onsdag 31 augusti 2011

Kvällens resultat!

Krif-KIK 3-2 en riktigt tung skalp för Krif som dessutom ska ha dominerat delar av matchen.
Tranås-OIK 3-8 OIK kör över Tranås och nykomponerade kanadick kedjan gör 4 av målen!

Har inte fått fram resultat i matcherna Pantern-Tyringe och Kungälv-Skövde.

Passa på!

Ni som ännu inte köpt något säsongskort har nu chansen. KHK håller extra öppet på biljettkontoret (kansliet) imorgon torsdag mellan 16-18! Se nu till att förse er med ett av dessa åtråvärda kort!

Godkänt eller underkänt!

Mikael Aaro

Aaro är värvad som förste back och ska vara bra både offensivt som defensivt. Han ska se till att vi i år har en riktigt giftig Power Play back vilket vi saknade förra året. Ett snitt runt 1p per match och att ett flertal av dessa kommer i PP krävs för ett godkänt betyg.
  • Under 30p, Underkänt
  • 30-40p godkänt
  • Över 40p, Väl godkänt

Intressanta matcher!

När KHK inte behagar att spela får man helt enkelt kolla in de seriekonkurrenter som är i farten. Ikväll spelar följande lag.
  • Krif-KIK
  • Tranås-OIK
  • Pantern-Tyringe
  • Kungälv-Skövde

tisdag 30 augusti 2011

Ny biljettinformation Krif-KHK

Försäljningen av biljetter har flyttats fram en vecka. Här kan ni läsa mer, biljettinfo

Godkänt eller underkänt!

Tänkte gå igenom KHKs nyförvärv och skriva vad jag har för förväntningar på dessa. Allt för att se om de får godkänt eller underkänt när vi summerar säsongen framåt våren!

Först ut: Tomi Pöllänen
Här är förväntningarna av klara själ väldigt höga. Tomi är värvad som en poängspruta och inget annat. När det gäller det defensiva arbetet har jag inga höga krav utan bara offensivt!
För att få godkänt krävs runt 1,5 poäng per match(60p på 40 matcher). Mindre än 50p är underkänt och över 60 är väl godkänt!

Hockeysnack!

Helsingborg gör två riktigt bra värvningar i Mikael Wahlberg och Marcus Mattiasson. Båda tidigare Malmöspelare. Detta var precis vad HHC behövde!

I Krif gör man tvärtom. Här går Krif och Mikael Söderlund skilda vägar. Frågan är om detta öppnar upp för något extra nyförvärv innan seriestarten?

måndag 29 augusti 2011

Coolt namn!

Att en artonårig frölundajunior har skrivit på för ett OHL lag är vanligen inget jag brukar uppmärksamma här på bloggen. Men i detta fallet måste jag göra ett undantag. Killen har ett riktigt Formel 1 namn, nämligen Michael Schumacher.

Kanske nåt för KHK att värva så det blir riktig fart på isen.

1 september 09:00

Är datumet ni ska skriva upp i kalendern. Då släpps nämligen biljetterna till bortaderbyt mot Krif som spelas den 21 september. Här gäller det att vara på hugget så vi fyller kockumhallen med en massa sjungande KHK supportrar! Ett derby som bara inte får missas!
Här är länken till biljettbokningen.

Calle Höök

Tjena Calle!

Hur känns det att inte fått vara med på Miros sommarträningar?
Både bra och dåligt. Det som är skönt är att inte ha en tid att passa varje dag under sommaren. Annars är träningen i sig är alltid väldigt välplanerad, rolig och inspirerande. KHK har skapat grymma förutsättningar för spelarna att utveckla sin fysiska status och även som hockeyspelare. Jag tänker på Miros kunskap, inspiration och noggrannhet, Kempes målmedvetenhet och seriositet. Även Blekinge Health Arena är en helt otrolig anläggning där Miro och Kempe kan skräddarsy träningen för varje individ. Fysbiten håller elitserieklass.


Matcherna har satt igång och du står vid sidan av. Har du ångrat dig?
Nej, var sak har sin tid samt att jag har världens bästa jobb att få arbeta med utvecklingen av något helt unikt och fantastiskt, nämligen KHK. Men det är klart en match i Telenor Arena är något väldigt speciellt, den som säger något annat ljuger.

Du har en lång spelarkarriär bakom dig, vilka är dina bästa minnen?
Avancemanget till Allsvenskan med Växjö Lakers, vi vann de sista 20 matcherna på säsongen under ordinarie tid, ett fantastiskt bra lag hade vi. Även daladerbyna mellan Mora och Leksand, jag hade dessutom förmånen att få göra mål i ett av derbyna, det var riktigt häftigt. Sen måste jag säga hemma mot Troja i fjol, vilken stämning. När Sune drog igång publiken 2 minuter in i sista perioden ojojoj. Alex och jag var på isen och dom hade precis fått en utvisning när Sune drog igång, han fick ett mäktigt bifall. Jag kom ihåg att Alex och jag kollade på varandra när vi stod uppställda för tekning och log lite åt varandra, vi tänkte nog samma sak – Ååå fyy faan, vilket tryck.

Hur trivs du med ditt nya jobb i KHK?
Kanon, ett drömjobb. Inget 07-16 jobb dock, mycket sena kvällsmöten i och med att de flesta i föreningen är ideella så blir det många saker som måste avhandlas efter ordinarie arbetstid. Men jag älskar mitt jobb och ger järnet varje dag. Det svåra är att inte arbeta för mycket. Viktigt också att ha en förstående sambo som inser att det här jobbet betyder så mycket mer än att bara fungera som jobb, det är något som engagerar en hel stad och då måste man kunna ställa krav på de som fått förmånen att jobba med detta.

Både Rickard och Mats sprider lovord om dig, klarar du av förväntningarna?
Det är upp till andra att bedöma. Jag gör mitt bästa varje dag.

Hur ser det ut på sponsorsidan om du jämför med förra året?
Det ser helt fantastiskt ut. Vi har fått ett tungt nyförvärv i form av Magnus ”bolling” Karlsson som gör ett enormt slit, en riktig lagspelare. Han levererar varje dag och även han ser potentialen hos KHK. Jag kan sticka ut hakan och säga att han är nog ett av de främsta nyförvärven KHK har gjort i år. Vidare så är det så att, företagen ser verkligen värdet av att synas och förknippas tillsammans med KHK. Ökningen är enorm både på nya och befintliga kunder. Utvecklingspotentialen sträcker sig en bra bit bortom horisonten (fritt tolkat).


Är det få stora eller många små sponsorer i KHK?
Tycker vi har en mycket bra mix på våra sponsorer. Det som är extra roligt att vi har påbörjat ett flertal längre större samarbeten som vilar på en trygg och säker grund. Ingen är för stor och ingen är för liten. det finns produkter som passar alla företag och alla plånböcker. Vad det gäller snittet på summan, våra samarbetspartners går in med, har också det ökats väsentligt vilket givetvis är otroligt roligt och stimulerande.
Tidigare har det snackats om att KHK är för "billiga" när det gäller annonsplatser mm. Har ni rättat till detta?
I och med att resan har gått så snabbt så har inte prisnivån hunnit med riktigt. Priserna regleras från år till år men vi närmar oss ett bra prisläge. Det gäller samtidigt att skynda långsamt så att ökningen kommer successivt och följer en rimlig takt. Det jag kan säga utan att överdriva är att det är mycket prisvärt att vara samarbetspartner tillsammans med KHK.

I intervjun på KHK.se pratar du om att sälja abonnemang till VIP:en, vad innebär detta och hur har det gått?
Det har gått över förväntan i skrivande stund är det 35 företag med i ”VIP-Loungen”. Vi kommer initialt sälja upp till 45 abonnemang för att sedan släppa ett ytterligare par under säsongen. Startskottet sker den 8/9 kl 17:30, sen kommer ”VIP-Loungen” träffas varje fredag mellan 12:00-13:00 för en affärslunch, kryddad med en del hockeysnack. Vi är i dagsläget ca 15 stycken personer som jobbar febrilt med färdigställandet av hela konceptet. Vi kan nu i år i och med ”Loungen” erbjuda våra samarbetspartners en högre nivå av service och komfort.

Hur kommer den nya VIP avdelningen fungera och har alla tillträde till detta?
I mycket grova drag innebär upplägget att dessa företag har köpt sig rätten att vistas i loungen innan, under och efter match. Affärsnätverksluncher varje fredag mellan 12:00-13:00. De kommer även bjudas på en del överraskningar under året av det ena och andra slaget. Finns det företagare som är intresserade av konceptet så tveka inte att höra av er till calle.hook@khk.se Även de som köpt ett matchvärdskap kommer att få vistas där under den aktuella matchen.

Slutligen, hur går det för KHK denna säsongen?
Jag tror vi går till Allettan, jag tror vi går till Play off och jag tror vi går till kvalserien och sen får vi se.

Tack för intervjun Calle!

söndag 28 augusti 2011

Poängligan uppdaterad.

Emil Larsson 2+4
Patrik Ruiz 2+3
Markus Wallmark 2+3
Kristoffer Söder 3+1
Jocke Ohlsson  3+1
Jimmie Svensson 0+4
Niklas Johansson 0+4
Christian Magnusson 2+1
Sebastian Ellerstad 2+1
Julius Bergman 1+1
Johan Pettersson 1+1
Mikael Aaro 1+1
Anders Grönlund 1+1
Hans Ottinger 1+1
Filip Mingotti 0+1

Eftersnack med Fimpen

Hej Fimpen!

Grattis till dina två första mål i KHK tröjan!
Tack, kändes skönt att få sätta dit 2. 

Enligt rapporter höll ni ett högt tempo?
Nja, det vet jag inte om jag håller med om. Känns som vi håller högre 
tempo på många av våra träningar. Isen var riktigt dålig, det var svårt att få till ett högt
passningstempo och det är passningarna som driver upp tempot.

Det blev många tillfällen att öva PP och BP, var det en ful match?
Ja det var väldigt mycket utvisningar. Ful match vet jag inte, men mot danska lag
blir det ofta ganska respektlöst spel, med mycket slashingar och crosschecking.

Match mot Skövde om en vecka, dax för revansch?
Nu gäller det att höja tempot och hitta positioner på allvar, bara 2 träningsmatcher kvar.
Vi ska vinna mot dem, de var inte bra sist vi mötte dem.

lördag 27 augusti 2011

Mörrum sticker upp!

Idag tar Mörrum en meriterande seger mot OIK med 4-2. Slaget om Blekinge hårdnar. Härligt!

Copenhagen-KHK 3-3

Första perioden: 2-1 skott 7-11
1-1 Fimpen, Ass Ellerstad, Mingotti

Andra perioden: 2-2 skott 5-9
2-2 Söder

Tredje perioden: 3-3 skott 11-9
3-3 Fimpen, Ass Johansson
Skott totalt 23-29

Väldigt många utvisningar i matchen. Bl.a en 5 min för boarding.

Vinst för J20!

J20 vann dagens match mot Limhamn med 5-2. Spelmässigt var lagen jämna men KHK var betydligt mer effektiva när lägen uppstod. Skottstatistiken blev 42-31 till KHK.

J20

Det är inte bara A-laget som spelar match idag. KHKs J20 lag åker till Skåne för att möta Limhamn. Återkommer senare med lite info om resultat mm.

Hett derby!

Idag kl 13 spelas ett hett derby i stålhallen. Då drabbar OIK och Mörrum samman i en riktig prestige match. Här kommer det inte sparas på krutet då båda lagen vill visa sina supportrar vem som är bäst i väst!

Dagens match!

Idag är det dax för returmöte när KHK åker till Köpenhamn för att åter igen möta Copenhagen hockey. Ett CH som säkert är sugna på revanch men där jag hoppas och tror att KHK kommer att visa betydligt bättre takter än senast. Vore skönt om laget kunde hitta tillbaka till det spel man visade upp hemma mot Kristianstad.
Matchen börjar kl 16

fredag 26 augusti 2011

Kvällens resultat

I stena cup vann Taif med 2-1 mot mörrum, efter två perioder står det 1-2 mellan OIK-Oskarshamn.
Krif slog Odense med 4-3 efter straffar.
Nybro leder säkert med 4-0 borta mot Vallentuna efter två perioder.

Intressanta matcher!

Ikväll spelas flera riktigt intressanta matcher.
I Stena cup möts Taif-Mörrum och OIK-Oskarshamn. Krif tar emot Odense i kockumhallen och Nybro möter vallentuna borta. Ett returmöte mellan Halmstad-Skövde och Helsingborg tar emot Visby.
En fredgaskväll i hockeyns tecken med andra ord.

torsdag 25 augusti 2011

Vem blir det?

Att KHK har krokarna ute för att knyta till sig en forward är allmänt känt. Flera spelare har varit uppe för diskussion. Jag tror inte att KHK är ute efter en ren poängspruta utan vill ha en spelare med större bredd i sitt spel. Nedan listar jag spelare som skulle kunna vara tilltänkta kandidater.

  • Per Fernhall, Rutinerad allsvensk spelare. Spelade med Aaro förra säsongen.
  • Mikael Wahlberg, Rutin från både As och ES. Flyttbar?
  • Niklas Bröms, Relativt ung med AS rutin, spelat 2 säsonger med Niklas Johansson.

Listan skulle kunna göras betydligt längre men någonstans i denna kategorin tror jag KHK har siktet inställt.

Hockeysnack!

Kim Sunna som tidigare spelat med Mörrum och förra säsongen spelade i div1 med Kiruna har nu fått chansen i elitserien. Det är Luleå som testar vad Kim går för. Ni kan läsa mer här.

Ny lagkapten i Mörrum blev gamle KHK bekantingen Erik Belin. Lycka till Bella, antar att det blir bullkalas vid varje match nu!

Ikväll möter KHKs J18 Blekinges TV-puck lag. matchen startar kl 19:30.

Eftersnack med Morten, CPH tränare.

Hej Morten!
Hej Micke

Vad tycker du om matchen senast?
Jeg synes det var en god kamp fra vores side.

Ni överraskade mig lite. Snabba spelvändningar och bra skridkoåkning från er?
Vi har ikke været på is særligt længe, og jeg var imponeret over at vi kunne spille i det tempo en hel kamp.

Nu är det dax för returmatch. Vad kan vi förvänta oss denna gången?
I returkampen kan i forvente det samme. Vi vil forsøge at være stærke i midtzonen og vende spillet hurtigt når vi erobrer pucken.
Forhåbentlig kan vi blive bedre i PP. Det var ikke skarpt nok senest.
Vi ser meget frem til at møde jer igen

Stena cup Olofström

För er som inte planerar en resa till Köpenhamn för att kolla in KHK men ändå vill se bra hockey i helgen kan jag rekommendera Stena cup i Olofström. OIK, Mörrum, Taif och Oskarshamn är lagen i denna cupen. Tider och priser ser ni nedan!

Tidsschema:
Fre 26/8
Kl 17:00 Tingsryd-Mörrum
Kl 19:45 Spelarpresentation Steelers 11/12
Kl 20:00 Olofström-Oskarshamn

Lör 27/8
Kl 13:00 Olofström-Mörrum
Kl 16:00 Oskarshamn-Tingsryd

Entré:
1-dagars: 100 kr (50 kr 13-18 år)
2-dagars: 180 kr (90 kr 13-18 år)
Barn tom 12 år fri entré

onsdag 24 augusti 2011

Kvällens matcher!

Mörrum gör vad man ska och besegrar Tyringe med 4-1.
Krif vinner med 4-3 mot Vimmerby, avgörande målet görs med drygt en minut kvar av matchen.
Helsingborg blir krossade med 1-6 av Halmstad på hemmaplan.

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!

Det var ingen höjdar match direkt!
Riktigt j-la bedrövlig match, får hoppas det var pga att vi spelat mycket matcher.

Timo räddade er i första perioden.
Timo räddade oss hela tiden!

Finns det något positivt ni kan ta med er från denna matchen?
Det enda som var positivt var väl att vi vann.

Poängligan Uppdaterad

Emil Larsson 2+4
Patrik Ruiz 2+3
Markus Wallmark 2+3
Jocke Ohlsson  3+1
Jimmie Svensson 0+4
Kristoffer Söder 2+1
Niklas Johansson 0+3
Sebastian Ellerstad 2+0
Julius Bergman 1+1
Johan Pettersson 1+1
Mikael Aaro 1+1
Anders Grönlund 1+1
Hans Ottinger 1+1
Christian Magnusson 0+1

Bilder, KHK-CPH







KHK-TV

Då många undrar över vad som hänt med KHK-TV och funderar på hur framtiden ser ut för detta populära inslag från KHK tog jag kontakt med Niclas Sjösvärd.

Hej Niclas!

Du är en av de inblandade i KHK-TV, vilka är ni som brukar köra detta?

Idag består teamet förutom mig själv av Niklas Olausson, Gustav Frideryd, Rickard Karlsson och så - ny för i år... Calle Höök. För att kunna tillhandahålla våra nya produkter så behöver vi förstärka med cirka fem personer. Är det någon som är sugen på att vara med i teamet så är det bara att höra av sig.

Ni har skämt bort oss med bra inslag och direktsända matcher, men nu verkar det ha stannat upp?

Det är sant att vi inte kommit med något nyproducerat. Lite trevliga inslag från Icebreakers 2010, men vårt fokus på allettan, playoff och kvalserien tog kraft under våren. Direkt efter säsongen så tog vi en välbehövlig paus för att ladda batterierna. Flera av oss har flera uppdrag inom KHK. Själv så la jag nästan 1400 timmar på KHK förra säsongen, så lite andrum behövdes. Under sommaren så har flera av oss arbetat inom marknadsgruppen med olika uppdrag som genererar pengar till klubben.

Gällande KHKTV så har vi analyserat förra året, planerat och drivit avtalsförhandlingar med både nya och gamla leverantörer samt med Svenska ishockeyförbundet inför årets säsong.

Blir det direktsändningar av KHKs matcher i fortsättningen?

Till en början såg det ut som att vi inte skulle kunna sända matcher i år, huvudsakligen beroende på att fler än 3500 hushåll förra året hade tillgång till gratissändningar via stadsnätet. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi nyligen hittat en lösning som leder till att vi nu stänger möjligheten till "gratistittande" och därmed får en fortsättning av KHK TV:s matchsändningar. Det krävdes också en dialog med Svenska ishockeyförbundet (SIF) som mycket tydligt klargjort vad som nu gäller i tävlingsbestämmelserna. Vi har fått ett godkännande att sända, så svaret är positivt nog att vi kommer att sända.

Det blir troligen inte lika många bortamatcher... i alla fall inte i grundserien, bland annat p.g.a. av att flera klubbar kopierat vårt koncept och själva kommer att sända. Då beslutet kommit senare i år så hoppas vi att vi kommer att kunna få besked av berörda klubbar gällande bortamatcherna. Vi tror att vi kan presentera en fullständig matchlista inom ett par veckor. De klubbar som vi i första hand prioriterar samarbete med är de som det är långt att åka till för vår publik.

Vad är tanken med KHK-tv denna säsongen?

Tanken har hela tiden varit att fortsätta att utveckla KHK TV. Vår producent Sven-Gunnar Pettersson håller just nu på att titta på hur vi ska utveckla live-sändningarna ännu mer. Vi la ner mycket arbete under sommarens planering på en produkt som vi tänkte köra istället för matchsändningarna, men i och med att vi nyligen lyckades komma överrens om matchsändningarna så lägger vi denna produkt på is... tillsvidare.

Vi kommer att fortsätta med intervjuer av spelarna, dock i tre olika format varav två är helt nya. Då våra kollegor i division 1 uppskattat vårt tidigare arbete och koncept så vill vi hemlighålla och inte berätta vad vi ska göra riktigt ännu. De kan kopiera oss nästa år istället.

Förberedelser och produktion är i full gång och vi kommer snart att släppa första produkten som vi kallar "KHK COUNTDOWN".

Jag vill passa på att nämna en sak. KHK berör ordentligt, inget snack om saken. Konstruktiv kritik är bara positivt. Vi är lyhörda och kan utveckla KHK. Vi på KHKTV vill mycket gärna ta del av era idéer och tips och mejla de gärna till mig på niclas.sjosvard@khk.se


Tack för svaren!

Tack själv och fortsätt med ditt arbete med din blogg...Mycket bra !

Intressanta matcher!

Ikväll är det ett par intressanta matcher. Ett rent nykomlingsmöte då Krif tar sig an Vimmerby i kockumhallen. På jössarinken möter Mörrum division två laget Tyringe.

tisdag 23 augusti 2011

KHK-Copenhagen 2-1

Första perioden domineras av Copenhagen. De var snabba i sina kontringar och vi ska tacka Timo för att perioden slutar 0-0. KHK envisades med att köra mycket soloåkningar som bjöd danskarna på flera farliga spelvändningar.

Andra perioden är knappt värd att kommentera. Inget av lagen får till något som kan liknas vid ett ordnat spel. Copenhagen visar ändå prov på bra skridskoåkning.

Grönlund gör 1-0 efter exakt en minut av tredje perioden. Copenhagen kvitterar till 1-1 efter ett backskott och efter det ökar intensiteten i spelet och lagen byter chanser med varandra. KHK tar över något och efter 17 minuter sätter Jocke Olsson 2-1 på pass av Ottinger. Copenhagen tar i slutet ut målvakten men KHK håller undan och kan vinna med matchen med 2-1.

Matchens bästa: Fick fundera ett tag men att vinna är alltid bra!

I årets andra Stena cup slår OIK Tingsryd med 2-1. Måste säga att OIKs målvakter har imponerat såhär långt. Bra jobbat av dessa unga killar!

Kvällens femmor!

Första: Fimpen-Johanssson-Ellerstad-Aaro-Wallgren
Andra: Pöllänen-Söder-J Karlsson-Bergman-Mingotti
Tredje: Larsson-Wallmark-Ruiz-Whalqvist-Grönlund
Fjärde: Olsson-Ottinger-Svensson
Extra back: Pettersson

Silly season!

Silly season är ständigt igång. Skarpen har snackat med Tobbe och en 13 FW är på gång. Det verkar dock inte vara nära nån påskrift utan man inväntar rätt tillfälle och spelare. Tycker det är bra gjort av Tobbe. Vi har ett riktigt bra lag och det finns ingen anledning till något förhastat. Bättre att Kempe får jobba med befintlig trupp för att kunna få en bättre bild av vad det är för spelartyp som verkligen behövs.

I övrigt så väntar Mörrum och Krif fortfarande på att fylla sina supporterspelar platser.

Dagens match!

Ikväll är det Copenhagen Hockey som kommer på besök i arenan. Ni har tidigare kunnat läsa en intervju med deras huvudtränare Mårten. Han nämnde några spelare att hålla koll på bl.a A.J Gale och RG Flath med förflutet i CHL.
CH har spelat en träningsmatch mot vår seriekonkurrent Panter. Den matchen slutade oavgjort 2-2. En match som dominerades av CH enligt deras matchrapport.

För KHKs del gäller det att fortsätta på vinnarspåret. Blir intressant att se om den heta kedjan Ruiz-Wallmark-Larsson ska fortsätta dominera. Eller blir det någon annan kedja som kliver fram?

Verkar som de flesta är kuranta och tillgängliga för spel. Enda frågetecknet är om Sibbe kan spela.

måndag 22 augusti 2011

Marcus Wallmark

Här kommer en liten intervju med ett av de hetaste nyförvärven!

Hej Marcus!
Tjena!!

Nu har du bott i Karlskrona ett tag, hur trivs du?
Trivs väldigt bra, sköna killar i laget och en fin stad.
 
Vad gjorde att du hamnade i KHK?
Khk satsar hårt och vill uppåt så de kändes som en bra lösning för mig.

Du kommer från Skellefteås J20 där du var Kapten senaste säsongen. Vad är största skillnaden på J20 och seniorhockey?
Stämmer bra de, svårt att säga redan men jag tycker de är ett högre tempo i j20hockeyn
medans de kanske är mer taktik i div 1 men som sagt svårt att svara på den redan.

Vilka är dina främsta styrkor som hockeyspelare? 
Offensiven är väl största styrkan och ska väl försöka bidra med så mycket poäng jag kan, samtidigt
som jag ska göra mitt bästa i defensiven.

Vilken rivstart du har gjort, 2+3 på 6 matcher.
Haha, alltid kul att göra poäng så får väl hoppas de fortsätter så.
 
Jag har utnämnt dig till årets utropstecken i KHK. Blir inga problem med det väl?
Jag ska göra mitt bästa i varje match och sen får vi väl se efter säsongen vad du säger.

Du är en duktig tekare. Är det nåt man kan träna fram eller finns det bara där?
Självklart kan man träna på tekningar men man måste ju ha lite känsla också så de är väl en blandning.

Vad har du för förväntningar på din första seniorsäsong?
Mitt mål är att utvecklas som spelare och försöka bidra med så mycket jag kan.
 
Lycka till i vinter!
Tack tack!

söndag 21 augusti 2011

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!
Grattis till vinsten av Stena Cup!
Tack, skönt att vinna igen.

Tillbaka på vinnarspåret igen, 1-0 mot Fredrikshavn och 3-2 mot Nybro.
Ja Fredrikshavn skulle ha blivit mer än 1-0, som vanligt får man väl säga
efter de matcher vi spelat nu. Nybro matchen var ganska tuff, dem har ju sagt att de ska forechecka hela tiden och de gjorde de verkligen. Däremot ställde vi till det lite i onödan under vissa perioder i matchen.
Men jag tror det var nyttigt för oss att få möta dem, är man med på ett lag kommer hela tiden blir det lättare. För egen del var det väldigt segt i denna matchen, tycker inte jag fick speciellt mycket
uträttat offensivt.

Två täta matcher där defensiven verkar ha prioriterats?
Ja det är det defensiva vi måste jobba ihop oss. Hur vi agerar i olika situationer. Spelar man bra
defensivt kommer det offensiva av sig självt.
Nytt motstånd på tisdag, Copenhagen Hockey. Har du någon koll på dansk hockey?
Nja, jag trodde Fredrikshavn skulle vara mycket bättre än vad dem var. Vi får väl se vad som väntar,
blir säkert en tuff match.
Dax för ditt första mål i KHK tröjan?
Ja det hade varit skönt. Framför allt att någon av oss i kedjan får sätta dit pucken.
Vi har haft väldigt mycket chanser i matcherna som varit, men målen har uteblivit.
För egen del måste jag börja skjuta mer, till slut kommer det.

Poängligan!

Har försökt sammanställa poängligan, tyvärr är det lite svårt att få tag på assist i vissa matcher.

Emil Larsson  2+4
Patrik Ruiz  2+3
Markus Wallmark 2+3
Jocke Ohlsson  2+1
Kristoffer Söder 2+1
Jimmie Svensson 0+3
Sebastian Ellerstad 2+0
Julius Bergman 1+1
Johan Pettersson 1+1
Niklas Johansson 0+2
Mikael Aaro 1+0
Hans Ottinger 1+0
Christian Magnusson 0+1
Anders Grönlund 0+1

Är det nåt jag missat får ni gärna meddela det i en kommentar!

Matchrapport Nybro-KHK 2-3

Mikael Johansson Nybro IF – Karlskrona HK
Vinst för KHK i matchen mot Nybro med 3-2 och vinst i cupen vilket är bra, att vinna är aldrig fel.

KHK möter ett ”nytt” Nybro som känns rivigt och offensivt och man kör på inspiration så det gäller nog för Nybroiterna att komma upp på max varje dag i veckan för annars så känns man inte riktigt på samma nivå som föregående säsong.

KHK gör en helt OK match och dagens stora glädjeämne är helt klart Jon Baston som fick visa att han är en målvakt att räkna med, han gör många riktigt bra räddningar och jag tror att Sportchefen Tobbe Karlsson är riktigt nöjd med Jons insats för det var viktigt att få repliken från Jon ”jag finns här och jag är redo att göra bra matcher när jag får chansen”, skall bli roligt att följa hur Ankan kan utveckla hans talang.

Kort från matchen

Det känns som om KHK hela tiden ligger lite före och är lite bättre men Nybro är på inget sätt ofarliga, man går ”all in” i alla lägen och visar ett härligt go men KHK känns stabila och har bra koll på matchen.

Ruiz som verkligen jobbar stenhårt och går hela tiden på mål och får utdelning idag genom att göra två mål på returer men samtidigt känns Ruiz mer och mer viktig i laget genom sitt kopiösa jobbande match efter match.

Visst Nybro får press på oss under vissa stunder i matchen och man vill se lite mer rejäla tag i defensiven men som helhet gör KHK en godkänd match.

Speakern som gav en annan gåshud då jag upptäckte vem han var (han var domare på 80-talet och vi var inte kompisar) sa hela tiden i en reklamslogan att det viktigaste är inte att vinna utan att återvinna, själv kan jag tycka att det är viktigare att vinna åter o åter igen.

Over and out. /Micke

P.s Såg bröderna Westerholm i Redhawks leka med Växjö Lakers välbetalda elitseriespelare, sådant är inte bara roligt och befriande utan helt enkelt underbart. D.s
för 6 timmar sedan

lördag 20 augusti 2011

Nybro-KHK 2-3

Första perioden
0-1 Wallmark
1-1 Holmberg
Skott 13-10

Andra perioden
1-2 Ruiz
Skott 9-12

Tredje perioden
2-2 Johansson
2-3 Ruiz
Skott

KHKs vinst mot Nybro innebär att man vinner Stena cup! Bra jobbat grabbar!

Dagens match!

Ikväll möter KHK seriekonkurrenten Nybro. Nybro kom trea i allettan södra förra säsongen. De åkte sedan ut i PO efter tre hårda matcher mot Björklöven. Man har tappat flera namnkunniga spelare inför årets säsong och fyllt på med en del för mig okända spelare från stockholmsserien. Även lagets tränare har man hämtat härifrån. Nya målvakten Marcus Lundell känner vi KHKare igen från våra PO möten med Visby. Detta är en riktigt bra målvakt som gör att Nybro nu har ett av seriens absolut bästa målvaktspar.
Nybro har spelat två matcher denna säsong, förlust mot Borås med 5-1 och igår vinst mot KIK med 2-0.

Kvällens andra match är mellan KIK-Fredrikshavn. 

Fahla!

På Dragskotts blogg kan ni ta del av en intervju med förre KHK spelaren Thomas Fahlqvist.

Matchrapport KHK-Fredrikshavn 1-0

Här kommer en rapport från Mikael Johansson.

Karlskrona HK - Fredrikshamn
Vi börjar med den traditionella återkopplingen med tre positiva saker och en sak att jobba med.

Positivt NR 1
Timo Leinonen var tillbaks i målet så som vi är vana att se honom, Timo var riktigt stabil matchen igenom.

Positivt NR 2Kempe förfogar över ett riktigt bra Div 1 lag där man inte är beroende av en specifik spelare eller femma utan man kan trumma på med hela laget.

Positivt NR 3
Karlskrona ser rappa ut och här har nog Kempes utstakade väg att träna mer än alla andra och på rätt sätt börjat att betala sig, det märks att KHK modell 2011/2012 är ett riktigt vältränat gäng.

Att ta tag i
Myntet har två sidor så man kan antingen säga att motståndarmålvakten var riktigt bra eller lite som jag ser det efter denna match, Fredrikshamns målvakt var riktigt bra mitt i magen. Det märks att den där riktiga skärpan i avsluten inte finns där.. Detta handlar om hunger och vara beredd att gör det som krävs oavsett vad det kostar och den inställningen infinner sig säkert när det är dags att spela om poäng.
Kort om matchenMatchen börjar så som vi nu vant oss att se Karlskrona Hk spela med bra fart, bra jobb över hela banan och ett kraftigt spelövertag. Fredrikshamn är på intet sätt ofarliga i sina attacker men det känns stabilt och KHK trummar på i sitt spel utan att lyckas sätta dit den. I slutet av andra perioden hettar det till lite och Karlskrona får börja spela tredje perioden fem mot tre under 2 minuter och skall någon spräcka nollan för kvällen så är det självklart Mikael Aaro som om jag inte är felunderrättad sätter sin första balja på två säsonger på ett riktigt snyggt direktskott.
I slutet av tredje perioden så får Fredrikshamn spela i numerärt överläge men KHK spelarna reder ut situationen och man tar en seger vilket inte känns oviktigt efter tre raka förluster.

Skall man ta fram någon speciell spelare blir det svårt för jag tycker många gjorde en bra insats men jag måste nämna Jimmie Svensson och jag gör det kanske inte enbart för dagens insats utan jag tycker han genomgående visat en form och inställning så här tidigt på säsongen som jag inte sett tidigare. Tänk när det sedan är på riktigt och Jimmie blir tjurig på riktigt ja då kommer det bli roligt att vara KHK supporter. Självklart finns det saker att jobba på men det är ju några dagar till serien startar så det är väl som det ska
Over and out /Micke

fredag 19 augusti 2011

KHK-Fredrikshavn

Första perioden,  0-0 Skott 13-4

Andra perioden,  0-0 Skott 13-9

Tredje perioden.  1-0 Skott
Målskytt, Mikael Aaro

Övriga matcher ikväll, OIK-Krif 3-0, Nybro-KIK 2-0

Intressanta matcher!

Det är inte bara KHK som är i farten ikväll. Flera av våra seriekonkurrenter spelar matcher ikväll. I Olofström möts OIK och Krif. Detta är lagens första matcher för säsongen och det borde locka en hel del publik till stålhallen.
I Stena cup möts just nu Nybro och Kristianstad, matchen startade kl 16. Nybro förlorade i veckan mot Borås med 5-1 och KIK vann som ni vet på straffar mot KHK i onsdags.

Följ kvällens match!

Om allt funkar så ska ni kunna följa kvällens match på denna webadressen  www.puckhead.dk

Dagens match!

Ikväll kl 19:30 möter KHK danska Fredrikshavn i Stena cup som spelas i Nybro. Fredrikshavn är ett topplag i Danmark och det ska bli intressant att se hur KHK står sig mot detta motstånd. Vet inte så mycket om laget men en spelare som Greg Jacina med NHL och Sm-liga matcher  i bagaget borde kunna vara nåt extra!

Copenhagen hockey/Hvidovre

Min kunskap om dansk hockey är rätt begränsad. Nu ska KHK inom en kort tid möta två danska lag och därför tog jag kontakt med Copenhagen Hockeys huvudtränare Morten Hagen!

Visa PastedGra...tiff i bildspel

Hej Mårten!

Säger man CPH eller är det fortfarande ok att säga Hvidovre?
Fra nu af hedder vi Copenhagen Hockey. Det er et elitesamarbejde mellem 3 klubber, hvoraf den ene er Hvidovre.

Beskriv för oss som inte är så insatta i dansk hockey vilken klass lagen och spelarna håller i er liga?
Holdene i den danske liga holder ganske høj klasse. Der er ca 5-7 importspillere pr. hold. Jeg vil tro at de bedste danske hold ville være i den bedre halvdel hvis de spillede med i Allsvenskan.

Danmark är mest kännt för fotboll och handboll. Är det svårt att locka publik och sponsorer inom hockeyn?
I Københavns området er det ikke nemt at lokke tilskuere og sponsorer, fordi der er mange sportsklubber der kæmper om de samme penge og de samme tilskuere.
Men den generelle tendens i dansk hockey er opadgående på sponsor og tilskuersiden.

Förra året åkte ni ut i kvartsfinal, vad är eran målsättning för denna säsongen?
Målet med den kommende sæson er først og fremmest at komme til slutspillet. Når vi kommer dertil skal vi sætte os nye mål.

Vilken typ av hockey spelar ni?
Nu er det jo en af sæsonens første træningskampe for os, så det er ikke sikkert at den måde vi gerne vil spille på, bliver tydelig i disse kampe.
Men min filosofi er at vi skal spille meget disciplineret hockey. Når modstanderen har pucken skal vi arbejde tæt sammen alle 5 mand uanset om vi forechecker eller spiller styrspil.
Når vi så erobre pucken skal vi meget hurtigt omstille os til angreb og spille meget direkte.

Är det några speciella spelare vi ska hålla koll på när vi möts?
Jeg tror vores 2 nordamerikanske forwards AJ Gale (19) og RG Flath (20) kommer til at skille sig ud. Der udover tror jeg også at der vil komme noget offensivt power fra Nicklas Carlsen (71) og Martin Nielsen (49)


Vad vet du om KHK och svensk hockey?
Jeg ved ikke så meget om Karlskrona, andet end at de har et fantastisk publikum. Dem håber jeg vi kommer til at se og høre selvom det kun er en træningskamp.


torsdag 18 augusti 2011

Eftersnack med Fimpen

Hej Fimpen!

Vilken första period! Ni började otroligt bra.
Ja det var bra fart, samtidigt var väl inte Kristianstad med riktigt.

Ledning med 3-0 och 4-1 ska ni väl inte tappa?
Nej, verkligen inte. Måste bli mycket att spela på ledning, har varit lite samma symptom
i alla matcher. Måste behålla ödmjukheten och respekten för det andra laget.

Ellerstad verkade trivas bra i er kedja?
Ja, jag tycker det har fungerat bra sen han kommit in. Han tar gärna plats på mål och är skottvillig
passar mig och Nicke bra.

Ni rullar runt på vanliga femmor i PP, är det inte tänkt att träna in nån ren PP femma?
Vet faktiskt inte, det får du ta med Kempe.

Tack för en underhållande match för oss på läktaren!
Varsågod för en halv match :-)

Julle åter i landslaget!

Julius Bergman är åter igen uttagen i landslaget. Det är Team 17 som den 2-4 september åker till finland för 3 matcher. Här kan ni kolla in hela laguppställningen, http://www.swehockey.se/ImageVaultFiles/id_14445/cf_1583/roster_swe_sep_2011_u.PDF

Eftersnack med Jens S.

KHK dominerade första perioden fullständigt. Vad höll ni på med i början?
Ja det kan man lugnt säga att de gjorde, kan faktiskt inte riktigt svara på varför det blev så. En sak är ju att Karlskrona spelat några matcher mer nu på försäsongen än vad vi gjort och det gör rätt så mycket så här i början på säsongen, det är ju en sak att träna en annan att spela match. Man får ju ett helt annat tempo när man spelar match.

Du bjöd upp till lite dans. Men du vet väl att man inte ska slå de som är mindre;)?
HAHA, man måste bjuda på lite sånt när det är träningsmatch, skämt och sido det var ju inte så allvarligt ville väl mest väcka laget lite grann efter vår bedrövliga start och det verkade ju som jag lyckades till slut. Jag väckte i alla fall alla utom mig själv! ;-)

Trots att det kändes som KHK hade spelövertaget smög ni närmare hela tiden, ni var betydligt effektivare.
Ja de hade ett markant övertag, men hockey går ju ut på att göra mål och det var vi betydligt bättre på att göra än Karlskrona igår. Men nästa match kan det vara tvärtom. Tror nog inte Timo släpper så enkla mål sen när allvaret börjar utan då får vi nog arbeta betydligt hårdare för att göra mål. Men han är ju också en gammal man så då är man väl lite trögstartad. ;-)

Tv-puck jubel efter en straffvinst i en träningsmatch mot ett KHK som inte är något speciellt, hmmm?
Såklart att vi blir glada när vi vinner det tror jag Karlskrona också blir, sen kanske vi visade lite extra glädje men det beror ju på att vissa av Karlskronas spelare betedde sig väldigt illa efter första perioden, men det var ungtupparna i Karlskrona så de lär väl sig att en match varar i 60-65 minuter. ;-)

Tack för en rolig match för oss på läktarna!
Tack själva! Det kan jag tro att ni tycker det blev ju många mål och några var ena riktiga gobitar.

Bilder från gårdagens match!

Här kommer lite matchbilder tagna av Stefan Andersson Visa Paraply_m...jpg i bildspel








onsdag 17 augusti 2011

KHK-KIK 4-5 efter straffar

En snabbanalys av matchen kommer här.
Första perioden var helt fantastisk av KHK. Man ägde varje millimeter av isen och KIK spelarna såg hela tiden ut att vara steget efter. 3-0 ledningen kändes i underkant.
I andra perioden startade KIK bäst och reducerade i inledningen. Men efter KIKs mål tog återigen KHK över och trots att man förlorar perioden med 1-2 kändes det spelmässigt väldigt säkert.
Spelet böljade fram och tillbaka i tredje perioden. Där KHK missade sina chanser såg KIK till att effektivt förvalta sina.
I förlängningen hade KHK flera lägen att avgöra men fortsatte att vara ineffektiva. I straffläggningen satte KIK sin första och resten av straffarna brände båda lagen.

Med 3-0 och 4-1 ledningar ska man vinna matchen. Riktigt onödigt att förlora när spelövertaget är så stort.

Blev fundersam över KHKs power play. Kempe valde att rulla runt på ordinarie femmor, finns det inga PP uppställningar som ska tränas in?

Matchens bästa: Första perioden, Ellerstad, Ruiz och Emil. Vill även lyfta fram Mingotti som spelar så lugnt och alltid står på rätt sida, bra jobbat!

Julius Bergman skadade sig på uppvärmningen och var därför inte med i matchen.

KHKs mål:
1-0 Ellerstad
2-0 Larsson
3-0 Larsson
4-1 Ottinger

Tobbe angående ny spelare!

Så här svarar Tobbe på frågan om de jagar nån ny spelare.

"Hej!
Jag vet att det spekuleras hej vilt men i dagsläget gör vi ingenting. Däremot stänger vi inga dörrar. Om vi skulle göra något är det viktigt att hålla det tajt. Jag har varit med och tappat spelare förut.
Tobbe"

Det verkar alltså inte vara någon spelare på gång just nu!

Dagens match KHK-KIK

Idag är det välbekanta Kristianstad som kommer på besök. KIK vann div1F i stor stil förra säsongen och åkte ut i play off mot KHK i två riktigt hårda bataljer.
Till årets säsong har de tappat några framträdande spelare som Alexander Bengtsson, Jannik Karvinen och backbjässen Patrik Magnusson.
KIK har dock ersatt dessa med väl så bra spelare bl.a Viktor Tisell, Anton Mylläri och Markus Waldehagen. Även på tränarsidan har det skett förändringar då Mikael Tisell har ersatt Per Ljusteräng.

Ikväll verkar det som att Kempe kastar om lite i kedjorna och frågan är om det blir 4 kedjor när Pöllänen är borta p.g.a en lättare skada?  Backparen blir precis som tidigare.

Inför KHK-KIK med Jens S.

Hej Jens!
Nu är sommaren över och det är dax för hockey igen, hur känns det?
Det är riktigt kul att vara på isen igen men man känner sig som en nybörjare så här i början. Det brukar ta några veckor innan man kommer in i det på riktigt igen. Men som sagt så är det skönt att vara på is.

Ni har spelat en match, vinst mot Helsingborg med 4-2. De gav er ett rejält motstånd enligt er matchrapport?
Ja vi mötte HHC i fredags, vi vann väl rättvist till slut. Matchen i sig var väl ganska jämn sen om det var de som gjorde en bra match eller det var vi som var dåliga låter jag vara osagt. Sen var det ju första matchen för säsongen och då är det svårt att dra några större slutsatser.

På onsdag väntar den första av tre!! träningsmatcher mot KHK. Inga problem med motivationen i dessa matcherna väl? (En rättelse, KHK-KIK möts bara 2ggr under försäsongen)
Jaså vi ska mötas tre gånger på försäsongen? Då blir det ju så att vi förhoppningsvis möts några gånger denna säsongen. Jag tycker inte det är något speciellt att möta Karlskrona, alla matcher man spelar är unika. Det gäller att ha motivation alltid annars går det inte så bra. Sen tror jag nog mer det är ni som bor, spelar och hejar på karlskrona som tror det är speciellt att möta Karlskrona. Men det brukar vara bra och roliga matcher när vi möter Karlskrona.

På förhand är detta matcher mellan två förmodade topplag i serien. Även om det bara är träningsmatch hur viktigt är det att visa vem som bestämmer inför serien?
Ja det stämmer väl att båda lagen siktar högt med all rätt. Båda lagen har på pappret riktigt starka lag. Jag tror nog att båda lagen vill vinna matchen, man vill väl alltid vinna matcher den dagen man inte känner så är det nog dags att lägga upp skridskorna på hyllan. Sen om det har någon betydelse inför hur det kommer gå i serien det tror jag inte. Men att båda lagen vill vinna det är jag helt övertygad om. Sen har ju Karlskrona två raka förluster i helgen så de vill säkert visa sina fans från sin bästa sida men vi ska i alla fall försöka ge er en match sen hur det går får vi se.

Välkommen till arenan på onsdag. Kan nästan lova dig att du får ditt vanliga kära välkomnande av KHK publiken;)!
Tackar för inbjudan ska bli kul att spela match. Jag tycker inte det brukar vara så farligt i Karlskrona, tycker bara det är kul om publiken är engagerad, bara det inte blir för låg nivå på skrikandet så tycker jag det är OK.

tisdag 16 augusti 2011

Säsongskorten gäller på onsdag!

Det är många som undrat om säsongskorten gäller på onsdagens match mellan KHK-KIK. Svaret på den frågan är JA! även att matchen ingår i Nybros stena cup. Nu fyller vi arenan och hjälper grabbarna till seger!

Stena cup i Nybro!

Med start på onsdag då KHK möter KIK i arenan kl 19:00 är det dax för Stena cup. Övriga lag är Nybro och danska Frederikshavn. Ska bli intressant att se hur det går för KHK nu när man möter lag från div1F. Hur dansk hockey står sig kommer i ett inlägg senare i veckan. Förutom matchen på onsdag som spelas i arenan (övriga spelas i victoriahallen) så ser ni hela spelprogramet nedan.

STENA CUP NYBRO!


Fredag 19/8

16.00 Nybro Vikings - Kristianstad

19.30 Karlskrona - Frederikshavn


Lördag 20/8

16.00 Kristianstad - Frederikshavn

19.30 Nybro Vikings - Karlskrona


Söndag 21/8

11.00 Nybro Vikings - Frederikshavn


Alla matcher spelas i Victoriahallen!

Priser: Samtliga matcher 150 kr | Endagarspass: 60 kr vuxen, 40 kr pensionär/ungdom (18-16 år)

Eftersnack med Fimpen!

Hej Fimpen!
En roadtrip med två matcher mot Mariestad och Skövde slutade med två förluster. Beskriv de båda matcherna.
Ja det gjorde ju det tyvärr, bättre förlora nu än sen. Men man vill alltid vinna.
Mot Mariestad var vi inte riktigt med i början men efter 10 min tog vi över och jag tyckte väl att vi ägde matchen totalt efter det.
Vi borde gjort ett antal mål, men pucken ville inte in.
Skövde var ingen välspelad match direkt. Vi började ganska dåligt denna matchen med, men blev bättre och bättre.
Tycker vi borde vunnit denna matchen med, men men.

Vad är det som gör skillnaden nu i träningsmatcherna?
Största skillnaden är nog passningstempot och att alla spelare letar sina positioner mer nu i början. Efter ett antal matcher
sitter det där i ryggmärgen och man vet hur sina medspelare agerar i olika situationer.

Nu väntar match mot Kristianstad på onsdag. Dax att visa Jens vad som gäller?
Det ska bli roligt att se hur deras lag ser ut, vad jag har förstått brukar det bli bra matcher mot dem.
Ja får nog ta och ge han några tjuvsmällar redan på onsdag ;-)

måndag 15 augusti 2011

127

Är antalet sålda säsongskort första dagen de släpptes tillgängliga för alla. Nu har det totalt sålts 2102st och för er som ännu inte införskaffat ett kort så har kansliet öppet tisdag och onsdag kl 12-18 denna veckan.

Ozzy till Kazakhstan!

Ja det har varit många turer med förre KHK spelaren Arthurs Ozolins. Ett try out i KHL som inte ens han bli något slutar nu med spel i Kazakhstan för Belibarys Aturau. Kan gärna medge att jag har absolut ingen koll på hur denna ligan står sig mot de svenska. Men en liten länsanknytning hittar jag i laget då förre Mörrumsspelaren Andrejs Smirnovs blir Ozzys lagkamrat!

Hockeyvärlden är större än man tror!

Upp till bevis Ellerstad?

Här kommer en intervju med Sebastian Ellerstad.

Hej Sebastian!
Tjena Micke

Har du kommit till rätta i staun?
Ja jag har varit här sen i början av Maj så har kommit in bra både i laget och i stan...

Har du installerat tv-spelet;)?
haha.. nä det har jag inte gjort... det ligger fortfarande i en låda efter flytten från tingsryd ;)

Efter två framgångsrika div1 år i Taif och VH blev det desto anonymare i Troja förra året. Vad hände?
Ja vet inte riktigt.. det var nog många saker som spelade in..men jag har lagt den säsongen bakom mig och kört på rejält i sommar och ser fram i mot en rolig säsong med KHK...

Känns som det är upp till bevis nu för att studsa tillbaka på rätt spår igen. Vilka förväntningar har du på dig själv denna säsongen?
Ja klart det är så.. mina förväntningar på mig själv är att jag ska göra det jag kan för att hjälpa laget så långt som möjligt.. sen självklart vill man ju göra mål och poäng men jag har inte satt upp något personligt mål på den biten..

Funkar det bra med Ruiz och Wallmark?
 Det känns bra men kommer nog bli bättre om vi får köra ihop lite mera, tar alltid en liten stund och spela ihop sig..

Vinner du KHKs poängliga?
Nja blir svårt.. tror #19 tar hem den...

Tack för intervjun Sebastian och lycka till!
Tack själv!


söndag 14 augusti 2011

13 FW nära!

Som jag skrivit om innan har ryktet gått att KHK ska plocka in en 13 forward. Ikväll späddes ryktet på med att spelaren i fråga ska ge besked i början av denna veckan och att kontraktet sträcker sig över två år!

Som sagt ett rykte men ingen rök utan eld!

lördag 13 augusti 2011

Matchrapport SIK-KHK

Träningsmatch - Skövde IK – Karlskrona HK - Billingehov
Första perioden
Skövde IK börjar matchen i ett rasande tempo och sätter Timo Leinonen på prov direkt i matchinledningen samtidigt som KHK börjar lite segt. Efter 5.05 så tar Skövde ledningen helt välförtjänt men det blir även lite av vändningen för KHK som börjar ta tag i spelet mer och mer. Skövde tar några utvisningar vilket även innebär att KHK kan kvittera genom Johan Pettersson som var mycket bra för dagen.
Andra perioden
Karlskrona spelar bra och Skövde får jobba hårt i egen zon men gör det på ett mycket bra sätt medan Karlskrona trummar på. Stämningen ute på plan är ibland ganska så grinig och det märks att det finns en hel del prestige i matchen vilket ju är bra för bägge lagen. Vid 14.40 så jobbar Kristoffer Söder till sig pucken och ensam med målvakten sätter han upp den i krysset, riktigt snyggt och bra jobbat av Skövde sonen Söder. Karlskrona går till vila med en 2-1 ledning.
Tredje Perioden
Karlskrona fortsätter att ha ett spelövertag i början av tredje och efter 5.05 sätter Wallmark dit sitt första mål i KHK dräkten och han gör det riktigt snyggt, bra dragning och distinkt skott. Sedan är det KHK:s tur att ”drabbas” av en utvisning som Skövde tar vara på och reducerar till 2-3 och man märkte vid målet att det tillförde en hel del energi i Skövdes spel som nu kom in i en riktig bra period där man även lyckades kvittera till 3-3. KHK kom igen i slutet och hade bland annat ett friläge genom Patrik Ruiz som målvakten räddade. Perioden slutar 2-1 till Skövde och resultatet vid full tid var 3-3 vilket innebar 5 minuters Sudden Death.
Fjärde perioden
Efter tolv sekunder får Skövde en utvisning och KHK får möjligheten att spela 4 mot 3 men lyckas inte skapa något speciellt läge utan man märker nu att isen gör det lite svårt att få den där riktiga kontrollen på passen samtidigt som Skövde självklart jobbar på bra. Efter 5 minuter så är ställningen fortfarande 3-3 och det är dags för straffar.
Straffar
Efter en himla massa straffar så avgör till slut Skövde matchen via ett skott i Timos högra kryss och vinner matchen.
Sammanfattning
Matchen mellan Skövde och Karlskrona är en riktigt bra träningsmatch som även bjöd på lite känslor. För första gången så ändrade Kempe lite i kedjeformationerna men det var nog enbart för att känna sig för lite. Godkänt för alla med ett extra plus för Timo Leinonen som tävlar precis hela tiden samt backen Johan Pettersson.
/Micke

Tackar återigen Mikael Johansson för denna rapportering!

SIK vann på straffar!

Dagens match verkar varit en jämn tillställning som efter 60 minuter var oavgjord 3-3 vilket innebar ett avgörande på straffar. Här avgjorde SIK i den sjätte straffomgången. En matchrapport kommer senare från Mikael Johansson!

KHKs mål gjordes av:
1-1 Johan pettersson
1-2 Kristoffer Söder
1-3 Wallmark

Dagens match SIK-KHK

Tredje matchen på fyra dagar blir det nu när KHK idag möter Skövde borta i Billingehov! Skövde spelade i torsdags mot allsvenska Borås. Den matchen vanns av BH med 3-2.
Skövde kom 5a i allettan förra året och det blev några heta och bra mather mellan SIK och KHK.
I Skövde återfinns Emil Lundqvist som spelade för KHK förra säsongen. Andra intressanta spelare är nyförvärvet från Nyköping Emil Mårtensson och Fredrik Söder som återvänder från en utflykt i Tranås.

Storebror Söder!

Hej Fredrik!
Hur har sommaren varit?
Jo tack den har varit bra. Har jobbat nästan hela tiden, så det har varit full fart för det mesta.

Hur känns det när sommaren är över och skridskorna snöras på?
Det är alltid kul att gå på is, det är ju det man tränar hela sommaren för, så det känns bra. Sen var det ju lite ringrostigt och ont i fötterna i början, men det börjar sätta sig mer och mer.

Efter en utflykt till Tranås är du tillbaka i SIK igen. Inget lag i F serien som lockade?
Jo då det är klart, då jag tycker F serien är lite roligare faktiskt. (vi spelade ju i den med SIK för 3 år sedan och det var kul med lite andra lag). Men nu blir det ju en hel del nya lag i E serien också så det är kul. Sen så är också det riktigt kul att va tillbaka i SIK. Det känns bra :)

SIK blev 5a i allettan förra året. Vad har ni för målsättning i år?
Det är givetvis att ta oss vidare från allettan. Jag va ju med och spelade play-off med Tranås (mot KHK) och det var verkligen roligt. Kul med den slutspelskänslan, och det hoppas jag få uppleva med SIK i år också.

Har du några egna målsättningar för kommande säsong?
Det är att bidra med så mycket jag kan till laget och utvecklas på alla plan (lite klyschigt). Jag har jobbat endel på lite olika grejer i sommar som man vill se att man har gått framåt på.

Blir det du eller brorsan som går längst i år?
Det måste jag givetvis säga att det blir jag :)

Varför har ni båda nr19?
Jag har haft 19 i stort sett hela tiden jag spelat hockey. Det är lite av ett turnummer för mig och min största förebild, Steve Yzerman, hade ju det. Lillebror började nog spela med det först i juniorena, efter hans stora idol, hans storebror :) och sen när vi båda va i A-laget så var det ju ingen tvekan vem som skulle ha det. Sen när han kom till KHK va det ledigt och tog tillbaka det igen :)

Slutligen, har du lika sköna dansmoves som lillebror?
Hehe. Nej där ligger jag lite efter kan jag tänka mig :)

Tack för intervjun och lycka till i vinter!






Matchreferat från Bävern!

Mariestad BoIS – Karlskrona HK
Första Perioden
Matchen börjar med bra fart där bägge lagen byter chanser med varandra, i målet har Karlskrona den unge talangen Jon Baston som börjar matchen med att göra några riktigt bra räddningar men 7 minuter och 17 sekunder in i matchen tar Mariestad ledningen genom ett skott från blå och Mariestad har bra trafik framför målet. Efter målet tar Karlskrona tag i matchen och radar upp chans efter chans och får bra tryck på Mariestad som är riktigt tillbakapressat och nog borde man satt någon av alla sina chanser men Mariestads målvakt gör det bra. Karlskrona har fyra jämna femmor (samma som matchen mot Oskarshamn) men femman med Jimma, Ottinger, Jocke, Jonas och Roger Wahlqvist gör en mycket bra förstaperiod. I Mariestad så är det kedjan med Johan Pettersson, Ronny Johansson och Filip Thörnqvist som visar att de är farliga hela tiden.
Andra perioden
Redan efter 38 sekunder så smäller det till i KHK kassen till 2-0 och det börjar bli lite uppförsbacke, Karlskrona spelarna fortsätter att hålla bra fart och har pucken största delen av perioden och spelar riktigt bra offensivt men oj vad svårt man har att sätta dit den trots att man har några riktigt vassa chanser. Mariestad börjar nu knäa lite och spelar mer och mer defensivt men kommer då och då i några farliga spelvändningar speciellt när deras förstafemma med Ronny Johansson i spetsen är inne på plan. 11.53 in i andra perioden så reducerar Karlskrona genom Sebastian Ellerstad till 2-1 och KHK pressen fortsätter.
Tredje Perioden
Man sitter hela tiden och tänker att nu lossnar det men det börjar allt bli lite Gislavedsvarning på matchen där KHK för spelet, har chanserna men inte får till det i avsluten, samtidigt skall man säga att Mariestad gör det bra och går inte bort sig trots att man har ett massivt tryck mot sig hela tiden. 8.39 in i tredje utökar Mariestad ledningen till 3-1 när KHK går bort sig lite i egen zon och man börjar nu även transportera pucken lite mer samtidigt som Mariestad ställer upp och gör det defensiva jobbet bra, i slutet tar Kempe självklart Time Out och tar ut målvakten i ett försök att få dit den men Mariestad lyckas att sätta den i tom kasse.
Sammanfattning
Matchen känns lite konstig i och med att KHK styr spelet samtidigt som det är Mariestad gör målen, man satt hela tiden och bara väntade på att nu vänder det men på ett litet otäckt sätt rann tiden bara iväg utan att det resulterade i några mål. 4-1 är ju en klar seger för Mariestad oavsett skottstatistik och spelinnehav utan det är bara att fokusera på lördagens match mot Skövde och vara beredd att göra det där lilla extra så man sätter dit den.
Första perioden
1-0
Skott 6-13
Andra perioden
1-1
Skott: 6-12
Tredje perioden
2-0
Skott:4-11
Totalt
4-1
Skott 16-36

Stort tack till Mikael Johansson som tog sig tiden att skriva ett referat!

Från toppen till botten?

Efter vinsten mot IKO kändes vi som ett topplag i AS och efter gårdagens förlust mot Mariestad med 4-1 blir vi säkert ett bottenlag i ettan. Det svänger fort precis som vanligt den här tiden på året!
Eftersom jag själv inte var på plats utan gjorde det rätta valet att äta kräftor och dricka öl framför hockey igår så kommer ni få vänta lite på reflektioner över matchen!

KHKs tröstmål gjordes av Ellerstad och skotten blev 16-34 i KHK favör.

fredag 12 augusti 2011

Hockeyabstinens?

För er som är sugna på att se hockey i helgen och inte har planer på att åka till Mariestad eller Skövde finns det ett alternativ!
KHKs J18 spelar match mot Helsingborg på lördag kl 16:00 i arenan! Allt enligt istiderna på KHKs hemsida. Ta er dit för att stötta och kolla in framtidens a-lagsspelare.

Hockey till reapris!

Ja för er som ska kolla in matchen mellan Mariestad och KHK blir det mycket hockey per betalad krona. Inträdet är endast futtiga 20:- för denna matchen.
Mer om Mariestads femmor och förväntningar kan ni läsa här.

Skaraborgsweekend!

Nu stundar en weekend i skaraborg för KHK. Läget i laget kan ni läsa om här.

Ikväll är det match mot Mariestad. Ett Mariestad som bygger på ett stort antal egna produkter. De kom 7a i allettan södra förra året och spelade i AS säsongen 08/09. En spelare att kolla in är lagets kapten Ronny Johansson som i många år varit Mariestads stöttepelare. En av de poängsprutande bröderna Persson från Ore har man lyckats locka till sig. Johan Persson är en riktigt spännande värvning som ska bli kul att följa i vinter.

Reflektioner över kvällens match (är ej på plats) och matchen mot Skövde kommer imorgon!

torsdag 11 augusti 2011

Eftersnack med Fimpen!

Hur kändes första matchen i KHK tröjan?
Jodå det kändes bättre och bättre ju längre matchen gick.
Men den riktiga farten och balansen känner jag att jag saknar.

Lite trevande förstaperiod men sedan tog ni över mer o mer. IKO verkade trötta i sista perioden?
Ja, jag pratade med Valdix efter matchen och det verkade som det hade tränat väldigt mycket.
Samtidigt har vi tränat hårt också. Men det är svårt att dra några större växlar av matcherna i början.

Blev du bestulen på ett mål?
Ja, den låg precis innanför stolpen. Domarn stod tyvärr på fel sida. Tur det inte var serie match ;-)

Var Kempe nöjd med er insats?
Ja det verkade så, samtidigt som han tyckte det fanns mycket som kan bli bättre.
Men en bra första match för säsongen.

Eftersnack med Söderström!

Hej Fredrik!
Förlustraden mot KHK fortsätter, vad gick fel för er?
Vet inte riktigt hur du räknar, men om jag inte har helt fel så vann IKO det senaste mötet, för två år sedan, och den här gången stod KHK som segrare. Om du syftar på min förlustrad, så vore det nog att överskatta betydelsen av mig. Jag är numera stolt tränare för IKO, och det som varit förr är för mig tämligen ointressant.

Vad är du nöjd/missnöjd med?
Finns en hel del lärdomar att ta med oss från den här matchen, bra saker och mindre bra saker. På det inviduella planet saknade jag beslutsamhet och rätt attiyd, egenskaper som är ytterst nödvändiga för oss i alla delar av spelet. Lite för bekväma, och en aning tröga och omständiga i allt vi tog oss för. Tror att vissa av oss överskattade vår egen förmåga, det gav en matchbild där vi gjorde allt utom det enkla och rejäla. När det gäller spelet var vi uddlösa i offensiven, jag saknade skärpan och distinkta avslut. Mycket kladdande, men ineffektivt och tamt. Ett slarvigt passningsspel gav också problem, inte minst i spelvändningarna. Försvarsmässigt agerar vi utan pondus, vi brister i kommunikationen och uppträder stundtals yrvaket, där har vi mycket att jobba med. Men som helhet en alldeles utmärkt match för oss, en viktig insikt om hur mycket jobb vi har framför oss, helt enligt plan. Fanns även positiva saker, det finns det alltid. Man får heller inte glömma att vi möter ett inspirerat KHK, nyfrälsta och med härlig intensitet, och jag kan konstatera att vi inte riktigt tog oss an bataljen med samma passion.

Ni verkade tröttna mycket i tredje perioden?
Möjligt att vi gjorde, men ingenting jag låg sömnlös över. Försäsongen handlar om att uppleva problem, upptäcka tillgångar, inse begränsningar, utmana oss själva och inte minst se spelarnas agerande i alla tänkbara situationer. Vi har gnuggat tufft på is under snart två veckor, utan minsta hänsyn till matcherna, oavsett om vi möter Djurgården eller Karlskrona. Tröttheten är för mig ett tecken på att vi kört hårt, snarare än att vi fisåkt och laddat för match. Min känsla är att vi kommer stå väl förberedda när vi slåss om poängen, efter en bra sommar känner jag mig trygg i grabbarnas fysiska status.

Det blev en hel del gruff och heta känslor för att vara träningsmatch. Var det order från dig;)?
Där delar jag inte riktigt din uppfattning, tycker snarare det var en förvånansvärt snäll och lam tillställning. Kanske snarare så att publiken efter en lång sommar glömt hur det ska se ut på planen. Visst sker saker på isen, men lite småkurr hör till hockeyn, det är en kampsport och då tryter ibland tålamodet. Vi uppmanar alltid våra spelare att jobba hårt, att fullfölja och smälla på, och konsekvenserna av det blir ibland lite tjafs, men det hör liksom till. Att åka runt och äta mumsmums på isen ger ingen större underhållning. Hettan ska finnas där, och gärna i betydligt större utsträckning än i den här matchen.

Tack för en bra match och lycka till.

onsdag 10 augusti 2011

KHK-IKO 4-2

Det blev vinst i första matchen för säsongen. Efter en trevande förstaperiod så tog KHK över taktpinnen mer och mer. Framförallt var det den gamla kedjan med Svensson-Ottinger-Ohlsson som visade härlig vilja. I tredje perioden såg IKO rätt trötta ut och det blev stundtals grinigt på isen.

Matchens bästa: Jockes 2 mål. Julles första seniormål. Publiken 2213st på en träningsmatch i början av augusti är grymt!

1-1 Jocke på pass av Jimmie
2-1 Jocke på pass av Jimmie
3-1 Julius på pass av Söder
4-1 Söder på pass av Larsson

Besked kl 16:00. Uppdaterad!

NYTT: Gislaved har beslutat att tacka ja till div1 platsen och hamnar därmed i div1E. Stort grattis!


Var i kontakt med Gislaved för att höra om de tackat ja till div1 platsen. Fick inget direkt besked utan att de ska lägga ut uppgifterna på sin hemsida runt 16 tiden. Jag hoppas de svarat ja för Gislaved är ett lag som hör hemma där.
Vore extra kul om de mot förmodan skulle knipa en allettan plats och där får möta OIK med tanke på att Hjalmarsson spelar i Gislaved!


Dagens match KHK-IKO

Äntligen drar det igång igen! Idag står Oskarshamn för motståndet och där finns det några bekanta ansikten. I KHK ska det givetvis bli intressant att kolla in nyförvärven och hur Mingotti och Julius klarar sig.
Men kom ihåg att det är en träningsmatch och att det inte ger några som helst indikationer på hur det kommer gå i vinter!

KHKs femmor.
11 Fimpen
49 Johansson
10 Sibbe
89 Pettersson
6 Grönlund

19 Söder
18 Larsson
91 Pöllänen
21 Bergman
13 Wallgren

23 Ellerstad
66 Wallmark
29 Ruiz

62 Aaro
4 Mingotti


24 Ohlsson
22 Ottinger
77 Svensson
3 Whalqvist
42 Karlsson


IKOs femmor ikväll ser ni nedan. Intressant formation med CJS som center. Ska bli spännande att kolla in hur Löfstedt klarar sig och Gibbs brukar spela publikvänligt!

Jadeland - Öhman - Poulsen
Ljungkvist - Hultström


Valdix - CJ Svensson - Rodman
Uotila - Mathuskin


Löfstedt - M Ohlsson - Hagelin
Jonsson - F Olsson


Gibbs - Nybeck - T Johansson
Morin - Bertilsson

tisdag 9 augusti 2011

Sacke höjer temperaturen!

Sacke är bl.a en starkt drivande kraft för Mörrums insamlingar till supporterspelaren Lax 2011. Här kommer en intervju som andas framtidstro!

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Först och främst ska vi vara med i kampen om en Allettan-plats. Sen för första gången har han fått vara skadefri så nu hoppas alla vi goisare att Marcus Niemi tar det där steget som han har i sig.

Är du nöjd med era nyförvärv?
Jag är väldigt nöjd med årets nyförvärv och det här kommer att bli en högintressant säsong för vår del. Vi är bättre på alla positioner, har ett jämnare lag och ni kommer att få kämpa ordentligt för att besegra oss.

Vem blir årets utropstecken i Mörrum?
Här kan jag namedroppa många spelare som jag tror på men den spelaren som jag sätter främst isf är Carl Ackered som vi har värvat från Djurgårdens J20. Sen sticker jag ut hakan och flaggar för en nytänd Johan Hedman. Han ser både bättre tränad ut och framför allt än mer harmonisk. Kör över alla belackare Johan!

Är det någon lagdel som behöver förstärkas ytterligare?
Ett lag kan alltid förbättras men vi kan inte få allt med vår lönebudget. Jag är väldigt nöjd med en trupp vi har, men om vi ska sakna något så är det väl den store resen på backlinjen. Här gäller det att Björn Andersson och Sebastian Nilsson tar ett rejält kliv framåt för att vi inte ska väga för lätt, men jag tror benhårt på att vår defensiv kommer att vara minst två snäpp bättre än förra året.

Tar ni er till allettan i år?
Ja, det gör vi. Mörrum kommer att bli ett mycket sevärt lag iår och vi kommer att vara med i kampen.

Ni har en trogen publik på 8-900. Har ni några saker på gång för att öka tillstömningen till jössa?
När det gäller arrangemanget vid matcherna har jag hört om några få små förbättringar vid "introt", men inget anmärkningsvärt. En ny fräsch hemsida som sen drivs av en engagerad webbgrupp är ett rejält kliv i rätt riktning och kommer att bidra till ett ökat intresse. Riktigt kul att lite nytt folk ansluter och vill dra sitt strå till stacken. Nu gäller det att skapa lite intresse och få en framgångsvåg så att vi får lite mer hauss här i väst efter alla jobbiga år. Vi goisare förtjänar det!

Vilket är det hetaste derbyt för din del?
Jag är väl lite av en nostalgiker så i min värld är det fortfarande Tingsryd. Det är något speciellt att möta tigrarna och för mig sitter våra möten fortfarande i minnet. Vi blev förnedrade så många gånger och de körde ju bevisligen inte med helt ärliga metoder.
Annars i serien så är KHK givna favoriter till seriesegern och visst tycker vi i väst att ni är tokiga därborta i blåshålet, men själv bubblar det upp mycket mer känslor när Olofström kommer på tal. Det blev något alldeles extra när gamla goisare (David Nilsson, Jocke Svärdh, Andreas Svensson, Fredrik Berglind, Niklas Magnusson, Hampuz Klozz) lämnade moderskeppet och tvålade till oss under några tuffa år.
Sen måste man ju säga att deras slogan 'Blekinges Stolthet' tillhör allt annat Olofström! Mörrum är utom all tvivel det bästa blekingelaget genom tiderna och KHK är bäst just nu. Olofström får allt se upp så att vi inte passerar dem redan iår ;)

Stort tack för intervjun Sacke!

måndag 8 augusti 2011

1975

Där har ni det exakta antalet sålda säsongskort just nu! Då är frågan hur många nya det kommer säljas. Blir det över 2200 totalt? Den 15/8 sätter försäljningen igång igen!

Trött tröttare tröttast!

Ja så kan man nog sammanfatta Leif på kansliet när jag ringer han mitt i allt registrerande av säsongskorten. Han tar sig dock tid att berätta att det varit hektiskt även idag och att det sålts ungefär lika många kort som igår. Men han hade lite svårt att uppskatta antalet. Ska vi gissa att det sålts runt 2000 kort totalt vilket innebär att nästan alla gamla säsongskortare har valt att förnya sina kort!

En stor eloge till Leif och de andra på kansliet som lägger ner all denna tid på detta, BRA JOBBAT!

Under paraplyet med Söderström!

Hej Fredrik!
Hur har sommaren varit?
Haft en lugn och skön sommar, tillbringat större delen av tiden i Dalarna, samlat kraft för att gå in i hockeybubblan. Har även hunnit med att testa sommarstaden Oskarshamn, en trevlig upplevelse. Dessutom en visit i Blekinge, alltid lika trevligt. 

Förra året blev det inte en vinst för dig mot KHK. Revanch den 10 augusti?
Ha ha, ja förra säsongen hade vi stora bekymmer med KHK, det kan jag omöjligt förneka. Året dessförinnan var det ombytta roller, ett märkligt mentalt fenomen i hockeyns värld. En sak är säker, det är alltid en upplevelse att möta KHK. Jag lägger inget större värde i resultaten i träningsmatcherna, men att vi valt att möta KHK handlar om att det är ett skickligt motstånd och, vad jag förmodar, en viss typ av hockey som vi vill ställas mot. Å andra sidan, när pucken släpps, vill man alltid vinna matchen. Det ligger i vår natur, märkligt vore annars.

Efter två framgångsrika säsonger i OIK ska du nu ta dig an allsvenska IK Oskarshamn. Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
Har haft två härliga år i Olofström, en bruksort med stark sammanhållning och en mentalitet som passade mig ypperligt. Två bra år i klubben, och det stora skälet till våra relativa framgångar har varit skickliga spelare och att vi hittade passionen och det rätta drivet. Jag har fått oförtjänt mycket positiv uppmärksamhet, jag var bara en liten del i vad vi presterade. Nu står jag inför nya utmaningar, och jag ser verkligen fram emot säsongen. Lite av en omstart för IKO, med nya tränare, ny sportchef och många nya spelare. Vi ska tillsammans med grabbarna sätta en tydlig målsättning, men givetvis vill vi ta sikte på att förlänga säsongen. Att slåss om sjundeplatsen, och fortsatt spel i förkvalet, är en tuff men inte orealistisk förhoppning. Hockeyallsvenskan är sannolikt bättre än någonsin, så vi har en brutal men inspirerande utmaning framför oss. Lyckas vi forma en stark grupp, med moral, passion och rätt attityd, då finns alla möjligheter att jävlas med storlagen.

Hur stor del hade Roger Jönsson i att du valde IKO?
Det fanns flera skäl som låg till grund för mitt beslut att tacka ja till IKO, ett av de tyngre skälen var just att Roger tog jobbet som sportchef. Han gör ett mycket bra jobb, har ögat som krävs och hårda nypor när så behövs. Vi har en bra relation, ett ömsesidigt förtroende som är grunden för ett gott samarbete. Det är inte alltid vi tycker likadant, och tur är väl det, men jag tror vi delar synen på hockey och på vilka karaktär som krävs för att nå framgång. Ett vanlig förekommande problem är att sportchef och tränare kolliderar, det är något vi sannolikt kommer undvika, vilket givetvis är till fördel. Han petar inte vårt dagliga arbete, och vi tjatar inte alltför mycket på honom. Kort och gott, vi har respekt för varandras insatsers.  

Var det ett svårt beslut att lämna OIK?
Det var åtminstone inget enkelt beslut, med tanke på att jag trivdes bra och lärt känna många härliga människor. Men var sak har sin tid. Åren i OIK har gett mig massor, både på och utanför isen, men precis som för spelarna finns nya utmaningar och drömmar att uppleva, och jag känner mig redo för allsvenskan, IKO och allt vad det innebär. 

Du återvänder till Arenan den 10 augusti då KHK möter IKO i sin första träningsmatch 11/12. Är det någon speciell spelare i IKO vi ska titta lite extra på?
Är själv nyfiken på många av våra spelare, och det finns säkerligen en hel del spännande killar att följa. Linus Hultström, en 92a från Linköping, ska vara en mycket spelskicklig back som lär vara underhållande i sitt spel. Morten Poulsen är dansk landslagsspelare, hårt arbetande med en skicklig förmåga att göra poäng. Carl-Johan Svensson, som ni haft förmånen att ha i KHK, vänder tillbaka och kommer förmodligen vara rejält taggad. David Rodman, slovensk landslagsspelare känns som ett bra och bärande nyförvärv. Dessutom kommer vi sannolikt att spela några av våra intressanta juniorer, som gnuggat på utmärkt under försäsongen.

Är det någon spelare i KHK du är spänd på att se spela?
Tycker KHK ser ut att ha landat en spännande trupp, kommer sannolikt finnas med i toppen. Wallmark är ett intressant namn, framgångsrik som junior, och en spelare vi diskuterade. Pöllänen har alltid levererat. Emil Larsson imponerade på mig förra säsongen. Grönlund gillade jag redan när han spelade i Nybro. Jonas Karlsson är underskattad av många. Sirbäck har jag alltid haft ett gott öga till, ska bli intressant att se om han tar nästa steg.

Det har varit många heta matcher mellan OIK och KHK, något du kommer sakna?
Det har varit häftiga möten mellan OIK och KHK, en härlig upplevelse för oss alla. Det finns en kultur kring hockeyn i Blekinge som jag hoppas förvaltas, och utvecklas. Att kliva ut i ett fullsatt Telenor Arena är fascinerande och inspirerande. Storsegern där i mitt allra första besök ger mig ett leende på läpparna än idag. Utskåpning förra hösten tufsade till mig och OIK rejält. Vattenkriget har fått lite väl stora proportioner, och jag passar härmed på att bjuda ner gänget bakom båset på kaffe före matchen. Och jag räknar med att kunna lämna regnstället hemma. Jag har stor respekt för KHK, det finns förutsättningar för något riktigt stort där, förutsatt att man förvaltar möjligheterna väl. Har en känsla av att mitt namn väcker åsikter i östra Blekinge, men hellre ökänd än okänd. Känslor är en viktig del av idrotten, och en del av det som varit kommer också från media, som gillar att sätta rubrikerna. Men jag ser fram emot besöket för träningsmatchen, och vem vet när jag hamnar där nästa gång..

 
Ett stort tack för intervjun och lycka till i IKO Fredrik!

söndag 7 augusti 2011

Inga Kommentarer!

Fick ikväll reda på ett riktigt intressant rykte om en spelare på väg till KHK. En spelare med riktigt bra AS klass.
Inga kommentarer var det enda svaret jag fick när jag tog kontakt med Mats J i KHK. Om ryktet är sant eller helt uppåt väggarna får vi nog reda på inom närmsta tiden.

Säsongskorten skjuter i höjden!

Som jag skrev tidigare ringlade köerna för att förnya säsongskorten långa tidigare idag.

Har precis pratat med Leif på kansliet för att kolla hur det gått. Han sitter just nu med ett digert arbete framför sig för att registrera alla dagens kort. Kansliet skulle stängt 14:00 men det blev 15:30 istället. Leif uppskattar att det totalt nu sålts drygt 1700 kort och då kan man förlänga sitt kort även imorgon! Den 15/8 släpps ej förnyade kort till övriga.
Ska jag ge mig på en gissning så tror jag att det kommer säljas runt 2100 kort vilket är i paritet med förra året. Noteras kan även att antalet VIP kort ökat markant i år vilket är glädjande!

Lång kö till säsongskorten!

Idag var det dags att förnya och uppgradera mitt gamla säsongskort till VIP! När vi vid strax innan 11 kom till kansliet möttes vi av denna synen.


En kö på ca 50-60 personer som hela tiden fylldes på under tiden vi var där. Tur att det fanns annat som intresserade grabben.


Med Wallgrens och Ellerstads autografer på tröjan var det en mäkta stolt son som tålmodigt väntade i den långa kön.