onsdag 29 juni 2011

Säsongskortserbjudande!

Ja nu har ni chansen att köpa ett säsongskort på ståplats för futtiga 1000:-. All ni behöver göra är att inhandla kortet på KHKs kickoff där ni samtidigt kan mingla med lite spelare mm.

Läs mer här.

Intervju med Ole på OIKbloggen!

Ole är en av två som driver OIKbloggen som jag anser vara en av de bästa bloggarna som rör div1 hockeyn i sverige!

Hur ser du på OIKs lagbygge inför säsongen 11/12?
Jag tycker det ser riktigt intressant ut inför den nya säsongen och personligen är jag mycket nöjd med vad Simon och sportgruppen har plockat in.

Om vi tittar på forwards först så har vi ju förlorat t.ex Hjalmarsson och Löfstedt som skapade oerhört mycket framåt under fjolåret. Dock så känns det som om ersättarna mycket väl kan fylla de platserna. I Prez och Fahla så vet vi ju verkligen vad vi får och de kommer göra många poäng i vinter. Supporterspelaren Andrew Fournier ser också väldigt intressant ut. Det är ju som alltid svårt att veta vad en kille från andra sidan pölen kan prestera här men han har ju fina meriter från både ECHL och OHL som är två tuffa ligor. Hetta är en kille som Prez känner till bra från Asplöven och de kan säkert trivas ihop även här nere. Daniel Pettersson är en intressant kille som gör seniordebut. Han har en Svensk mamma men har vuxit upp i Kanada med allt vad det innebär så han får ses som en Kanadensare.
 Vi ska ju heller inte glömma att vi fått behålla t.ex Jakob Karlsson och Hampus Klozz. Jakob tror jag kan bli en av ettans bästa centrar med rätt omgivning kommande säsong och Klozz utvecklades bra under fjolåret och kan säkert ta något kliv till uppåt.
Lite beroende på hur Coach Olsson väljer att ställa upp laget så kan vi få tre bra producerande kedjor och en stabil checking line.
Backsidan tycker jag ser starkare ut i år än tidigare. Vi får in två nya killar i Sean-Michel Sunnqvist och Alexander Edström. Sunnqvist har ett gäng elitseriematcher på kontot och Edström har några säsonger i Allsvenskan med Troja så de kommer definitivt förstärka bakåt. Dessutom så förlängde både Alex Karlsson och Tommie Samuelsson vilket var oerhört viktigt då de var vår främsta offensiva respektive defensiva back i fjol.
Målvaktssidan är väl den som de flesta ser som vår ”svaga” punkt så här under off-season. Jag litar dock helt och fullt på sportgruppens arbete och de har stor tro på denna duon. Jag kan ingen av dem jättebra så här långt men det är två olika målvakter till stilen. Vi har Tex Williamsson som hämtas från Limhamn i tvåan där han hade en kanonsäsong i fjol. En stor målvakt. Han ska slåss om förstaspaden med Jesper Engelin som är lite mindre till storleken. Han har agerat backupmålvakt i Borås under de senaste säsongerna. Tillsammans med den målvaktstränare som ska hjälpa dem lite extra i år så hoppas och tror jag att de kan kliva fram och visa att det var helt rätt att satsa på dem.
Vad är en rimlig målsättning för OIK?
Allettan är ju det självklara första målet men målsättningen måste ju såklart vara att gå så långt som möjligt. När vi förhoppningsvis har gått till Allettan så kan allt hända men nog känns det realistiskt att tro på en Play Off plats i alla fall. Vi var inte så långt ifrån i fjol och vi har ett bättre lag i år. Att förlänga säsongen med kvalseriespel långt in i April är ju något vi alla önskar. Det är jobbigt när säsongen tar slut redan i februari.

Vem blir årets utropstecken i OIK?
Hmm… Jag tror Alexander Karlsson kan bli en av de bästa backarna i serien denna säsongen. Han blev bättre och bättre för varje match som gick i fjol och med debutsäsongen på seniornivå avklarad så tror jag han är redo för stordåd i ettan. Tyvärr för vår del så lär han minst spela i ett Allsvenskt topplag säsongen efter. Ska jag dra till med ett lite mer otippat kort så blir det David Norrman. Han fick spela mycket med TAIF:s J20 SuperElit under slutet av förra säsongen och det tror jag han mådde bra av. För att vara förstaårssenior så har han redan en hel del seniorhockey i kroppen. Får han chans med ”rätt” kedjekamrater och tar den så kan han bli en rolig överraskning.

Vilket derby är hetast för dig?
Derbymatcherna mot Mörrum har ju alltid varit lite speciella men när KHK tog steget upp i ettan så känns det som om det blev det hetaste derbyt. Framförallt så känns det som om matcherna mellan lagen blir allt hetare för varje säsong som går. Det är ju också mycket ”snack” både innan och efter de matcherna. I år blir det ju också ett ”nytt” derby i och med att Kallinge har tagit steget upp och något säger mig att det kommer bli rätt heta matcher där också. Men i nuläget är det definitivt KHK-matcherna som är hetast.

Vad tror du kommer skilja mellan OIK med Jönsson-Söderström och nu med Skoog-Olsson?
Oj, det var en väldigt svår fråga. Det är inte lätt att förutspå skillnader där. Om vi börjar med tränarna Söderström vs Olsson så har jag träffat Mattias några gånger under hans besök här nere i sommar och de intrycken jag har fått är att han är väldigt social, målmedveten och hockeygalen. Dessa egenskaper stämmer dock bra även på Fredrik så några stora skillnader har jag inte sett ännu. Sen återstår det ju förstås att se hur Mattias är som ledare och coach när hockeyn väl kommer igång men han har lovat offensiv hockey och det är ju det vi fått se även de två senaste säsongerna. Så hittills har jag mest sett likheter mellan tränarna och jag är säker på att vi har fått en fullgod ersättare i Mattias.
När det gäller Jönsson vs Skoog så kommer de ju arbeta på lite olika sätt. Roger hade ju inte hand om marknadsbiten på samma sätt som Simon har nu så deras arbetsuppgifter är väl det som skiljer mest. Annars är det två killar som lägger ner oerhört mycket tid på sina uppgifter. Men även här så får vi nog låta det gå några månader till innan vi ser några tydliga skillnader. Jag är dock helt säker på att firma Skoog/Olsson kommer göra ett minst lika bra jobb som Jönsson/Söderström gjorde.


Varför minskar eran publik trots bra lag och spel?
Ja det är en väldigt bra fråga. Vi som jobbar kring hockeyn i Olofström har ställt oss den många gånger. Det känns lite som om säsongen när vi tog oss till Allsvenska kvalserien gjorde att publiken här blev lite mer "kräsen". När säsongsinledningen i fjol dessutom inte gick så smidigt som man hoppats och våra supporterspelare inte levde upp till förväntningarna så svalnade även intresset och man hämtade sig aldrig riktigt från det trots att vi ändå gick till Allettan till slut och var med i striden om en Play off-plats till näst sista omgången.

Finns det några konkreta åtgärder för att öka intresset?
Ja, vi har en Arrangemangsgrupp här i OIK som jag själv finns med i och vi jobbar stenhårt för att publiken ska hitta tillbaka till Stålhallen. Vi jobbar nu under sommaren med att planera olika aktiviteter och arrangemang både under försäsongen och när serien väl kommer igång.  Jag kan inte gå in i detalj på vad det innebär i nuläget men vi måste se till att klubben och spelarna syns mer och att allmänheten lär känna sitt Steelers bättre.
Tidigare säsonger så har det varit så att många inte ens vet vilka killarna är när de får av sig hjälmen och tröjan. Ett av målen för oss i denna gruppen är att få folk i Olofström att veta vilka deras spelare är och Steelers ska bli byns lag. Detta är en sak vi tror kommer bidra till ökat intresse. Sen så krävs det förstås att det presteras bra på isen men med det lag vi har nu så finns det alla möjligheter till det. Jag ska också säga att på snacket som går här borta nu så verkar intresset redan ha stigit lite och det beror förstås på det intressanta lag som vi har på pappret nu.

Om jag säger att ni inte vinner någon match mot KHK iår heller vad säger du då?
Då säger jag att du har fel där. Självklart var det jäkligt surt att vi inte lyckades besegra KHK förra säsongen men i sista matchen så var det nära och det kunde gått lite hur som helst den gången. Denna säsongen känns det som om vi har ett starkare lag än i fjol och utan att har stenkoll på er trupp i nuläget så tror jag vi kommer att vinna matchserien mot er i år och återställa ordningen J  men det kommer bli ett gäng tuffa matcher och nu vill man bara att sommaren ska passera så det drar igång igen.
Ett stort tack för intervjun Ole!

måndag 27 juni 2011

Senaste nytt om Borås!

Detta gick idag att läsa på deras Facebooksida.
"Vi har i dag mottagit kompletterande frågor gällande den handlingsplan och budget vi redovisat till nämnden. Vi kommer att svara på den snarast och vad vi förstår så skall nämnden sammanträda nästa gång på måndag. Så innan dess kommer inget besked"

" Vi känner förståelse för nämndens agerande. Det värsta scenariot vi ser är inte att spela i Div 1, det värsta scenariot vi ser är att ett lag spelar i HA och går i KK under säsong. DET vill ingen skall hända. Inte vi heller så vi vill vara säkra på att vi alla tar rätt beslut!"

Om en vecka får vi alltså besked i denna segdragna fråga!

söndag 26 juni 2011

Ursäkta Simon!

Missade helt att Simon Karlsson gick som nr142 i femte rundan till Nashville. Stort grattis till dig också!

lördag 25 juni 2011

Pathrik gick som nr 180!

Pathrik blev precis draftad i runda 6 som 180 spelare av Vancover! Stort grattis Pathrik!
Blir det Ponthus i sjunde rundan! Vore mäktigt med två svenska tvillingpar i samma lag!

KHKare i draften?

Finns ett visst intresse i de gamla KHK spelarna och tvillingarna Westerholm. Speciellt Pathrik borde ha hyfsade chanser att bli draftad under kvällen! Uppdaterar när och om det händer.

fredag 24 juni 2011

Borås får vänta!

Nu har alla lag som granskats av nämnden utom Borås fått klartecken för fortsatt spel i AS säsongen 11/12. Detta känns lite konstigt då de inte har hört av nämnden alls efter sista mötet enligt deras FB sida! Om nämnden inte har begärt några kompletterande uppgifter varför dröjer det då med beskedet? Svar på detta lär först komma i nästa vecka. Till dess får både Borås och KHK gå i väntans tider.

I nästa vecka ska jag börja med derbykollen som innebär att jag betygsätter blekinges div1 lag. KHK och OIK blir först ut då deras trupper är klara.

47 dagar till första träningsmatchen och 6 månader till julafton.
Glad midsommar!

torsdag 23 juni 2011

Laget och femmorna!

Nr.NamnFöddLängdViktSkjuterPositionKontraktLand
MÅLVAKTER
33.Jon Baston940528190cm85kgVänsterMålvakt12/13finland
44.Timo Leinonen760801181cm90kgVänsterMålvakt12/13finland
BACKAR
3.Roger Wahlqvist850327188cm99kgHögerBack11/12sverige
4.Filip Mingotti931218178cm71kgVänsterBack12/13sverige
5.Björn Kullberg930123177cm72kgVänsterBack11/12sverige
6.Anders Grönlund890103185cm84kgVänsterBack12/13sverige
13.Jonas Wallgren880709183cm85kgVänsterBack11/12sverige
21.Julius Bergman951102181cm84kgHögerBack12/13sverige
42.Jonas Karlsson840904179cm78kgVänsterBack11/12sverige
62.Mikael Aaro800904185cm87kgHögerBack12/13sverige
89.Johan Pettersson890806177cm84kgHögerBack12/13sverige
FORWARDS
10.Henrik Sirbäck910824183cm88kgVänsterForward12/13sverige
11.Christian Magnusson790626173cm80kgVänsterForward12/13sverige
18.Emil Larsson880102187cm88kgVänsterForward11/12+1sverige
19.Kristoffer Söder910502191cm89kgVänsterCenter11/12sverige
22.Hans Ottinger801130194cm95kgVänsterCenter11/12sverige
23.Sebastian Ellerstad860509187cm95kgVänsterCenter11/12sverige
24.Joakim Ohlsson840306189cm93kgVänsterCenter11/12sverige
29.Patrik Ruiz820216175kg81kgVänsterForward11/12sverige
49.Niklas Johansson850806177cm83kgVänsterForward11/12sverige
66.Marcus Wallmark910809181cm77kgVänsterCenter12/13sverige
77.Jimmie Svensson820225182cm88kgVänsterForward12/13sverige
91.Tomi Pöllänen780526179cm80kgVänsterForward13/14finland



Mina förslag på femmor!
1
Fimpen-Wallmark-Tomi
Aaro-Grönlund

2
Emil-Niklas-Ellerstad
Pettersson-Wallgren

3
Jimmie-Ottinger-Jocke
Julle-Whala

4
Sibbe-Söder-Ruiz
Jonas-Mingotti

PP uppställning
Fimpen-Wallmark-Ellerstad
Aaro-Tomi

Vad har ni för tankar och idéer?

Inte bra Krif!

Att det är kostsamt att sikta uppåt i seriesystemet vet vi KHKare mycket väl om. Men att som Krif gå hela 612 000:- back är riktigt illa. Nu framgår inte klubbens hela omsättning men jag tror inte den är så otroligt stor vilket gör förlusten stor i förhållande till omsättningen. Matrialkostnader och utvecklingslaget har varit bidragande orsaker till förlusten enligt klubben.
Nu säger man sig ha kontroll på matrialkostnaderna och nästa år kommer utvecklingslaget få tillskott från KHK då det ingår i ett samarbete mellan klubbarna.

Jag hoppas att många derbyn med en betydligt större publik/sponsorintäkt 11/12 gör att krif kommer göra en betydligt bättre säsong ekonomiskt.
Välmående klubbar i blekinge gynnar oss alla!

onsdag 22 juni 2011

Välkommen Tomi!

KHKs sista(?) spelare blev Tomi Pöllänen som spelat de sista 4 säsongerns (1 i Frisk Asker och 3 i Lillehamer) i Norska högstaligan. Där har han snittat 1,34p per match. Han har även spelat 160 matcher i finska SM-liga.
I Lillehammer innehar han följande statistik.
All time points 1a med 176p
All time goals 1a med 77st
All time assist 1a 99st
All time points/season 2a 69st
All time goals/season 3a och 4a 28st-28st
All time assists/season 1a 41st


Lite mer läsning om Tomi.
http://www.hockeysverige.se/article/10456151/comments
http://www.hockeysverige.se/article/14593/comments

Här är en kommentar från en röglesupporter till Mrmadhawks inlägg om Tomi:
"KHK gör en riktig kalasvärvning. Som boende i Lillehammer har jag sett Tomi i många hemmamatcher, när han spelade här. Han blir en attraktion i "ettan"."

Andrew Fournier klar för OIK!

Som jag skrivit innan så blev OIKs supporterspelare Andrew Fournier. Han har producerat bra med poäng i ECHL vilket rankas som tredje liga därborta! Jag tror att Andrew kommer vara en riktig toppspelare även på stor is och att OIK har gjort ett riktigt klipp!

Senaste nytt!

Inget besked om elitlicens idag då nämnden vill ha in mer information från ett par klubbar. Antar att nämnden inte är nöjd med det som presenterats och låter klubbarna kompletera sina uppgifter.

Besked idag!

Ja idag får vi veta om Borås behåller sin elitlicens eller blir degraderade till div1. Det mesta tyder på fortsatt spel i AS men man vet aldrig säkert. Björklöven var i en liknande sits och de blev degraderade. Antar att beskedet kommer någon gång i eftermiddag!

tisdag 21 juni 2011

Treåringen tackar!

När sambon och treåringen kom hem från stan sprang han in för att stolt visa vad han fått. En nyckelring med KHK loggan på! Nu har han bestämt att den ska sitta på jackan så att alla ser den. Tänk vad lite som kan göra så mycket!

Tack till er som delade ut dessa nyckelringar!

Avstämning med Miro!

Hur går det med sommarträningen?
MZ: Vi är grymt nöjda med killarnas insats och har lyckats genomföra det vi önskat hittills. Jag är grymt imponerad över den träningsvilja dom visar!

Skiljer det nåt i upplägget från tidigare år?
MZ: Självklart blir det vissa förändringar men i grunden så har vi vårt sätt som vi tror på! Säsongen som gick visade att vi lyckades bra med våra förberedelser och träningsplaneringen.

Hur är motivationen hos de äldre spelarna, skiljer det mot de yngre?
MZ: Det är lätt att tro att dom äldre kan ha problem med motivationen men det är faktiskt precis tvärtom, dom har verkligen visat vägen! Dom yngre grabbarna får slita för att hänga med i svängarna kan jag lova!

Kör ni någon annorlunda träning, t.ex. brottning, rullskidor eller liknande?
MZ: I stort sätt inte! Möjligen överkroppstyrka i form av mycket ringträning som jag inte tror så många kör (gymnastikringar). Varför uppfinna hjulet på nytt? Visst har vi vårt eget system men det är tyvärr inget som man med några få rader kan beskriva. Vi tror inte på att TRÄNA MEST BLIR BÄST! Utan vår filosofi är i all enkelhet att träningen ska vara tävlingsinriktad och av hög kvalité alla ska ge 100 % (annars kan man lika gärna stanna hemma) Vi är övertygade om att MAN BLIR BRA PÅ DET MAN TRÄNAR PÅ!

Varje år får vi höra att KHK är bäst tränade. Vad finns det som styrker detta, de andra lagen tränar väl lika hårt?
MZ: Du har aldrig hört mig, Tomas eller Oskar nämna att vi är bättre tränade än några andra lag, jag har ingen möjlighet att göra den typ av jämförelser eftersom jag inte vistas på andra lags träningar. Jag har ju givetvis tillgång till många lags fystester och kan på det sättet få en bild av hur vi ligger till! Jag kan bara garantera att vi inte är sämre tränade än våra motståndare. Tomas har ju en hel del att jämföra med och är väldigt nöjd med det han ser. Är han nöjd så är jag! 

Det har varit många skador i laget, är det träningsrelaterat?
MZ: Nej det tycker jag inte. Dessutom håller jag inte med dig om att vi haft mycket skador. Sjukdomar och rena olyckshändelser går tyvärr inte att undvika helt. Dom vanligaste skadorna inom hockeyn är ljumskproblem, knän och AC leden(axelskada) allt enligt Svenska Hockeyförbundets statistik. Vi har ”peppar, peppar ta i trä” knappt sett skymten av den typen av skador i vårt lag på många år. Tyvärr har en del av våra spelarna haft skador som dom dragits med en längre tid innan dom värvades hit. Detta är givetvis ett problem för den enskilda individen eftersom det ofta medfört att dom tvingas vila och missar träningar. Att ha kontinuitet i träningen är A och O ur skadesynpunkt.

Vad betyder det nya träningscentret på Rosenholm för er, uppföljning, Rehab mm?
MZ: Givetvis en enorm fördel! Vi har helt enkelt grymt bra träningsförhållanden och perfekta möjligheter att testa av vår fysiska egenskaper

Det pratas om en ny träningskultur i KHK, vad innebär denna?
MZ: Min personliga uppfattning är att få alla att inse!
Att hårt arbete är nödvändigt och att det lönar sig på sikt.
Att veta vad och varför man tränar.
Att det inte räcker av vara en talang!

Skiljer det något på träningen sedan Kempe tog över mot tidigare?
MZ: Sommarträningens innehåll är ungefär den samma som tidigare, men mängden träning har ökat. När Tomas kom krävde han minst 5 gemensamma pass istället för 3pass/vecka! Dessutom får jag 30min till mitt förfogande för fysträning inför alla ispass under hela hockeysäsongen (mot 1-2ggr /vecka tidigare). Så det är självklart rena rama Julafton för mig. Hur träningen på isen skiljer sig från tidigare får du fråga spelarna om.

Är det högre tempo nu när Höök inte är med;)?
MZ: Måste säga att det är trist att Calle inte är med längre (han har tränat ruskigt bra sista åren)! Han kanske inte drog upp tempot :) men däremot höjde han trivsel med sin positiva inställning!

Har du tid med nåt fiske mellan passen?
MZ: Nej! Tyvärr inte!

Avslutar med några, vem är bäst, frågor. 
Vem tar mest i bänkpress?
MZ: Vi kör nästan aldrig bänk! Marklyft, frivändningar och överstöt prioriteras istället! Men Sibbe, Jimmie och Roger tillhör dom skivstångsstarkaste i laget. 

Vem är snabbast?
MZ: Marcus Wallmark är riktigt snabb!

Vem har störst vinnarskalle?
MZ: Svår fråga! Det beror på hur man definierar vinnarskalle? Är det att bli förbannad när man förlorar så ligger Hasse Ottinger och Ellerstad bra till!

Ett stort tack för intervjun Miro!

måndag 20 juni 2011

Borås läge just nu!

Här är hur läget för borås ter sig just nu enligt deras facebook sida!

"Vi på kansliet förstår att en uppdatering om det ekonomiska läget vore välkommen.

Sägas kan att alla ansträngningar fram tills nuläget givit ett tillskott på i runda slängar en miljon kronor, och arbetet fortsätter givetvis. Detta har varit möjligt tack vare att både sponsorer och supportrar ställt upp för Borås Hockey. Dessutom har ni ju säkert läst om våra A-lagsspelares fantastiska bidrag till att säkerställa spel i HockeyAllsvenskan även framöver.

För att sammanfatta, så fortsätter pengar strömma in och underlag är insänt till förbundet. Exakt när ett beslut kan väntas har vi ännu inget besked om."

Fortsättning följer.....

Läs även detta, verkar som Borås klarar sig! http://www.bt.se/sport/positiva-besked-for-boras-hockey-%282827493%29.gm

159 600:-

Ja där landade årets publiklyftettröja. 532st sålda blev det totalt. Årets tema var Bring back Brooks med tanken att om det går att fixa ska Brooks återkomma runt nyår. Personligen tror jag det blir oerhört svårt att få tillbaka just Brooks men förhoppningsvis kan man utnyttja hans kontakter och hitta en annan spelare av hög klass.
Det är svårt att redan nu säga vilken lagdel som kan behöva ett tillskott. Därför är det bra att ha hunnit spela halva säsongen innan det bestäms.

söndag 19 juni 2011

Lusekofta eller spaghettilirare?

De hetaste ryktena som florerar just nu rör just spelare med nationalitet som i rubriken. Båda spelarna är riktiga spetsspelare som skulle dominera i div1. Fortsättning följer...

lördag 18 juni 2011

Nåt för KHK?

Har sett att flera andra lag låter spelare och ledare vara ute vid olika stadsevent för att ge klubbarna bra PR och även öka intresset/publik mm.
Vore det inte ide för KHK att närvara vid t.ex sailet för att snacka hockey, skriva autografer, sälja säsongskort, tröjor och andra sovenirartiklar. Kanske utmana Timo och se hur svårt det är att göra mål, tekningtävling ja det går att hitta på massor. Kunde bli ett återkommande inslag.
När det gäller säsongskorten kunde man under dessa dagar ha ett erbjudande t.ex köp säsongskort få 2 ståplatsbiljetter eller nåt liknande.
Tror det är viktigt att synas vid stora event även sommartid för att ständigt öka intresset och se till att arenan förblir välfylld.

Mystiken tätnar!

På onsdag ska KHK presentera ett nyförvärv. Att det blir en riktig spetsspelare kan vi vara övertygade om. Frågan är vem som ska få äran att dra på sig KHK tröjan i vinter?

Har ni några bra tips mottages dessa på: polle.kikare@hotmail.se

Spelare avstår lön!

Nu drar spelarna i Borås sitt strå till stacken genom att avstå lön för att rädda klubben kvar i allsvenskan! Härligt att se detta initiativ som visar att spelarna verkligen har hjärta för klubben!

Läs mer här BT

fredag 17 juni 2011

Planering för AS, Mats svarar!

Hej Mats!

På måndag avgörs ödet för i första hand Borås när det gäller eventuellt fortsatt spel i Allsvenskan eller inte.
Om de får ett negativt besked är det självklart att KHK tackar ja till en förfrågan om spel i AS?

Först och främst är det bra att veta att den allsvenska nämnden, som prövar klubbarnas elitlicenser, har sitt möte i nästa vecka. Efter det mötet ska Svenska Hockeyförbundet slutligt fastställa serieindelningen. Är det någon klubb som inte klarar elitlicensen så borde vi få frågan om att spela i allsvenskan nästa säsong. Ifrån klubbledningen har vi sagt att vi inte kommer att svara på frågan förrän vi faktiskt får den.


Vad är fördelarna/nackdelarna med att få spela i AS?
 
KHK:s klara mål är att spela i allsvenskan och vi har satt upp målet senast 2014. Vi vill göra det för att erbjuda en elitverksamhet både för spelare, sponsorer och inte minst för vår fantastiska publik.

I tidningen kunde vi läsa att det inte blir någon höjning av säsongskort.
Finns det några speciella områden ni planerar att ändra för att öka inkomsterna?

Vi har lagt en budget för att spela i divison 1. Det gäller både spelarbudgeten, resor, material och annat. Det är dyrare att spela i allsvenskan. Det blir fler matcher, längre och dyrare resor och vi behöver säkert spetsa truppen för att bli konkurrensmässiga i så fall. Samtidigt kommer vi att erbjuda elitidrott av verkligt hög kvalitet och många fler matcher att njuta av.

Ska vi klara den utmaningen utan att rasera KHK:s starka ekonomi så behövs det ett jättestöd från hela bygden, både supporters och sponsorer. OM det blir aktuellt så måste vi presentera nya sätt att stötta KHK i den utmaningen. Men vi har redan sålt ca 1000 säsongskort och det är inte möjligt att ändra priser på våra säsongskort. Jag är helt lugn över att KHK har hela bygdens stöd – det känner vi och det är vi riktigt stolta över oavsett om vi spelar i ettan eller allssvenskan.


Vad får ni för ekonomisk tillskott från AS och hur stora är dessa, tvpengar mm?

Hockeyallsvenskan har ett avtal med Viasat som ger lite styvt 1,5 Mkr till respektive klubb. Men samtidigt begränsas klubbens egna möjligheter att sälja reklam på vissa platser i arenan


Hur går tankarna när det gäller truppen, kommer ni att bredda denna och ta in fler spelare än ni tänkt innan för att klara en tuff AS säsong?

Det är precis en sådan fråga som vi måste diskutera om vi får frågan om att spela i Allsvenskan. Men om vi får frågan och vi ska svara ja på den så är min personliga uppfattning att vi ska det ge truppen en rejäl chans att vara med och fajtas i serien. Det ska vara precis som vanligt med oss i KHK gör vi det så gör vi det på riktigt.

 
Kommer spelarna ha samma ersättning som nu trots spel i en högre division?

Det är olika beroende hur respektive kontrakt är utformat.


Till sist, vem är spelaren som ska presenteras på tisdag?

Onsdag, kommer det en riktigt spännande presentation. Och låt det vara lite spännande också på spelar fronten. Nästa vecka kan bli en riktigt ”Silly week” för vårt KHK:



Ett stort tack för intervjun Mats!

torsdag 16 juni 2011

Borås eller KHK?

Ja det är nog den stora frågan just nu. Läser man denna artikel i Borås tidning så är läget rätt akut för klubben. En handlingsplan måste fram snabbt och den skall vara realistisk! I början på nästa vecka får vi definitivt besked!

Frågan är om KHK är beredda att spela i AS kommande säsong. Men det värsta som kan hända är att vi hamnar i kvalserien vilket vi i nuläget har som målsättning!

Bra jobbat Mörrum!

Visst tar det emot att berömma mörrum det måste jag erkänna men likväl så har de gjort ett riktigt bra år ekonomiskt! Att gå över 400 000 plus är riktigt bra! De har minskat sin skuld och tjänar nu mer pengar/åskådare vilket lovar gott inför framtiden! Bra jobbat!

onsdag 15 juni 2011

Islanders spelare till OIK?

Ja kanske inte från NHL laget men spelare från deras organisation! OIK har bl.a varit i kontakt med  Andrew Fournier som just ingår i den organisationen.
Såhär säger Magnus Larsson som har mycket bra koll om OIKs intresse.

"Vet bara att Olofström varit intresserade av ett par spelare från Islanders farmarlagsorganisation under sommaren. Vet egentligen inte mer än så men om du hört detta rykte så ligger det säkert något bakom. Om Fournier hamnar i Olofström skulle div1F bli en profil rikare samtidigt som man lyckas landa en spelare som inte bara öst in 38 mål i årets ECHL, han är bara 23 år gammal. Frågan är bara varför en sådan talang väljer svenska tredjedivisionen? Pengar måste vara den simpla sanningen, eller?"
Han återkommer lite senare och bekräftar att en av spelarna OIK varit i kontakt med är just Andrew!

Jag tror nog att vi snart får besked om vem spelaren blir och skulle det vara Andrew så verkar OIK gjort ett riktigt klipp!

tisdag 14 juni 2011

Sista chansen!

Ja nu är det snart sista chansen att införskaffa en publiklyftet t-shirt. Sista bokningsdatum är på söndag. Hittills har det sålts 435 tröjor vilket ger en summa av 130 500:-. Vore riktigt kul om det kunde komma upp i 500 tröjor innan söndag!

För bokning och mer info klicka här!

måndag 13 juni 2011

Ozolins till KHL?

Ja enligt ett inlägg i stålnackes blogg så ska Ozzy åka på try out med KHL laget Dinamo Riga! Precis som han skriver så har jag inte heller en aning om vilka kriterier det krävs för att komma med. Men jag önskar givetvis Ozzy lycka.

söndag 12 juni 2011

Överraskning på matchstället!

På KHKs hemsida kan man läsa att det kommer en överraskning på matchstället som framförallt de äldre supportrarna kommer att gilla. Då jag tillhör de äldre supportrarna så börjar jag givetvis att spekulera i vad det kan vara. Får jag ha en egen önskan så vore det att KHK gör ett tredjeställ i de gamla KIK färgerna orange/svart som de använder vid speciella matcher (derbyn t.ex). Givetvis ska vi supportrar kunna köpa denna tröjan. Vore väl nåt nu när klubben firar 10 år.

Vad tror ni det kan vara?

lördag 11 juni 2011

KHK bättre än Timrå och SSK!

Ja så är faktiskt fallet när det gäller hur mycket eget kapital de olika klubbarna har! KHK har som jag skrivit om innan 2,1 miljoner medans SSK har 1,2 och Timrå 1,6 miljoner! Vore intressant att se en liknande lista för allsvenskan och div1. Särskilt med tanke på att det planeras en elitlicens i div1 om några år.

Här kan ni läsa mer: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/modo/article13155858.ab

fredag 10 juni 2011

Andreas Nordfeldt klar för Krif!

Fick precis info om att Andreas Nordfeldt är klar för Krif och presenteras under dagen. Det ska även snart vara klart med en ass tränare.

Krif fyller på med bra spelare. Riktigt intressant lagbygge för att vara nykomling!

Då var det officiellt: http://www.bltsydostran.se/sporten/meriterat-nyforvarv-till-krif(2813315).gm

Ozzy lämnar KHK!

Nu gäller det ishockeyspelaren och inte huvudakten på Sweden rock.
Enligt KHK.se så lämnar nu Ozolins KHK och detta var knappast oväntat. Ozzy kom med ett bra facit från tunnelbaneserien men det bevisades återigen att det är betydligt svårare att lyckas i vår serie. Tycker dock att Ozzy blev bättre ju längre säsongen gick och i kvalserien var han helt ok.

Lycka till i framtiden Ozzy!

torsdag 9 juni 2011

Taifs publik och sponsorer håller toppklass!

Taif lyckades trots en katastrofal säsong med sparkade tränare och panikvärvningar med konststycket att gå med 417 000 i vinst! Starkt jobbat och de som kan gå med huvudet högt är alla supportrar och sponsorer som trots ett bedrövligt sportsligt resultat ändå alltid finns där när klubben behöver dem, RESPEKT!!

KHKs plus blev OIKs minus!

En rubrik som är nära sanningen då KHK gick plus 218 000 och OIK minus 210 000 förra säsongen. En bidragande orsak till att de gått sämre än väntat är ett publiktapp som innebär 700 000 mindre än beräknat. När det gäller omsättningen så kommer OIK upp i 5 miljoner.

Flera lag har visat upp minussiffror i dagarna, Borås, Mif, IKO mfl. jag kan bara konstatera att det är svårt att få en hockeyförening att gå med plus. Därför känns det skönt att KHK har 2,1 miljoner på banken om det skulle gå lite sämre för oss nåt år!

KHK i allsvenskan 11/12?

Som bekant så missade KHK att ta sig till AS och hamnade trea i kvalserien men nu kanske chansen till AS spel öppnar sig ändå! Detta p.g.a att Borås gick back med 2miljoner och kan få svårt att klara elitlicensen. Ni kan läsa mer här: http://www.hockeysverige.se/article/11900382/ekonomiska-problem-i-boras

Nu hoppas jag dock att Borås klarar ut sin situation samtidigt som KHK inte har värvat för AS spel så att nu få en förfrågan vore alldeles för sent!

Edit: tydligen första året Borås går back vilket gör att de har ett helt år på sig att reda ut situationen! Skönt för båda klubbarna.

Intressanta årsmöten!

KHK har redan haft sitt och det har stötts och blötts om det var ett bra resultat eller inte.

Nu väntar årsmöten för våra grannklubbar. Först ut är OIK som har sitt ikväll, även Taif har årsmöte ikväll. Sen är det Mörrums tur den 15 juni och Krif den 22 juni.

Plus eller minus, bra eller dåligt? Återkommer med lite tankar om detta!

OIKs årsmöte kan ni följa på deras eminenta blogg.

tisdag 7 juni 2011

Stöd KHK!

Gå in på länken nedan och anmäl dig så stödjer du KHK ekonomiskt genom att bara avvara några minuter av din dyrbara tid! Läs mer här:
https://www.facebook.com/pages/Karlskrona-Hockey-Panelen/171562636229105?sk=info#!/pages/Karlskrona-Hockey-Panelen/171562636229105

En hel dags ispremiär!

A-lagets ispremiär brukar vara en välbesökt tillställning där nyförvärv presenteras och det spelas en internmatch. I år har klubben valt en helt ny inriktning och omvandlat de brukliga 1-2 timmarna till en hel dags kick-off. Läs mer här:
http://www.khk.se/index.php?option=com_aicontactsafe&view=message&layout=message&pf=17&Itemid=702

lördag 4 juni 2011

Tobbe på skåneäventyr!

Tobbe ska tydligen ha varit i skåne på tjänsteuppdrag nu i dagarna. Malmö eller Ängelholm får man väl hoppas att destinationen har varit. Sen kan vi spekulera i vem som kan vara aktuell härifrån.

Många rykten som cirkulerar just nu. Ett av många namn är Niklas Bröms senast från Mora! En spelare som Kempe borde ha full koll på och som passar in i lagbygget 11/12.

Ingen Alcén!

Det har surrats lite om att Alcén skulle vara på väg till KHK. Detta tillbakavisar han nu bestämt i Stålnackes blogg. Han kan inte tänka sig spel i div1.
Då kan vi stryka ett namn från lustiga listan och fortsätta spekulera i vem det kan tänkas bli som ska underhålla oss i arenan till vintern!

fredag 3 juni 2011

Lönelista för allsvenskan!

VLT har gjort en sammanställning över lagens lönebudgetar i allsvenskan.
http://vlt.se/sport/ishockey/1.1227728-sa-blir-vik-hockeys-lonebudget

Om det är den exakta sanningen är svårt att säga men ändå intressant med tanke på att KHK har en budget på 4 miljoner. De lägsta i allsvenskan verkar ligga på 5-6 miljoner.

Avstämning med Tobbe!

Den kan ni läsa här:
 http://khk.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1195&catid=36&Itemid=71

Ska bli mycket intressant att se vem den sista spelaren blir. Känns som att Tobbe jobbar i lugn och ro för att det ska vara helt rätt spelartyp. Hög allsvensk klass ska det vara. Kan det vara någon av dessa, Mikael Whalberg , David Fredriksson , Fredrik Orrsten , Michal Lukac , Johan Alcen ?
Personligen hoppas jag på en bra tvåvägsspelare, rightskytt som kan vara sniper i Power Play.
Det troliga är nog att Tobbe överraskar oss med en spelare som inte varit uppe för diskussion bland oss supporters!

onsdag 1 juni 2011

KHK 38 i publikligan, alla sporter!

KHK hamnar på en riktigt bra 38 plats när SVT gjort en sammanställning av alla sporter 2010.
Björklöven på 60, Vita Hästen 73, Skövde 85, Nybro 90, Kristianstad 96.
Här är hela listan!

Publikligan klubbar grundserien 2010 (2010/2011): 1 Malmö FF 15194 Fotboll Allsvenskan
2 AIK 11925 Fotboll Allsvenskan
3 Helsingborgs IF 10543 Fotboll Allsvenskan
4 IFK Göteborg 10489 Fotboll Allsvenskan
5 Frölunda HC 9378 Ishockey Elitserien
6 IF Elfsborg 8423 Fotboll Allsvenskan
7 Örebro 7704 Fotboll Allsvenskan
8 Djurgårdens IF 7401 Ishockey Elitserien
9 Djurgårdens IF FF 7178 Fotboll Allsvenskan
10 Hammarby IF 6864 Fotboll Superettan
11 HV71 6849 Ishockey Elitserien
12 Färjestads BK 6784 Ishockey Elitserien
13 Linköpings HC 6676 Ishockey Elitserien
14 MODO Hockey 6194 Ishockey Elitserien
15 Brynäs IF 5683 Ishockey Elitserien
16 AIK IF 5614 Ishockey Elitserien
17 IFK Norrköping FK 5307 Fotboll Superettan
18 Luleå HF 5226 Ishockey Elitserien
19 Timrå IK 4998 Ishockey Elitserien
20 Skellefteå AIK 4993 Ishockey Elitserien
21 Leksands IF 4842 HockeyAllsvenskan
22 GAIS 4666 Fotboll Allsvenskan
23 IF Malmö Redhawks 4437 HockeyAllsvenskan
24 Mjällby AIF 4380 Fotboll Allsvenskan
25 Kalmar FF 4285 Fotboll Allsvenskan
26 Halmstads BK 4240 Fotboll Allsvenskan
27 Södertälje SK 4230 Ishockey Elitserien
28 Åtvidabergs FF 4004 Fotboll Allsvenskan
29 Dackarna 3878 Speedway Elitserien
30 Gefle IF 3500 Fotboll Allsvenskan
31 Lejonen 3360 Speedway Elitserien
32 GIF Sundsvall 3358 Fotboll Superettan
33 Landskrona BoIS 3123 Fotboll Superettan
34 Rögle BK 3119 HockeyAllsvenskan
35 Indianerna 3019 Speedway Elitserien
36 Elit Vetlanda 2932 Speedway Elitserien
37 Trelleborgs FF 2911 Fotboll Allsvenskan
38 Karlskrona 2885 Ishockey Division 1
39 Villa Lidköping BK 2825 Bandy Elitserien
40 IFK Kristianstad 2769 Handboll Elitserien
41 Växjö Lakers HC 2749 HockeyAllsvenskan
42 Piraterna 2724 Speedway Elitserien
43 Syrianska FC 2687 Fotboll Superettan
44 BK Häcken 2576 Fotboll Allsvenskan
45 Degerfors IF 2576 Fotboll Superettan
46 IK Brage 2503 Fotboll Superettan
47 Hammarby IF 2448 Bandy Elitserien
48 VIK Västerås HK 2404 HockeyAllsvenskan
49 Tingsryds AIF 2346 HockeyAllsvenskan
50 Vargarna 2304 Speedway elitserien
51 Assyriska FF 2282 Fotboll Superettan
52 Jönköpings Södra 2274 Fotboll Superettan
53 IK Oskarshamn 2272 Hockeyallsvenskan
54 Örgryte 2264 Fotboll Superettan
55 IF Brommapojkarna 2262 Fotboll Allsvenskan
56 Mora IK 2259 HockeyAllsvenskan
57 Västervik 2174 Speedway Elitserien
58 Örebro HK 2163 HockeyAllsvenskan
59 Östers IF 2145 Fotboll Superettan
60 Björklöven 2064 Ishockey Division 1
61 Rospiggarna 1974 Speedway Elitserien
62 Drott Halmstad 1918 Handboll Elitserien
63 LF Basket 1911 Basketligan
64 Guif 1891 Handboll Elitserien
65 Bollnäs GIF 1803 Bandy Elitserien
66 Ystads IF 1734 Handboll Elitserien
67 Sandvikens AIK 1728 Bandy Elitserien
68 Bofors IK 1661 HockeyAllsvenskan
69 Warbergs IC 1628 Innebandy Superligan
70 Valsarna 1615 Speedway Elitserien
71 IK Sirius 1584 Bandy Elitserien
72 FC Trollhättan 1556 Fotboll Superettan
73 HC Vita Hästen 1539 Ishockey Division 1
74 Västerås SK 1532 Fotboll Division 1 Norra
75 Lugi HF 1508 Handboll Elitserien
76 IFK Skövde 1478 Handboll Elitserien
77 IFK Vänersborg 1468 Bandy Elitserien
78 Lindesberg 1466 Handboll Elitserien
79 Almtuna IS 1454 HockeyAllsvenskan
80 Troja/Ljungby 1432 HockeyAllsvenskan
81 LdB FC Malmö 1432 Fotboll Damallsvenskan
82 Sundsvall Dragons 1427 Basketligan
83 Västerås SK/BK 1393 Bandy Elitserien
84 Edsbyns IF Bandy 1392 Bandy Elitserien
85 Skövde 1384 Ishockey Division 1
86 Falkenbergs FF 1370 Fotboll Superettan
87 Storvreta 1326 Innebandy Superligan
88 Syrianska Kerburan 1297 Fotboll Division 1 Norra
89 Ljungskile SK 1183 Superettan
90 Nybro 1171 Ishockey Division 1
91 Boden 1166 Fotboll Division 1 Norra
92 IBK Dalen 1137 Innebandy Superligan
93 HK Malmö 1137 Handboll Elitserien
94 IBK Falun 1136 Innebandy Superligan
95 Linköping IBK 1111 Innebandy Superligan
96 Kristianstad 1088 Ishockey Division 1
97 H43 Lund 1037 Handboll Elitserien
98 HK Aranäs 1034 Handboll Elitserien
99 Tyresö FF 1031 Fotboll Damallsvenskan
100 IK Sävehof 1025 Handboll Elitserien

Ny huvudsponsor till KHK!

Läs intervjun här:
 http://khk.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1193&catid=37&Itemid=187

Läget i lagen!

Gör en översyn på hur trupperna ser ut i de olika lagen. Utgår från att de flesta tänker sig 2 målvakter, 8 backar och 12 forwards. Har ni annan info får ni gärna skriva den i en kommentar!

KHK, 2 målvakter, 9 backar och 11 forwards.
Här ska det in minst en spetsforward kanske två. Planeras även för värvningar under säsong.

Halmstad, 2 målvakter, 7 backar och 9 forwards.
1 back och 3 forwards ska in för en full trupp.

Helsingborg?? Hittar ingen info om klara spelare till nästa säsong. Får återkomma med detta.

Kristianstad, 2 målvakter, 5 backar, 14 forwards.
Forwardssidan ser överfull ut, utlåning? Ska ha in 3 backar.

Kungälv, 2 målvakter, 8 backar och 8 forwards.
4 forwards till för full trupp. Återkommer Luukkonen efter utflykten till Leksand?

Krif, 2 målvakter, 7 backar och 11 forwards.
1 back och 1 forward saknas. En av dessa ska vara supporterspelaren.

Mörrum, 2 målvakter, 9 backar och 11 forwards.
Här väntar man också på en supporterspelare för att spika truppen.

Olofström, 2 målvakter, 8 backar och 11 forwards.
Precis som i mörrum så ska det in en spetsforward med hjälp av supporterinsamling innan truppen är klar.

Nybro, 2 målvakter, 8 backar och 11 forwards.
1 forward saknas.

Pantern, 1 målvakt, 5 backar och 11 forwards.
1 målvakt, 3 backar och 1 forward ska in. Kan det bli lån från Malmö?

De flesta lagen saknar alltså endast någon spelare innan trupperna är klara. Men det finns lag som man blir fundersam över om de ens ska få ihop full trupp!