tisdag 31 maj 2011

All time high!

Detta är ett uttryck som jag tycker passar in på kommande hockeysäsong. Detta gäller både antalet derbyn men också de förväntade publiksiffrorna. Att intresset för div1f har blivit så enormt beror till stora delar på de många heta derbyn som spelas och iår kan vi lägga till ytterligare ett då Krif tagit steget upp till "lilla allsvenskan".

Om jag räknat rätt kommer det att vara derbyn i 22 av 27 omgångar. Då räknar jag även in Kristianstad i derbygänget! Det kommer att snackas hockey som aldrig förr och tidningen får fullt upp för att hinna skriva om alltihop. Helt fantastiskt vilken säsong vi har framför oss.

Bara 71 dagar kvar till första nedsläpp i arenan, börja ladda nu!!

måndag 30 maj 2011

KHK, OIK eller Tyskland för Mark? Uppdaterad!

Ja nu kommer det kanske inte som någon överraskning att KHK är med i förhandlingarna om Hurtubise. Vore en enormt stor prestigevärvning för Tobbe om han lyckas med detta! Kom igen Tobbe ge gärnet!!

Edit: http://www.bltsydostran.se/sporten/khk-vill-inte-ha-hurtubise(2800845).gm

Spelschemat, vinstlott för KHK?

Det är många KHK supporters som klagar på att vi endast möter Mörrum hemma 2ggr och de andra derbylagen endast en gång!
Jag ser det inte som något problem utan mer som en vinstlott rent sportsligt!
Arenan kommer fyllas med ca 2600-3450 oavsett vilket lag vi får möta. Däremot kan vi räkna in hela 23 av 27 matcher som "hemmamatcher". För jag räknar med att KHK kommer ha ett större bortastöd än vad hemmalagen kan ge i våra derbyn. Vilket innebär att KHK kommer ha störst publikstöd i 23 av 27 matcher, ja kanske t.o.m 27 av 27 då varken Pantern, Helsingborg, Kungälv eller Halmstad ska kunna sjunga ut oss på deras hemmais!

Är bara KHK riktigt hemmastarka så kan vi redan nu räkna in full pott i samtliga matcher! Men det kanske ska spelas om det först, eller vad säger lotterinämden på förbundet?

Intervju med KHKs enda landslagsspelare!

Han är KHKs enda nuvarande landslagsman och rankad som topp 4 i sin årskull. Iår ska han på allvar ta en plats i KHKs a-lag och jag tror han kommer överraska väldigt positivt trots sin ringa ålder!
Här kommer en intevju med Julius Bergman!

Berätta lite om dig själv och hur du är som back.
Jag heter Julius Bergman och är 15 år bor i lyckeby och som back så tycker jag att jag är bra på att passa pucken .

Hörde att du ska på landslagsläger igen, berätta.
Jag ska till ett russinläger där man tränar hårt och spelar 3 matcher mot SWE team17

Hur känns det att dra på sig landslagströjan och få representera sitt land?
Att dra på tröjan är en skön känsla de och de är en skön kick.

Hur blir din kommande säsong, kommer du spela både i A-lag och J-20?
Jag vet inte så mycket om nästa säsong just nu men mitt mål är ju självklart att få så mycket speltid i Alaget som möjligt

Vad har du för målsättning för den kommande säsongen?
Att spela så mycket som möjligt

Har Kempe sagt något om din roll i laget?
Nej men min roll i Alaget kommer nog så småning om att växa fram.

Du har ett 3års kontrakt (2 år kvar) med KHK. Vad gjorde att du blev kvar i karlskrona och inte stack till något mer etablerat hockeygymnasium?
Jag tycker att de inte finns någon anledning till att flytta när jag får en sådan här möjlighet här hemma då finns det bara nackdelar med att flytta till en annan klubb .

Fick du mycket bra tips från Brooks?
Ja de fick jag och jag uppskattar att han tog sig tid till att hjälpa mig.

Vem har du som förebild?
Jag har Victor Hedman som förebild

Vad har du för målsättning på längre sikt?Mitt mål är att bli så bra som jag bara kan bli :)

Tack för intervjun Julle och nu hoppas vi på en framgångsrik säsong i både KHKs och landslagets tröjor!

lördag 28 maj 2011

Mark Hurtubise till OIK?

Tidigare fick jag information om att det stod mellan något tyskt lag och OIK. Nu pekar mycket på att OIK vinner denna dragkampen. Detta vore en riktig skräll och ett oerhört lyft för ett redan starkt OIK lag! Känns för mig lite konstigt att Mark isf väljer att ta ett steg tillbaka med tanke på hans fantastiska formkurva!

Ännu är det inte helt klart men blir det OIK så är det bara att gratulera till kanske den bästa värvningen i årets div1F!
Finns anledning att återkomma i detta ämne ganska snart!

Svar till kung sune!

Andra sidan, vi är klara – sektion H, rad 2,
en något poetisk betraktelse!


… och jag antar att någon måste eller borde svara upp emot dårarna på C eller i alla fall ge sin syn och berättelse. Detta är svaret på ”Kung Sunes syn på C-sektionen”

Det börjar tidigt, det börjar någonstans vid Åström Sr. i kassen, det börjar med en KIK-plansch i pojkrummet bakom dörren, laguppställning anno 78-79 vill jag minnas. Det går vidare med Randy Maxwell och Bank och Svensson och Borg och jag spelar Uddcomb cup i hallen och Mif hade alltid ett riktigt bra lag och vi växte upp med just detta – med den gropiga grusplanen utanför hallen, med Wiberg vid slipen, match på uterink mot vad jag vill minnas Lenhovda och jag antar vi nu gjort som Lundell sjunger i ”pojkarna längst fram”, ”lägrat våra kvinnor och fått barn”. Det har varit en resa hit, en riktigt härlig resa – eller vad säger du ”Skallen”? Skallen: mannen med 80-talets mest imponerande skivsamling, mannen som öppnade krogvärlden för mig; en kasse Falcon Bayerskt och sliskig Cointreau, engelska ligan på lördagen och italienska på söndagen, alltid 512 rader! Bob Dylans eminenta platta ”Infidels” och låten ”Jokerman” in på småtimmarna och skivkonvolut och pizzakartonger på golvet och Bajen – alltid, alltid Bajen och jag skulle kunna berätta så otroligt mycket mer; om handfängsel i Paris, om spyan på telefonkatalogen, om ryggplasket på Värendsvallen, om pissoargodiset i Wämöhallen, om bortamatcherna och cyklisterna som skrämdes ner i diket, om Domarevägen 6B och om Bäverns svarta Cooperhandskar jag fortfarande har kvar - fast nu nerpackade i en säck i förrådet! Men vi stannar där!

Och jag lägrade min kvinna och fick barn, han är 7 år idag, snart 8 och under några år tog idrotten eller i alla fall arenalivet en kanske välbehövlig paus. Jag är tillbaka nu, VI är tillbaka nu – sonen alltid vid min sida. Bakom oss sitter Jonas Karlssons familj, hans lilla grabb – den killen sjunger osande ramsor kan jag säga. Till höger sitter arenadoktorn med son och snett nedanför oss KHK-båset och när de står upp ser man halva anfallszon men vad gör väl det när man får se Alex Brooks instruera och utbilda Bergman efter ett byte, eller då Emil L peppar hela laget under tiden han var bänkad, eller höra Jimma skrika ord till andra båset så att sonens öron trillar av;

  • pappa vad betyder fi**a?

Men kanske ändå bäst av allt; att få se Jimmy Svensson och Wahla wrestlas med Asplövens spelare just nedanför oss och introt, ja herregud introt och häromdagen var vi på bio och såg Pirates of… och döm om min förvåning när bakgrundsmusiken emellanåt skruvas upp och det är samma som vid introt och sonen brister plötsligt ut:

  • pappa?
  • ja, svarar jag
  • Högt ropar han sen i biomörkret: DET E VI SOM È KHK

Och det är just detta, det som jag är allra och innerligast tacksam för. Det som jag vill att föreningen ska få ta åt sig av, spelarna, publik och sponsorer och inte minst alla de volontärer som ställer upp kring ett evenemang. Säsongen 10/11 gjorde att jag och min son kom närmre varandra, som far och son och jag fick möta hans öppna famn vid varje mål och vinst. Det är just det, det är just därför:


DET ÄR VI SOM È KHK!

// Bullen

ps: Skallen, HUR SKA VI HA`T?!

fredag 27 maj 2011

Min hockeykarriär, från bambi till NHL!

Min hockeykarriär började redan som 6 åring då jag blev värvad från Malmö till Karlskrona IK. Eller värvad kanske är fel ord, jag och min familj flyttade iaf från Malmö till Karlskrona. Mina första staplande bambisteg tog jag 1978 på klassiska Wämöhallens blanka is.

Började min karriär med att vara målvakt och tyckte det var riktigt roligt. Tyvärr tyckte inte morsan likadant har jag fått reda på långt senare så hon styrde in mig till att bli en vass forward istället. Fortsatte dock min målvaktskarriär på landhockeybanorna där även den välkände Sven-Gunnar Petersson från KHKtv briljerade med sin plock!
Jag hade förmånen att tillhöra den mycket framgångsrika årkullen 72or som bl.a innehöll storheter som Tomas bobben Karlsson, Tobias bian Larsson, Fredrik lillen Gustavsson och Tomas tyson Johansson.

Min första match var mot Rögle BK. Enda minnet jag har av den matchen är att jag sumpar ett 3 mot 1 läge genom att åka offside, vilken klant!! Första seriematchen spelades mot Åseda och vanns med fantastiska 18-1. största vinsten jag varit med om var mot Sölvesborg. Slutresultatet blev 33-0 och jag var en av målskyttarna. Ett fantastiskt snyggt mål, ståendes i Gretsky position bakom målet misslyckas jag med en passning vilket resulterar i att pucken går på målvaktens skridsko och in! Kan inte ens säga att det var ett direkt matchavgörande mål heller. Ett matchavgörande mål lyckades jag faktiskt att göra ett tag senare. Detta var mot OIK och även detta mål var en delikatess. Jag lyckas efter stora ansträngningar lyfta pucken precis över en hög spelare i målgården och pucken glider sakta över mållinjen, total lycka!

Till faktiska meriter kan nämnas 4-5 DM tittlar, Vinst i Uddcomb cup(om någon nu minns den) och en meriterande 5 plats i 70iaden där vi på vägen slog ut storheter som Malmö, Rögle och HV bl.a.

Som pojklagsspelare på denna tiden fanns en oerhört irriterande sak, bytestutan! För att säkerställa att alla skulle få lika mycket speltid så tjöt en tuta mitt under spelets gång som signalerade att nu var det dags att byta. Ni kan förstå hur kul detta var när man slitit sig loss och kom helt fri med målvakten och helt plötsligt så ljuder tutan vilket innebar att man snällt fick lämna pucken och åka för att byta. Hade inte denna tuta funnits är jag övertygad om att jag gjort minst 25-30 mål till, varje säsong!

När jag nådde mellersta tonåren bytte jag ut hockeyklubban mot innebandyklubba istället. Givetvis rönte jag stora framgångar även här! Eller vad sägs om en otrolig vinst i Torsås, sova lite cup, kan liknas vid VM. I detta vinnande lag ingick inte bara en storstjärna som jag själv utan också en viss Patrik Larsson pappa till NHL spelaren Oliver Ekman-Larsson. Detta är det närmsta NHL jag kom i min sportkarriär, hyfsat nära eller hur!

Att jag aldrig blev någon NHL spelare beror som jag ser det på en omtänksam morsa och en högjlud bytestuta! Hade inte dessa stått ivägen skulle detta inlägg vara skrivet från en penthousevåning på manhattan och korrekturläst av andremålvakten Henrik Lundqvist!

Nu fick ni ett väldigt långt inlägg om en kort karriär!

Som kuriosa kan nämnas att jag även spelat innebandy i samma lag som KHKs mest kritiske forummedlem Mr qALLAHAN! Kanske den merit jag värderar absolut högst!

torsdag 26 maj 2011

Malmöspelare till Krif!

Ja enligt Mrmadhawk så är Victor Svensson från Malmö klar för Krif.

Saknar motstånd! Uppdaterad

Det skiljer en hel del på motståndet när man tar en närmare titt på KHKs träningsmatcher iår mot säsongen 10/11. Förra året mötte KHK bl.a Växjö, Örebro och Troja. Två av dessa blev topplag i allsvenskan varav det ena numera spelar i högsta serien. Jämför man det med Skövde, Kristianstad, Mariestad och Nybro som man möter iår så saknar jag definitivt tuffare motstånd!
Kanske har det med alla offensiva nyförvärv att göra? KHK  hoppas möjligen på att kunna finslipa offensiven och föra matcherna vilket underlättar med årets motståndare.

Önskemotstånd för mig vore t.ex Malmö och Oskarshamn som båda väcker intresse hos KHK supporters!

Edit: Nu är det klart med en träningsmatch mot Oskarshamn den 10/8 kl 19:00. Riktigt roligt och precis vad jag efterfrågade!

Kung Sunes syn på C-sektionen!

C-sektionen

Jag är en av de som har nöjet att sitta på C-sektionen i KHK's hemmaborg Telenor Arena. Där intar jag rad 6 och plats 10 med ett stort leende och stora förhoppningar varje gång det är ny drabbning som väntar.

Vad är det då som är så särskilt med C-sektionen ?
Svaret på den frågan är inte alldeles enkel. Precis som på alla andra sektioner i arenan sitter där de positiva, de negativa, sågarna, tänkarna/filosoferna, "de arga", pådrivarna, "hånarna", kompisgänget osv...
Skillnaden är nog att den som intager en stol på C-sektionen, vill höras och ge uttryck för sina känslor.

Vilka är det då som tar plats på denna numera kända sektion ?
Jag ska nämna några av alla dessa goa och härliga människor i denna lilla krönika. Jag själv sitter där och vrålar ett par ggr per match: "Mina damer och herrar ge mig ett K...". Mellan dessa djungelvrålen pratar jag osammanhängande och nervöst. Skriker och sjunger med i ramsor. Skymmer sikten för grannen med programbladet och lyckas då och då även slå till någon nedanför i huvudet med detsamma. Just programbladet brukar redan i andra periodpausen se ut som det vore från mitten av 1980 talet och blivit illa åtgånget...

Där på C-sektionen hittar Vi också "Skallen". Mannen som inte bara har ett stort KHK hjärta, utan även ett dito Hammarby. Det var han som "gav" KHK den numera kända slagdängan "Det är Vi som är KHK". Ur "Skallens" strupe kan diverse ramsor och slagkraftiga vokabulärer komma precis när som helst. Denna genomhyggliga kille är en verklig känslomänniska, som alltid analyserar matcherna på ett klokt sätt, då "Hesa Fredrik" ljudit.

Strax nedanför Mig hittar jag "mannen med keps". Han som alltid är negativ och sågar varenda del från ledare till spelare. I alla fall så länge vi ligger under eller det är oavgjort. När matchen svänger över i KHK's favör, då haglar istället superlativen över alla och envar.

Körskolläraren med sitt stora bihang är förstås också viktiga ingredienser på C-sektionen. Hur många gånger har Vi inte hört: "Fy f-n vad dålig Du är 10:an !" ? Hur många gånger har inte dessa fått med sig stora delar av sektionen med diverse psykande utrop och där spelaren i motståndarlaget till slut helt tappat fattningen ? Ofta med utvisning/matchstraff som följd.

Sverker med sin käraste och "Foppa" är tre andra som tar stort utrymme. Ur deras rappa munnar kommer den ena lustigheten efter den andra och de har lockat fram mer än en skrattsalva. Sanningen är att alla runt omkring brukar "flabba" hysteriskt.

"Bullterrien" och "Dif-Nicke" är två andra juveler som gör oss den äran. Båda är mycket aggressiva när det hettar till på isen och skulle själva gärna ta över råkurren. Det är många gånger de varit halvvägs ut på rinken.

På C-sektionen sitter också ägaren till denna bloggen med sina "sågarbröder". Dem har vi tidigare fått så bra dokumenterade här i en krönika.

De bägge "fritidsledarna" är också ett stående inslag. Den ena av dem börjar redan när motståndarlaget äntrar isen att bröla: "Era djävla skåningar, åk hem till Danmark" och han får därefter diverse känsloutbrott under spelets gång. Den andre av de två gör grimaser med ansiktet och håller tummarna så de vitnar. Han skriker ett femtontal gånger per match: "In framför mål då !".

På vårt kära C-sektionen sitter också många sponsorer, som med stor inlevelse låter rösten och kroppen förmedla vad de känner och tycker.
Där sitter en drös med underbara individer till, som jag inte fått med i detta lilla gästspel.
Deras engagemang är lika stort som nämndas och det är ingen slump att C-sektionen sponsrade Petter Henning i två säsonger eller att man ett tag delade ut tröjan C-sektionens kelgris efter varje match.

Nu vill jag gärna höra om hur livet ter sig på de andra sektionerna i vår kära hemmaborg.

Det är Vi som är C-sektionen och det är Vi som är KHK !

Somriga hockeyhälsningar
Peter "Sune" Synnermark

onsdag 25 maj 2011

Wennerberg sist in?

Finns många spekulationer på vem den sista forwarden blir i KHK. Namn som Orrsten, Lukac, Hjalmarsson mfl har alla varit på tapeten i tidningar och forum.
Jag vet att klubben just nu väntar svar från en spelare. Självklart har de flera spelare på radarn men inväntar svar från denne innan de går vidare på listan.
Har fått lite nya indikationer på att det kan vara Mattias Wennerberg med 232 elitseriematcher i bagaget. Han har varit uppe till diskussion tidigare men sedan har det varit tyst.

Jag hoppas dock att KHK väljer att ha 13 forwards i truppen och då ska det in 2st till. Tänker man köra på 4 kedjor räcker det inte med exakt antal då det nästan alltid är någon spelare skadad eller sjuk!

Intervju med KHKs marknadschef!

Här kommer en intervju med Rickard Karlsson från marknadssidan inom KHK.
Hej Rickard, ni har anställt en tung defensiv kille (Calle Höök) för att göra ett stort offensivt jobb. Hur tänkte ni där?
Calle har en naturlig karisma som får de flesta andra att blekna. Ska man bli arg på Calle får man ta i ända från tårna. Men jämte hans stora sociala kompetens så är det en modern affärman som förstår vikten av att ta hand om kunder. Under åren i Karlskrona har han fångats av den anda som finns här och han brinner för vår klubb. Det är lika viktigt.  



Ni snodde Bolling från OIK, årets bästa värvning?
Med risk att få Kämpe & Andersson efter mig: Ja. Magnus är en kille med laddade nypor men ett avväpnande leende. Han får saker att hända. Han fixar rätt inpriser. Han är van att göra mycket med små medel och kan nätverk. Calle & Magnus i kombination är en överlägsen anfallsduo. Wayne Gretzky och Phil Esposito på något skönt sätt.


Nu har det varit årsmöte och vi kan lägga ytterligare ett framgångsrikt år till handlingarna. Vad minns du bäst från det gångna året?
Oj, det är så mycket! Tre människor får det bli. Första minnet är kvällen då vi nådde marknadsbudgeten. Vi hade slitit arlset av oss och lovat styrelsen en stor höjning. Gänget i marknadsgruppen ägnades den kvällen en lång tacksam tanke tillsammans med en alldeles för stor whisky. Det andra minnet är ett samtal med Kämpe. Det var efter matchen mot Olofström som jag frågade honom om hur han trodde det skulle bli framåt. Han sa "Stora lag spelar stora matcher" och log med en värme jag inte sett tidigare. Det tredje är Alex, ett fantastiskt fullblodsproffs som berättade massor som jag kan ta med mig framåt. Vi grillade, och lyssnade på country & western.  Två gånger såg jag Alex med blanka ögon; när han visade bilder på lille nyfödde Linus och kvällen då han skulle lämna Karlskrona. Han var här för att göra ett jobb, jag vet, men han väntade sig inte den publika responsen. Han var rörd när han lämnade.   

"Det är ni som är KHK" har det snackats om en del iår då kommunikationen mellan klubben och supporters känts bristfällig. Kommer ni försöka bli bättre på att få ut rätt information snabbt framöver?
Ja. Snabbt är bra, men jag tycker att ärlighet är viktigast. När man inte vet vad man ska svara eller inte vill skada så kan man använda "inga kommentarer". Generellt är jag dock innerligt trött på regisserad och pottränad kommunikation där mainstream-mentalitet lamslår annars karismatiska och trevliga människor. Säg som det är då det går. Jag tror att framtidens företag och klubbar är de som vågar och kan leverera rak och ärlig kommunikation. Många som plaskar i mediadammen verkar mer fokuserade på att inte göra fel än att faktiskt kommunicera. Man skyddar sig själv och ska ha flest rätt. Personer måste våga riskera sitt arlse för klubben och det man tror på. Sluta mäta, kör på, lär av misstagen, men våga köra en linje som inte bara sneglar änsgligt åt mittfåran.   


Det var en del som blev besvikna och kände sig lurade när KHK inte förlängde med Ed och Collin. Speciellt när det gäller kampanjerna Keep the boys in staun och enkronan matchen. Vad hände egentligen?
Kampanjen planerades i somras. Vi skulle gå ut med det om Ed och Collin visade sig vara bra. Det var de och ambitionen i december var att försöka behålla killarna. När allting summerades så stod vi i ett annat läge. Försäkringar, resor och kostnader för familjer påverkade. Sportgruppens bedömning måste styra. Anser våra ledare att vi får mer kompetens för samma pengar så får inte en marknadschef lägga sig i det. Alla älskade de där båda spelarna och jag stör mig på att jag inte formulerade den reservation - som vi faktiskt också skrev - på ett bättre sätt. Mitt fel - ingen annans. Jag köpte själv tre tröjor och kommer alltid att bära dem med stolthet. De är min hyllning till EdCo. Jag förstår besikelsen och känner den också själv. Men det är min sentimentala läggning. Jag litar dock helt och fullt på Kämpes och Karlssons sportsliga bedömning.  


Klubben valde att köpa loss kiosken för en hel del pengar. Kunde man inte väntat till dåvarande kontraktet löpt ut och sparat pengar?
Kiosken går inte under marknadsavdelningen, så den frågan ber jag att få passa på. Men jag vet att om det hade gått att spara pengar så hade klubben gjort det. Vi försöker verkligen vårda varenda krona och man blir ledsen när man hör snack om "lek med pengar". Ingen leker, alla blöder. KHK har 2,1 miljoner på banken - vilket bara slås av en handfull klubbar i Sverige - och vi har gjort en sportslig, marknadsmässig och publik resa som är utöver det vanliga. Många hade gärna haft våra "problem". Eller omvänt; Om allt det är fel, vill jag inte att vi börjar göra rätt. Vi ska bli bättre på allt, men beslutar styrelsen att ta tillbaks initiativet i kiosken så har man mätt och räknat. Man kör liksom inte sten-sax-påse på sina möten. 

Hur viktig är Tobbe för klubben?
Tobbe är för mig den person som lärde oss ordet ödmjukhet. Han har byggt sju lag som kvalat positivt sju gånger. Det är ett svårslaget facit. Han är en stor del av vår historia och kommer för alltid att förknippas med att vara en av KHK:s grundstenar. Vi har skrattat tillsammans, firat tillsammans och lidit tillsammans. Jag önskar att alla kunde ha sett hans blick efter förlusten mot Glimma för några år sedan, jag har aldrig sett en sån knäckt kille. Han har dragit ett djävulskt stort lass, jag tror få människor verkligen förstår de tusentals timmar, dagar och nätter, som han lagt ner på KHK. Men ingen blir någonsin större än klubben, det brukar Tobbe säga och jag vet att han skulle bli förbannad om jag inte sa att det faktiskt också gäller Karlsson själv.  

Nu ska det byggas om en del i arenan, vad är det som görs och hur blir det för oss supporters?
Ny VIP-lounge, ett riktigt kök och en medlemspub. Det blir bättre på alla sätt, men troligen lite stökigt innan ombyggnationen är klar. Sen ska vi ladda med en del godis, men det återkommer jag till då det är klart. 

Nytt intro till hösten, kan du ge lite info för oss nyfikna?
Det blir mäktigare. Calle fick ståpäls och hustrun började lipa när vi testade manus-idén. Förresten; Är du så himla nyfiken så ska du köpa en publiklyftströja, för då får du vara med på filminspelningen! Preliminär inspelningsplats är Kastellet och tiden blir augusti. Vi tar ut svängarna rätt rejält denna gången. Rätt jäkla jätterejält faktiskt.


Blir det fler roliga nyheter till kommande säsong?
Japp. Redan vecka 25 lanserar vi en publiksatsning på webben där man bl.a. kan tycka till och dra in lite kulor till KHK - utan att det kostar en spänn. Vi kommer att erbjuda lite ny teknik, ett steg som nog blir en del av vår nya kommunikation och lite skönt hockeygodis. Men jag vill hålla i informationen och reservera mig tills allt är klart, vi har inte rott över båten riktigt än.  

Förra säsongen blev vi bästa lag i div1. Tar vi nästa steg och går upp i allsvenskan kommande säsong?
Många kan hockey bra, men jag anser mig inte vara en av dem. Jag är en sån där hopplöst klassisk läktarexpert som tycker Wikegård är så nära Gud man nog kan komma. Kämpe & Tobbe säger sig ha ett lag med bättre förutsättningar och det låter ju härligt. Men jag ska svara från hjärtat med två svar: 1a. Nej, jag tror inte vi går upp. 1b. Jag gissar alltid fel.

Ett stort tack för intervjun Rickard!

tisdag 24 maj 2011

Otroligt facit Tobbe!

Jag har varit en bland många som kritiserat vår sportchef Tobbe Karlsson. Men ju mer jag tänker på det och kollar fakta så får jag nog göra en pudel och inse vad han åstadkommit på denna korta tid!

När Tobbe gjorde sitt intåg i klubben 2004 och då tog över efter Marian Stabel harvade KHK på hockeyns bakgård i div3. Klubbens ekonomi var i dåligt skick och intresset från publiken svalt. Där och då påbörjades den förvandling som idag innebär sveriges BÄSTA div1 lag som spelar inför 3000 fanatiska supportrar i en toppmodern arena under ständig utveckling! Det är få personer runt om i hockeysverige som kan stoltsera med detta imponerande CV som Tobbe har!

Vi kan också se tillbaka på en mängd bra spelare som kommit hit under denna tiden. T.ex Mats Kellman, Jonas Norberg, Pavol Valko, Andre Jönsson, Marcus Johansson, Daniel Brasar, Larry Pilut, Carl-Johan Svensson, Mario Altman, Timo Leinonen och många många fler! Inför nästa säsong kan vi fylla på med att antal nya intressanta spelare och fler är på gång in!

Ett stort tack till dig Tobbe som har varit den som gjort allt detta under dessa få åren!

Nu ser jag framemot en spännande framtid för klubben i mitt hjärta!

Intervju med en gammal KIK profil!

Hej Micke, eller bävern som de flesta känner till dig som. Du är en av flera lirare från Karlskrona IKs glansdagar på 80talet.
Vad har du för kontakt med hockeyn i karlskrona idag?
- Jag jobbar ju tillsammans med Micke Fahlander så kontakterna med KHK är utefter att vi är en av huvudsponsorerna till klubben där vi marknadsför oss via KHK samt att vi är med i deras olika nätverk bland sponsorerna och det känns som ett bra upplägg.
Sedan är jag ju självklart supporter till KHK och jag följer hemmamatcherna och rätt så många bortamatcher faktiskt, det är ju en rolig serie med mycket derbyn och jag tycker det är skoj att se mycket matcher. Ser sedan även juniorlagets hemmamatcher och det är skoj, de blir bättre o bättre men juniorlaget behöver absolut ta sig några snäpp upp i seriesystemet.

Hur tycker du att spelet skiljer sig nu från när du var aktiv?
- Oj, det är självklart stor skillnad, spelet utvecklas, spelarna utvecklas, materialet utvecklas men det vore ju konstigt annars. Träna gjorde vi nog i samma kvantitet men även där har ju kunskapen om hur man skall träna ökat dramatiskt. Jag tror att de spelarna som kommer fram nu är överlag bättre utbildade när de får chansen att visa vad de går för i a-lagssammanhang.
Hur var du som spelare?
Teknikgeni som levde på sin snabbhet var jag inte hahaha, jag var en spelare som gillade att spela tufft och vinna till varje pris, vi var ett antal juniorer som växte upp med Des Moroney som tränare och jag kan säga att förlora fanns inte ens på världskartan. För att förhindra ett mål så gjorde vi precis vad som helst men tog man en utvisning i offensiv zon så blev man hängd. Man kan säga att man fick direktåterkoppling på vad man gjorde därute, vicken tränare han var. Annars så skulle jag väl säga att man försökte få iväg ett snabbt förstapass och sedan kan man nog beskriva en som ganska så defensivt lagd.

Du är en riktig gammal KIK profil och har spelat med många ihågkomna spelare som Göran Svan, Lars Hellström, Patrik Larsson mfl. Hur var det att ingå i detta gäng?
- Det var riktigt skoj, många duktiga spelare och sedan var omsättningen inte så stor i lagen så man blev riktigt nära vänner och stod upp för varandra till 100%. Det var riktigt skoj att leva i den världen och vi är många som har kontakt än idag.


Vilken är den bästa/roligaste spelaren du kamperat med?
- OK, det finns många bra namn att välja på men om man skall dra ihop den kombinationen bästa och roligaste så finns det bara en att välja och det är Nisse Jonsson, han är ju världens äldsta femtonåring. Vilken man, större vinnarskalle får man leta efter och det gäller fortfarande, spelar du golf med Nisse så finns inga sällskapsronder det är fullt ut varje gång, han är störtskön, naturbarn.

Det finns många roliga gamla historier som florerar kring detta årtionde. Jag radar upp några stycken så får du ge din syn på det.
Johan Hellström var en tokig spelare som jagade skiten ur medspelare på träning?
- Johan var riktigt tokig på isen, glömmer aldrig säsongen innan han kom till oss och då spelade han i Växjö, jag trodde vi skulle ha ihjäl varandra men sen när han kom till vårt lag så snackade vi ihop oss direkt och vi tyckte bägge två att det var rätt skönt att vi var i samma lag men det var inte skoj att möta oss .

Du gillade att skicka pucken i huvudhöjd på forchekande motståndare?
- Nja, det vet jag inte men det har nog hänt, det hände i och för sig mycket så varför inte det.

Mats Lindman bröt av klubborna på de motståndare som hakade han?
Mats var så otroligt naturligt stark så det var otäckt, när han och Uffe Hansson i GOISET brakade loss trodde man det inte va sant, vilken kille.

Nummerjakt på fult spelande motståndare, var du eller Patrik Larsson värst?
Det var nog lika men jakt var det, kommer du ihåg han som tacklade Fahla som spelade i Pantern denna säsongen. Den killen hade inte varit kvar på isen länge.

Du sparkade skridskon i isen så flisorna rök varje gång du var på väg till botbänken (vilket var rätt ofta) varför?
Ja du, det var väl för att hela världen är orättvis eller något sådant.

Har du någon egen historia som du vågar delge oss nu när allt är preskiberat?
Vissa saker blir aldrig preskiberade och det finns hur mycket som helst men vi spelade en kvalmatch mot Dalen en gång och vi fick ett fem mot tre läge och jag gjorde mål på ett skott och den första kommentaren jag fick från Nisse som jag lirade med va på hans Norrländska – Jävla tur att du satte den för jag var fri och jag hade inte missat, som sagt ett naturbarn.

Sedan måste jag ju bara berätta när Kjelle Bank gjorde självmål mot OIK en gång i tiden när han var helt ensam utan någon i närheten, han kommer in i båset leende och på värsta Stockholmskan säger han, dee eee luuungt grabbar, jag sätter en i nästa. Nästa byte tar han pucken bakom mål och åker igenom och sätter den, första kommentaren när han kom in var, va va de jag sa grabbar.

Nu ser vi framemot kommande säsong som jag tror kommer bli fantastiskt rolig.
Ett stort tack för intervjun Micke!

måndag 23 maj 2011

Krif tappar poäng?

Krifs poängkung Olof Petersson har ännu inte skrivit på för någon ny klubb. Det är många krif fans som undrar hur det blir och har hört av sig till bloggen.
Jag har idag varit i kontakt med Olof och han svarar så här, "jag och krif håller på att diskutera kontrakt. Vi är inte riktigt överrens ännu. Har tagit lång tid och förhoppningsvis kommer vi fram till en lösning inom kort."

Jag hoppas för krifs fans att det löser sig till det positiva men är inte helt säker på detta!

Edit: Sebbe lämnar krif! http://www.krif-hockey.net/

söndag 22 maj 2011

Härligt Tobbe och Kempe!

En riktigt bra och öppen intervju ni bjuder på! Detta uppskattas mycket, fortsätt gärna på denna linje!

http://www.khk.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1186&catid=36&Itemid=71

Spelarlöner?

Detta är en ständigt återkommande debatt bland supportrar i olika lag. Att spelare väljer KHK för pengarna är ett lika välkänt faktum som att man spelar för den goda gemenskapen och en korv efter matchen i länets västa hockeyklubbar. När det gäller sanningen hamnar vi nog någonstans mittemellan.

När det gäller lag som verkligen har ambitionen och satsar på att inom överskådlig tid ta sig till allsvenskan ligger lönerna på ungefär dessa siffror. Hit räknar jag lag som KHK, Vita Hästen, Asplöven och några till.

Svenska toppspelare och utländska artistspelare, 15 000 - 35 000
Spelare i andra/tredje femmorna, 5 000 - 15 000
Utfyllnadsspelare och juniorer, 0 - 5 000

En del undantag finns det alltid  t.ex hemvändare som värdesätter ett bra jobb och därför accepterar en lägre lön än om de bjudit ut sig på marknaden. Ett annat exempel är KHKs värvning av Alex Brooks som bekostades av sponsorer som bara var villiga att skjuta till pengar till just denna värvning och därför kunde han värvas trots en skyhög div1 lön!

Sen finns det lag som lyckas utan att betala speciellt mycket i lön till sina spelare. Detta är framförallt lag som har en riktigt bra juniorverksamhet eller ett bra sammarbete med klubbar högre upp i seriesystemet t.ex Huddinge och Pantern.

Intervju med Johan Bengtsson, White Angels!

Johan eller "Bengan" som han oftast kallas är styrelsemedlem i Krifs supportergrupp White Angels. Han sköter även om intervjuer mm på krifs officiela hemsida!

Grattis till div1 platsen!
Tror jag talar för många när jag säger äntligen!! Och tack så mycket!

Ni var i precis samma läge iår nere i helsingborg som när ni missade att gå upp förra året. Beskriv stämningen och känslorna i Olympiarinken!
Det var en magisk stämning! Det var som om man kunde ta på den, En hel del nervositet men mycket glädje! Får ju säga att jag har aldrig upplevt något liknande som nere i Helsingborg. Sjukt häftigt!

Vad kan vi förvänta oss när ni nu kommer att inta bortastå i Telenor Arena?
Jag tror att ni kan förvänta er en folkfest utan dess like! Något jag ser fram emot något enormt iaf!

Ni har ett rykte om er att vara riktigt röststarka och hålla igång ordentligt. Kan ni leva upp till det nu när klackmatcherna blir tuffare?
Jag tror att WhiteAngels har goda chanser att stå upp mot dom flesta klackarna i div1. Vi har ju blivit kallade både för Sveriges bästa div2 klack och en klack i Allsvensk klass i olika forum och i tidningar.

Dina synpunkter på Krifs lagbygge så här långt?
Jag tycker att KRIF värvar otroligt smart för att vara nykomlingar i div1. Ett ungt och hungrigt lag med en spets på lite äldre hockey kompetens. Tro och hoppas att det blir mycket bra!

Var hamnar Krif i tabellen?
Mycket svår fråga eftersom att man inte har sett laget på is än, men man hoppas ju alltid på det bästa!! Det är nog allt jag kan säga om den saken!
Stort tack för intervjun!

lördag 21 maj 2011

Lillebror landar storförvärv? Uppdaterad

Har fått indikationer på att Kallinge idag ska skriva kontrakt med en riktigt bra spelare. Ska leta lite mer och se om jag kan få fram ett namn. Fortsättning följer.....

Uppdatering, forward med över 100 ES matcher i bagaget. Hoppas för Krifs skull att min källa har rätt!

Uppdatering, då var det klart! Den ES meriterade spelaren blev Tobias Holm med meriter från västerås, leksand och oskarshamn http://www.eliteprospects.com/player.php?player=565

Detta känns som en oerhört bra värvning av Krif. Här får de in rutin som de yngre spelarna kan behöva!

fredag 20 maj 2011

OIKare på väg bort?

Nu är det inte jag som har letat reda på detta rykte utan den eminenta norrlandsbloggaren Stålnacke. Han brukar ha bra koll på det han skriver men ni får själva bedöma hans inlägg!

http://www.nsd.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=4873812&entry=6174853

Saknar motstånd! Uppdaterad

Det skiljer en hel del på motståndet när man tar en närmare titt på KHKs träningsmatcher iår mot säsongen 10/11. Förra året mötte KHK bl.a Växjö, Örebro och Troja. Två av dessa blev topplag i allsvenskan varav det ena numera spelar i högsta serien. Jämför man det med Skövde, Kristianstad, Mariestad och Nybro som man möter iår så saknar jag definitivt tuffare motstånd!
Kanske har det med alla offensiva nyförvärv att göra? KHK  hoppas möjligen på att kunna finslipa offensiven och föra matcherna vilket underlättar med årets motståndare.

Önskemotstånd för mig vore t.ex Malmö och Oskarshamn som båda väcker intresse hos KHK supporters!

Edit: Nu är det klart med en träningsmatch mot Oskarshamn den 10/8 kl 19:00. Riktigt roligt och precis vad jag efterfrågade!

En hockeyidiots vardag!

Mitt i morgonens frukostbestyr satte jag och treåringen igång vår försäsongsträning genom att öva på några KHKramsor. Sambon såg väldigt road ut. Efter några ramsor sprang treåringen plötsligt iväg och återkom med min 30 år gamla svart/oranga KIK flagga. Självklart krävs det flaggviftning till sådan skönsång, bra tänkt. Efter det blev det några hoppa på stället, springa runt köket och lite roliga benböj, vi måste vara i god form när säsongen börjar!

Nu fick ni en inblick i vad andra kallar en hockeyidiots vardag, själv tycker jag det är ganska normalt beteende!

torsdag 19 maj 2011

Jesper Mattsson till KHK?

Redan runt jultid började det florera ett rykte om att Jesper Mattsson var på väg till KHK. För någon vecka sedan dök ryktet upp igen och nu kom det från flera olika håll.
Har nu varit i kontakt med Jesper och han svarar "jag är inte på väg till karlskrona" så nu kan vi avskriva detta roliga rykte som florerat en tid. Eller mörkar han bara?

Visst är det härligt med silly season!

Mindre vinst än väntat? Uppdaterad!

Som bloggen informerade så blir KHKs vinst för säsongen 10/11 betydligt mindre än många förväntat sig.
Nu kan jag konstatera att årets resultat blir 218 000:-, omsättningen är 17 miljoner, personalkostnaderna uppgår till knappt 11 miljoner och det egna kapitalet drygt 2 miljoner. För mer information kan medlemmar hämta årsbokslutet på KHKs kansli!

Det kommer bli ett väldigt intressant årsmöte!

Lillebror landar storförvärv?

Har fått indikationer på att Kallinge idag ska skriva kontrakt med en riktigt bra spelare. Ska leta lite mer och se om jag kan få fram ett namn. Fortsättning följer.....

Uppdatering, forward med över 100 ES matcher i bagaget. Hoppas för Krifs skull att min källa har rätt!

Värvningskupp?

Nu har vår(a?) lokaltidning tagit i så de blir blåröda i ansiktet! För hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte få Simon Skoogs förfrågan till Andreas Svensson om att bli ny assisterande tränare i OIK att komma i närheten av en kupp.
"Han är tillfrågad säger Simon Skoog", kan man läsa en bit neranför den dramatiska rubriken i dagens lila tidning, känns inte riktigt så dramatiskt som det rubriken skriker ut! En gammal OIK spelare lägger skridskorna på hyllan och får en förfrågan av sin gamla klubb om att bli deras assisterande tränare, känns snarare ganska logiskt.

Jag tycker inte detta är rätt väg för vår lilla lila tidning att gå. Överlåt kupper, skandaler och annat trams till skvallerblaskorna, ni kan bättre det vet jag!

onsdag 18 maj 2011

Mindre vinst än väntat?

Under förmiddagen fick jag uppgifter som gör gällande att KHKs vinst för säsongen 10/11 blir betydligt mindre än vad många förväntar sig efter en inkomstbringande kvalserie!

Vinsten ska enligt de uppgifter jag fått hamna en bit under 400 000! Stämmer detta så finns det många frågor som behöver besvaras på det kommande årsmötet! Fortsättning följer....

Vantrivsel i OIK?

Vi i KHK har fått höra att våra spelare inte trivs i KHK och därför bryter sina kontrakt. Frågan är nu hur det är ställt i våra västra delar av länet.
Först bröt Hjalmarsson sitt kontrakt med OIK och nu följer Löfstedt i samma spår! Vad är det som är fel i OIK?

Lovade inte Roger Jönsson att inte värva spelare från sin gamla klubb OIK? Detta höll inte länge då Löfstedt nu är klar för IK Oskarshamn.

En sponsors tankar!

Här kommer en intervju med en av KHKs sponsorer, Magnus Pettersson, Nofatel AB

Hur länge har du sponsrat KHK?

4 år

Hur stor återkoppling, kontakt har du med KHK under en säsong?

Hittills har ingen återkoppling skett under säsongerna.

Vad vill du få ut av din sponsring och vad får du ut?
Anledningen till att Vi sponsrar hockeyn är att jag är oerhört stolt och glad för vår stad och vårt hockeylag. Jag har sällan missat någon chans genom åren att marknadsföra vår stad i mina affärsrelationer.

Många av mina företag har alltid haft något lokalkontor här pga detta. Tyvärr är vårt nuvarande företag Nofatel inget som direkt får någon affärsmässig nytta, då vi inte har några kunder i här i staden.

Det kan kanske ändras, men hittills under dessa år har vi i alla fall inte fått något tillbaka. Det här gör jag, för att jag vill se elithockey i Karlskrona och att jag som företagare inser att det kostar pengar att nå dit. Jag brinner verkligen för Karlskrona och KHK.

Så om ingen ställer upp kommer vi aldrig att få se Elithockey här, så enkelt är det.

Du var en av de pådrivande till att vi fick hit Alex Brooks. Hur gick det till och hur reagerade klubben på ert initiativ?

Ja en del är väl forumet skyldig till. Jag är en passionerad människa som älskar att diskutera och debattera. Min uppfattning var ju solklar i höstas. Vi hade ju inget försvarsspel, helt enkelt.

Så det här diskuterades ju livligt här på forumet, och ur min ekonomiska synvinkel visste ju jag att ett avancemang till kvalserien kunde betyda intäkter för KHK på minst 3000.0000:-

Att då inte förstärka för att nå dit, var i mina ögon dåligt affärsmannaskap. Med så stora fördelar i "potten" tyckte jag att det var värt att satsa, men många höll inte med mig. Då får man ju som alltid slipa på sina argument och försvara sitt ställningstagande.

Allt det här gjorde mig ännu mer motiverad och bestämd. Så när KHK ringde om enkronan frågade jag HUR många vill ni ha?

Personen i andra ändan trodde nog jag skojade, men jag sa: Vill ni ha 1, 3 eller 10 enkronor ifrån mitt företag!

Villkoret var förstås att KHK själva skulle värva för pengarna, därav mina egna trappsteg. Tog man in flera spelare för att säkerställa kvalserien, blev det fler en kronor ifrån mitt företag.....

Sedan tog det ett par dagar innan Calle Höök ringde och vill träffas angående Patrik Ruiz. Då ville jag självklart också få in en back, men det ville inte KHK i första skedet. Eftersom jag sällan ger mig, när jag vet att jag har rätt, fortsatte jag att argumentera för en back.

Anledningen till att man inte ville ha en först, var ju bla att inte störa lagkänslan. Ruiz var ju direkt ersättare till Belin. Sådana saker får man självklart acceptera.

Vi som sitter på läktaren och spekulerar, vet ju inte alltid sanningen i omklädningsrummet. Det är ju en mängd faktorer som avgör om en ny spelare verkligen tillför något. Efter ett tag sa man ifrån KHK att det krävdes minst 250.000:- i rena pengar, vilket var oerhört mycket.

Så det var litegrand som i filmen med Jerry McGuirre, "Show me the money" först så får vi se vad vi kan hitta på.

Det upplägget köpte jag fullt ut, så jag satte mig ner med Calle Höök, och vi skissade fram vad som blev "KHK-POWERTEAM"

Jag tog 3 veckors semester och började ringa runt, och resten är historia. Jag vill än en gång tacka alla företag i Powerteamet för deras medverkan. Utan vart och ett av dessa företag hade vi hockeyälskare i Karlskrona aldrig sett Brooks.

Så en gång TACK!!!!!

Hur tycker du att KHK sköter de pengar man får in genom bl.a er sponsorer?

Pass

Dina tankar om framtiden och möjligheterna inom KHK?
Möjligheterna är enorma. Marknadssidan känns stark och Calle Höök är en uppcoming man. Han och RCK med övriga där tror jag starkt på.

Dock har jag ofta varit kritisk till hur kostnader skenar iväg. Tror också det går att få ut mer hockey per krona. Tycker Växjö Lakers är ett stort föredöme där, vi kan lära oss mycket av sådana organisationer.

Man behöver inte alltid uppfinna hjulet 2 gånger....

Dock tror jag att många, tyvärr även mig själv, blir kritiska till att KHK inte tycks kunna "hålla" i pengarna. Där måste man kunna visa supportar och sponsorer att den kunskapen finns. Neglierar man detta kan det komma ett stort bakslag.

Kommer du att finnas på plats under KHKs årsmöte?

Det hoppas jag verkligen, det är många frågor jag vill ha svar på!


Ett stort tack för intervjun Magnus!

Skoog hotad!

Kan bara beklaga att det finns människor som hotar andra p.g.a att någon byter arbetsgivare, patetiskt!

Hoppas verkligen vi slipper sådant här i fortsättningen.

Ni kan käsa mer här, http://www.bltsydostran.se/sporten/simon-skoog-hotad-efter-varvning(2781120).gm

tisdag 17 maj 2011

KHKs träningsmatcher 11/12

Enligt KHK.se så kommer träningsmatcherna att vara dessa:


Fredag 12/8-2011, Matchstart klockan 19:00
Mariestad Bois HCKarlskrona HKKatrinhallen
Lördag 13/8-2011, Matchstart klockan XX:00
Skövde IKKarlskrona HKBillingehov
Onsdag 17/8-2011, Matchstart klockan 19:00
Karlskrona HKKristianstads IKTelenor Arena
Tisdag 23/8-2011, Matchstart klockan 19:00
Karlskrona HKHvidovreTelenor Arena
Lördag 27/8-2011, Matchstart klockan XX:00
HvidovreKarlskrona HKHvidovre Skøjtehal
Söndag 4/9-2011, Matchstart klockan 16:00
Karlskrona HKSkövde IKTelenor Arena

Onsdag 7/9-2011, Matchstart klockan 19:00
Kristianstads IKKarlskrona HKKristianstads Ishall

Cuper

19/8-20/8 (eventuellt även 21/8) 2011, Cup i Nybro
Matcher ej klara

 
Klara lag tills vidare: Fridrikshamn, Kristianstad, Nybro, Karlskrona

Sandvikare?

På den beryktade sittplatssektion C sitter ett gäng grabbar som går under namnet sandvikare. Då jag själv ingår i denna grupp ska jag låta er få en exklusiv inblik av detta gäng.

Namnet sandvikare kommer från företaget sandvik som tillverkar bla sågar av högsta kvilitet. Då vi i gänget är kända för att vara mycket kritiska och inte rädda för att såga någon inom hockeysverige så tyckte vi att namnet var rätt givet.

Här kommer en liten presentation av sandviksgänget.
HF, ledaren som mjuknat en del på senare år och nu är förvånansvärt positiv vilket passar han dåligt. Här har vi mannen med tusen ritualer innan och under match. Ganska tystlåten men oerhört analytisk. Oerhört kunnig!

Les paul, ibland tystlåten för att snabbt övergå till en högröd färg skrikandes på t.ex domaren.

Ragulin, gängets klart mest kritiske medlem. Skulle det komma något som liknar en positiv mening från denna mannen så blir det ambulans till närmsta sjukhus direkt. Finns få människor som kan såga allt och alla med en sådan precision som denne herre! Hetsar gärna upp sig under matcherna och skriker ofta, och tror alltid att allt går åt helvete! Men det finn inte många som kan rabbla gamla profiler från hela södra sverige som ragulin, respekt!

Pålle, svårt att bedömma mig själv men ofta svänger det från starkt kritisk till odelat positiv. Hetsigt humör vilket gör att matcherna ofta är rena träningspasset då jag flyger upp och ner från min stol. Skriker gärna på både spelare och ledare i båda lagen!  Är också snabb att döma ut laget för att i nästa situation hylla desamma.

Sollet, Mycket kritisk men med en mer tillbakadragen ställning. Då han fortfarande spelar hockey (om än i en tillbakadragen värld) så lyssnar vi givetvis på denne mannen och hans kunskaper.

Brutus 1, här har vi gängets andra positiva kille. Tror alltid på vinst och tippar resultat innan match som sedan gärna ändras under spelets gång. Relativt lugn och hetsar inte upp sig i onödan.

Brutus 2, mannen som kan såga hela laget utan att ens varit på plats. En enorm förmåga att kritisera, särskilt tränarna brukar få sig en skopa ovett! Här har vi också gruppens citat maskin och det finns alltid tusen ljudeffekter att understödja hans argument. Skriker gärna och ofta på de flesta under matcherna!

Nu har ni fått en inblick i en del av C-sektionen. Jag får återkomma med en större analys av övriga på denna underbara sektion.

Logiskt val av Fahla!

Att Fahlqvist lämnar KHK för OIK känns faktiskt helt logiskt. Fahla har varit med om att spela upp två lag till allsvenskan(Troja och Örebro) men inte själv vågat ta steget upp. KHK var nog lite för nära att ta steget upp förra säsongen. Nu slipper han att historien upprepar sig genom att gå till ett lag utan några som helst allsvenska ambitioner. KHK och Fahla väljer alltså helt logiskt att skiljas åt då deras vägar pekar åt helt olika håll!

Lycka till i framtiden Fahla!

måndag 16 maj 2011

Intervju med Pierre Löfgren, ordförande i supporterföreningen Black Bugs!

Ni brukar se han längst fram på hemmastå skrikande och viftande för att elda på publiken. Här kommer en liten intervju för att pejla läget inför nästa säsong!
 
Sitt eller ståplats nästa säsong?
 
Jadu det har jag inte bestämt mig för än, för kroppen tar rätt mycket stryk av att stå upp men tränar ganska flitigt både för min egen skull och mitt jobb skull
 

Hur är läget i BB?
 
Läget är bra och vi drar igång säsongen nu strax med ett tifo möte ( se info på vår hemsida i dagarna) vi planerar en hel del nytt.  Många kraxar runt hörnet och skriver massa skit och att de vill att jag ska avgå på forum och gästböcker men tills den dagen som de väljer att kliva fram till mig eller de övriga i styrelsen och framföra sina klagomål så kommer jag stå kvar där jag gör och väljs jag om som ordförande så fortsätter jag.

Är du nöjd med vad ni /du presterade förra säsongen? Ni hade några bra tifon, kommer det bli fler?
 
Både ja och nej men till slut så blev det bra, det är tyvärr för få som vill dra sitt strå till stacken och då sliter det hårt på de som gör det men vi kämpar på och förhoppningsvis så blir det bättre. När det gäller tifon så planeras det för fullt och som jag nämnde så har vi första tifo mötet kommer inom kort för att planera framtiden.


Det känns som att intresset har svalnat något, detta trots framgångarna för KHK. Vad tror du detta beror på?
 
Som jag nämnt så är det svårt att få folk till att hjälpa till och det finns massor av anledningar till det men man kan inte tvinga folk till att göra saker de inte vill
 

Precis som spelet så svänger trycket från ståplats väldigt under matcherna. är det svårt att hålla igång 60min?
 
60 min är tufft att hålla igång iallafall för min del men jag jobbar så gott jag kan och jag som nämnt tränar på för och hoppas det hjälper även där :)


Hur ser det ut inför säsongen som kommer?
 
Vi ska snart ut och försöka jaga nya och gamla medlemmar och försöka få folk att förstå vad det lilla bidrag de ger i medlemsavgift betyder för hela verksamheten då alla inkomna medel går till att stötta KHK på olika sätt men likaså där kämpar vi på och är vad jag tycker på rätt väg.

Hur går det för KHK säsongen 11/12?
 
Blir tufft med tanke på vad vi vet vad som väntar i allettan och kval men en likvärdig säsong med en topplacering i kvalserien tror jag nog de ska fixa :)
 
 
Stort tack för intervjun Pierre!

Ny back klar för KHK!

Nu kan vi hälsa Mikael Aaro välkommen till KHK. En mycket rutinerad back som jag tror kommer ge stabilitet till försvaret och även bidra med en hel del poäng!

Hjärtligt välkommen!

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1089

http://www.hockeysverige.se/blogg/mjornberg/11791505/khks-defensiva-ansikte-blir-offensivt

Är finska målvakter bäst?

Vi får väl hoppas det då vi i år har två stycken finnar som sista utposter i KHK. Timo leinonen behöver knappast någon presentation. Av många utsedd till div1 bästa målvakt förra säsongen och här har vi något som backarna kan lita på!
Som andremålvakt väljer KHK en egen junior, Jon Baston. Jon tillhörde förra året KHKs J-20lag men fick göra nått inhopp i a-laget. Detta känns som en budgetlösning men samtidigt hoppas jag att Jon kan utvecklas med Timo som läromästare och att han spelas in varsamt i a-laget. Jag minns allt för väl hur det gick sist KHK förlitade sig på en orutinerad J-20 målvakt och då hade han precis vunnit ett J-20 guld.

Håller sig Timo frisk och skadefri så finns det ingen anledning till oro. Men skulle han bli långtidsskadad hoppas jag att KHK har en plan B för det vore inte rätt att låta Jon axla alla enorma förväntningar som medföljer spel i KHKs a-lag!

Truppen just nu!

Här är truppen i dag. Enligt lite olika uppgifter ska den fyllas på med 1/2 forwards och en back. En publiklirare ska även in vid årsskiftet. I första hand jobbas det för att få tillbaka vårens succespelare Alex Brooks. Läs mer om detta här http://www.khk.se/



Nr.NamnFöddLängdViktSkjuterPositionKontraktLand
MÅLVAKTER
33.Jon Baston940528190cm85kgVänsterMålvakt12/13finland
44.Timo Leinonen760801181cm90kgVänsterMålvakt12/13finland
BACKAR
XX.Johan Pettersson890806177cm84kgHögerBack12/13sverige
XX.Anders Grönlund890103185cm84kgVänsterBack12/13sverige
XX.Jonas Wallgren880709183cm85kgVänsterBack11/12sverige
3.Roger Wahlqvist850327188cm99kgHögerBack11/12sverige
4.Filip Mingotti931218178cm63kgVänsterBack12/13sverige
21.Julius Bergman951102181cm84kgHögerBack12/13sverige
42.Jonas Karlsson840904179cm78kgVänsterBack11/12sverige
FORWARDS
XX.Marcus Wallmark910809181cm77kgVänsterCenter12/13sverige
XX.Niklas Johansson850806177cm83kgVänsterForward11/12sverige
XX.Sebastian Ellerstad860509187cm95kgVänsterCenter11/12sverige
XX.Christian Magnusson790626173cm80kgVänsterForward12/13sverige
10.Henrik Sirbäck910824183cm88kgVänsterForward12/13sverige
18.Emil Larsson880102187cm88kgVänsterForward11/12+1sverige
19.Kristoffer Söder910502191cm89kgVänsterCenter11/12sverige
22.Hans Ottinger801130194cm95kgVänsterCenter11/12sverige
24.Joakim Ohlsson840306189cm93kgVänsterCenter11/12sverige
29.Patrik Ruiz820216175kg81kgVänsterForward11/12sverige
77.Jimmie Svensson820225182cm88kgVänsterForward12/13sverige

KHK hockey?

Ännu en blogg som kommer handla om Karlskrona Hockey Klubb,KHK. Jag som bloggar heter Mikael Pålsson och har följt hockeyn i karlskrona sedan slutet på 70 talet. Kommer att skriva om det mesta som rör KHK och allmänt om hockey som känns intressant. tar gärna emot era synpunkter och tips. Trevlig läsning!