hästen. Framförallt är det på vilket sätt man gör det som imponerar mest. Att kunna resa sig och vinna avgörande matcher när kniven rispar mot strupen inte bara en gång utan om och om igen visar på en sanslös mental inställning i LAGET KHK.

Denna inställning kommer verkligen behövas när väl kvalserien drar igång. Åter igen kommer det bli stentuffa derbyn mot OIK och Krif. Och som om inte det skulle räcka väntar två AS lag i form av Borås och Sundsvall som nära nog slåss för sin överlevnad. Sen får vi inte glömma ett Asplöven som lurar i vassen efter att ha slagit ut Kiruna.

Det kommer bli en otroligt intressant serie där allt är möjligt, speciellt för vårat underbara KHK!

Släpp pucken så kör vi!


Omgång 1 13/3
Borås - Karlskrona
KRIF - Olofström
Sundsvall - Asplöven

Omgång 2 15/3
Asplöven - KRIF
Olofström - Borås
Karlskrona - Sundsvall

Omgång 3 17/3
Borås - Asplöven
KRIF - Sundsvall
Olofström - Karlskrona

Omgång 4 21/3
Asplöven - Olofström
Sundsvall -Borås
Karlskrona - KRIF

Omgång 5 23/3
Borås - KRIF
Asplöven - Karlskrona

Omgång 6 26/3
KRIF - Borås
Sundsvall - Olofström
Karlskrona -Asplöven

Omgång 7 28/3
Borås - Sundsvall
KRIF - Karlskrona
Olofström - Asplöven

Omgång 5 o 9 30/3
Olofström - Sundsvall
KRIF - Asplöven

Omgång 8 1/4
Sundsvall - KRIF
Asplöven - Borås
Karlskrona - Olofström

Omgång 9 4/4
Borås - Olofström
Sundsvall - Karlskrona

Omgång 10 6/4
Asplöven - Sundsvall
Olofström - KRIF
Karlskrona - Borås

Biljettinfo!

Kvalserien drar igång på tisdag och för er med säsongskort som vill säkra er plats gäller följande tider för köp av kvalserie ort.

Alla som har säsongskort kan köpa kvalkort
Söndag 15 - 20
Måndag 10 - 18

lördag 10 mars 2012

Så jävla gott!

Vilken jävla kämpa insats av grabbarna! Så underbart, är riktigt stolt över hur alla jobbar och sliter för varandra och hur vi lyckas ta detta!
Nu väntar en helkväll men den stora festen får vänta några veckor till!

Nu väntar Blekingeserien!

Bra omen?

Idag är det tredje och direkt avgörande match mellan Hästen och KHK. Efter första perioden igår tog KHK tag i spelet och visade att vi kan störa Hästen på deras hemmaplan. Kan vi bara hålla oss undan utvisningsbåset och forechecka lite mer för att störa deras uppspel har vi alla chanser att vinna och gå till kvalserien.

Jag kommer själv befinna mig i en nästintill total radioskugga där jag inte kommer kunna se några rörliga bilder utan får lita på sms rapportering och swehockey. Detta har hänt en gång tidigare i kvalserien till ettan då vi spelade ner Mörrum i tvåan i sista matchen hemma. Det gick bra den gången och kanske är det ett gott omen inför kvällens drabbning?

Aldrig aldrig aldrig, aldrig ger vi upp. För vi ska kämpa oss till seger, aldrig ger vi upp!

fredag 9 mars 2012

Kniven mot strupen!

Tuff öppning med två BP och smågruff i varje avblåsning inleder matchen. I PP slarvar KHK och Hästen kan komma två mot en men Timo gör en grym räddning.
Hästen trycker på ordentligt och med sex minuter kvar av första tvingas Källström ta en utvisning för att undvika ett Hästen mål. Sekunderna senare gör Hästen 1-0 när KHK har en avvaktande utvisning och hästen spelar 6 mot 4. KHK tvingas fortsätta spela BP och nu är Hästen grymt effektiva och gör 2-0. Tuppfäktningen fortsätter i varje avblåsning och första perioden liknar den som spelades i AE. I slutet på perioden börjar KHK fokusera på rätt saker och får till ett bra tryck men tyvärr blir det inga mål.

KHK blir straffade direkt i andra när vi slarvar i egen zon. En frispelad hästen spelare gör inget misstag och sätter 3-0.
När KHK får ett PP är det istället en Hästenspelare som kommer loss och blir neddragen med straffslag som följd, men den blir det ingen utdelning på. KHK skapar ett bra tryck och mitt i detta tvingas Hästen ta en till utvisning. Trots ett par bra chanser vill pucken inte studsa vår väg. Men strax senare kommer målet retroaktivt när Ruiz stänker in pucken på fint förarbete av Larsson och Wallmark. Det tar inte lång tid innan Grönlund åter ser till att Bergh i Hästen kassen får vittja nätet och nu har KHK tagit över spelet.
Med knappt en minut kvar av andra visar Hästen sin effektivitet när de alldeles för enkelt kan ta sig in i slottet och öka på sin ledning till 4-2
Efter Kempes tidiga time-out spelar KHK betydligt mer disciplinerat och det är detta som gör att vi kommer in i matchen igen.

KHK klarar av ett tidigt BP där Hästen inte tillåts skapa mycket. Efter att ha neutraliserat ytterligare ett BP i nionde minuten får KHK chansen i PP strax efter och nu kliver Pöllänen fram och skjuter ett skott som Ågren styr in till 4-3.
När vi väntar på att KHK ska gå framåt och ta ut Leinonen lyckas Hästen få till ett anfall och med lite mer än minuten kvar sätter de 5-3 och avgör matchen.

Åter igen en jämn och bra match mellan två riktigt bra lag. Nu är det bara att ladda om och fokusera på matchen imorgon. Vi vet att KHK spelar som bäst när vi har kniven mot strupen och måste vinna.

Nu kör vi!

Ny match nya möjligheter, om några timmar börjar slaget om match två mellan Hästen och KHK. Två bussar och en karavan med bilar fyllda med taggade KHK supporters rullar snart från Karlskrona med destination Norrköping. Det kommer garanterat bli livat på läktaren ikväll!
Det finns ofantligt mycket att analysera och skriva om denna matchen eller så skiter vi i det och räknar ner till nedsläpp istället, NU KÖR VI!

torsdag 8 mars 2012

Yesterday don`t mean shit!

Efter en härlig seger igår är det nu dags att fokusera framåt. För precis som Pantera säger i sin låt här nedan, yesterday don`t mean shit, så är gårdagens seger nu bakom oss och för att den inte ska bli betydelselös behöver vi återigen spela med 100% fokus och attityd. Vi kan förvänta oss ett helt annat Hästen imorgon. De kommer säkerligen försöka gå framåt betydligt mer och då måste vara på tårna hela tiden. Kan vi få stopp på dem i mittzon så de behöver jaga puck och inte kan komma in med fart är mycket vunnet.
Samtidigt ska vi inte lägga oss på försvar för det var vår höga forechecking som ställde till det för deras backar och vi är som bäst när vi bara trummar på och håller ett högt tempo. Vi ska spela vårt spel som Kempe skulle sagt.

Om lite mer än ett dygn vet vi hur det har gått och jag vill inte ha några tankar på att det finns en lördagsmatch utan imorgon är det vinna eller försvinna, inga livlinor!


Eftersnack med Aaro!

Grattis till ännu en gastkramande seger!

- Tack, vilken känsla det var när Söder tryckte in pucken.

En riktigt bra match mellan två bra lag. Men det kändes som om ni tog över ju längre matchen gick?

- Jo det märktes att det var två bra lag och två lag som bjöd upp och ville spela. Vi hade ganska god kontroll på händelserna därute. Tråkigt nog gör vi misstag som leder till att Hästen kommer tillbaka. En onödig utvisning och en dålig rensning.
Innan deras tredje mål så ska Bates bara lägga ut pucken då en linjeman står i vägen och ger Hästen chansen igen och då blir det mål. Hört talas om spelsinne?
Men vi reder upp allt och viker oss aldrig. I förlängningen fanns bara ett lag på banan.

Hästen har en riktigt bra femma men vi känns som ett starkare lag sett över alla femmorna.

- Det är ju dock inte vilken femma som helst heller. Tycker dock inte man kan vara så subjektivt. Tycker verkligen Hästen har ett riktigt bra lag och har spets även dem i varje femma.
Det man däremot kan känna är att övriga spelare lutar sig nog mycket mot just deras "superline" och kanske överlåter mycket ansvar på dem?
Men slutsatsen är att jag tycker vi har ganska jämna lag det är inte mycket som skiljer.

Återigen en sen kvittering men i förlängningen gick ni ut och totalt dominerade, det var ingen tvekan om att ni skulle vinna kändes det som?

- Vi pratade lite efter 3e om att vi viker inte en tum utan går ut och kör. Krafter har vi, det är ju detta vi har tränat för och bara älskar.
Känns som vi fått in en skön trygghet som gör att vi kan spela avslappnat trots tuffa lägen.
Då blir man vinnare! (har ni hört det förut?)
Vi var absolut starkast i förlängningen inget snack om det.

Nu fokuserar vi på nästa drabbning!

- Ja det är bara ladda batterierna och göra allt för att vinna. Det kommer bli mycket roliga matcher, det missar ni väl inte?

onsdag 7 mars 2012

Utan tvekan!

Efter en jämn och intensiv inledning får KHK spela PP i elfte minuten. Här slår Elof en riktigt fin diagonalare till Bates som med en strumprullare ser till att göra 1-0. Vita Hästen är bra i anfallzon och skapar en del bra chanser men i slutet av perioden har KHK några riktigt fina lägen att öka på ledningen. Med endast några sekunder kvar är Julle en hårsmån från ett 2-0 mål men pucken smiter precis utanför. En bra första period med två lag som verkligen vill spela.

Andra perioden fortsätter med bra spel och högt tempo och lagen byter chanser med varandra. Men när knappt tio minuter gått styr Wallmark in 2-0. Minuten senare blir det gruff då en Vita Hästen spelare fult slashar Timo.     Efter att Hästen rett ut två utvisningar börjar Bates show. På ett byte slår han ett antal smörpass och det sista tar Söder hand om och förpassar pucken i mål till 3-0.
När KHK tar en riktigt onödig utvisning i offensiv zon tar Hästen tillfället i akt och reducerar till 1-3 med drygt en minut kvar av perioden. Med nyvunnen energi trycker sen Hästen på för fullt men KHK rider ut stormen och går till pausvila med en 3-1 ledning.  

KHK får sämsta tänkbara inledning då det bara hinner gå två minuter innan Hästen gör 3-2. KHK är nära att öka på ledningen i PP och lite senare är det firma Ågren-Elofsson som genom att gå direkt på mål ställer till riktig oreda i Hästens försvar.
Med två minuter kvar tar Hästen time-out och plockar sin målvakt. Och med endast 20 sekunder kvar kommer kvitteringen.

Efter att totalt dominerat förlängningen visar KHK åter en enorm styrka och vinnarskalle  när man för andra matchen i rad avgör i förlängning efter att ha fått en sen kvittering mot sig. Söder får göra sitt andra mål för matchen.
Så jävla härligt att se grabbarna visa attityd och att de aldrig ger sig utan trummar på vad som än händer. När vi på läktarna knappt klarar applådera p.g.a nervositet  visar KHK ingen som helst tvekan utan visar direkt vilka som ska vinna denna förlängningen, vilken styrka!

Älska utmaningen!

Efter att ha gett Östersund sommarlov är det ikväll dags för PO3. På andra sidan står Vita Hästen eller Sveriges bästa div1 lag enligt många experter. Lite märkligt då KHK faktiskt kan titulera sig precis detta efter förra årets insats och än är det inget annat lag som övertagit den titeln. Att vi ändå slår ur underläge är kanske inte så konstigt när vi möter världens bästa hockeylag, den titeln tar det nog ett par år till innan KHK kan erövra, eller så är den tagen på fredag kväll! Den utmaningen bara måste man älska!

För att återgå till kvällens match så kan vi förvänta oss en riktig kamp mellan två jämnstarka lag som denna säsongen vunnit varsitt möte i AE. Vita Hästen har ett bra lag men det är deras förstafemma som sticker ut. Med Höglund i spetsen stod denna formation för nästan hälften av VHs målproduktion i AE. Grymt imponerande men vad händer om det går grus i maskineriet för dessa herrar?
Jag tycker KHK har ett mer komplett lag och det hoppas jag vi kan dra fördel av i dessa tuffa matcherna. Men det kommer krävas en 100%ig insats av samtliga spelare. Alla måste göra sitt jobb fullt ut och inte vika en mm.
Vi vet vad vi kan och nu är det hög tid att visa vår högsta nivå där alla gör sitt yttersta och offrar allt för en seger.

Vi på läktarna ska fortsätta där vi slutade i söndags, med ett enormt segervrål. Ikväll ska vi vara den sjätte utespelaren och bära fram våra krigare till seger! Det är vår arena och här bestämmer vi!
Jag är jävligt laddad, hur är det med er? Släpp pucken så kör vi!

tisdag 6 mars 2012

Chansen finns fortfarande!

Visst är det fantastiskt och riktigt imponerande att vi har tre Blekingelag i PO3!

Krif avgör i två raka mot Enköping och visar att kvalserien är fullt möjlig. Deras framgångssaga fortsätter nu mot Nyköping.

OIK gör det omöjliga och vinner två bortamatcher mot hemmastarka Björklöven, imponerande! Nu väntar Wings i PO3 vilket känns betydligt enklare än Björklöven.

KHK fick som ni alla vet en tuff matchserie mot Östersund och nu väntar en holmgång mot Vita Hästen.

Tänk att om mindre än en vecka kan en kvalserie se ut så här.
Sundsvall
Borås
KHK
Krif
OIK
Asplöven

Mycket ska stämma men att bara chansen finns är riktigt häftigt!

måndag 5 mars 2012

Häng med till Norrköping!

På fredag möter KHK Vita Hästen borta och Black Bugs anordnar bussresa till mycket bra pris. Just nu finns det 16 platser kvar så skynda er att boka!
Bokningssidan

Twitterrykte!

Vid två tiden kom det ett twitterrykte om att BIK Karlskogas sportchef Bengtzen var klar som ny sportchef i KHK. Tog kontakt med Mats för att höra om det stämde och han svarar att det är rent skvaller och att det just nu bara är snackerykten utan innehåll!

Får säkert anledning att återkomma inom kort!

Edit: här är en länk till Expressen som skrivit om detta tidigare idag.

Eftersnack med Aaro!

Grattis till en riktig lagseger!
Tack det var otroligt skönt.

Ni går ut och visar en grym attityd och högt tempo från start.
- Vi hade pratat om att direkt ta tag i taktpinnen och visa att vi verkligen hade drivet och energin som saknats i tidigare matcher. Tycker vi spelar mer fysiskt exempelvis Jimmy visade vägen med sitt tuffa spel. Detta tröttade ut deras backar som ju längre matchen led spred puckar.


Men vilket rafflande slut ni bjuder på.
- Ja det var oerhört skönt efter den kalldusch som kom så nära inpå slutsignalen. Det var bra också att vårt pp får utdelning det behövs i täta matcher. Dessutom var avgörande målet något vi pratat om där jag sagt att det var svårt att få igenom puckarna mot mål eftersom Östersund offrade sig hänsynslöst. Elof skulle komma upp i den bågen då jag vandrade in eftersom då följer deras fw i skottlinjen och det är ett simpelt pass tillbaka som ger gott om tid och fri yta för avslutet.

Jag blev imponerad av det slit och offervilja som Östersund visade upp.

- Ja vi pratade några stycken om detta efteråt och det är bara ge dem en eloge för vad de visat upp. Offerviljan att alltid vara i skottlinjen, tuffa runt eget mål osv kan räcka långt helst då de orkar arbeta över hela isen matcherna igenom.
Till sist är det ändå vår spets och kvalité som fäller avgörandet.

Nu väntar ny matchserie mot Hästen, vad tror du om denna drabbning?
- Det kommer absolut bli tuffa matcher men också väldigt kul. Vi går in som underdogs eftersom Hästen är storfavoriter enligt super bloggare (Mjörnberg och co) och experter.
Det är bara att slicka såren och ladda om batterierna så ska vi gå ut och göra vårt bästa för att förlänga säsongen och ge publiken underbara matcher framöver.


Till sist: Stort tack till er som även kom och såg den avgörande matchen, ni gav oss extra energi.
Till er andra vill jag bara säga att vi har inte presterat på topp men det är då ni i publiken behövs i positiv bemärkelse inte med burop, det lyfter inte laget.
Lag som kommer till po 2 är inte dåliga, såg jämförelsen med om vi skulle blivit utslagna är som om Frölunda förlorat mot Grums...
Det känns väl som en kommentar skriven av en "väldigt" hockeykunnig människa som säkert spelat mycket hockey i sitt liv....
Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans glöm inte det.
Sen skrev en grym krönikör i blt att vi säkert gått mycket längre med Brooks (kan läsas mellan raderna) kan så vara men vi har släppt in ca 2mål per match så inte vet jag om det är defensiven som varit vårt största problem? Tror ju inte superhjälten gjort 2+2 i varje match.
Förstå MIG inte fel, Brooks var en sjukt bra ledare och lyfte laget, men nu är det vi som är KHK.
Leva här och nu, inte där och då......

Kedjorna!

Detta är ett kärt diskussions ämne. Jag känner att det finns vissa förändringar som skulle få ut ännu mer ur laget vilket lär behövas mot Vita Hästen.

Just nu kommer inte Fimpen till sin rätt samtidigt som Bates behöver lite ny omgivning för att ta vara på hans passningar. Jag skulle vilja se följande uppställning.

Bates-Niklas-Tomi
Tomi är en bra målskytt när han blir serverad fina passningar och det är precis vad han kan få av dessa medspelare. Niklas har fin teknik och kan oftast driva in pucken med kontroll i anfallzon. Sen måste Bates skjuta mer och inte alltid söka passningar, han har ett grymt skott utnyttja det!

Fimpen-Elof-Ågren
Smålandskedjan var grym när de spelade ihop och här kommer Fimpen till sin rätt. Förstår inte varför dessa splittrades. Dessa herrar kan sätta upp ett grymt tempo som lär behövas.

Svensson-Ottinger-Sirbäck
Jimmie och Ottinger är som bäst tillsammans i dessa tuffa och täta matcherna. Inget finlir utan bara kamp på gränsen för det tillåtna. Sibbe tillför energi och är duktig på att hålla i pucken, släpp den bara i tid.

Larson-Wallmark-Ruiz
Wallmark vinner massor av telningar och har en bra spelförståelse med en enorm vilja. Larsson och Ruiz funkar bra ihop och detta är en bra fjärde lina!

söndag 4 mars 2012

Klassisk seger i klassisk match!

Att första perioden slutar 0-0 är en gåta med tanke på det spel som KHK visar upp. Man åker fullständigt sönder Östersund och visar en härlig attityd och spelar på gränsen precis som det ska vara i PO.

0-0 står sig även hela andra perioden. KHK fortsätter att dominera spelet och skapar chanser för ett antal mål men pucken studsar överallt utom just där vi vill ha den. Det är inte utan att tankarna svävar iväg till Kristianstads matchen förra säsongen. 

57:36 exploderar arenan när pucken äntligen letar sig in i maskorna bakom Östersunds målvakt. Det är Pöllänen som gör 1-0 i PP. Med två minuter kvar får Östersund PP och tar samtidigt ut målvakten och med ynka sex sekunder kvar kommer kvitteringen.

10 sekunder in på förlängningen är Östersund centimeter ifrån att avgöra när pucken sakta glider utanför Timos högra stolpe. 
7:01 lyfter återigen taket när Elofsson avgör med ett slagskott som ger oss en klassisk seger i en klassisk match!

Nu gäller det!

I eftermiddag är det vinna eller försvinna som gäller. Kommer säsongen innehålla fler matcher eller är det dags att ta fram löparskorna och inleda sommarträningen en månad för tidigt. Det finns inga livlinor eller 50/50 möjligheter kvar utan nu är det bara vinst som gäller. Det får se ut hur fan som helst. Bildar de köttmur så skjut slagskott rätt in i högen, bilda mänskliga bowlingklot så skriker vi strike på läktaren när käglorna faller! Allt som gäller är att göra ett mål mer än Östersund.

För att lyckas med detta behöver vi stå upp för varandra och höja oss ett par snäpp. Och då talar jag inte bara om spelarna utan även om oss på läktaren. De håller fan inte att börja gnälla och skrika nedlåtande på våra egna spelare. Speciellt inte när knappt halva första perioden gått! Nu gäller total stöttning i minst 60 minuter och känner ni behovet att håna så se till att rikta detta mot motståndarna för de är här och försöker förstöra vår säsong, det kan vi aldrig tillåta!

Så kom igen nu, upp till bevis både på isen och läktaren idag. Det är vår klubb, vårt lag, vår Arena och i eftermiddag är det vår match!

lördag 3 mars 2012

Upp till bevis!

Två minuter hinner det gå innan Östersund gör 1-0 efter att  KHK slarvar i egen zon. Sedan tar KHK över tillställningen och man väntar bara på kvitteringen men istället kan Östersund kontra in 0-2, snacka om smakstart för Östersund.
Mitt i perioden kämpar Ruiz till sig en utvisning och i denna kan Pöllänen göra det oerhört viktiga 1-2 målet. KHK ökar tempot och snurrar friskt rund Östersunds mål och bortaspelarna får bilda köttmur för att freda sig från fler påhälsningar.

KHK fortsätter att trumma på i inledningen av andra men precis som i första är det Östersund som gör mål på sina chanser, återigen efter allt för tafatt försvarsarbete.  1-3 efter nio minuter får Kempe att ta en Time-out. Det offensiva övertaget fortsätter men det tar till 19:19 innan just nr 19 kan reducera. 12-4 i skott men 1-1 i mål talar sitt tydliga språk!

Historien upprepar sig när Östersund efter två minuter utökar sin ledning till 2-4, här kan vi snacka om att ta till vara på sina chanser! Nu börjar KHK en desperat måljakt mot ett heroiskt kämpande Östersund. En kamp som Östersund går segrande ur!
Hatten av för ett vilt kämpande Östersund och imorgon är det upp till bevis för KHK, annars är det risk för att det blir en rejäl betongkeps som vi inte känt av sen Grästorp!

Motivationsproblem?

Årets viktigaste match på en lördag i PO2 borde innebära nervositet och full laddning! Men ska sanningen fram har jag lite motivationsproblem idag. Vi har blivit bortskämda med tuffa täta derbyn hela säsongen så när nu Östersund kommer på besök kittlar det inte lika mycket som vanligt. Får helt enkelt ge mig själv två snabba örfilar och en rejäl utskällning så ska ni se att jag kommer vara fullt fokuserad när pucken släpps kl 15:00.

Jag hoppas att spelarna har just fullt fokus på dagens uppgift för Östersund var snäppet vassare än de flesta förutspått och tog verkligen chansen när lägena dök upp. Vi kan nog förvänta oss att de kommer köra på för fullt och sätta allt på ett kort, alternativet är ju sommarträning imorgon och de vill de säkert undvika.

Jobbet måste göras över hela banan och med högt tempo på både skridskor och passningar ska detta gå vägen. Kommer bara KHK ut med rätt inställning och samma attityd som vi sett i slutet av AE kommer vi få ladda för PO3 ikväll.

fredag 2 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Grattis till segern!

Det satt hårt åt igår och blev betydligt tuffare än många experter tippat. Var ni ringrostiga efter uppehållet?

- Det finns inga lätta matcher i po det kan man inte räkna med. Vi spelade absolut inte bra och vad det berodde på kan jag inte säga på rak arm
Östersund gjorde en bra hemma match vi var stressiga och lite ringrostiga men finns inget att skylla på. Tror även att många här söderut underskattar lagen uppifrån det är ju bara se Olofström som nu ligger tidigt till mot Björklöven.
Experter är ju inte direkt de som alltid har rätt, se på elitserien då Luleå tippades 1a av endast en expert/tränare. Sen kan man ju alltid fråga sig vad som krävs för att bli kallad för expert, finns ju många läktarexperter med otrolig hockey erfarenhet som verkligen förstår spelet och de situationer som spelarna/tränarna/lagen ställs inför.

Kändes som ni var tillbaka i gamla synder med stressigt defensivt spel?

- Ja vi kom in i fel positioner och kändes inte helt skärpta i defensiven. Men måste ju även säga att mycket av de defensiva problemen handlar om slarv och puck tapp på fel ställen som offensiv blå och mittzon. Detta har vi tagit upp idag på träningen och alla är införstådda på vad som gäller. Det håller inte att uppträda som vi gjorde igår.

Vad tar ni med er från denna match till returen på lördag?

- Vi tar inte med oss mycket av spelet förutom en kort period av andra. Allt måste bli bättre men det vi kan vara nöjda med är att vi vinner och i dessa matcher är vinst det enda som räknas, sen hur det ser ut är inte alltid viktigast.
Det jag ser att vi behöver ta med oss är erfarenheten av hur vi inte kan och får uppträda ifall vi vill nå långt. 

Nu avgör vi denna matchserie på lördag inför en kokande arena!

- Det ska vi göra allt för att klara av.
Kom till arenan så gör vi detta tillsammans!!

torsdag 1 mars 2012

Viktig seger!

KHK börjar matchen bra och checkar högt upp vilket tydligt stressar Östersunds backar. Det tar fem minuter innan detta ger utdelning. JP smyger upp och kan enkelt sätta 0-1 till KHK snyggt framspelad av Niklas.
Minuten senare avbryts första perioden p.g.a att det ena målet inte går att säkra i sitt läge. Borr, vattenkanna, brandsläckare  och fem "vaktmästare" krävdes för att fixa problemet.
KHK fortsätter att trycka på och i 12 minuten får man chansen att öka på ledningen i PP. Drygt en minut tar det innan Elofsson gör 0-2 efter ett mycket bra PP spel. Östersund tillåts reducera mycket p.g.a ett slarvigt uppspel av KHK och perioden slutar 1-2.

KHK dominerar första perioden och borde haft en något större ledning. När man drar upp tempot och låter pucken göra jobbet har Östersund svårt att hänga med.

Bates får möjligheten att öka på ledningen direkt i början på andra perioden men Östersunds målvakt räddar friläget.
Östersund kan kvittera i PP där KHK såg ut att ha full kontroll och Fimpen precis innan missat ett friläge. I bytet efter kommer det ett mål till och det är Östersund som tar ledningen för första gången i matchen. Istället för två snabba KHK mål på frilägena är det istället tvärt om. Kempe väljer att ta en Time-out för att samla ihop grabbarna i samband med målet.
Med energin från de båda målen fortsätter Östersund att ösa på och skapar några bra lägen. KHK har här uppenbara problem att etablera något spel och blir stundtals rejält tillbakatryckta. Det är endast en storspelande Timo som ser till att det inte blir något mer baklängesmål.
I slutet av perioden tar KHK tillbaka initiativet och med två minuter kvar blir JP serverad pucken och gör inte något misstag utan ser till att kvittera. Sekunderna senare är det Emils tur att förpassa pucken i nät och hastigt och lustigt har KHK åter tagit ledningen.

Andra perioden inleds med två frilägen för KHK och möjligen lurar detta in oss i en falsk säkerhet för efter detta är det klart övertag för Östersund. De kunde gått ifrån till ett par måls ledning men några bra minuter i slutet vänder återigen matchen till KHKs favör.

Ett tidigt PP för Östersund gör att de kan etablera tryck mot KHK kassen men mitt i detta får KHK ett 2 mot 0 läge men tyvärr skjuter Pöllänen i stolpen. Östersund jagar frenetiskt en kvittering men KHK försvarar sig bra. Ingen högre spelkvalite utan mer chansartad hockey i stora delar av tredje perioden. Med knappt en minut kvar åker KHK på en utvisning och då plockar Östersund sin målvakt för att kunna spela 6-4. Något mer mål blir det dock inte och KHK kan med nöd och näppe ta hem första PO matchen.

Precis som jag varnade för innan idag så blev Östersund en betydligt svårare motståndare än alla experter siat om. En oerhört viktig seger trots allt. Nu väntar retur på lördag i Arenan och då förväntar jag mig ett betydligt bättre spel från KHKs sida.



Ingen match?

Ni behöver inte vara oroliga, rubriken syftar på hur alla experter har uttalat sig om mötet mellan Östersund och KHK. För enligt dessa ska detta inte vara nån match utan KHK ska vinna med klubborna upp och ner. Jag har sett allt för många matcher för att veta att det alltid krävs rätt inställning hur överlägsen andra än säger att man är.

Det känns därför skönt att KHK tar PO2 rundan på största allvar. De har gjort hemläxan väl och skaffat sig bästa förutsättningar för en vinst ikväll. För har grabbarna bara rätt inställning och offervilja så slår vi vilket annat div1 lag som helst!