måndag 31 oktober 2011

Ekonomisk kris i Vita Hästen?

Ja enligt Mjörnbergs blogg verkar Vita Hästen ha problem med likviditeten och kan börja släpa med lönerna. Detta är givetvis inte bra men visar också på hur kostsamt det är att försöka nå Allsvenskan. En ekonomi i balans är idag en förutsättning om du ska överleva på sikt!

Så underbar!

Jag får tacka HF för påminnelsen av detta underbara inslag från KHK-TV. Kan vi hoppas på nåt liknande efter årets säsong? Håll tillgodo!



Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!


Grattis till 3 poäng och tillbaka på vinnarspåret igen!

Tack, ja det var på tiden!!!


Extra kul att flera av femmorna levererar.
Ja det behövde vi, skönt att Hasse fick hänga dit en med.


Defensiven verkar också varit felfri?
Nja, vi gick ner oss i andra, men kom tillbaka i tredje igen. Helt ok genomförd match.


Bara att fortsätta likadant mot Nybro.
Ja, vi måste spela som i första perioden hela tiden för att slå dem på onsdag.
Kommer bli tufft, men kul!!

Juniormatcher!

I helgen vann j-18 2 med 4-0 borta mot OIK. J-18 1 vann hemma mot Vita Hästen med 2-1. J-20 skulle också spelat men deras match blev inställd!

söndag 30 oktober 2011

Idel önskeresultat!

Efter att ha tillbringat hela kvällen i bilen på väg hem från Göteborg kändes det riktigt kul med alla kvällens resultat!
Roligast är naturligtvis KHKs övertygande 5-0 seger över Halmstad. Extra kul är det att flera av femmorna får leverera ikväll och att Timo återigen får hålla en nolla! Starkt jobbat!

Med detta resultatet i minnet gladde Mörrums förlust lite extra! Nu är avståndet 9 poäng ner till strecket vilket känns betryggande. Att sedan både OIK och KIK åker på däng gör att avståndet uppåt minskar. Krif vinner komfortabelt hemma mot Helsingborg vilket är glädjande då jag gärna ser att Krif tar sig till allettan!

Nu ser vi framemot veckans två matcher mot Nybro och Helsingborg. Två vinster här och det är dags att blicka uppåt i tabellen!

Dagens match!

Ikväll är det Halmstad som står på menyn i arenan. Ett lag som KHK ganska enkelt avfärdad med 5-1 borta och om KHK spelar som sist mot KIK så ser jag inget som ska göra saken annorlunda ikväll. Halmstad ligger på sjätte plats på samma poäng som Mörrum. En vinst ikväll samtidigt som Mörrum förlorar skulle innebära att avståndet till femteplatsen ökar till 11 sköna poäng!

Mitt tips 6-0

Övriga matcher:
Mörrums GoIS IK - Kungälvs IK
Nybro Vikings IF - Olofströms IK
Kristianstads IK - IK Pantern
Kallinge-Ronneby IF - Helsingborgs HC

lördag 29 oktober 2011

Sportchef?

Allt sedan Tobbe blev sjukskriven och nu kommit tillbaka men på en ny tjänst har jag funderat över hur klubben arbetar med denna frågan. Tog därför kontakt med Mats J och även Fimpen för att höra hur spelarna ser på detta.

Mats berättar att man inte aktivt söker efter en sportchef för tillfället. De ser däremot just nu över klubbens hela organisation, ett arbete som ska vara klart runt nyår. Här tittar man på vilka tjänster som behövs nu när klubben närmar sig 20 miljoner i omsättning. Det kan bli tal om en kombination som innebär flera olika uppdrag på samma tjänst. Detta är givetvis också en ekonomisk fråga.

Men trots att det saknas sportchef så tittar man på nya spelare parallellt med detta. Här kommer också Power teams arbete in i bilden som möjliggör fler/bättre värvningar.

Fimpen ser inga större problem i denna frågan. Det finns folk i klubben som spelarna kan vända sig till om de vill. När jag för Växjös Evertsson på tal kan vi enas om att han gjort ett grymt jobb men det blir svårt att hitta någon som matchar den nivån!

fredag 28 oktober 2011

Hockey i massor!

Till helgen kan man frossa i hockey i arenan! På lördag spelar damlaget mot Vårgårda kl 17:30 och på söndag tar j-18 emot Vita Hästen kl 11:30. Lite senare på söndagen spelas helgens huvudakt då A-laget tar emot Halmstad.



torsdag 27 oktober 2011

180 minuter, 1 mål!

På de tre senaten matcherna har det bara gjorts ett mål i spel fem mot fem. Här måste det naturligtvis bli betydligt bättre om vi ska vinna de tuffa matcherna. Chanser skapas det hela tiden men det vill sig inte i de sista momentet.

Kempe sa i tidningen att vi behöver mer trafik framför motståndåndarnas mål. Men då krävs det avslut när lägena kommer för att kunna utnyttja en eventuell retur. Idag letas det gärna passning eller blir en dragning för mycket istället för att bara skjuta. Det tänks lite för mycket istället för att gå på instinkt.

Kan vi hoppas på islossning mot Halmstad?

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!

Uddamålsförlust men ändå ett steg i rätt riktning.
Ja, vi borde fått in ett mål i första perioden, då kunde det blivit annorlunda. 

Men en sak vet jag, det var inte pga något inlägg på hemsidan som det blev så. 
Vi hade redan haft ett ordentligt snack inom laget innan det skrevs. 

En tankeställare, till dig som tyckte det var bra skrivet:

Hur mycket skit snack har ni hört ifrån Färjestads ledning 
efter att inte vunnit en enda match första rundan av elitserien???
Men vad vet dem de har ju bara varit i SM-final 
i så där 8 av 10 år på 2000-talet.

Kedjan med Wallmark var riktigt heta!
Ja de var riktigt bra. Skönt för Emil att hänga dit en, det var han väl värd.

Hur är det med Ellerstad?
Bra, hoppas han spelar igen på söndag.

Tre poäng mot Halmstad eller?
Definitivt!

onsdag 26 oktober 2011

Ett steg framåt trots förlust!

KHK kommer in i första perioden och visar att man tagit kritiken på rätt sätt och spelar med den vilja som tidigare eftersökts. De snurras friskt i KIKs zon och chanserna avlöser varandra. Det enda som saknas är målen.

Spelet jämnar ut sig i andra perioden. Båda lagen har bra målchanser men här visar KIK sin effektivitet. Där KHK överarbetar sina lägen smäller det direkt när KIK får sina. Detta gör att KIK kan gå till pausvila med en 2-0 ledning trots att spelet är jämnt!

Åtta minuter in i tredje perioden tänder Larsson hoppet hos alla KHKare genom att trycka in reduceringen till 1-2. Detta tänder laget och en rejäl jakt på kvittering inleds. Men trots att Kempe väljer att ta ut Timo i slutet vill det sig inte och KIK kan ta alla tre poängen.

Trots förlusten var detta ett steg framåt då både vilja och kamp visades upp ikväll. Nu är det bara dem lilla detaljen med effektiviteten att lösa.

Powerteam Magnus!

När jag såg att Magnus tillsammans med marknadsgruppen dragit igång Powerteam igen blev jag nyfiken på tanken bakom detta och hur Magnus känner för KHK och den uppståndelse som nu har varit. Här nedan får ni svaren på en del av dessa frågor!

Jag älskar Karlskrona som stad i allmänhet, och KHK som hockeylag i synnerhet.
Jag är så uppriktigt stolt för båda, och blir verkligen glad ända in i själen när det händer något positivt som rör dessa parter.
Jag har sagt det tidigare och upprepar det gärna igen:
Vi Karlskroniter är värda idrott på elitnivå, och framförallt då att vårt kära KHK spelar i en division som vi hör hemma i. Det är inte div 1 i varje fall.....

Men som allting annat nuförtiden, och det kanske man kan ha synpunkter kring, så det faktiskt så att mycket handlar om pengar.

Tyvärr...

Så vill vi ha elitidrott här, så får vi vara beredda på att betala. Det är den bistra sanningen.
Eftersom KHK är en ideell förening, förstår jag som företagare att man inte skall satsa pengar man inte har, eller har råd att undvara. Samtidigt förstår verkligen jag som företagare vilken fantastisk marknadsmöjlighet KHK är.

KHK berör som inget annat
KHK engagerar som inget annat

Det är därför som vi startar KHK-Powerteam igen, vi vill helt enkelt ge KHK en möjlighet att ta in en klasspelare som man annars inte skull kunna knyta till sig. Det kostar stora pengar och den risken vill vi företagare ta.

Eller risk och risk, det marknadsvärdet jag anser att ett medlemmskap ger, överstiger vida det pris som varje deltagare betalar.

Om jag säger Alex Brooks och KHK-Powerteam till en Karlskronit, så vet jag att det här sprider en oerhört positiv känsla. Den positiva känslan blir ju givetvis förknippad med respektive företag som medverkar i Powerteamet.

Arbetet drar igång genast, och förra årets deltagare har naturligtvis förtur. Men redan nu står många på kö därefter, helt fantastiskt......
För att kunna bli medlem måste respektive företag redan vara sponsorer till KHK, det är enda grundkravet.

Vi skall också komma ihåg att tidsgränsen ett medlemmskap innefattar, är ett år. Så fjolårets team har det hela 2011.
Nästa team gäller för hela 2012.

Gällande om jag själv skulle vara en sammanhållande kraft i år igen, var jag faktiskt tveksam. Inte för att jag skulle misstro produkten, utan för att någon annan kanske skulle ta över stafettpinnen.
Kanske klubben själva skulle köra det vidare helt i egen regi. Återigen, marknadsvärdet är enormt. Inget snack om saken.

Det som gjorde att jag ändrade mig var just den senaste tidens turbulens.
Att andra lags supportrar hånar oss, att när människor frossar i våra sportsliga misslyckanden det gör mig ont.

Men det tänder också "elden" i mig, känslan av revanschlystnad. Vi ÄR bättre än så här i KHK!

Att vi själva ALLTID skall ha en debatt, kring hur man bäst förvaltar produkten KHK ser jag som en självklarhet. Det är lika självklart att det finns lika många viljor och meningskiljaktligheter, som det finns supportrar hos oss.

Det är ofantligt många.

Att det då uppstår dispyter ser jag bara som positivt. Genom att våga utmana "givna sanningar", att på allvar våga kritisera,att föra konstruktiva samtal och ibland bara spy lite galla. Det gör att det finns ett vitalt intresse, ur vilket det föds drivkraft och framåtanda.
Jag håller inte alltid med alla kring klubben KHK eller dess supportrar. Men jag respekterar att deras kärlek och vilja att klubben skall lyckas är lika stor som min egen. Det ger respekt och förståelse i mina ögon.

Nu har våra konkurrenters supportar redan börjat fila på KHK dödsruna igen, jag vet inte vilket gång i ordningen bara. Man tror nämligen att vi bara är medgångsupportrar som står bakom laget i enbart framgång. Det är fullkomligt fel.
Karlskrona är verkligen Hockeytown. Fråga Alex Brooks om ni inte tror mig......

Genom att som sagt håna oss i olika medier, eller bara frossa i vår olycka, vet dem inte vad de startar.

Så tack alla ni som nu tror det råder fullt kaos, och kanske inbillar sig att KHK är på väg utför:

Vi skickar härmed ett nytt meddelande tillbaka

Ni anar inte så fel ni har
Ni anar inte vilka krafter ni sätter i gungning
KHK kommer alltid tillbaka. Återigen tack för att Ni ger oss bränslet att återigen koppla på en extra motor. TACK!

Dagens match!

KAMP-VILJA-HJÄRTA

Snart dags?

Ja de verkar snart vara dags att säga välkommen till backen Niklas Andersson. Han ska ha varit i stan och kollat läget och nu verkar ett kontrakt vara riktigt nära!

tisdag 25 oktober 2011

Bert Karlsson...

sa för länge sedan att all reklam är bra reklam och frågan är om han inte hade rätt. KHK har under flera år varit en het snackis runt om i hockeysverige men i år har intresset svalnat något. Som tur är så kom Rickard på hur man reder bot på denna saken. De senaste dagarna har KHK varit i fokus lite överallt. Det diskuteras rätt och fel på bloggar och i tidningar, forum och kommentarer översvämmas av åsikter om KHK igen.
Samtidigt verkar detta ha fått de flesta KHKare att ta sig en titt i spegeln och rannsaka sig för att sedan knyta nävarna och bestämma sig för att nu jävlar ska vi visa vad vi kan.

För tillsammans är vi starka, minns matchen mot Västervik i Kockumhallen, kvalmatchen mot Troja eller första matchen i ettan borta mot Taif. Vi har vad som krävs, det har vi visat förr och nu är det dags att visa det igen!

Inför KHK-KIK med Jens Svensson

Hej Jens!
Tjenare

Endast en förlust och etta i serien, ni ångar på!
Ja det funkar bra för oss för tillfället, jag tror det beror på att vi är väldigt ödmjuka inför varje match vi ställs inför. Att alla hela tiden ger 100% både vid träning och match. Gör man inte det i vårt lag då får man också höra det. Jag tror det är en av orsakerna till att vi går så bra.

Klarar ni av att vara bäst både före och efter jul denna säsongen?
Vi gör alltid allt för att vinna, men vi är medvetna att det kommer förluster ibland, men det gäller att kunna komma tillbaka direkt efter en förlust. Så det är klart vi siktar på att få spela så långt som möjligt in på våren, men det är nog fler lag som vill det.

Hur känns det att åka in i arenan som storfavoriter?
Att vi skulle vara storfavoriter, skulle inte tro det. Det är ju ni som säger att ni har ett ALL-Star lag ;-. Och med de resurser som finns i Karlskrona då är ni alltid favoriter i varje fall när ni spelar i denna serien mot oss andra bonnalag;-.

Vad blir det och vem avgör?
Tror som vanligt när vi spelar att det blir härliga matcher med mycket kamp! Tror vi drar längsta strået även denna gång med 3-2, Joni Lindlöf avgör med 3 minuter kvar av matchen.

måndag 24 oktober 2011

Sågningen avverkad!

Frustrationen och besvikelsen var stor efter gårdagens bottennapp! Alla har nu fått vädra sina åsikter och i det ämnet finns inte mycket att tillägga.

Nu är det tid för stöd och sammanhållning! Jag hoppas vi kan ena oss alla i KHK och besluta oss för att visa vad vi kan, både på isen och utanför! Nu kommer vi igen och visar skåningarna på onsdag vilka det är som regerar i Arenan!

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!

Om det var tungt efter Krif matchen så är det betydligt värre nu. Hur är läget i laget?
Ja, det blev inte mycket sömn i natt. Det var nog samma för de flesta.

Att bli nollade ska väl inte få hända mot nåt lag?
Nej, helt rätt!!

Hur ska detta kunna vändas till matchen mot KIK?
Vi hade ett långt snack efter matchen om allt, det kommer nog synas på träningen redan ikväll.
Det gäller att alla drar sitt strå till stacken.
 
Jag hoppas så många som möjligt kommer på onsdag, vi i laget behöver verkligen er stöttning och er energi.
Det är dax att tillsammans göra något riktigt jävla bra på onsdag!!!!

söndag 23 oktober 2011

Tack Rickard!

När tomheten och besvikelsen var för stor för att orka skriva ordentligt satte du ord på allt vad vi supportrar känner, TACK! Läs här

Nollade av Mörrum!!

Kan inte kommentera själva matchen då jag inte sett den. Men 4-0 till Mörrum talar sitt tydliga språk, PINSAMT! Om det var tungt mot Krif så är detta totalt jävla mörker!! Ska bli intressant att läsa och höra förklaringarna till varför vi inte är bättre.

Nu bryter jag ihop och kommer igen imorgon! Frågan är om laget gör detsamma?

Totalt mörker eller?

Mörrum vinner andra perioden med 3-0!! Två av dessa mål gör de dessutom i BP. Nu återstår det att se vad KHK kan göra för att vända detta i sista perioden!

Juniormatcher!

I helgen har KHKs j-lag varit ifarten igen. Såhär slutade dessa matcher:
j20 vann igår i Helsingborg med 8-2,
 j18 1 förlorade mot Nybro med 4-2 sista målet i tom kasse jämn match i 60 min.
 j18 2 förlorade med 10-2 mot Alvesta borta idag.

Periodrapport!

Kan tyvärr inte vara på plats ikväll men jag får lite rapporter jag lägger upp på bloggen.

Första perioden 0-0
Rättvist med oavgjort. Ungefär lika många vassa chanser. 62 täckte skott och fick skottet på halsen eller käken. Inte spelat sen dess.

Uppdaterat, Aaro är med i andra perioden. Ingen skada alltså!

Dagens match!

Derbyna duggar tätt och ikväll är det bortamatch mot Mörrum. ett Mörrum som blandat och gett under första tredjedelen av säsongen. Efter 11 matcher ligger man precis nedanför strecket och har hela 7 poäng upp till Krif. Det är ingen tvekan om att det är ett Mörrum som behöver poäng!
För KHKs del gäller det att nu visa upp ett bättre spel över 60min. Finns mycket att jobba på och jag hoppas varje match nu blir ett steg framåt. Ikväll vill jag inte se att vi ger bort några poäng utan alla 3 ska med hem!

Alla spelare utom Wallgren är tillgängliga!

Mitt tips 1-3

Övriga matcher:
IK Pantern - Kungälvs IK
Kallinge-Ronneby IF - Olofströms IK
Kristianstads IK - Halmstad HF
Nybro Vikings IF - Helsingborgs HC

Inför Mörrum-KHK med Belin!

Hej Erik!
 
Hur är läget i laget efter den senaste tidens händelser? 
Vi i laget har blivit informerade på bästa sätt från föreningens sida vad som händer och sker så vi ska kunna fokusera oss på vårt. Så det är kanon! 
 
Vad var det som inte funkade innan?
Det vet jag inte vad du syftar på men är det varför Tommi slutade, så får du fråga honom eller Lönken .

Vad tror du om derbyt på söndag?
Kommer bli en het match med mycket känslor, vi är revansch sugna från förra mötet där vår match vi gjorde betalade sig dåligt med bara en poäng .

Ni behöver tre poäng för att haka på. Klarar ni det?
Vi har ingen panik över att "haka på" något eftersom det är lite mer än 1/3 spelad av serien så det kan hända mycket. Vi har börjat denna tredjedel bättre än den förra så det är lovande. 
 Men om vi klarar att vinna imorgon får vi se, Karlskrona Är favoriter även denna gång men vi älskar utmaningen!

lördag 22 oktober 2011

Vad behöver vi?

Ja vad är det för spelartyp KHK behöver ha in nu när vi sett laget spela snart halva serien?

Jag tycker det behövs en stark defensiv back och en riktigt bra förste center! Att Niklas Johansson är en bra center är det inte nåt snack om men jag vill se en ännu bättre center i första kedjan. En spelartyp som Circelli men snäppet bättre. Frågan är var man ska hitta en sådan spelare? Här kanske man får utnyttja Brooks kontaktnät!

På backsidan saknar jag tyngd och en mer utpräglad defensiv back. Trots att vi inte släpper in många mål så behövs det nån som kan spela mycket och hålla rent runt kassen! För ska sanningen fram är det allt för ofta som Timo får rädda oss just nu! Vi såg alla hur mycket en spelare som Brooks betydde förra året. Nu tror jag inte det är möjligt att hitta någon på den nivån men iaf nåt i närheten.

Vad tycker ni vi behöver för spelartyp?

Hur tänkte han?

Idag är det stort fokus på Mörrum i Blt sporten. Hittade här ett uttalanden som jag blev lite fundersam över.
Mörrumsmålvakten Jirhage uppskattade atmosfären i arenan vid senaste mötet lagen emellan. I dagens tidning säger han såhär "Här var det mer än 3000 personer. Jag hoppas många av dem kommer till Mörrum imorgon. Vi  kan nog behöva en sjätte spelare i publiken" Om det nu kommer många som var i arenan så lär det mest vara Karlskronafolk. Känns inte som det kommer hjälpa Mörrum direkt! Och att de väljer att bara spela med fem spelare på isen och den sjätte på läktaren har vi inget emot;) Efter att Fimpen och Ruiz lurat ut ett par Mörrumspelare till korvkön blir det snart glest i Mörrumsleden;)

Landslaget igen!

Julle har återigen blivit uttagen för ett landslagsuppdrag. Det är U-17 landslaget som ska ha regioncamp den 3-6 november i Hallsberg. Här finns även en annan kille med starka Karlskrona band uttagen, nämligen Anton Kellman. Önskar Julle och Anton lycka till!

En av förre detta Karlskrona tvillingarna Westerholm är uttagen till J-20 landslaget. Det är Pathrik som ska iväg på en fyrnationsturnering i Finland. Man kommer även att spela en match mot Björklöven. Lycka till Pathrik! 

torsdag 20 oktober 2011

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!

Det kändes lite tyngre att stiga upp idag!
Ja det var riktigt tungt!!!

Jag saknade ordentliga uppspel, det blev mycket dumpa och jaga?
Ja helt rätt, samtidigt stängde de mittzonen bra, men tycker ändå vi borde kunna bättre. 

Spelkvaliten skiftade återigen väldigt mycket under matchen.
Ja det börjar bli en vana nu tyvärr, visste jag varför hade jag ändrat på det direkt. Känns som vi kommer in i någon bekvämlighets zon. Se bara efter att de gör 2-2, helt plötsligt har vi två växlar till att lägga i. 
Vet inte varför vi inte får till det jobbet direkt, behövs mer desperation, från mig själv med.

Trots en ordentlig press i sista perioden ville inte pucken in.
Nej, vi borde satt något av alla de lägena. 

Efter 11 matcher är det fortfarande väldigt svajigt spel under matcherna. Vad behövs för att det ska bli stabilare spel?
Som jag ser det är vi inte riktigt trygga i försvarszon. Varför vet jag inte, vi jobbar mycket på det på träningarna. 

Intervju med Brooks!

Hi Alex!

First i will thank you for last season! You will always be a hero in Karlskrona!
What have you done since you left Karlskrona?
After the conclusion of our season last year I returned home to St. Louis, MO. I spent the summer there. I enjoyed my time with my family and going to the pool.

You now work as a PRO Scout for Chicago. Is it a dream job for you?
I have recently retired from the game of hockey and started working with the Chicago Blackhawks as a Pro Scout. I am very fortunate to be a part of this outstanding organization. I really enjoy the scouting aspect of hockey and have learned a lot in the process.

Have you had any contact with someone in Karlskronas organisation?
I spoke with Hans and Timo this summer. I have been in contact with Kempe. We have talked about the season a few times. I have been keeping tabs on the KHK through the website. I hope this will be the year! I really enjoyed my time in Karlskrona and plan to visit in the future with my family.

Many fans in Karlskrona wounder if you will come back to play for Karlskrona HK?
My playing days are behind me. I will not be returning to KHK. I am heading in new direction in life and I am excited about working with the Chicago Blackhawks.

Can you help KHK to find players in USA/Canada and has any such contact been taken?
I have spoken with kempe about players but he and tobbe are in charge of that process.

A big thank you and good luck in the future
Make sure you say hello to the guys and fans for me.

onsdag 19 oktober 2011

Grattis Krif, underkänt KHK!

Första perioden har två helt olika ansikten. Första tio har KHK komandot och tar välförtjänt ledningen genom Niklas Johansson. Så långt ser allt ut precis som väntat men efter Krifs kvittering och ett efterföljande PP för Krif vänder matchbilden totalt. Sista tio radar Krif upp chanser och spelar ut ett virrigt KHK. Här kan vi återigen tacka Timo för att det inte blir fler Krif mål!

I andra perioden böljar spelet mer fram och tillbaka. Båda lagen skapar chanser men det är mer avvaktande spel. Krif känns ändå aningen hetare och spelar smart.

Början på sista perioden tar KHK över spelet och efter fyra minuter blir det en straff för KHK. Pöllänen gör allt rätt men lägger pucken i stolpen bakom en överspelad Findus! Men i bytet efter får Pöllänen sin revanch och sätter 2-1 till KHK.
KHK trummar på men pucken vill inte in. Då händer det som inte får hända. Krif sticker upp i ett av få anfall och lyckas få in kvitteringen. KHK öser på för fullt i slutet av perioden men får ingen utdelning utan det står 2-2 efter 60min.

Inte heller på övertid kan matchen avgöras utan det blir straffavgörande. Här ser Bladström till att Krif får extrapoängen!

Med ett sådant övertag som KHK har är det inte godkänt att inte avgöra under ordinarie tid! Dessutom är man tillbaka i gamla synder då spelkvaliten varierar alldeles för mycket under matchen!

Dagens match!

Ikväll är det derbyretur mellan KHK och Krif! Ett derby som verkligen har förutsättningarna att bli just en derbyfest! En förmodad fullsatt arena, två bra klackar och ett Krif som har revanch att ta.
Senaste mötet slutade som alla vet med en förkrossande KHK seger 7-0. Ikväll tror jag på en helt annan matchbild då Krif förmodligen lärt sig en läxa och inte kommer tokrusa framåt. Något de blev smärtsamt straffade för sist.

Ikväll är det bara långtidsskadade Wallgren som saknas i laget.

Mitt tips 4-2

Övriga matcher:
Halmstad-Mörrum
OIK-Pantern
Kungälv-Helsingborg
KIK-Nybro

Inför KHK-Krif med Alm!

Hej Håkan!

1/3 av serien spelad och ni parkerar på en imponerande fjärdeplats, förvånad?
Nej, det är jag inte direkt. Kände redan tidigt på försäsongen att vi är ett bra lag som kan vara med däruppe. Men serien är lång och det gäller verkligen att fortsätta ligga på topp hela tiden.

Vad är det som gör er så stabila?
Svårt att säga vad som specifikt gör oss stabila. Men något som ffa märkts under serien är att vi har 4 bra femmor som alla kan gå in och avgöra matcher, skulle vilja säga det är vår viktigaste egenskap. 

5 poäng ner till femteplatsen, nu måste väl målet vara en allettan plats?
Självklart siktar vi på att behålla och förstärka vår position i tabellen.

Enda bottennappet är 7-0 i första derbyt mot KHK. Hur ser du på onsdagens derbymatch?
Ja det var ett riktigt bottennapp. Blir en tuff match för oss på onsdag. KHK har övertag på oss och är favoriter. Kommer bli en fantastisk inramning.

Vem vinner och vad blir resultatet?
Vågar inte tippa, gick så dåligt sist=) Men vi utjämnar till 1-1 i matcher.

Brooks hjälper KHK!

Hoppas inte jag gör er besvikna för det är tyvärr inte som spelare. Däremot finns det en dialog mellan KHK och Brooks när det gäller nya spelare! Tycker det utmärkt att KHK utnyttjar en riktigt bra kontakt som vet vad som förväntas av en spelare som kommer hit.
Det vore nog första gången isf som ett lag i ettan verkligen kunde säga med säkerhet att en transatlant spelare är välscoutad t.o.m av en riktig scout på plats i USA!

tisdag 18 oktober 2011

Fullsatt?

Imorgon är det dags för hemmaderby mot Krif och för första gången denna säsongen verkar det bli i stort sett fullsatt. Just nu är det endast 21 sittplatser och 218 ståplatser kvar så vill ni inte missa detta heta derby är det hög tid att införskaffa en biljett omgående och detta kan ni göra här

måndag 17 oktober 2011

Topp fem i blekinge!!

Poäng totalt:
  1. Przepiorka OIK 16p, En skyttekung som gör precis vad som förväntas av honom!
  2. Sirbäck KHK 12p, Riktigt överraskande, äntligen verkar det lossna för talangen!
  3. Fahlqvist OIK 12p, Man kan tycka vad man vill om Fahla men poäng gör han!
  4. Fournier OIK 12p, Efter ett mellanår med usla transatlanter har OIK hittat rätt igen!
  5. Brasar Krif 11p, Pucktrollaren levererar oavsett lag eller division!
Som KHKare saknar jag givetvis några egna killar på denna listan. Tänker framförallt på Fimpen, Pöllänen och Ellerstad. De ligger tätt efter de fem ovan och har förhoppningsvis passerat om några omgångar till.

Plus/Minus:
  1. Przepiorka OIK +15, En poängkung som även toppar denna ligan, starkt!
  2. Pettersson OIK +12, En till i transatlantkedjan som ligger i topp!
  3. Pettersson KHK +12, Enda backen bland topp fem!
  4. Fournier OIK +11, Tredjelänken till de två översta, de dominerar verkligen!
  5. Ellerstad KHK +11, Har bara varit inne på ett baklängesmål, starkt!
Närmsta spelare från Krif och Mörrum kommer en bra bit ner och de har endast +6. De tre topplagen OIK-KIK-KHK dominerar som väntat!

Utvisningar:
  1. Åström Mörrum 55min, Något måste de väl vara bäst på!
  2. Bäcklin Krif 39min, Redan i första derbyt såg man potentialen att toppa denna ligan!
  3. Lindarv OIK 36min, OIKs elaking?
  4. Svensson KHK 31min, Ett matchstraff utan att ens slå ett slag, nu ångrar du dig säkert!
  5. Bergman KHK 29min, Att Julle skulle vara med här är en överraskning!
Ingen KHKare bland topp tre, bra eller dåligt får var och en avgöra!

Tekningar:
  1. Wallmark KHK 65,25%, Jag krävde 55% tidigare, grymt bra Marcus!
  2. Fahlqvist OIK 63,82%, Att Fahla är med i denna ligan är en självklarhet!
  3. Sackrison Mörrum 63,08%, Mycket missnöje med denna spelaren men teka verkar han kunna!
  4. Lundström Mörrum 60,49%, Gammal är äldst!
  5. Persson Mörrum 59,32, Tre från goiset bland topp fem!!
Saknar vår egen Niklas Johansson bland dessa fem!



Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!
 
Grattis till segern!
Tack.
 
Kändes som en stabil vinst trots en del slarv?
Ja, vi spelade verkligen inte bra, men vann ändå. 
Tycker vi blir stressade av små saker och tappar vi vårt eget spel.
 
Måste vara tryggt att ha Timo i målet?
Ja verkligen, han är stabil och ger oss chansen att vinna varje match.
 
Derby mot ett revanchsuget Krif på onsdag, vad kommer vara avgörande i den matchen?
Ja det verkar som de redan börjat fundera på vår match på onsdag.Annars borde dem inte förlorat mot Halmstad.
Vi måste ut och köra från start, gör vi det vinner vi. Snabbt och enkelt spel, klyschor men så är det.
 

söndag 16 oktober 2011

Fyra av fyra!

Ja det har varit en riktigt lyckad helg för KHK. Igår vann j20 med 4-2 mot Tyringe. Detta har idag följts upp med vinster för j18 2 (5-2 mot Diö), j18 1 (6-3 mot Tranås) och kvällens huvudakt A-lagets 5-1 vinst borta mot Pantern!
Det är skönt att vara KHKare!

Stabilt utan att glänsa!

KHK kan vända hemåt efter en stabil 1-5 vinst mot Pantern. Det är aldrig något riktigt skönspel det bjuds på men KHK är effektiva och segern är aldrig i fara. Pantern är inte helt ofarliga utan skapar en del vassa chanser men Timo är som vanligt ruskigt stabil. Spelmässigt finns det en del att önska men det är en styrka att kunna vinna matcher som denna utan att spela på topp.
Jimmie verkar ha fått en nytändning i sin nya omgivning och har 1+2 ikväll. Just nu har vi fyra producerande femmor vilket kommer vara väldigt viktigt när de tuffa matcherna börjar!
Julle sätter sitt andra mål för säsongen och ser till att den fina backstatistiken späds på! Roligt att Wallmark får göra ett mål!

Målen:
0-1 Jimmie
0-2 Wallmark
0-3 Fimpen
0-4 Julle
0-5 Ellerstad


J20 vinst och två j18 matcher idag!

J20 vann sin seriepremiär mot Tyringe med 4-2 igår.
Idag spelar KHKs två(!) j18 lag. Nu vid halv elva möter j18,2 Diö i div2 och j18,1 tar sig an Tranås i div1 kl 14:00. Båda spelar hemma i arenan!

Dagens match!

En tredjedel av serien är nu spelad och i och med detta är det dags för bortamatch mot Pantern. Senaste mötet slutade med en  5-2 seger för KHK. Pantern är ett betydligt bättre hemmalag vilket segrar över KIK och Mörrum är bevis på. Det är aldrig enkelt att ta tre poäng borta i Kirsebergshallen men det är ändå vad jag förväntar mig att det blir ikväll!
Om laget spelar lika bra som senast hemma mot Kungälv ska det inte vara några problem. Men då gäller det att alla trummar på i 60 minuter!

Wallgren och Aaro saknas ikväll.

Mitt tips 1-4

Övriga matcher:
Nybro-Kungälv
Helsingborg-OIK
Krif-Halmstad
Mörrum-KIK
Blir det fyra Blekingesegrar ikväll?

lördag 15 oktober 2011

Seriepremiär!

Idag är det dags för första seriematchen för J20. För motståndet står Tyringe och matchen spelas i arenan med start nu kl 12:00!

fredag 14 oktober 2011

Transportsträcka?

Vi KHK supportrar brukar vara vana att ta oss vidare med en hårsmån och att allt avgörs i de sista omgångarna. I år står vi inför ett helt annat dilemma då grundserien känns som en transportsträcka mot en betydligt roligare Alletta.
Just nu är det 10 poäng ner till femteplatsen och då är bara en tredjedel av serien spelad. Dessutom har laget långt ifrån presterat på topp utan kommer säkert bli bättre och bättre med tiden vilket gör att vi kommer vara klara i god tid innan sista matchen.
Min uppfattning är att detta märks då publiken inte ens i de vanligtvis heta derbyna visar några större känslor. Frågan är om det blir annorlunda på onsdag mot Krif? Tror det krävs ett tufft, aggressivt och småfult spel från båda lagen för att få igång publiken. Och givetvis att det blir en någorlunda jämn match!

torsdag 13 oktober 2011

Fantastisk allettan!

Efter att Krif kört över Mörrum igår är avståndet mellan plats 4 och 5 hela 7 poäng. Detta är en hel del med tanke på att det spelats 9 omgångar och även om det är långt kvar känns Krif stabila!
Tänk vilken fantastisk allettan vi skulle få med dagens tabelläge.

OIK
KIK
KHK
Krif
Vita Hästen
Skövde
Vimmerby
Tranås

Fortfarande 4 lag inom 10 mil, heta möten med VH och Skövde. En kaxig nykomling i Vimmerby. Är bara Tranås som inte väcker några heta känslor.
Tycker vi bestämmer denna serien redan nu!

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!
 
Två mål och matchens lirare. En bra dag på jobbet?
Ja det kändes bra, var roligt att spela igår. Borde blivit 3 mål.
 
Äntligen var det full fart i 60min utan några svackor.
Ja, vi har pratat mycket om det. Tycker vi körde på hela tiden igår,det gäller att göra det varje match. Gör vi det kommer vi bli svårslagna!!!
 
Alla femmorna kändes heta!
Ja, det håller jag med om. Tror att det var ett bra skifte dem gjorde där.
 
Aaro var återigen borta är det nån allvarlig skada?
Nej, jag tror och hoppas han att han är tillbaka på söndag.
 
Grattis till en bra match och ta nu 3 nya poäng på söndag!
Tack så mycket! Ja det blir tufft på söndag, hörde att de är bra på hemma plan.

onsdag 12 oktober 2011

Klasskillnad!

KHK tar en komfortabel seger med 6-0 (4-0, 2-0,0-0) efter en total dominans från första nedsläpp till slutsignalen.
Riktigt roligt att laget inte slår av på takten utan öser på trots att man är överlägsna.
Jag efterlyste förändring i två av femmorna och det fick jag, tack Kempe;). Detta fick också effekt då alla femmorna var heta ikväll.
Även roligt att man står upp bättre för Timo och varandra, tack Ottinger.
Totalt sett en bra dag på jobbet för alla spelarna då vi slapp se några svackor i spelet. En stor skillnad mot flera andra matcher!
Laget visar ikväll betydligt mer aggressivitet och bryter dessutom in på mål istället för att ta den enkla vägen ner i hörnan.

Kvällens bästa, Timos nolla och hans volleyrensning ut i mittzon, killen är iskall!

Målen
1-0 Fimpen snyggt framspelad av Pöllänen!
2-0 Sibbe På pass av Ellerstad
3-0 Fimpen på retur av Grönlund
4-0 Ruiz frispelad av Wahla
5-0 Pettersson pass Ellerstad
6-0 Wahla

Dagens match!

Hemmamatch igen och ikväll möter KHK västkustlaget Kungälv. Ett lag som jag trodde skulle harva i absoluta botten men ligger efter 8 omgångar på sjundeplats med 9 inspelade poäng. Man har vunnit över Pantern, Nybro och Halmstad men även förlorat klart i flera matcher. Givetvis ska KHK ta tre poäng i denna matchen.
Kan man hoppas på lite förändring i några av kedjorna?

Wallgren och Aaro saknas!

Mitt tips 7-1

Övriga matcher.
KIK-OIK
Mörrum-Krif
Nybro-Pantern
Halmstad-Helsingborg
En seriefinal mellan KIK-OIK och kampen om 4 platsen mellan Mörrum-Krif, två riktigt intressanta matcher!

tisdag 11 oktober 2011

Första tränaren att få lämna!

Inte oväntat är det Mörrums Tommi Hämäläinen som blir förste tränare att lämna sitt uppdrag då Mörrum har en tradition av att avpolettera tränare på löpande band! Orsaken sägs vara att han vill satsa på sina studier, visste han inte detta innan säsongen startade? Nu blir det tränarjakt innan ens 10 omgångar är spelade, lycka till Mörrum!

Tack för allt Tobbe!

Tobbe slutar som sportchef och blir istället ansvarig för talangutveckling mm.
Även om Tobbe fortsätter i klubben vill jag tacka dig för den fantastiska resa som du gjort möjlig både som tränare och sportchef! Lycka till med ditt nya uppdrag!

Ni kan läsa mer om detta här

Två funkar, två funkar inte!

Kollar man igenom hur de olika femmorna har producerat hittills kommer man fram till att två kedjor halkat efter mot de andra två.

Pöllänen-Johansson-Fimpen 8 mål
Sibbe-Söder-Ellerstad 10 mål
Ruiz-Wallmark-Larsson 2 mål
Ohlsson-Ottinger-Svensson 2 mål

Mest anmärkningsvärt är att Ruiz kedjan inte gjort fler mål! Visst borde Ottingers kedja gjort några mål till men här kamperar tre "Grovjobbare" till skillnad från Ruiz kedjan.
Det vore intressant att se ett byte mellan Larsson och Ohlsson. Jag tror att Emil fått betydligt mer yta med Ottinger-Svensson då dessa herrar drar på sig ett par spelare var i offensiv zon vilket ger Larsson de ytorna han behöver.
Tvärtom blir de för Ruiz-Wallmark där Ohlsson via sin energiska och forcheckande spelstil skulle öppna upp för de mindre lirarna.

Några enkla tankar för att få fyra producerande kedjor.

måndag 10 oktober 2011

Råttet är mågat!

Väljer att citera en spelare som när han sa detta var precis det jag saknar i dagens KHK! Vi har trixare, sargsnurrare, passningsläggare och målskyttar. Det vi saknar är elaka jävlar!

Förra året var det ingen motståndare som åkte i närheten av Timo mer än en gång. Den som gjorde detta fick snabbt svar på tal av Höök, Lunqvist, Skoog eller Wahla för att inte tala om Brooks! Idag finns det ingen som tar fighten för Timo!
När det bjöds upp till dans var det alltid någon som antog utmaningen. Visst kanske det är smartare att undvika detta om man vill vara fullt manskap men vad sänder detta för signaler till både sina egna och motståndarna?
Vi har några spelare som kan vara just elaka jävlar men hittills valt den enkla vägen. Är det på order från Kempe?
Den bistra sanningen är att vi skeppat iväg en drös elakingar och ersatt med mer spelskickliga lirare. Något som när det stämmer ger ett fantastiskt spel men också gör oss väldigt sårbara i många lägen!

Upp till kamp för elakingarna!

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!
 
Tung förlust i seriefinalen.
Ja det var en tung förlust. Sett över 60 min vinner de rättvist.
Dem visade oss att vi har en del att jobba på. Tycker väl att spelet från vår sida har varit så där över några matcher nu. Får hoppas att detta var en väckarklocka.
 
Hur upplevde du matchen?
Dem forecheckade hårt och vi fick inte igång vårt eget spel. Sen måste vi börja jobba ännu hårdare ifrån start. 
 
Positivt med ett nytt PP mål.
Ja det var väl positivt, det är bra att få lite självförtroende i den spelformen. Skulle dock behövt fler idag.

Bara att komma igen på onsdag!
Ja nu ska Kungälv få sota för detta!!!!
 

söndag 9 oktober 2011

OIK vassast!

Då jag ej sett matchen kommer här bara några reflektioner.

OIK är just nu lite vassare än KHK.
Släkten är värst då Fahla gör GWG med sitt 2-1 mål.
Przepiorka gör 3-1 i öppen kasse. Han och Fahla fortsätter sin produktion.
KHKs PP funkar dock bra.
24 skott och ett mål, KHKs ineffektivitet fortsätter.

Nu bryter vi ihop och kommer igen på onsdag!

Inför OIK-KHK med Skoog!

Hej Simon!

Topplacering i serien och nyförvärven producerar, antar att du är en nöjd sportchef?
-Ja det känns bra! De ger lite arbetsro i tillvaron, om de nu finns arbetsro i detta jobb! :)

Du värvade två rätt okända målvakter och jag bland flera trodde de skulle bli er akilleshäl. Hur säker var du på dessa killar?
-Jag hade aldrig tagit hit dom om jag hade tvivlat på dom!

Hur är det med din rygg, finns det några comeback planer?
-Min rygg känns helt ok nu när jag inte tränar lika mycket!
-Comeback känns absolut inte aktuellt jag trivs fantastiskt bra med mitt nya jobb!

Nu väntar derby mot KHK. Vad tycker du om vårat lag i år?
Jag har sett KHK vid tre tillfällen och jag tycker laget ser spännande ut, sen är de väldigt tidigt att se hur pass bra laget blir i slutet av säsongen. Tycker de är fantastiskt roligt att se att dom unga har tagit chansen jag tänker på Julle, Mingotti och Sirbäck.


Hur ser biljettläget ut, blir det fullsatt?
Jag hoppas de ska bli fullt förutsättningarna kan ju inte bli bättre! SLAGET om första platsen! :)

Derby, mycket folk, två topplag och heta känslor både på isen och läktaren, känns som det kan bli en kul match?
Ja de kommer bli en riktig hockeyfest!

Så hur slutar då matchen?
Jag hoppas de kommer bli en jämn och spännande match och en fest i hallen.
Vi vinner med 4-2 4:an i tom kasse! :)

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!

Grattis till vinsten och tre sköna poäng!
Tack så mycket.

En suverän förstaperiod men vad hände sedan?
Ja, efter 2-0 kändes det som att vi slog av på takten och alla trodde det skulle bli lätt.
Vi börjar spela svårare, istället för att fortsätta trumma på. Ödmjukheten försvann i och med 2-0 målet, lite så kändes det.

Man ska väl inte klaga på domaren men visst var det en del konstiga domslut?
Har inte spelat en match med den domaren (vet inte vad han heter) utan att det är konstiga domslut. Det som hände med Jimmie är ju absurt, när han tar det beslutet, är det ju samma sak som att uppmana spelare till att kasta handskarna. Vare sig du behåller handskarna på eller inte får du ju match straff.

Seriefinal idag, hur ska det bli vinst mot OIK?
Spela snabbt och enkelt.

fredag 7 oktober 2011

En period hockey, resten fredagsmys!

Total dominans av KHK i första perioden. HHC hänger inte med alls och efter 3 min gör KHK 1-0 genom Pöllänen. Efter 7 min är det dax igen. Denna gången är det Sibbe som serverar Söder till 2-0. I slutet av perioden händer nåt riktigt märkligt. Jimmie hamnar i fight men gör allt för att slippa därifrån. Han behåller handskarna på, delar inte ut några slag och vänder sig bort. Ändå ger domaren båda matchstraff, helt horribelt enligt mig!

Efter en mycket bra första period kommer KHK ut och verkar vara nöjda med tillvaron och går inte in för fullt. Detta straffar sig efter ett tag och Helsingborg kan reducera till 1-2. KHK bjuder in Helsingborg i matchen genom att sluta vara aggressiva och gå ner i tempo!

Tredje perioden inleds med fortsatt avvaktande spel men efter 7 min kan Pöllänen göra sitt andra mål för kvällen. Efter detta ökar KHK tempot och skapar några heta chanser. Mitt i KHK pressen kan Helsingborg något turligt åter reducera till 3-2. Helsingborg skapar sedan ett par bra kvitteringschanser men nu är det KHKs tur att sticka upp. 4-2 gör Wallmark med fyra minuter kvar. Detta blir också slutresultatet.

En match som KHK tokdominerar i första perioden för att sedan gå ner i tempo och nästan bjuda HHC på poäng. Nu reder man ut stormen och tar 3 poäng, skönt! På söndag kommer det garanterat att behövas betydligt bättre takter!

Matchens bästa, hela första perioden!

Dagens match!

Äntligen match i arenan igen och att det dessutom är en fredagsmatch kommer förhoppningsvis innebära lite extra drag på läktaren.
När det gäller spelet på isen så är det bara tre poäng som räknas. Hoppas att kedjorna ser ut som de slutade uppe i Nybro. Förstafemman är ordentligt igång men ikväll är det dax för de andra femmorna att stiga fram.

Wallgren långtidsskadad Aaro borta och frågetecken för Wahlqvist.

Mitt tips 7-2

Övriga matcher:
Nybro-Mörrum
OIK-Kungälv
KIK-Krif
Halmstad-Pantern

torsdag 6 oktober 2011

Skippa fredagsmyset!

Och bege dig till arenan imorgon! Även om Helsingborg inte är den hetaste motståndaren så har de en del sevärda spelare som Wahlberg, Mattiasson och Sergej!

Inför Helsingborg med Kjell Bergsten!

Hej Kjell!
Hej!

Du var tränare för gamla Karlskrona IK två säsonger på 90talet. vad har du för minnen från denna tiden?
Två mycket bra minnesrika säsonger som jag ofta tänker på!
Den första helt otrolig med Kirill`"väggen" Korenkov i målet, en spjuver och fantastisk målvakt, Pavel Zobov, en elit-back som var stark båda vägarna, offensivt och defensivt och naturligtvis Sergej Martchkov under sin glansperiod med en otrolig teknik och snabbhet! En riktig hockeyartist!
Tyvärr lyckades det inte med att förlänga kontrakten med trion trots ihärdiga försök!

Inför andra säsongen handlade lagbygget om serieseger! Vi sommartränade hårt med 5-6 pass i veckan, ett par forwards med allsvensk rutin återvände till KIK, samt John Strömberg, skicklig målspruta från norrland, skrev på.
Det som behövdes i detta laget var två stora defensiva backar, tyvärr hade Oleg Kutsnetsov ett ledband som var dåligt, som han helt slog sönder i seriepremiären borta mot KRIF.

Ett annat trevigt minne är hockey veckan när vi bjöd in St.Peterburg med Boris Mihailov i spetsen för att spela mot KIK, Tingsryd och Mörrum.

Vad gjorde du efter KIK tiden och är du fortfarande involverad i Hockeyn?
Efter en lyckad säsong i Lysekil med hockeylyft och kvalspel valde jag år 2000 att flytta till Helsingborg där jag hade A-laget flera säsonger samt varit både klubbdirektör och sportchef är jag fortfarande i Helsingborg, numera som Junioransvarig, har ett kloster som sträcker sig från U-15 till J-20, så jag kommer på besök till Karlskrona denna säsong både med U-16 och J-20.

Du tog med dig Sergey som fortfarande spelar kvar. Hur klarar han av att producera år efter år?Sergej Martchkov kom med mig till Helsingborg år 2000, är fortfarande en profil på isen, trots att han hunnit bli lite äldre finns tekniken och skridskoåkningen kvar som adelsmärke.

Nu väntar ett möte mellan KHK och Helsingborg, vad tror du om matchen?
Det blir ett intressant möte med Karlskrona som tippat topplag och en stark nykomling i Helsingborg, tror på en jämn match där fördelen av hemmaplan kan falla till fördel för Karlskrona, men jag garderar med en stark 2:a ( Vi har ju Sergej Martchkov)

Hockeyhälsningar
Kjell Bergsten

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!
 
Två poäng som borde varit tre?
Ja samtidigt attackerade Nybro oss rätt ordentligt, men visst kändes det som vi hade övertaget framför allt andra halvan av matchen. 
 
Blir det skotträning för er på nästa träning?
Det är det alltid ;-)
 
Söder gick in som center i din kedja trots att ni producerade mycket mot Halmstad. Vad fanns det för tanke bakom detta?
Kempe tyckte att det att rollerna i kedjorna skulle bli bättre. 
 
Bra defensiv, många chanser skapas och återigen mål i PP, finns mycket positivt i spelet ändå.

Ja defensiven blir bättre och bättre. PP:t tycker jag har varit bra en tid men vi har inte fått in pucken förrän nu. 
 
Nu släpper det väl på fredag?
Vi ska ut och köra i 60 min, gör vi det vinner vi. 
 

 
 
 
 

onsdag 5 oktober 2011

Vinst för j18!

Igår spelade J18 träningsmatch mot Oskarshamn borta.
Vinst med 1-4.
Period siffror 0-0, 1-2, 0-2

Missarnas match!

Inledningen av första perioden är inte välspelad och båda lagen slarvar.  Detta spelet utnyttjar Nybro bäst som kommer till några farliga avslut. Timo behöver inte briljera men är som vanligt väldigt stabil och säker. I slutet av perioden får KHK spela PP och man gör det bra. Flera heta chanser skapas men Jönsson i Nybrokassen håller tätt. Efter KHKs PP tar man över spelet och fortsätter att sätta press på Nybro.
0-0 är ett rättvist resultat efter första perioden då båda lagen skapat lika mycket.
Nya kedjor ikväll då Söder och Johansson bytt centerplats med varandra. Vilket ger dessa uppställningar 11-19-91 och 10-49-23

KHK tar i andra perioden över mer och mer. Man skapar en hel del bra chanser men som tidigare har de fruktansvärt svårt att förvalta dessa. Ett sådant övertag skulle ha gett utdelning.
Istället åker KHK på en utvisning i slutet av perioden och detta gör att Nybro får chansen att komma tillbaka. I detta PP gör de 1-0 efter ett otroligt tryck mot KHK kassen.
29 skott på mål efter två perioder och inget mål är inte acceptabelt!

Även i tredje perioden skapas det mycket men det är först när en  Nybroit åker ut två minuter som en återförenad förstakedja kan kvittera till 1-1. Spelet böljar sedan fram och tillbaka och båda lagen har lägen att avgöra men inga fler mål under 60 minuter.

Johan Pettersson avgör i förlängningen med ett skott från blå som slinker in bakom en skymd Nybro målvakt!
Skönt med 2 poäng men med bättre avslut skulle de varit 3! Det ska givetvis bli mer än 1 mål på 36 skott under 60 minuter.

Något jag inte förstår är varför man bryter första kedjan precis när de stått för 7 poäng i matchen innan och verkligen kommit igång?

Matchens bästa, Grönlund som är säkerheten själv i defensiven.

Lånekarusellen!

Att lag lånar spelare av varandra under säsongen är ingen nyhet men det börjar kanske bli dax att hockeyförbundet inför lite klara nya regler för vad som ska gälla. Det är främst korttidslån som jag reagerar på då lag kan toppa upp sin trupp inför vissa matcher som kan visa sig helt avgörande. Tycker det borde införas ett max antal och även en tidsregel t.ex max 3 spelare/säsong och de måste spela minst 2 månader för sin nya klubb.

Vad tycker ni om dessa lån? Här kan ni läsa en tänkvärd artikel av SMPs Enestubbe

Dagens match!

Bortamatch mot Nybro brukar bli tuffa kamper. Men i år har Nybro öppnat svagt och laget som helhet känns betydligt beskedligare än tidigare upplagor! På en post är de dock oerhört starka och det är målvaktssidan. Nybro förfogar över två riktigt bra målvakter och med tanke på KHKs tidigare ineffektivitet kan det ställa till bekymmer.

Wallgren långtidsskadad och frågetecken för Wahlqvist.

Mitt tips 2-4

Övriga matcher:
Krif-Pantern
Halmstad-OIK
Mörrum-Helsingborg
Kristianstad-Kungälv

tisdag 4 oktober 2011

Hockeyvecka!

Denna veckan avlöser matcherna varandra i snabb takt. På onsdag är det bortamatch mot Nybro. Ett Nybro som inte går att känna igen från tidigare år.
På fredag är det äntligen dax för hemmamatch igen. Då kommer Helsingborg på besök. De har startat serien betydligt bättre än jag trodde och det ska bli spännande att se dem och några av deras meriterade spelare.
Och på söndag väntar en riktig batalj och derby borta mot OIK. En match som har allt på förhand och jag hoppas att det blir en riktig hockeyfest!

Så gott folk denna veckan finns det massor av rolig hockey att se framemot och när den är över hoppas jag att KHK är överst i serien igen!

måndag 3 oktober 2011

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!


Grattis till 2 mål och en stabil seger!
Tack, ja det måste jag nog säga att det var.
Det kändes som vi hade kunnat sätta i en högre växel om det hade behövts.

Din kedja har verkligen kommit igång nu.
Det blir bättre och bättre iallafall.Vi har pratat om att ta oss in på mål mycket mer och har någon som är framför målvakten hela tiden.

Laget känns tryggt och ni har ett riktigt bra defensivt spel.
Det tycker jag också blir bättre och bättre, men vi kommer fortfarande in i svackor under matcherna.
Mot bättre lag kommer vi bli straffade för det, men vi vet om det och jobbar på det.

5 poäng ner till strecket redan nu, hur motiverar ni spelare er?
Jaså det visste jag inte. Följer aldrig tabellen förrän det bara är några matcher kvar av serien.
Det är inga problem att motivera sig, det är väldigt långt kvar och det vet alla om.

Gårdagens resultat!

Kungälv-Mörrum 0-3
En viktig segar för Mörrum, extra kul att defensiven funkar och att Jirhage fick hålla nollan.
Pantern-Kristianstad 7-4
Omgångens riktiga skräll. Att KIK skulle släppa in 7 mål mot nåt lag trodde jag aldrig och speciellt inte mot Pantern!
Helsingborg-Krif 2-1
Helsingborg har lätt för Krif på hemmaplan. Trots förlusten behåller Krif fjärde platsen i serien!
OIK-Nybro 4-1
OIK ångar på och gör vad man ska.

söndag 2 oktober 2011

Stabil seger!

Ikväll var det riktigt roligt att se KHK spela. De gör precis det som jag förväntar mig av dem och inte ens ett reduceringsmål till 1-2 i början på andra får någon att darra på manschetten. Man maler ner motståndet som det bättre lag de är och segern är aldrig hotad. Ett stort plus för det defensiva spelet. Efter en kritiserad start har nu första kedjan fått ordentlig fart och gör 3 av målen ikväll. Bra att Ellerstad får göra ett och alltid roligt när slitvargen Jocke får måla! Bra jobbat grabbar!!

Målen:
0-1, Fimpen
0-2, Pöllänen
1-3, Fimpen
1-4, Ellerstad
1-5, Ohlsson

Matchens bästa, Att första kedjan kommit igång ordentligt och den stabila defensiven som alla bidrar med!

Dagens match!

Bortamatch mot Halmstad väcker blandade känslor! Vi har alltid haft relativt svårt just mot Halmstad i deras hemmahall. Vem minns inte kvalmatchen mot ettan där Andre Jönsson kvitterade till 3-3 med ett fåtal minuter kvar vilket gjorde att vi blev klara för kvalserien. Ett år hjälpte det inte ens att vi kom med 7 supporterbussar och stöttade laget, det blev ändå förlust.
Men det är gammalt och nu har vi ett lag som bör ta 3 poäng i denna matchen. Speciellt om grabbarna kan spela som sist mot Kristianstad. Bara hoppas att målskyttet släpper ikväll.

Wallgren borta och frågetecken för Wahlqvist (backförstärkning någon?) innebär 3 backpar och 4 kedjor.

Mitt tips  1-4.

Övriga matcher:
Kungälv-Mörrum
Vill Goiset ha något med allettanplatser att göra krävs det 3 poäng!
OIK-Nybro
Serieledarna ska vinna denna matchen även om Nybro tog en stabil seger mot Halmstad senast!
Pantern-KIK
Allt annat än en vinst för KIK vore en skräll!
Helsingborg-Krif
Trots uteblivet supporterstöd tar Krif 3 poäng här och befäster sin fjärdeplats!

lördag 1 oktober 2011

En gång kung, alltid kung!

Satt och slösurfade mig igenom lite stats på swehockey då namnet Jonas Norberg dök upp! Han spelar nu i Örnsköldsvik (3 säsongen) och de vann ikväll med 9-3 med 3 ass från Norpans klubba. Kollar man i totala poängligan över div1B ligger han fyra med 9 ass på fem matcher. Härligt att se att en "gammal" hjälte fortfarande är kung!

Derby på söndag!

För er som inte ska ner till Halmstad men ändå är sugna på att se lite hockey kan bege er till arenan på söndag. Då spelar j20 derby mot Mörrum! Det verkar som matchen spelas i B hallen då A hallen är upptagen för konståkning hela helgen.